Merhaba arkadaşlar.
1-2 hafta sonra yeni bir işe başlayacağım evraklarımı bıraktım çağırmalarını bekliyorum 2. iş deneyimim olacak. İş ortamındaki dedikoduları çekememezlikleri biliyorsunuz. Bu tür sorunlarla olabildiğince az karşılaşmak için insanlara ufacık konuda bile malzeme vermek istemiyorum. Çünkü bundan önce çalıştığım iş yerinde acemiliğime denk geldi abla, arkadaş bilip kendimle ilgili birkaç şey anlattım beni oradan vurdular. Kendi halinde çalışan bir personele bile hiçbir açığını bulamadıkları için diploma derecesini ve aldığı maaşı bir şekilde öğrenip oradan vurmuşlardı. Onunla yetinmeyip bir başkasına boyu kısa ve hafif balık etli olduğu için bodur tavuk ne olacak boyu kısalardan korkacaksın demişlerdi.
Benim aklımdaki bazı şeyler:
İş ortamındaki insanlar bana kötü davransa bile ben saygılı ve hoşgörülü olup iletişimimi iyi tutarım.
Fakat laubali olmam mesafeli bir şekilde yaklaşırım. Kimsenin hakkında dedikodu yapmam ve bir başkası hakkında bana herhangi bir şey anlattıklarında onaylamam bile.
İşe saatinde girip çıkıp, saatinde molamı bitiririm.
Telefona kesinlikle önemli bir durum olmadıkça dokunmam. Bu da çok konuşuluyor.
Kendim hakkında olabildiğince kısa ve öz bilgi veririm.
Bundan sonra ketum olmayı düşünüyorum. Sosyal medya hesaplarından hiçbirini zaten kullanmıyorum. Hiçbir platformdan ismimi bulamazlar. Burdan da insanlara malzeme çıkacağını düşünmüyorum.
Giyimime saçıma bakımıma dikkat ederim. Makyaj, takı hiçbiri yok bende sadelikten yanayım takarsam bir saat. Bu yüzden giyimim hakkında da yorum yapamazlar.
Başka hangi konularda dikkat etmeliyim? Tecrübelerinizi ve fikirlerinizi paylaşırsanız ona göre dikkat ederim hazırlıksız yakalanmak istemiyorum.