İş yerinde dedikodumun yapılmaması için insanlara malzeme vermemek için nasıl hareket etmeliyim? Tecrübe ve fikirlerinize ihtiyacım var?

biraz takıntı yapmışsınız

ülkede dedikodu hep vardır

ketum olursunuz ketumsunuz diye dedikodu yaparlar bir şey anlatırsınız herkes duyar yine dedikodu yaparlar

çözüm kimseyi takmamak

bir örnek vereyim daha önce de yazmıştım burada

ev aldık taşındık sonra arkadaşlar öğrendi

birisi dedi ki ben düdüklü tencere alıyorum tüm ofis duyuyor sen ev alıyorsun taşındıktan sonra duyuyoruz ben de ona bu da seninle benim aramdaki fark demiştim ki öyle ben hayatımı ortada yaşamayı sevmem o da paylaşmayı sever

daha sonra evi sattık başka semte taşındık ve bir başka arkadaşla markette karşılaştık ve taşındığımız da böylelikle öğrenildi

arkamdan konuşmuşlar mıdır evet sır küpü sanki bir şey olur söylese vs diye onların sorunu

hatta şunu da anlatayım

işe başladığım ilk yıl sevgilimle birlikte yaşıyordum aradan 3-5 yıl geçince patronumun bir başka yerde bunu anlattığını, bunu beni övmek için yaptığını öğrendim

dedikodu mu dibine kadar önemli mi hayır

siz kendinizi bildikten sonra kim ne derse desin

kısa ve toplu arkadaşa bodur tavuk diyorlarsa o da bodur tavuk her dem piliç der geçer

insan kendisi ile barışık olmayı öğrenirse ve iş ilişkisini iş ile sınırlı tutarsa sorun çözülür
Hayran kaldım şu an size.. Söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız iş hayatında çok yeniyim biraz korku biraz heyecan biraz da önceki iş yerindeki insanlar önyargı oluşturdu bende. Hepsini dikkate alıp uygulayacağım. Çok teşekkür ederim. 😊

Kendimden biliyorum malesef dizginleyemedigim zamanlar oluyor sen yapabilirsen çok iyi :)) ben herkesle iyi geçineyim kimseyle bi derdim olmasın yapisindaym. Bi kişiyle tanışayım istemsizce 2 günde can ciğer kuzu sarma oluyorum olmasam keşke:KK70:
Tahmin edebiliyorum az çok 😁 Umarım beraber başarırız ne dersiniz 😊👍

İşyerinde ABLA-ABİ muhabbetine girmediğiniz sürece problem yaşamazsınız.. Size sıcakkanlı görünen insanlar olabilir ama bi anda içlerini bilmediğiniz için detaylı muhabbete girmeyin bence.. Yoksa en ufak samimiyetten yüz buluyor insanlar..

Ne yaparsan yap sacin.kasin kiyafetin parfumun gozunun ustunde kasin var kisacasi her sey malzemedir insanlar için susturamazsin ve bunu oncelikle.kafana koy benim anlamadigim.neden saplanti haline getirip onemsedigin bu konuyu birak derlerrr derlerrr sen eger seviye koyup cadi kazanlarindan yorum yapmayarak kendini anlatmayarak gizemli.bir kisi olmak.istiyorsan fayda var sahsina munhasir isinde gucunde hata yapmayan polemik dedikodu yapmayan insan olmakta her zaman fayda vardir uzak dur

Merhaba arkadaşlar. 😊 1-2 hafta sonra yeni bir işe başlayacağım evraklarımı bıraktım çağırmalarını bekliyorum 2. iş deneyimim olacak. İş ortamındaki dedikoduları çekememezlikleri biliyorsunuz. Bu tür sorunlarla olabildiğince az karşılaşmak için insanlara ufacık konuda bile malzeme vermek istemiyorum. Çünkü bundan önce çalıştığım iş yerinde acemiliğime denk geldi abla, arkadaş bilip kendimle ilgili birkaç şey anlattım beni oradan vurdular. Kendi halinde çalışan bir personele bile hiçbir açığını bulamadıkları için diploma derecesini ve aldığı maaşı bir şekilde öğrenip oradan vurmuşlardı. Onunla yetinmeyip bir başkasına boyu kısa ve hafif balık etli olduğu için bodur tavuk ne olacak boyu kısalardan korkacaksın demişlerdi.
Benim aklımdaki bazı şeyler:
İş ortamındaki insanlar bana kötü davransa bile ben saygılı ve hoşgörülü olup iletişimimi iyi tutarım. Fakat laubali olmam mesafeli bir şekilde yaklaşırım.
Kimsenin hakkında dedikodu yapmam ve bir başkası hakkında bana herhangi bir şey anlattıklarında onaylamam bile.
İşe saatinde girip çıkıp, saatinde molamı bitiririm.
Telefona kesinlikle önemli bir durum olmadıkça dokunmam. Bu da çok konuşuluyor.
Kendim hakkında olabildiğince kısa ve öz bilgi veririm. Bundan sonra ketum olmayı düşünüyorum.
Sosyal medya hesaplarından hiçbirini zaten kullanmıyorum. Hiçbir platformdan ismimi bulamazlar. Burdan da insanlara malzeme çıkacağını düşünmüyorum.
Giyimime saçıma bakımıma dikkat ederim. Makyaj, takı hiçbiri yok bende sadelikten yanayım takarsam bir saat. Bu yüzden giyimim hakkında da yorum yapamazlar.

Başka hangi konularda dikkat etmeliyim? Tecrübelerinizi ve fikirlerinizi paylaşırsanız ona göre dikkat ederim hazırlıksız yakalanmak istemiyorum. 😊
Hepinize çok teşekkür ederim söylediklerinizin hepsini dikkate alacağım. ❤❤ Mune Mune hanım konumun kapatılmasını istiyorum teşekkür ederim.:KK25::KK25:

Herkesle sadece merhaba günaydın iyi günler vb. Ve iş dışında gereksiz diyaloglara girmeyebilirsiniz

iyi de insanlar konuşur..
bu madde madde sıraladıklarınızı yapınca da "uff ne uyuz kız" diyebilirler.
makyaj niye yapmayayım, takı niye takmayayım?
olduğunuz gibi görünün.. doğal olun. kasmayın.
iş yerinde özel hayatla ilgili çok detaya girilmez.
sürekli telefon veya sigara bahanesiyle mola kullanılmaz mesela.
siz de dedikodu yapmayın veya yanınızda yapılmasına izin vermeyin.
abla/abi demeyin. hanım/bey diye hitap edin.
işinizi yapın..
bütün bunlara çok takılmayın.
ayrıca güzel giyinmek, kendine bakmak insana moral verir.
kimse görmüyor ama iyi bir iç çamaşırı bile iyi hissettiriyor insana..

Kalabalık bir iş yeriyse dedikodu, gruplaşma çok olur. İyi niyetle söyledigin bir söz bile, evrilip cevrilip başına iş açacak hale gelebilir.

Bulundugunuz ortamda dedikodu varsa hoşlanmadığinizı belirtin. Engel olamayacağınız bir ortam ise iyi yada kötü laf katmayın.

Gereksiz samimiyetlere girmeyin, güvenmeden dışarida arkadaşlığınızi devam ettirmeyin.

Kimsenin dedigini ötekine götürmeyin. İyi yada kötü!

İki farklı görüş veya olay varsa en kalabalık olan gruptan uzak durun. Kesin çıkar ilişkileri yoğundur. Cok zeki yada üst kademe biri, muhakeme ve adalet yeteneği olmayan taraftarlar toplamıstır etrafına.

Kesinlikle sabırlı olun, ani patlamalar yaşamayın. Sinirlerinizi zıplatacak bir şey olursa, ilk tepkiniz wc ye gitmek olsun. Yüzünüzü yıkayın, kendinizi sakinlestirin, gülümseyerek çıkın.

Sizinle uğraşan biri olursa istediği tepkileri vermeyin. Dürtülerine hizmet etmeyince sizden vazgeçecektir.

Tabi ki yukarıdakiler en kötü durumlar için sorunuz üzerine yazıldi. Belki de iyi insanların olduğu, huzurla çalısacagıniz bir ortam olacak. İnşallahta öyle olur. Hayırlı olsun.

Merhaba arkadaşlar. 😊 1-2 hafta sonra yeni bir işe başlayacağım evraklarımı bıraktım çağırmalarını bekliyorum 2. iş deneyimim olacak. İş ortamındaki dedikoduları çekememezlikleri biliyorsunuz. Bu tür sorunlarla olabildiğince az karşılaşmak için insanlara ufacık konuda bile malzeme vermek istemiyorum. Çünkü bundan önce çalıştığım iş yerinde acemiliğime denk geldi abla, arkadaş bilip kendimle ilgili birkaç şey anlattım beni oradan vurdular. Kendi halinde çalışan bir personele bile hiçbir açığını bulamadıkları için diploma derecesini ve aldığı maaşı bir şekilde öğrenip oradan vurmuşlardı. Onunla yetinmeyip bir başkasına boyu kısa ve hafif balık etli olduğu için bodur tavuk ne olacak boyu kısalardan korkacaksın demişlerdi.
İş ortamındaki insanlar bana kötü davransa bile ben saygılı ve hoşgörülü olup iletişimimi iyi tutarım. Fakat laubali olmam mesafeli bir şekilde yaklaşırım.
Kimsenin hakkında dedikodu yapmam ve bir başkası hakkında bana herhangi bir şey anlattıklarında onaylamam bile.
Kendim hakkında olabildiğince kısa ve öz bilgi veririm. Bundan sonra ketum olmayı düşünüyorum.
Sosyal medya hesaplarından hiçbirini zaten kullanmıyorum. Hiçbir platformdan ismimi bulamazlar. Burdan da insanlara malzeme çıkacağını düşünmüyorum.
Giyimime saçıma bakımıma dikkat ederim. Makyaj, takı hiçbiri yok bende sadelikten yanayım takarsam bir saat. Bu yüzden giyimim hakkında da yorum yapamazlar.

Başka hangi konularda dikkat etmeliyim? Tecrübelerinizi ve fikirlerinizi paylaşırsanız ona göre dikkat ederim hazırlıksız yakalanmak istemiyorum. 😊

Canım bu sefer takip takistirmiyosun diye bakimsiz olursun
Sen ne yaparsan yap millet konuşacak bişey bulur
Ama tavsiyem su olur her zaman dimdik ve ozguvenli dur ve bu duruşun dışarıda da belli olsun gerçi o zaman da kendini beğenmiş damgası yersin ama tavuk diyenlerden iyidir
Herkesle genel konuş özele girme
Kimseylede tanışmaya gitme bırak onlar gelsin zaman la herkesi tanırsın zaten bu süre içinde de herkesi gözlemle kim. Dedikoducu kim boş boğaz kim ortalığı karıştırıyor kim gıcık kim sapik

Sorunun cevabı paragrafın içinde aslında. İnsanlara boyu kısa olduğu için bile takanlar varmış kendiniz söylüyorsunuz. Yani ne yaparsan yap illaki bir şey bulurlar. Gözünün üstünde kaşın var bile derler.
Velhasılıkelam bu kadar takmamak, kafana göre takılmak lazım.

Kalabalık bir iş yeriyse dedikodu, gruplaşma çok olur. İyi niyetle söyledigin bir söz bile, evrilip cevrilip başına iş açacak hale gelebilir.

Bulundugunuz ortamda dedikodu varsa hoşlanmadığinizı belirtin. Engel olamayacağınız bir ortam ise iyi yada kötü laf katmayın.

Gereksiz samimiyetlere girmeyin, güvenmeden dışarida arkadaşlığınızi devam ettirmeyin.

Kimsenin dedigini ötekine götürmeyin. İyi yada kötü!

İki farklı görüş veya olay varsa en kalabalık olan gruptan uzak durun. Kesin çıkar ilişkileri yoğundur. Cok zeki yada üst kademe biri, muhakeme ve adalet yeteneği olmayan taraftarlar toplamıstır etrafına.

Kesinlikle sabırlı olun, ani patlamalar yaşamayın. Sinirlerinizi zıplatacak bir şey olursa, ilk tepkiniz wc ye gitmek olsun. Yüzünüzü yıkayın, kendinizi sakinlestirin, gülümseyerek çıkın.

Sizinle uğraşan biri olursa istediği tepkileri vermeyin. Dürtülerine hizmet etmeyince sizden vazgeçecektir.

Tabi ki yukarıdakiler en kötü durumlar için sorunuz üzerine yazıldi. Belki de iyi insanların olduğu, huzurla çalısacagıniz bir ortam olacak. İnşallahta öyle olur. Hayırlı olsun.

siz süpersiniz. su forumda okuduğum en mükemmel yorumdu +1000 beğeni olsa keşke. resmen yaşadığım ve gördüğüm şeyleri benim gözümden yazmışsınız. bir başkasının da böyle düşündüğünü görmek cok iyi geldi.
bahsettiğiniz gibi bir grup var bizim kurumda da çıkar ilişkileri varsa bile hiç göstermiyorlar orası da ayrı bi gariptir

Öncelikle ön yargılı olmayın, belki çalışmaktan dedikoduya zaman kalmayacak bir iş olacak. Ancak öyle iş yerlerinde dedikodu olmaz. Benim uyguladığım bir taktik var, aynı odada çalıştığınız, sizinle ilgili en çok şeyi bilecek kişilerle iyi olmaya iyi olmasanız bile onları yalnız bırakmamaya çalışın. Yalnız bıraktığınız zaman, arkanızdan konuşmaya başlarlar, "ne giymiş bu böyle, süslü kokona, ya da bakmıyor kendine tabi evde kalır filan..."

Arkadaşlarınızın dedikoducu değillerse rahat olun. İnşallah öyle değillerdir.

Höh. Bu ne ya?
Sen neden başkaları için yaşıyosun?
Oldu olacak evden dışarı çıkma sen. Dedikodu her yerde var.
Mahallede yapılan dedikodulara nasıl önlem alıyosun?

bunlara ek ogle yemeklerini bir sure kimin ne oldugunu anlayana kadar yalniz yiyebilirsin.cunku en cok dedikodu yemek sirasinda dönüyor.ve sana da o sirada sorular soruluyor.

kimsenin dedikodusunu yapma, yapılan muhabbetlerde ortamdan uzaklaş. bugün başkasının birşeyini konuşanlar yarın seninkini konuşur.
günaydın, nasılsınız, çocuklar nasıl, iyi akşamlar yeter de artar. aynı işyeridne çalışıyorsunuz diye insanlara herşeyinizi anlatmak zorunda değilsiniz.

mesela ben asla çalştığım şirketteki personelle telefon numaramı paylaşmam sosyal medyadan eklemem sadece kendi departmanımdaki bayan bir iki kişiyi. Ve de sakın ama sakın kimseyle hiç kimsenin dedikodusunu yapma kendini anlatma

X