• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş kurmaya yardımmm :(

Aromatik yağlarda, hammadde miktarı yüksek elde ettiğin ürün azdır. Ama ürün değerlidir yani yüksek fiyatlara satılabilir. Ama bu sadece müşteri bulmakla bitmiyor maalesef en büyük sıkıntı hammadde ihtiyacıdır. Yani eğer tarım kısmında yer alacaksanız çok karınız olmaz çünkü sadece ürünü aromatik yağ işleyen yerlere satarsınız paranızı alırsınız risk az olur, ama işletme kurup üretim yapacağım diyorsanız tedarik kısmını çok iyi araştırmalısınız. Çünkü ürünü satsanızda hammadde tedariği olmadığı dönemlerde işçi maliyetleri karınızı etkiler yani ciro fazla olmaz. Bunun için genelde firmalar hazlihazırda bir üretimi varken bu tarz işlere girerler. Yani işçiyi verimli kullanmak açısından.
Bence elinizdeki para ile ticaret yapmak daha mantıklı yani bir dükkan açıp aldım verdim işleri:KK66:

:( teşekkürler

Buna sevindim çünkü maksadım inanın size köstek olmak değil, enine boyuna herşeyi tartıp doğru iş alanına yönlenmenizde bir nebze olsun yol gösterebilmek, iş kurma fikriniz gayet güzel, ki zaten haddimiz olamaz size iş kurmayın demek, tek amaç var sizin için en uygun sektöre adım atmanız için fikir vermek.

Yolunuz açık olsun, diliyorum en hayırlı ve gelecekte sizi hem mutlu hemde maddi olarak tatmin edecek güzel bir işiniz olur, iş kadınlarının çoğalması dileğimle...

iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. umarım hepimizin gönlüne göre bir yaşamı olur :)

Merhaba, uzun zamandır işsizim. Kendi işimi kurmak için bende çok araştırma yaptım. KOSGEB destekleri beni biraz umutlandırdı ama araştırınca oradan da ümidimi kestim. Anladığım kadarıyla sizin sorununuz başlangıç sermayesi değil, iş fikri. İş fikirleri üzerinde araştırmalar yaptım. Satacağınız her ne olursa olsun katma değerini artırabileceğiniz bir ürün seçin. Mesela parafinle ve diğer bileşenlerle mum yapabilirsiniz.

Yapacağınız üretim tek başına yeterli olmayacaktır. Ürünlerinize talep oluşturmanızda gerekecek. Ürettiğiniz ürün ne olursa olsun tüketiciyle doğru koşullarda buluşturmanız gerekiyor.

35.000 TL başlangıç sermayeniz varsa siz KOSGEB desteklerinden yararlanabilirsiniz. Size önerim sabah kahvaltısına yönelik bir iş yapmanız. Mesela boyoz, börek satabileceğiniz merkezi ve küçük bir dükkan tutun. KOSGEB kira desteğinden yararlanabilirsiniz. Bu tip bir iş yerinde yarım gün çalışırsınız. Çek, senet yada vadeli satışınız olmaz. Günlük sıcak para kazanırsınız. Börek ve boyozları çiğ hamurdan alın küçük bir fırında pişirip aynı anda satışını yapın. Bir kahvaltı menüsü hazırlayıp içine çay, kahve veya ayran koyun. Hepsini aynı poşette müşterinize vermeniz katma değeri artmış bir ürün ve hizmetiniz olduğu anlamına gelir. Kar oranı yaklaşık olarak %20 seviyesinde.

Merhaba, uzun zamandır işsizim. Kendi işimi kurmak için bende çok araştırma yaptım. KOSGEB destekleri beni biraz umutlandırdı ama araştırınca oradan da ümidimi kestim. Anladığım kadarıyla sizin sorununuz başlangıç sermayesi değil, iş fikri. İş fikirleri üzerinde araştırmalar yaptım. Satacağınız her ne olursa olsun katma değerini artırabileceğiniz bir ürün seçin. Mesela parafinle ve diğer bileşenlerle mum yapabilirsiniz.

Yapacağınız üretim tek başına yeterli olmayacaktır. Ürünlerinize talep oluşturmanızda gerekecek. Ürettiğiniz ürün ne olursa olsun tüketiciyle doğru koşullarda buluşturmanız gerekiyor.

35.000 TL başlangıç sermayeniz varsa siz KOSGEB desteklerinden yararlanabilirsiniz. Size önerim sabah kahvaltısına yönelik bir iş yapmanız. Mesela boyoz, börek satabileceğiniz merkezi ve küçük bir dükkan tutun. KOSGEB kira desteğinden yararlanabilirsiniz. Bu tip bir iş yerinde yarım gün çalışırsınız. Çek, senet yada vadeli satışınız olmaz. Günlük sıcak para kazanırsınız. Börek ve boyozları çiğ hamurdan alın küçük bir fırında pişirip aynı anda satışını yapın. Bir kahvaltı menüsü hazırlayıp içine çay, kahve veya ayran koyun. Hepsini aynı poşette müşterinize vermeniz katma değeri artmış bir ürün ve hizmetiniz olduğu anlamına gelir. Kar oranı yaklaşık olarak %20 seviyesinde.
aslında çok güzel fikir teşekkür ederim. fakat ben büyüyebilecek gelişebilecek bir yatırım yapmak istiyorum. üretip ihraç da edebileceğim bir şey arıyorum. bu konuda ne düşünüyorsunuz?

O zaman tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimine yönelebilirsiniz. İlaç firmalarının kullandığı bitkiler ya da parfümeri sektörünün kullandığı bitkilere yönelin. İnternetten en pahalı ilaçları yada parfümleri araştırın, bu ürünlerin içinde kullanılan bitkileri öğrenip onların üretebilirsiniz. Bu iş patates - soğan üretmek gibi olmayacaktır. Özel koşullarda ve mühendislik seviyesinde dikkat gerektirecektir. Umarım bu yönlendirme, sizin için en azından bir kıvılcım olur.

Back
X