Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
yine de teşekkürler :)Bilgim yok canim.
onun için merkezi bir dükkan da gerekmez mi ?Serada süs kesme çicekcilikde yapiyorlar
Üretip satiliyor herhalde.dükkani bilememonun için merkezi bir dükkan da gerekmez mi ?
isim, reklam.. gibi şeyleri halledicem. diyorum ya varımı yoğumu harcayıp sıfırdan bi iş yapıcam. ama en temel şey olan FİKİR yoktutacak bir işe gir derim iyice araştır o işi yapan var mı reklam da önemli isimde iyi tart düşün ve açacağın yer işlek olsun kime neye hitap ediceksn önemli
Tüm riskleri göze alıyorum demişsiniz bu sebeple şu an iş kurmak için doğru bir an değil demeyeceğim size, lakin kuracağınız işte riskleri biraz olsun azaltabilmek için hakim olduğunuz bir sektöre yönelin, tarım-hayvancılık konusuna hakim misiniz? Seralar hakkında ne kadar bilginiz var? Lavanta yağı demişsiniz, lavanta yağının piyasadaki yerini araştırdınız mı? Ne kadar rağbet görüyor, kuracağınız seranın giderleri gelirlerinden az mı olur çok mu olur? Lavanta yağı satarak serayı ayakta tutup üste kar edebilir misiniz?serada olabilir. lavanta yağı mesela. ama onun da hasat zamanı yılda bir defa. ve 150 kilo lavantadan bir kilo yağ çıkıyo. çok büyük bir araziye ihtiyaç var![]()
işte ilk fikrim lavanta yağı üretimiydi. ama araştırdım seralarla görüştüm. hasat çok az. satış fiyatı çok yüksek. ihracat payı fazla. ama ne yazık ki çok büyük sermaye gerekiyor. 10 dönümlük sera gerekliymiş. bu yüzden bu işi ne yazık ki yapamam. ama hammaddeyi hazır alıp işlesem belki bir nebze kurtarır. çünkü toptan alımlarda fiyatlar yarı yarıyaTüm riskleri göze alıyorum demişsiniz bu sebeple şu an iş kurmak için doğru bir an değil demeyeceğim size, lakin kuracağınız işte riskleri biraz olsun azaltabilmek için hakim olduğunuz bir sektöre yönelim, tarım-hayvancılık konusuna hakim misiniz? Seralar hakkında ne kadar bilginiz var? Lavanta yağı demişsiniz, lavanta yağının piyasadaki yerini araştırdınız mı? Ne kadar rağbet görüyor, kuracağınız seranın giderleri gelirlerinden az mı olur çok mu olur? Lavanta yağı satarak serayı ayakta tutup üste kar edebilir misiniz?
Yıllık ortalama maliyet vs bir iş kurarken herşeyi enine boyuna düşünmeli, işi kurar kurmaz kar yapılmıyor, bir süre cepten yeniyor, en az 1 yıl kazanç olmazsa hayatınızı ve işinizi idame ettirecek birikiminiz var mı?
işte ilk fikrim lavanta yağı üretimiydi. ama araştırdım seralarla görüştüm. hasat çok az. satış fiyatı çok yüksek. ihracat payı fazla. ama ne yazık ki çok büyük sermaye gerekiyor. 10 dönümlük sera gerekliymiş. bu yüzden bu işi ne yazık ki yapamam. ama hammaddeyi hazır alıp işlesem belki bir nebze kurtarır. çünkü toptan alımlarda fiyatlar yarı yarıya
özür dilenecek bir şey yok. acemiyim tabiki. ama varımı yoğumu koyucam çünkü bekarım. ailemle yaşıyorum. olan 35 bine olur. risk almazsam hiçbir işe girişemem. batarsam da batarım. açıkcası en azından denedim olmadı derim.Siz yapmayı planladığınız işe tam hakim değilsiniz bu da size risk demektir, üstelik kendi işini kurma, yatırım yapma konusunda da özür dilerim ama acemisiniz, acemi olduğunuz tüm varımı yokumu ortaya koyup iş kuracağım demenizden anlaşılmakta, benden size tavsiye, iş dünyasında tecrübe yaşamış biri olarak sakın asla varınız yokunuzla iş kurmayın, kurduğunuz iş ters gittiğinde elinizdeki tüm varlığınızı yitirmeniz sizi yıkar çünkü.
Birden bire hiç bilmediğiniz bir sektörde elinizdeki bütün variyetle iş kurmak yerine küçük ölçekli bir işletme olarak başlayın, zira iş hayatı çetindir, vergisi, çalışan maaşları, sgk, işinizin gereği bağlı olmanız gereken dernek, oda vb kuruluşların giderleri, defter tasdikler, işyerinin giderleri, sizin kişisel giderleriniz derken ağır bir sorumluluk altına gireceksiniz.
Lavanta yağı mı düşünüyorsunuz o zaman hammadde alıp işleyin ama küçük ölçekli başlayın, sera işi zaten belinizi büker, ihracat payının fazla olmasına da güvenmeyin, bugün bir ambargo konur tüm lavanta yağı elinizde kalır, iç piyasada da tutunabileceğiniz arayışlara girin.
isim, reklam.. gibi şeyleri halledicem. diyorum ya varımı yoğumu harcayıp sıfırdan bi iş yapıcam. ama en temel şey olan FİKİR yok![]()
teşekkür ederimFikirden ziyade ilginizi ceken bi alan olmali.
Hoop bi fikir geldi aklima diye yola cikilan islerden basarili bi girisimcilik oykusu cikmaz bence.
Once ilgi alaninizi belirleyip,egitimini alip,sektor icinde arastirma yapmak lazim.
Basarılar diliyorum.
İlk iş kurma deneyiminde batmak inanın psikolojik olarak yıpratıyor, henüz işi kurmadığınız için psikolojik kısmını bilmiyorsunuz, başaramadım duygusu gerçekten kötüdür, çevrenizinde gizli, dile getirilmeyen ama belli edecekleri başaramazsın baskıları sizi kötü hissettirecektir, batmanız durumunda da yeni bir iş girişimi konusunda sizi isteksiz hale getirecektir, bu sebeple diyorum riskleri en aza indirmeniz ve en azından hakim olabileceğiniz bir iş sektörüne adım atmanız gerektiğini.özür dilenecek bir şey yok. acemiyim tabiki. ama varımı yoğumu koyucam çünkü bekarım. ailemle yaşıyorum. olan 35 bine olur. risk almazsam hiçbir işe girişemem. batarsam da batarım. açıkcası en azından denedim olmadı derim.
yok ne rahatsızlığı. şu an her türlü eleştiriye açığım. bu amaçla konu açtım zaten. farklı bakış açılarına ihtiyacım var :)İlk iş kurma deneyiminde batmak inanın psikolojik olarak yıpratıyor, henüz işi kurmadığınız için psikolojik kısmını bilmiyorsunuz, başaramadım duygusu gerçekten kötüdür, çevrenizinde gizli, dile getirilmeyen ama belli edecekleri başaramazsın baskıları sizi kötü hissettirecektir, batmanız durumunda da yeni bir iş girişimi konusunda sizi isteksiz hale getirecektir, bu sebeple diyorum riskleri en aza indirmeniz ve en azından hakim olabileceğiniz bir iş sektörüne adım atmanız gerektiğini.
Zira girişimciler olmasını desteklerim, herkes kendi işinin patronu olsa keşke diyenlerdenim.
35 bin lira sermayeyle iç piyasada da sizi götürecek iş alanlarına bakmalısınız, fikir üretmek için istişareler yapabilir, iç piyasayı gözlemleyebilirsiniz, neler ön plana çıkmış, ekonomide kendine yer bulmuş iş alanları hangileridir hepsini bir araştırın, bazı iş kolları vardır ki dönemseldir, bir süre popüler olur sonrası gelmez, şahsen genç bir kadın olarak sizin adım atacağınız işte başarılı olmanızı isterim bu yüzden eleştirilerim umuyorum sizi rahatsız etmiyordur, yazdıkça belki kafanızda birşeyler oluşur diye yorumlamaya çalışmaktan başka bir amacım olmadığını da belirtmek isterim.
siz nasıl bir iş kurmuştunuz?İlk iş kurma deneyiminde batmak inanın psikolojik olarak yıpratıyor, henüz işi kurmadığınız için psikolojik kısmını bilmiyorsunuz, başaramadım duygusu gerçekten kötüdür, çevrenizinde gizli, dile getirilmeyen ama belli edecekleri başaramazsın baskıları sizi kötü hissettirecektir, batmanız durumunda da yeni bir iş girişimi konusunda sizi isteksiz hale getirecektir, bu sebeple diyorum riskleri en aza indirmeniz ve en azından hakim olabileceğiniz bir iş sektörüne adım atmanız gerektiğini.
Zira girişimciler olmasını desteklerim, herkes kendi işinin patronu olsa keşke diyenlerdenim.
35 bin lira sermayeyle iç piyasada da sizi götürecek iş alanlarına bakmalısınız, fikir üretmek için istişareler yapabilir, iç piyasayı gözlemleyebilirsiniz, neler ön plana çıkmış, ekonomide kendine yer bulmuş iş alanları hangileridir hepsini bir araştırın, bazı iş kolları vardır ki dönemseldir, bir süre popüler olur sonrası gelmez, şahsen genç bir kadın olarak sizin adım atacağınız işte başarılı olmanızı isterim bu yüzden eleştirilerim umuyorum sizi rahatsız etmiyordur, yazdıkça belki kafanızda birşeyler oluşur diye yorumlamaya çalışmaktan başka bir amacım olmadığını da belirtmek isterim.
Buna sevindim çünkü maksadım inanın size köstek olmak değil, enine boyuna herşeyi tartıp doğru iş alanına yönlenmenizde bir nebze olsun yol gösterebilmek, iş kurma fikriniz gayet güzel, ki zaten haddimiz olamaz size iş kurmayın demek, tek amaç var sizin için en uygun sektöre adım atmanız için fikir vermek.yok ne rahatsızlığı. şu an her türlü eleştiriye açığım. bu amaçla konu açtım zaten. farklı bakış açılarına ihtiyacım var :)
aromatik yağlar hakkında bilgisi olan yok mu? hammaddeyi hazır alıp işlesem mi ?