İş konusunda öneri bekliyorum

Mesela altın alsam ayda 500 tl kadar hangi altını almalıyım? Çok fazla bilgim yok nu konularda
Her ay 500 liralık altın almayın zaten fiyatı yüksek şu anda aniden düşerse zarar edersiniz bankada hesap açın orada biriktirin ya da altın almak istiyorsanız çeyrek alın ama dediğim gibi şu sıralar altın fiyatı yüksek,ayrıca ilk aydan 500 lira ile değilde 250 lira ile başlayın birikime sonuçta yeni bir şehire gideceksiniz ve ihtiyaçlarınız olabilir.

Her ay cumhuriyet yada yarim altınaalabilirsiniz

Zaten nişan ve ardından gelecek evlilik süresince borctu faturaydı hep kısıtlamak Zorunda kalabilirsin (zengin bitiyle evlenmediğini düşünürsek) o yüzden simdi harca ye ıc alısverıs yap sonuna kadar ruhunu tatmin et tatillere git bu yasın tadını cıkar. Ben öyle yaptım. Pişman değilim. Yine o sartlarda olayım yıne yaparıö. Ps. Alıskanlık halını almış ve su anda sınır bilmiyorum:/

ay bu konu tam benlik, heveslendim şimdiden alışveriş, para birktirme olayları için :KK45:
inşallah şu haziran atamalarında bi yer olur da ilk farketmeden yazacağım ve calısan kadınlar kategorisine ben de girmiş olacağım inşallah. takipteyim

Selam arkadaşlar zorlu geçen 1 seneden sonra iş buldum hem de istediğim şehirde:) mutluyum ama maaşım biraz az olacak diye de burukluk var aslında.
1500 tl ile başladım. Tek yaşayacağım. Barınma ve yemeğe 500 tl kadar gidecek diye düşünüyorum.
Kalan paramı nasıl değerlendirmeliyim.
Yakında nişanım olabilir hem para biriktirmek istiyorum hem de şimdiye kadar alamadığım içimde kalan kıyafet ayakkabı parfüm vs almak istiyorum.
Önerilerinizi bekliyorum.
Hayırlı olsun işiniz. Ama o parayla tüm bunları yapmanız biraz zor malum hayat çok pahalı. hayatınızdaki şeyleri önem sırasına koyun ve paranızı da ona göre harcayın.

Eğer sabit gider cidden 500 kadar küçük bir rakamsa, 1000tl sırf elinize kalıyorsa çok çok iyi bir rakam. Nelere harcanmaz ki o, artar bile. Ki zaten aylık kira vs giderinizin 500 olduğu bir yer diğer konularda da çok da pahalı değildir kanımca.

Şöyle açıklayım arkadaşlar geçen sene kahvaltı ve akşam yemekli yurtta 500e kaldım. Eski öğrencileriyim hadi bu sene en fazla 600 olsun diyelim. Ev konusunda ise öğrenci evi gibi olcak 3 kişi ve çok lükse kaçmadan ortalama bir ev. Eylülde iş değiştireceğim için artacak gelirim, yani kışın ısınma masrafını şimdi hesaplamıyorum o yüzden. 5 sene izmirde okudum 1 sene aradan sonra tekrar dönüyorum yani nerde ucuz yiyeceğimi nasıl idare edeceğimi bildiğim bi şehir.
Aile hayatı olsa kira ancak 1500 eder biliyorum.

Gram altın alınabilir ama şimdi ćok yüksek fiyatlar.
Altın hemen almayı düşünmüyorum çok yüksek evet takip etmeye başladım. Nakit olarak biriktirip hesaba yatırmayı düşünüyorum

İnşallah atanır başlarsın sen de hayırlısıyla. İşsizlik çok fena Allah kimseyi işsiz bırakmaısn
ay bu konu tam benlik, heveslendim şimdiden alışveriş, para birktirme olayları için :KK45:
inşallah şu haziran atamalarında bi yer olur da ilk farketmeden yazacağım ve calısan kadınlar kategorisine ben de girmiş olacağım inşallah. takipteyim

Zaten nişan ve ardından gelecek evlilik süresince borctu faturaydı hep kısıtlamak Zorunda kalabilirsin (zengin bitiyle evlenmediğini düşünürsek) o yüzden simdi harca ye ıc alısverıs yap sonuna kadar ruhunu tatmin et tatillere git bu yasın tadını cıkar. Ben öyle yaptım. Pişman değilim. Yine o sartlarda olayım yıne yaparıö. Ps. Alıskanlık halını almış ve su anda sınır bilmiyorum:/
Haklısınız aslında. Maddi olarak iki tarafın da ailesi orta düzeyde yani bize borç ödemek düşecek evlenince. En iyisi biriktirmek için iyice kısmamak. Az bişeyler yapayım ben de.
Sizin gibi yemeyi içmeyi gezmeyi sinemayı falan severim kısmak çok istemiyorum

500 barınma&barınma&yemek. .
500 sana harçlık..
500 bankaya ..
:KK9:

Yeni işin hayırlı olsun.

Sana kalan paranın yarısını biriktir, yarısını dilediğin biçimde harca. Altın işine bulaşma zira altın ancak uzun vadede kazandırır. Banka hesabında biriktirmek ve günlük faiz kullanmak çok daha iyi bir seçim olur.

Yeni işin hayırlı olsun.

Sana kalan paranın yarısını biriktir, yarısını dilediğin biçimde harca. Altın işine bulaşma zira altın ancak uzun vadede kazandırır. Banka hesabında biriktirmek ve günlük faiz kullanmak çok daha iyi bir seçim olur.
Çok teşekkür ederim sana özellikle desteğin için :KK15: bankaya vadeli hesaba atsam her ay belli mikyar yatırmam mı gerekir yada bir süre sonra bırakabilir miyim yatırmayı

öyleymiş canm, bakalım hayırlısı olsun inşallah. 45günüm var daha çok ama geçmek zorunda :KK43:
Geçer geçer ben 1 senedir bekliyorum zor oldu ama geçti zaman. Sabredince geçiyor sana da bol sabırlar :)

Çok teşekkür ederim sana özellikle desteğin için :KK15: bankaya vadeli hesaba atsam her ay belli mikyar yatırmam mı gerekir yada bir süre sonra bırakabilir miyim yatırmayı

Canım çalıştığın bankaya göre değişiyor, Enpara 'da faize koyduğunda üzerine ekleme yapabiliyorsun ve en son biriken tutar üzerinden faiz devam ediyor. Yani diyelim 1000 tl yatırdın, faiz işlemeye başladı, 3 gün sonra 500 daha yatırdın faiz 1500 üzerinden devam ediyor. İhtiyaç duyduğunda aynı biçimde para çekebiliyorsun, yine son bakiye üzerinden devam ediyor.Her ay para yatırmak durumunda değilsin, o senin maddi durumuna bağlı.

Diğer bankalarda bu sistem var mı bilemiyorum, bilgisi olan varsa diğer seçenekleride değerlendiririz.

Rica ederim canım :KK60:

her ay bır ceyrek altın al koy bı kenara

X