Merhaba,
Ben şimdi iş görüşmesinden geldim..
Bir dakika bastan alıyorum..Ben araç satıştaydım arkadaşlar..3 yıl bir markada,sonra 1 yıl diğer markada çalıştım.İkiside Türkiyenin önde gelen araba firmaları.
Son çalıştığım firmadan hamileliğim dolayısı ile ayrılmak istemiştim.Hatırlayanlar olacaktır.
Daha sonra onların isteği ile ücretsiz izine döndürüldüm işe gelme ama ssk nı ödeyelim dediler.sonrada kasım krizinde bayii sahibi beni çağırdı ve ssk mı durdurmak zorunda olduklarını ama eğer yarın bir gün çalışmaya karar verirsem mutlaka onunla görüşmemi istediğini söylemişti..
Herneyse bugün diğer iyi bir markadan tlf geldi.Arayan oranın genel koordinatörü x abla.Bizde onunla ilk çalıştığım firmada çalışmıştık kısa bir süre.Acil satışcıya ihtiyacları olduğunu ve bir an önce gitmemi istedi.Çok erken çalışmayı düşünmüyorum dememe rağmen de illa gel en azından görüş dedi bana..
Ve gittim.Satış Müdürü ile grüştük.Bayi sahibi de kayınvalidemlerin eski komşusu.Çıktım odadan dönüyorum..Bir telefon arayan sekreter.Bayii sahibi sizinle görüşmek istiyor tekrar gelin dedi.Döndüm tekrar.Alya arabada yenge ile..
Görüştük.Konuştuk.Şartları çok ama çok az.Yani çıktığım firmada aldığım maaşın yarısı hemen hemen.Yarın başla hayırlı olsun dedi bana.
Ben şok..Nasıl olur,nasıl yaparım diye düşünüyorum..
Dedim eşimle bir görüşeyim,kayınvalidem pazar geliyor onunla görüşeyim ne kadar süre idare edebilir o süre içinde bakıcı bulabilirmiyim.Hemen cevap veremem size dedim.
Bozuldu..
Şimdi şartları gerçekten eski 2 yerime göre daha kötü ama marka iyi..diğerleri gibi.
Düşünüyorum böyle bir teklif geldi çalışayım mı diye?Kızımı ne yaparım.Bana ihtiyacı çok var.
Erken yaşta bir şeyler sahibi olmak istiyoruz..
Bu arada eski bayi sahibimde beni çağırdığı için onun önünden de geçsem mi?bu yanlış anlaşılmama neden olurmu?
Ve reddedersem kötü referans olacaktır otomotiv sektörü çalışanlar varsa bilenler tüm satışcılar birbirini tanırlar.
Ha bu arada eşim istemiyor çalışmamı.Çıkmazdayım.Ben istiyorum ama düşündüklerim var..
Ne yapmalıyım sizce?