İş konusunda..İnanılmaz kararsızım..

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
Merhaba,
Ben şimdi iş görüşmesinden geldim..
Bir dakika bastan alıyorum..Ben araç satıştaydım arkadaşlar..3 yıl bir markada,sonra 1 yıl diğer markada çalıştım.İkiside Türkiyenin önde gelen araba firmaları.
Son çalıştığım firmadan hamileliğim dolayısı ile ayrılmak istemiştim.Hatırlayanlar olacaktır.
Daha sonra onların isteği ile ücretsiz izine döndürüldüm işe gelme ama ssk nı ödeyelim dediler.sonrada kasım krizinde bayii sahibi beni çağırdı ve ssk mı durdurmak zorunda olduklarını ama eğer yarın bir gün çalışmaya karar verirsem mutlaka onunla görüşmemi istediğini söylemişti..
Herneyse bugün diğer iyi bir markadan tlf geldi.Arayan oranın genel koordinatörü x abla.Bizde onunla ilk çalıştığım firmada çalışmıştık kısa bir süre.Acil satışcıya ihtiyacları olduğunu ve bir an önce gitmemi istedi.Çok erken çalışmayı düşünmüyorum dememe rağmen de illa gel en azından görüş dedi bana..
Ve gittim.Satış Müdürü ile grüştük.Bayi sahibi de kayınvalidemlerin eski komşusu.Çıktım odadan dönüyorum..Bir telefon arayan sekreter.Bayii sahibi sizinle görüşmek istiyor tekrar gelin dedi.Döndüm tekrar.Alya arabada yenge ile..
Görüştük.Konuştuk.Şartları çok ama çok az.Yani çıktığım firmada aldığım maaşın yarısı hemen hemen.Yarın başla hayırlı olsun dedi bana.
Ben şok..Nasıl olur,nasıl yaparım diye düşünüyorum..
Dedim eşimle bir görüşeyim,kayınvalidem pazar geliyor onunla görüşeyim ne kadar süre idare edebilir o süre içinde bakıcı bulabilirmiyim.Hemen cevap veremem size dedim.
Bozuldu..
Şimdi şartları gerçekten eski 2 yerime göre daha kötü ama marka iyi..diğerleri gibi.
Düşünüyorum böyle bir teklif geldi çalışayım mı diye?Kızımı ne yaparım.Bana ihtiyacı çok var.
Erken yaşta bir şeyler sahibi olmak istiyoruz..
Bu arada eski bayi sahibimde beni çağırdığı için onun önünden de geçsem mi?bu yanlış anlaşılmama neden olurmu?
Ve reddedersem kötü referans olacaktır otomotiv sektörü çalışanlar varsa bilenler tüm satışcılar birbirini tanırlar.
Ha bu arada eşim istemiyor çalışmamı.Çıkmazdayım.Ben istiyorum ama düşündüklerim var..
Ne yapmalıyım sizce?

bana kalirsa dusuk bir ucret ile baslama derim..
nasil olsa acelen yok o yuzden bence burda baslama derim
patronun tavri da enteresan geldi..

arkadaşım ben çalışıyorum oğlum için ona bişeyler bırakabilmek için ayrıyettende evde oturmaktan pek haz etmiyorum eğer bırakabilcek biri varsa güvenebilceğin bırak ben oğlumu 2,5 aylığından beri babaannesine bırakıyorum zor oldu başlarda ama sonradan alışıyorsun. bu arada hangi firma daha iyiyse ona git derim ben

simdi ilk 1 konustun odadan ciktin seni yeniden cagirdi yarin basla hayirli olsun dedi
sen ailemle gorusmem lazim deyince de bozuldu.
yani sanki boyle rica minnet seni kabul etmis ise de bir de sen dusunmem lazim deyince bozuluyo yani.
sna daha cok deger verecek bi yer ile calis bence acileyetin yoksa yani..

böcüküm çalışma...
alya henüz çok küçük
onu senden mahrum etme...
bebekliğini annesiz babasız geçirmiş biri olarak söylüyorum bunları
bebegin büyürken annanneye babanneye emanet olmasın
maddi durumunuz yerindeyse varsın 3-5 yıl geç olsun eviniz barkınız ama alya'yı bu dönemde sensiz bırakma
sonra çok pişman olursun emin ol....

yok canım ben önce satış müdürü ile görüştüm çıktım arabaya bindim dönüyorken sekreter aradı bayi sahibide görüşmek istiyor hemen gelebilirmisiniz dedi..
evet ihtiyaçları varmış kimse kalmamış..ondan hemen başla dedi..
ama bana şans vermedi..haklısın

bence hiç hazır olmadığın bi anda pat diye tekrar iş hayatına atılman baya dengeni bozacak...ev hayatına alııştığını yazmıştın...
şartlarıda seni mutlu etmicekse sırf çalışmış olmak için kızını bakıcıya emanet etmeye değmez...
maddi şartları iyi olsa tamam belki kabul edilebilir..
ayrıca alyayla 24 saat vakit geçirirken birden onu yanlız bırakman onun içinde zor olacaktır..en azından sana 2 ay versler yaz bitene kadar bakıcı ile beraber alyaya baksanız bebek bakıcıya alışsa sende kadını tanısan için daha çok rahat etmezmi?

Böcüğüm bende gurbike katılıyorum evet
eğer şartlarınız uygunsa çalışma derim Alyanın sana ihtiyacı olduğu doğru
kendi eltimden biliyorum o çocuğunu bırakıp çalışmak zorunda klamıştı mecburdu gerçi o
ama sonrasında hep vicdan azabı çekti en güzel harektlerini davranışlarını görememekten
şikayet etti onunla çok daha az vakit geçirmek zorunda olduğundan sıkıntı çekiyordu hep
uyuması kalkması hep saatli olduğu için
Bence iyi düşün biraz daha ertele derim ben sonuçta o piyasada kendi kanıtlamış belli etmiş
birisin işşiz kalacağını sanmıyorum yani iyi düşün canımın içi

Bence hiç acele etme kızın biraz daha ortaya çıksın
Doğum sonrası belki ilk iş teklifi seni heyecanlandırmış olabilir ilerde daha iyi şartlarda iş imkanı doğar çocuğunu emanet edebileceğin iyi bir bakıcı bulursun için rahat olarak başlarsın:lepi:
Herşey Alya Derin için hihoyyyt

bebeğin daha çok küçük çalışmaya bir süre daha ara versen iyi olur...

ben olsam gerçekten paraya ihtiyacım yoksa çalışmazdım
hele de bebek varken...hem çalışma hayatı,hem ev işi ggücü
hem de alya...çok zor olur...hem eski firmadakilerede ayıp olur bence
sonuçta maaş daha iyi hem onu niye düşünmüyorsun ki..

ıçerik nedeniyle konunuz”ıŞ VE KARıYER “ bölümüne taşınmıştır bilginize

şuan ilk gittiğiniz yerin teklifini kabul etmeyip diğerine giderseniz ayıp kaçabilir.
Kaldıki bebeğin var yani çalışmaman için bir nedenin var.
Sana teklifte bulunanlara güzelce izah edip çocuğumla ilgilenmem gerek şuan da sizin teklifinize olumlu cevap vermeyeceğim diyebilirsin.
Ama bence diğer yerle şuan görüşme.
Bu iş kkızıştırma gibi görülebilir.
Ve bunun kötü referans olacağını sen söylüyorsun.
En iyisi Alya büyüsün sular durulsun sonra da başla çalışmaya gönlünün istediği iyi şartlarda.

yok şükürler olsun ihtiyacımız yok.yani elbette var yok derken eşimin maaşıyla geçinebiliyoruz,primlerine hiç dokunmuyoruz bile..tamamen birikim için olsa dicem ama zaten bir kısmı hatta çoğu bakıcıya gidecek..
gurbikcim evet bende çalışan anne babanın çocuğuyum.ama hiz eziklik hissetmedim yalnız bana babannem bakmıştı kızım bu kadar şanslı olmayacak..bakıcı bakacak ona..
nix eve alıştım ben.ama çalışan insanın evde oturmasıda büyük bir mucze.tükenmek gibi geliyor bana.ne bileyim..
okypetecim eski bayi sahibi sadece ozaman demişti bana çalışmayı düşündüğün zzaman gel diye ondan sonra beni aramadı sormadı yoklamadı.hayırlı olsun diye bile aramadı.şartları da değişeceğini sanmıyorum en azından eskisi gibi devam edecektir diye umud ediyorum canım..
evet herşey alya derin için ama bir şeylerde yapmak istiyorum.ha bu markaya girersem zaten dediğim gibi çoğu bakıcıya gidecek.şu an krizde olan otomotiv sektöründeki primden bahsetmekde hata gibi geliyor bana.onu katmıyorum bile ben yani..

bunu onlara nasıl izah edebilirim?kırmadan.

canım bende mart annesiyim bence bebeklerimiz henüz daha çok küçük.bence alya biraz daha büyüsün öyle başla işe benim üst kat komşum ögretmen kendisi bebegi küçüktü bakıcıya bırakıp çalışmaya başladı bakıcıda diger komşumuz ona güvendi çocuk ateşlenmiş annesine haber etmemiş ateşi 40 . a çıkmış çocuk havale geçirmiş.oysaki bakıcıya güvenmişlerdi bence iyi düşün iş bulunur ama çocuk bulunmaz. bence bebegin biraz daha büyüsün ona kimse senin kadar iyi bakamaz unutma.kendine ve alyamıza iyi bak.

Canım bebeğin kaç aylık bilmiyorum...
Ben 4 aylıkken çalışmaya başlamk zorunda kalmıştım..
Annem bakıyor sağolsun aklım kalmıyor desemde yinede insanın aklı kalıyor...
Bence durumunuz müsaitse ki öyle söylüyorsun biraz daha beklemelisin.
Zaten sana sunulan şartlarda aldığın paranın bakıcıya gideceğini söylüyorsun...
Şu anda Alyayı bakıcıya bırakmana değmez...

Otur oturduğun yerde böcük. El kadar bebeyi bakıcılara bırakıp üç kuruş maaş içinmi çalışıcan yani. Aklına tüküreyim.Sanırsın adamlar milyarlar vaadetmiş.benneyaptımki Bende seni akıllı biri sanırdım.

İmza: 2.5 aylıkken bebesini bırakıp çalışmaya devam eden ama sonradan binpişman olan bir anne.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…