• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş konusunda..İnanılmaz kararsızım..

Canım; nihayetinde hepimiz geçinebilmek veya daha iyi bir yaşam sürdürebilmek için çalışıyoruz. Para kazanmak için yani. Karşılığında emek veriyoruz.

Şartları iyi olsa kabul et derdim. Ama bence bu durumda kendini sıkıntıya sokma.

Verdiğin emeğin karşılığını alamayacaksın ve iş hayatını biliyorsun.

Geçim sıkıntın yok, piyasa biraz düzelsin ( ki umarım düzelir ) . Hem bu arada bebeğinde biraz daha büyümüş olur.

Acele etme ... Çok daha iyi şartlarda, en azından emeğinin karşılığını alabileceğin koşullarda bir iş fırsatın olursa değerlendirirsin.

canım maddi anlamda sıkıntınız yoksa kabul etme derim
hem bebeğin daha küçük sana çok ihtiyacı var...

Bence birikim yapmak için bebeğinizin büyümesini bekleyin...konuşmaya başlasın,derdini anlatabilsin...
2 senede yapabileceğiniz birikim çok etkilemez bence tüm hayanızı..
Varsın 5-10 milyar eksik olsun...

Bu zamanları bizim için çok değerli,tadını çıkarmak her anını doya doya yaşamak gerekiyor...

Saruboceq, sen annesin elbette benden daha iyi bilirsin ama bebeğin henüz çok küçük onu yalnız bırakma derim.
Birde o kadar düşük şartlarda çalışman bence seni bir zaman sonra huzursuz edecektir. Daha önce aldığın maaşın yarısını alarak çalışmaktansa çalışmayıp bebeğinle ilgilenmen daha mantıklı bence.
Ayrıca patronun davranışları profesyonelce değil, iş adayına düşünme fırsatı vermeden, ve önüne seni cezbedecek bir avantaj koymadan hemen başlamanı bekliyor. Beni pek sarmadı...
Hakkında hayırlısını dilerim...

Boceqcım ben de arkadaslara katılıyorum
Birincisi kızın daha çok küçük:teselli:En az 1 yaşına kadar anne tarafından bakılmalı diye düşünüyorum.
Hem sonra şartlar da seni tatmin edecek düzeyde değilmiş:1no2:ve bunun da çoğu bakıcıya gidecekse,bu iş sana marka referansı dışında ne kazandıracak?Daha iyi kazanamadıktan sonra bence marka olmasının bir anlamı kalmıyor..

aynı duygular içindeydim bende senin gibi,kafamçokkarıştı daha bugün bir iş teklifimi aldım, şimdi eşimle konuştum, evet kızıma annem bakacak, ama yinede aklım evde kalacak,kafamçokkarıştı çalıştığımda bir işe yaramayacak, ben bir süre daha evde oturup papatyamla vakit geçirmeye karar verdim, bir daha 6 aylık olmayacakki,şimdi emeklemeye uğraşıyor, çalışırsam emeklediği ilk gün ben olmayacağım, eve geleceğim, çalıştığım için ev işi yetiştirmeye uğraşacağım, annemde olsa, oda insan ne kadar omzuna yük bindirebilirimki, CADIARZU

Kaçırılmayacak bir fırsat olsa çalış kaçırma derim, ne bu böyle eski işyerinin yarısı kadar maaş, daha evet demeden emrivaki yapan patron, yarın gel başla gibilerinden. Çok acil elemana ihtiyaçları varsa ve senin gibi deneyimli eleman alıyorlarsa kesenin ağzını biraz açacaklar, aynen böyle söyleseydin, patron milletine çok mülayim olmayacaksın, bebeğim var benim onu bıraktığıma değecek eğer gelirsem deseydin, sonuçta çok ihtiyaçları varmış elemana senin onlara değil. Eğer maddi durumunuz çok sıkışık değilse bebeğini bırakma derim ben çünki hayata bir kez geliniyor ve bazı şeyler sadece birkez yaşanıyor, anneliğin tadını çıkar ve bebeğinde senin kokunla tadını çıkara çıkara büyüsün yavrucak sevgilerimle...

böcüğüm, konu zaman aşımına uğradı biraz, yeni gördüm. ben olsam çalışmazdım.
çünkü;

bebeği bakıcıya emanet etmem için çok cazip şartlar yok.
maaş düşük, çoğu bakıcıya gidecekmiş. kalan 3 kuruş da çocuğumdan ayrı kalmama değmez.
çocuğunla geçireceğin vakit daha kaliteli olsun. birbirinize hasret büyümesin.
görüşmeyi yapanların emrivaki tavrı hoş değil.

maddi açıdan çok mecbur değilseniz bende 2-3 yaşına kadar bebeğe annenin bakması taraftarıyım ben bankada çalışıyordum sırf bu sebepten çıktım. hem aklım sürekli bebeğimde kalacaktı hem sabaha kadar uyumadığımız çok geceler oldu uykusuz işe gidecektim. hem hastalansa izin alamayacaktım. ve akşam eve yorgun bir şekilde gelip bebeğimle iyi vakit geçiremeyecektim. sektörler farklı çalışma şartlarımız mesai saatlerimiz farklı olabilir tercih sizin :)
ayrıca madem amaç birikim prestij uğruna az maaşa değer mi ben herhalde tercih ederken şartların bütününe bakardım

arkadaşım bebeğin çok küçük henüz eğer maddi olarak çok ihtiyacın yoksa bence bikaç ay daha bekle karşına daha iyi bir fırsat çıkabilir sonuçta kendinde diyorsun imkanları ve maaşı eski işyerimden az diye ben olsaydım eski işyerimi düşünürdüm çünkü ne kadarda olsa senin onlara onlarında sana nazı geçer o kadar zaman emek vermişsiniz birbirinize derim..

Back
X