İş konusu

Namename

Guru
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2012
1.864
2.170
333
İyi günler arkadaşlar
1 yıldır aynı firmada çalışıyorum. Ön muhasebeciyim. Maaşım asgari. Yol yemek yok. Sabah 8 akşam 6. Bayramdan sonra 8-19 olacak. Cumartesileride bu şekilde. Patronun masa düzeni oda temizliğinden sorumluyum. Misafiri gelince çay kahve servisi de. Şimdi biz iki muhasebeciyiz. Diğeri erkek. İş arkadaşlarım Allah için iyi insanlar.
Ancak patronum bugün diğer erkek çalışana benden pek memnun olmadığını söylüyor.
2 km yürüyüp bankalara gidip şahsi kartlarını ödüyorum. Borçluları arıyorum. Ön muhasebede aklınıza gelebilecek her işi yapıyorum beyanname verme hariç. Resmi muhasebede de banka işleme fatura işleyip muhasebeleştirme yapıyorum. Ama paşamız yine benden memnun diilmiş. Şuan gerçekten çok sinirliyim.
Deprem zamanı burda da hissedildi kızım ağlayınca yanıma çağırdım. Trabzonda yaşıyorum. Kızım 5 yaşında. 2 saat yanımda durdu tablet izledi bu arada onunda lafını yapmış kızı hep geliyo mu diye. Çocuk babannesindeydi gündüz olan depremi hissetti ağlayınca yanıma çağırdım siz olsaydınız yapmaz mıydınız?
İş arıyorum zaten. Ama bugün bunu duyunca burası için artık yorulmak istemiyorum. Ödemelerimde var. Bu arada kaç yıllık olursanız olun izin süreniz 10 gün. Gözümü karartıp çıkıp öyle mi iş aramalıyım. Eşim her şekilde arkamda bu arada.

Senelik izin hakkınız var
Kafasına göre on gün diyemez
Yerinizde olsam madem 1 senem doldu
Ayrıca haftada 45 saati aşıyorsa mesainiz de vermek zorunda
Bunların hepsini bahane ederek 1 senelik tazminatımı da isterim öyle çıkarım
Vermezse de gider aile hekiminden devamlı rapor alırım
Nasıl olsa el mecbur atacak
Madem memnun değil atsın
Çıkınca da bir 6 ay işsizlik alırsınız o arada da iş ararsınınız
Bu arada ne iş yapıyor adam ?

Üretim -bakım alanında faaliyet gösteriyoruz. Ama öyle büyük üreticilerden değil. Şehrimi söyledim ifşa olmuyım

Bu nasıl bir iş yaa ben de benim şartları kötü bulurdum. Atanamayan öğretmenim. Finans ve muhasebe işi yapıyorum ben de. Hafta sonum yok 9 5 çalışıyorum. Bankaya gitmiyorum şahsi kartlarını otomatik ödemeye verdim. Senet işlemlerini yine banka kanalı ile hallediyorum. Temizlik için personelimiz var. Nitelikli personel de asgari alamaz ayrıca. Bu haklı fesih sebebidir.

Resmi muhasebe çok ayrı bir durum ayrıca sadece beyanname vermekle resmi muhasebe yürümüyor.

Edit:Bazen kv ya da annem olmadığında iş yerime 6 yaşımdaki oğlumu götürürüm ki bunu başta söyledim çocuğum var arada bununla karşılaşacaksınız problem olacaksa hiç anlaşmayalım dedim.

İş öğrenmek için girdim zaten ama artık bunaldım. Smmm staj başlatma sınavına gireceğim nisanda.
Şöyle diyim mesala şubat ayının bütün dosyasını yapıyorum işliyorum ön muh. resmi muh. Malimüşavirimiz geliyo beyannameleri veriyor.
Bankaları önede resmiye de işliyorum. Verdirrmedik otomatiğe. Onun gözünde zaten iş yok muhasebe ne yapıyo oluyo.

Bütün patronların gözünde o konu aynı. Ben benim patrona muhasebe güvenilir kişi işidir. Sen bir yanlış yap nasıl ceza yağıyor incelemelerden, güvenilmez birini bul da bankanı emanet et banane o zaman demişliğim vardır.

Bence once sizden neden memnun olmadigiyla ilgili birebir toplanti talep edin. Direkt gemileri yakip isten cikmayin derim.
İki katlı iş yerimiz. 7 erkek tek kadın benim. Geldiği zaman ne içersiniz demiyomuşum. 5 kere geldi diyelim 3 keresinde demişimdir. Zaten aşağıda olanlar çayını veriyo ona. Durduğu yarım saat. Bu sorun olmamalı bence. Misafiri geldiğinde çayını kahvesini zaten servis ediyorum.

çaycılık mi yapıyorsunuz onmuhasebecilik mi ?
özel sektör nasıl rezil bı hale geldi böyle.
memnun değilse tazminatınizi alip çıkarsın işten.
paşama bak , aşırı sinirlendim.

çaycılık mi yapıyorsunuz onmuhasebecilik mi ?
özel sektör nasıl rezil bı hale geldi böyle.
memnun değilse tazminatınizi alip çıkarsın işten.
paşama bak , aşırı sinirlendim.
Bende çok sinirlendim o yüzden fikir istiyorum. Sakin bi kafayla. Çıkarmak istiyosa çıkarım dedim. Onu da istemiyomuş. Bana karşı da bişey söylemiyo.
Malesef kadın olarak çalışıyosan özel sektör bunları istiyo. Genelleme yapmıyım ama çoğu yerde böyle. Geçen bi ilan gördüm ön muh. kadın çalışan aranıyo çay ve yemek servisi yapacak olan diyo ilanda.

Yvşağa bak kadınlar hizmetçi mi, kazma gibi 6 erkek çalışan daha varmış ondan istesin.

Valla kanka madem kocan arkanda, senin yerinde olsam iyice saydırırım öyle çıkarım. Çağırırım patron denen deyyusu toplantıya benden memnun değilmişsin ama başkasından duydum gelip yüzüme söyleseydin derim. Sonra derim ki 2km yol yüyüyüp senin kişisel kartının borcuyla uğraştım verdiğin cücük kadar para şerefsiz sen kime neye memnun olmuyorsun derim. Hak ediyor o patron aynen böyle derim.

Son düzenleme:
Bence konuşun ve asıl sizin memnun olmadığınızı iletin tazminat ve ihbarınızı ödesin 2 hafta ihbar süremi kullanıp haklarımı alıp gideceğim deyin.

Bence konuşun ve asıl sizin memnun olmadığınızı iletin tazminat ve ihbarınızı ödesin 2 hafta ihbar süremi kullanıp haklarımı alıp gideceğim deyin.
Malesef hiç bir şeyi olması gerektiği gibi yapmıyolar.
Zaten bana söylese cevabını verecem ona. Bende pazartesi bu şekilde yapmayı düşünüyorum.

Yüzüme karşı çağırıp konuşsa zaten ağzımı tutamayıp sayıcam ona. Ya sebilden su içiyoruz o bile sorun. Su ya su yani insanın ihtiyacı. Dediğim gibi eşim arkamda sana kalmış diyo. Pazartesi yerime birini bakın dicem. Artık orda durmak istemiyorum.

Rapor alırsa işveren tazminatsız fesih edebilir o yüzden rapor tehlikeli Ya rest çekecek Ya da sağlam bir avukat ile birlikte arabulucu şeklinde anlaşma yapacak mesai paraları vesaire ödenmesi karşılığı dava açmamak için uzlaşmaya gidecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…