• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş konusu

İyi günler arkadaşlar
1 yıldır aynı firmada çalışıyorum. Ön muhasebeciyim. Maaşım asgari. Yol yemek yok. Sabah 8 akşam 6. Bayramdan sonra 8-19 olacak. Cumartesileride bu şekilde. Patronun masa düzeni oda temizliğinden sorumluyum. Misafiri gelince çay kahve servisi de. Şimdi biz iki muhasebeciyiz. Diğeri erkek. İş arkadaşlarım Allah için iyi insanlar.
Ancak patronum bugün diğer erkek çalışana benden pek memnun olmadığını söylüyor.
2 km yürüyüp bankalara gidip şahsi kartlarını ödüyorum. Borçluları arıyorum. Ön muhasebede aklınıza gelebilecek her işi yapıyorum beyanname verme hariç. Resmi muhasebede de banka işleme fatura işleyip muhasebeleştirme yapıyorum. Ama paşamız yine benden memnun diilmiş. Şuan gerçekten çok sinirliyim.
Deprem zamanı burda da hissedildi kızım ağlayınca yanıma çağırdım. Trabzonda yaşıyorum. Kızım 5 yaşında. 2 saat yanımda durdu tablet izledi bu arada onunda lafını yapmış kızı hep geliyo mu diye. Çocuk babannesindeydi gündüz olan depremi hissetti ağlayınca yanıma çağırdım siz olsaydınız yapmaz mıydınız?
İş arıyorum zaten. Ama bugün bunu duyunca burası için artık yorulmak istemiyorum. Ödemelerimde var. Bu arada kaç yıllık olursanız olun izin süreniz 10 gün. Gözümü karartıp çıkıp öyle mi iş aramalıyım. Eşim her şekilde arkamda bu arada.
Iyi bir is bulana Kadar sabret derim. Sonra zaten cikar gidersin. Insanlar acimasiz. Eger yaptiginiz iste bir sorun yoksa zaten isveren sorunludur. Allah yardimcin olsun.

Bende çok sinirlendim o yüzden fikir istiyorum. Sakin bi kafayla. Çıkarmak istiyosa çıkarım dedim. Onu da istemiyomuş. Bana karşı da bişey söylemiyo.
Malesef kadın olarak çalışıyosan özel sektör bunları istiyo. Genelleme yapmıyım ama çoğu yerde böyle. Geçen bi ilan gördüm ön muh. kadın çalışan aranıyo çay ve yemek servisi yapacak olan diyo ilanda.
Bende öğretmenlik yaparken patron kızının doğum gününü yaptırmışti bize (evden pasta börek yapıp getirme ve doğum günü standı kurumuna kadar)

İ
İyi günler arkadaşlar
1 yıldır aynı firmada çalışıyorum. Ön muhasebeciyim. Maaşım asgari. Yol yemek yok. Sabah 8 akşam 6. Bayramdan sonra 8-19 olacak. Cumartesileride bu şekilde. Patronun masa düzeni oda temizliğinden sorumluyum. Misafiri gelince çay kahve servisi de. Şimdi biz iki muhasebeciyiz. Diğeri erkek. İş arkadaşlarım Allah için iyi insanlar.
Ancak patronum bugün diğer erkek çalışana benden pek memnun olmadığını söylüyor.
2 km yürüyüp bankalara gidip şahsi kartlarını ödüyorum. Borçluları arıyorum. Ön muhasebede aklınıza gelebilecek her işi yapıyorum beyanname verme hariç. Resmi muhasebede de banka işleme fatura işleyip muhasebeleştirme yapıyorum. Ama paşamız yine benden memnun diilmiş. Şuan gerçekten çok sinirliyim.
Deprem zamanı burda da hissedildi kızım ağlayınca yanıma çağırdım. Trabzonda yaşıyorum. Kızım 5 yaşında. 2 saat yanımda durdu tablet izledi bu arada onunda lafını yapmış kızı hep geliyo mu diye. Çocuk babannesindeydi gündüz olan depremi hissetti ağlayınca yanıma çağırdım siz olsaydınız yapmaz mıydınız?
İş arıyorum zaten. Ama bugün bunu duyunca burası için artık yorulmak istemiyorum. Ödemelerimde var. Bu arada kaç yıllık olursanız olun izin süreniz 10 gün. Gözümü karartıp çıkıp öyle mi iş aramalıyım. Eşim her şekilde arkamda bu arada.
iş arayın ama bulmadan çıkmayın bence.

İyi günler arkadaşlar
Eşiniz arkanızdaysa uğraşmayın bence orada

Yıllık izin 14 gündür iş kanununda yazılı olan budur kullandırmak istemiyorsa yazılı kağıt versin sende haklı fesih yaparsın
Yıllık izin 14 gün evet. Burda kaç senelik olursan 10 gün. Bi de 10 günün iki gününü pazara denk getirmek zorundasın. Yazdıkça acıdım kendime ya.

İyi günler arkadaşlar
Bence çık memnun olacağı birini bulsun 🤬 İnsanlar neden bu kadar doyumsuz hiç anlayamadım...İş bul önce sonra çık ama borçların varsa ortada kalma.

Hep 2. Ağızdan Yazmışsınız.Bunlar yanınızdaki arkadaşın uydurması olmasın? İş yerinde çok olur böyle kaoslar belkide patronunuzun hiç haberi yoktur bile bu düşüncelerden?

Hep 2. Ağızdan Yazmışsınız.Bunlar yanınızdaki arkadaşın uydurması olmasın? İş yerinde çok olur böyle kaoslar belkide patronunuzun hiç haberi yoktur bile bu düşüncelerden?
Yok patronumuz genelde aracı kullanır. Yanımda ki arkadaşla da aramız çok iyi öyle bişey yapacak biri değil. Bi de çıksam iş yükü artacak hani işine gelmez. Daha öncede bu tarz söylemi olmuştu patronun.

Empati yapıyorum.

eğer işsizlik sizi çok etkilemeyecekse (borcunuz varmış ama ) direk gidin konuşun.

memnun değilmişsiniz benden aracı kullanmadan direk bana söyleyin ve nedenlerini sorun zata.

insanlıktan nasip almayanlar patron olmasın lütfen.

3 kuruş verip ki alnınızın teri sadaka değil verdiği çalışanını kendi malı gibi görmesin.

Ciddiyim dik durun ve konuşun

Madem memnun değil çıkarsın sizi

Bakalım yerinize sizin gibi birini bulabilecek mi

Böyle teker teker yazınca da gerçekten halime acıdım 😓 malesef işletme mezunuyum çok zor puanlar çok yüksek. Ama malivüşavirlik sınavına hazırlanıyorum.
Büro personelliği - lisans için alınan sözleşmeli ve merkezi ilanlara başvurun bence. Bildiğim kadarıyla düşük kapatıyor 80-81 gibi.

Empati yapıyorum.

eğer işsizlik sizi çok etkilemeyecekse (borcunuz varmış ama ) direk gidin konuşun.

memnun değilmişsiniz benden aracı kullanmadan direk bana söyleyin ve nedenlerini sorun zata.

insanlıktan nasip almayanlar patron olmasın lütfen.

3 kuruş verip ki alnınızın teri sadaka değil verdiği çalışanını kendi malı gibi görmesin.

Ciddiyim dik durun ve konuşun

Madem memnun değil çıkarsın sizi

Bakalım yerinize sizin gibi birini bulabilecek mi
Başka bir şehirde şuan öteki arkadaşa dedim çıkışımı verin diye iyi bi iş bul öyle çık dedi.

Back