İş hayatında giyim iş hayatı abartı sevmez dedi ?

Paspallık ne alaka? Orası moda merkezi mi?

Benim is arkadasim tuvalet giyiyor da geliyor.
Vallahi yalanım yok. Disko topu gibi parlak elbiseler, stiletto topuklar, arkadasinin nisanina-istemesine nasil gidiyorsa ise de oyle geliyor. Laf edene de agzinin payini veriyor "ozeniyorum isime sen kendi haline bak" diye.
O oyle mutlu ama ben alisana kadar her gun ayri şaşırmıştim.
Is yerinin kiyafet konusunsa sıkı bir politikasi yoksa isteyen istedigini giyer.
Ben mesela her gun kot-tsort gidiyorum.
Bazen sabah dus aldıysam evden sapkayla cikip saçımı bile is yerinin tuvaletinde tariyorum . Umrumda da değil. Oyle şik olmamı gerektirecek-birilerinin gelip gittigi vit yerde degil ofiste calisiyorum cunku (ve evet. Tuvalet giyen kizla oda arkadasiyiz)
Unlu dusurun dedigi gibi : ben su sekil giyinirim , şu bayan bu sekil giyinir. Sekil giyilir

Sizi severim genelde yorumlarınıza da katılırım ama buna katılmıyorum :) İş yerlerinin kendine göre bir ağırlığı olmalı. Herkes istediğini giysin denilse bu işin önü alınmaz. Kimi sizin arkadaşınız gibi tuvaletle gelir kimi pijama giyer gelir kimi şalvar giyer vs.

Tam ne giyersen giy kime ne yazacaktım ki şu son cümlenle maalesef cücükbeyinli olduğunu açık etmişsin konu sahibesi
Ben yazılım işindeyim gayet akıl küpü kadınlar/adamlar işe tişört+kotla rahatç giyinip geliyor, kimse de yaptıkları işin kalitesini tişörtle kotla yargılamıyor
Senin mini etek giymeye hakkın varsa berikinin de rahat giyinmeye hakkı var. Böyle şeyler yazarsan konunun istediğini giyme hakkını savunman değil, kıçını başını gösterme hakkını savunman olduğunu herkes anlar. Canım çekmediğimde saçımı tepemden toplar sweatshirt giyer paçoz giderim işe, senin en az 5 katı kadar gelirim var, senin IQn kadar basılmış makalem var. İnsanları saçıyla başıyla eteğiyle ancak boşkafalılar yargılar, kapiş?
Ne giydiğimi konuştular diye zırlanıyorsun sonra buraya başkasının giydiği hakkında atıp tutuyorsun, derli toplu giyin yazanlara da cırlıyorsun ...Allah akıl fikir versin.

Belki bildiği için uyarmak isteyebilir iyi niyetli olabilir. Ya da patronu onun söylemesini istemiş olabilir. Neyse.. umarım işini kaybetmeZ.

Henüz 21 yaşında olduğun için olayın ciddiyetinin farkında değilsin bence. İş yerine göre değişir belki ama ofis ortamına dizi çıkmış eşofmanla gidemeyeceğin gibi aşırı miniler, leoparlar abartılı saçla makyajla da gidemezsin. Bazı durumlarda uygulanması gereken yazılı olmayan kurallar vardır bu da onlardan birisidir.
nerede ne giyineceğini öğrenmen gerek.

Calistigim firmanin kurumsalligin K'si ile ilgisi yok. Patronun sirketin basarisi icin zorla dua okumani istedigi,sonra "ben hissetmedim icinizde okumayanlar var" diye trip attigi bir yer
Bu sadece su an aklima gelen birsey. Daha saysam cogu kisi yarin ise mutlu gider "allahim,neler varmis bu dunyada" diye :)))
Eskiden festival organizasyonunda falan çalışırdım. Onda da ofisteyken kot tisort takilirdim ama organizasyon yaklasip birileriyle gorusmeye basladigim zamanlarda makyaj yapar guzel giyinirdim. Her is yerinin bir adabi var yani ama inan bana bazi is yerlerinde adap madap yok:)))

32 yaşına yeni girdim.
Eger 21 yaşıma söyleyeceğim bir şey varsa benden yaşça büyük işinde tecrübeli insanların sözlerine kulak ver demek olurdu.
Olaya kötü niyetli bakmayın belki gerçekten uyarmak istedi iş arkadaşınız sizi.

Elbette uzun etekler tayyörler giymeyin.Ama uyarı aldığınıza göre de bi sıkıntı var demek ki dış görünüşünüzde.
Çok ama çok gençsiniz biraz mantıklı düşünün ve kapalı giyinen herkeste paspal değildir ayrıca.

İş ortamınıza ve yaptığınız işe bağlı.
Ben genelde pantolon Gömlek giymeyi tercih ederim.
Kısa ve miniye karsı olduğumdan değil iş ortamım kaldırmadığı için giymiyorum.
Bir de ofisteki arkadas sizin giyimimize karışmaktan ziyade size fikir vermiş hemen kötü düşünmeyin elbette ki kimseyi ilgilendirmez de düşüncesini söylemiş niyeti kötü gelmesi bana.

Bu tarz husularda erkek patronlar dolaylı uyarı yaparlar. Cevaplarınızdan tarzınız az biraz belli oldu. Direkt uyarsın da tonla laf mı işitsin, sapık damgası mı yesin?

Kılık, kıyafet; hal ve tavırlarınız uyum içinde olmalı.

Hoş; sizinki de öyleymiş.

+1

Önemli olan yaptığım iş ne giydiğim kimseyi ilgilendirmez diyorsunuz ama iş arkadaşlarınıza paspal lafını yapıştırıyorsunuz. Bir de daha çok gençsiniz iş hayatında tek önemli insanın patron olmadığını iş arkadaşlarınızla asgari seviyede iyi geçinmenin de hayati olduğunu ileride anlarsınız

Mini etek gercekten miniyse Bencede ofise yakışır bir sey değil ama kimseye de bunu söylemem. Herkesin giyindigi, tavrı şanındandır

Türkçe grameri kullandığınız gibi kıyafet seçiyorsanız uyarı almanız doğal. Yazım diliniz, iş arkadaşlarınızı itham edecek anlatımlar kullanmanız sizin hakkınızda epeyce işaret veriyor maalesef. Bence uyarıları dikkate alın da daha yolun başında işsiz kalmayın sırf bu nedenle.

Kısa etek zaten giyilir de mini eteği onaylamıyorum . İşyeri orası, resmî kurum olması gerekmiyor illa.
Amannn hep aynı tarz savunma
Kim ne yazsa; “patronum karışmıyor “ iyi de bu konuyu açmanın mantığı ne? Sen çözümü bulmuşsun

yalnız size şunu diyebilirim patron bişey demedi diyorsunuz ama belkide patron arkandan konuşuyor kadında seni çaktırmadan uyarıyor olabilir. Ofis ortamlarında genelde herşeyi herkes konuşur çünkü. Abartı olduğunuzu düşünen tek kişi o kadın değildir. Benden söylemesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…