İş hayatında giyim iş hayatı abartı sevmez dedi ?

En iyisi uzatmayalım. Görüşünüze saygı duyuyorum fakat kesinlikle katılmıyorum iyi akşamlar dilerim.
Yav arkadaşım can sıkıntısından mı konu açıyorsun? Konu açarken ki amacın neydi? Herkes seni onaylasın, muhteşem desin mi?
Madem yaptığının doğru olduğunu düşünüyorsun, neden onaylansın diye konu açtın? Aklını saçına başına makyajına eteğine yoracağına büyü biraz.

Kesinlikle öyle ki patronumla gayet iyi aram aklı başında mantıklı biride zaten çalışanının görünüşünden kıyafetinden ziyade performansına çalışkanlığına ve çabasına bakar. Sonunda mantıklı yorum yapan biri oldu teşekkür ederim.

Ayrıca gerçekten kendinizi o kadar haklı görüyorsanız niye konu açma gereği duydunuz. Sizi haksız bulan herkese

"Ben öyle düşünmüyorum"
"Ama patronum bişey demiyor"

Gibi gibi bahanelerle kendini haklı çıkarma peşindesin.

Vücut kıvrımların yerine zeka kıvılcımların ile kendini fark ettir, yaşın ilerledikçe sarkan vücudun değil her zaman ahlakın çalışkanlığın zekân seni kurtaracak.

Yaptığın doğru değil NOKTA.

Türkiye'nin en kurumsal firmasında "gerçekten kurumsal iken" 5 yıl çalıştım.
Bir keresinde bir bayanı eve gönderdiler " git kıyafetini değiştir" gel dediler.
Bir başka seferinde bölüm arkadaşımızı elbisesinden dolayı " üzerine hırka verdiler"
Başka bir seferde erkek bir arkadaşa "şirket içindeki marketten jilet alıp verdiler. İki dakkada sakallarını kes" dediler.
Kıyafet çok çok çok önemli.
Siz istediğinizi iş dışında girebilirsiniz. İş hayatında kurallar vardır. Tıpkı okulda kurallara uyduğumuz gibi.
Makyaj konusunda gelince profesyonel makyaj kendime ve bir baskasina yapacak kadar iyiyim.
Makyajında iş hayatında çalışma alanınıza göre kurallari vardır.
Makyaj da abartıldığında kesinlikle iyi durmuyor.

Calısanın giyim seklini ve kıyafetini yonetici yada isveren belirler ofisteki herhangi bir calısanı alakadar etmiyor. Isvereniniz sizi konuyla alakalı uyarmadiysa diger calısanlarin fikirleri onemli degil. Birde daha cok gencsin heves ediyorsun giyinmeye suslenmeye bunda ne varki

Sana göre öyle olsun. By.

Kesinlikle zaten 30'dan sonra daha klasik giymeye başlarım yani. Teşekkürler.

9 yıldır bankacıyım henuz 31 yasindayim ama yillardir iste klasik giyiniyorum belli renk ve tarzlari kullaniyorum çünkü kurumsal giyim kültürümüz var ve gelen müşterilerin de tavri ona gore oluyor bir parca.

bir gun buyuk bir hastaneye gittik ilk anlasma icin 1500 kişiyle görüşeceğiz ayni yasta oldugumuz bir arkadaş kırmızı elbise masali sac ve ağır bir makyajla gelmiş bense siyah ceket pantolon giymistim ve yanyana çalışıyoruz insanlarin tavri bana karsi saygılı iken tüm gün kiza o kadar saygısız davrandilar ki müdahale etmek durumunda kaldım

normal hayatimda yirtik kot cicekli elbise cart renkler ama iste asla

bence uyari aldıysanız dikkat edin ayrıca belki patron direkt soylemedi is arkadaşınızla soyletti bazen bu durum da olabiliyor

Teyzeciğim çok boş konuştuğunuzu farkındasınızdır umarım.

Dişiliğiniz ile değil, kişiliğiniz ile ön planda olun.
Bu tarz giyinerek olumsuz anlamda dikkat cekersiniz.
Sonucta oraya calismaya ekmek paramizi kazandirmaya gidiyoruz . Kendimizi gostermeye degil.
Herseyin yeri ve ortami var.
Isveren hele özel sektorde yuzunuze son ana dek birsey demez. Ofis arkadaslariniz agiz birligi yapip sizi isverene karsi doldurusa getirebilir.
Kisa mini etekler , dar bluzlar is ortaminda size cok baska gozle bakilmasina sebep olur. Emin olun sizi uyaran bayani, isvereniniz konusmasini istedi ve iyi niyetli oldugunu dusunuyorum.
Giyiminiz ve davranislarinizla mutevazi olun.
Kazanan siz olursunuz.

Bunun disinda sahil kenarinda ya da ozel gunlerde daha dekolte şık giyim uygun. Şahsi fikrim.
Siz kendinize neyi yakistiriyorsaniz onu yapin..

Yazdığınız mesajlara göre sanırım iş hayatındaki profesyonelliğe giyim ve tarzın dahil olmadığını sanacak kadar toysunuz ama bir kaç seneye kalmaz öğretirler size de merak etmeyin. Biz kendimizi yormayalım boş yere.

Son düzenleme:
Yani evet işyerinde kısa bluz mini etek kolsuz tarzı şeyler gitmez. Daha düz şeyler giymek daha doğru olur.

Ergenlik yas siniri 24 yasina mi ne uzatılmıştı yanlış hatırlamıyorsam . Sana ergen diyeceğim de ben senin yaşındayken köyde çalışıp soba yakıyordum :)) Sen böyle giyinmeye devam et zaten patronlarında çok memnunmuş senden . Sıkıntı yok yani sen giy kısa bluzunu mini eteğini :))

Cok alakali. Profesyonellik bu soylediklerinin yaninda kiyafet ve tavri da kapsar. Buyuk sirketlerde kiyafet yonetmeligi bu sebeple vardir. Bir de her kiyafet herkeste ayni durmaz.

Bunu söylemek o kadına düşmez onu söyleyeyim önce. Ve evet her yerin kuralları olduğu gibi iş yerinin de kuralları var. Tutup da ben bugün işe abiyeyle gidiyorum bu kimseyi ilgilendirmez diyemezsiniz mesela Kılık kıyafet yönetmeliği diye bir şey var.

Çalıştığınız yere göre değişir ofis ama ne ofisi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…