• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş hayatında giyim iş hayatı abartı sevmez dedi ?

Siz buraya fikir almaya değil kendi yaptığınızın doğru olduğunu onaylatmaya gelmişsiniz." Ben istediğimi giyerim yhaa kime ne? " tavrı sizin normal hayatınızda geçerlidir. İşte değil. İş ortamı mini giyinmeye müsaitse giyersiniz değilse giymezsiniz. Bu kadar.

Bulunduğunuz konum, şehir ve meslek grubu önemli. Ben de işe giderken açık giyiniyorum mesela fakat tatil beldesinde oldugu için parmak arası terlikle bile gidebiliyorsun işe. Buna ragmen kendi tercihimle daha uygun giyinmeye başladım. Çünkü dikkat çekmeye veya defileye degil, işimi yapıp para kazanmaya gidiyorum.

Kimsenin giyim kuşamına gösterdiği özenle yaptığı işin doğru orantılı olduğunu düşünmüyorum. Aksine herkes rahat olduğu şekilde çalışmalı kabul. Fakat cidden abartı beni de yoruyor.

Özenilmiş bir şıklıktan bahsetmiyorum ama lüleleri zerre dağılmamış maşalar, Heidi'yi aratmayacak kadar kırmızı allıklar, bir böbrek dekoltesi eksik kıyafetler, makyaja tepki olarak boyanmış suretler... Ay anlatırken yoruldum valla.

Tam ne giyersen giy kime ne yazacaktım ki şu son cümlenle maalesef cücükbeyinli olduğunu açık etmişsin konu sahibesi
Ben yazılım işindeyim gayet akıl küpü kadınlar/adamlar işe tişört+kotla rahatç giyinip geliyor, kimse de yaptıkları işin kalitesini tişörtle kotla yargılamıyor
Senin mini etek giymeye hakkın varsa berikinin de rahat giyinmeye hakkı var. Böyle şeyler yazarsan konunun istediğini giyme hakkını savunman değil, kıçını başını gösterme hakkını savunman olduğunu herkes anlar. Canım çekmediğimde saçımı tepemden toplar sweatshirt giyer paçoz giderim işe, senin en az 5 katı kadar gelirim var, senin IQn kadar basılmış makalem var. İnsanları saçıyla başıyla eteğiyle ancak boşkafalılar yargılar, kapiş?
Ne giydiğimi konuştular diye zırlanıyorsun sonra buraya başkasının giydiği hakkında atıp tutuyorsun, derli toplu giyin yazanlara da cırlıyorsun ...Allah akıl fikir versin.
Yaa birkaç yorumunuzu gördüm. Ben de yazılım işinde olacağım inşallah son sınıfım. Hayranınızım hanımefendi))

Patronun birşey demiyorsa bu hoş karşılamasından değildir.giyiminle ilgili birşey diyememiş bir hanımın demesini istemiştir o da size söyleyen kadındır. Benim çalışma ortamımda bir kadın vardı: mini etekler askılı kısa bluzlar vs.cok rahattı. Müdür giyiminden çok rahatsızdı gördüğünde suratı düşerdi adamın ama bulaşmazdı.rahatsız olduğunu neden uyaramadığını biz biliyorduk.Bayan bir müdür olsaydı o kadını rahatlıkla uyarırdı. Yerine göre giyinmek gerekir bence. İş yerin butikse, giyim mağazasıysa tabiki tarzın sorun olmaz. Ama atıyorum devlet memuruysan ya da herhangi bir kurumsal şirkette çalışıyorsan tarzın uygun olmaz.

18-20 yaş grubu zeka pırıltısı 😂

Sevgili bayanlar boşa cevap vermeyin kendinizi yormayın pohpohlanmaya gelmiş taze çalışan arkadaşımız. Zamanla hayatın gerçekleri ile yüzleştirir törpülerler bi güzel.:halay:

Sizde kendinizce haklısınz ama sizin gorusunuzde olmayan birine direk "begenmedim" butonunu yapıştırıyosunuz. Herkes sizinle aynı goruste olmak zorundamı??? Ama dur sen simdi cevap olarak sey yazarsın " sana ne istedigim butona basarım " cunku herseyi yapma hakkı bir sizde var dimi . Sizinle ayni goruse sahip olmayan insanlarada sayginiz olsun yoksa elestirdigin konu sahibinden farkin kalmiyor.

Mini etek derken nasıl mini, kısa bluz nasıl kısa yani göbeğin mi görünüyor hiç detay vermemissin ki. Tabik işyerinde bakımlı olmak lazım ama etek boyunun bir sınırı olmalı profesyonellik diyorsun giyim de profesyonelliği bir parçası .. ikisi ayrı ayrı düşünmezsin. Ofis giyim tarzı diye bişey var eteğin boyunu kafana göre belirleyemezsin. Yerleri süpüren etekler de doğru değil çok kısa da doğru değil. Bacak şov yapmaya gerek yok orası bı işyeri
Ki burda çoğu kişi benzer şeyler yazmış patronum bişey demiyo diyorsun ve kulağını tikiyorsun eleştiriye açık degilsin. Belki patronun erkek ve yüz göz olmak istemiyor o kadına soylettiriyor veya o kadın başkalarının kötü bakışlarını konuşmalarını duydu sana yardım etmek istiyor ?

Bir ara oyle bir ofiste calisiyordum ki 85 kilo halimle parlak denizkizi kuyrugu tayti ustune civciv sarisi kazak giyiyordum. Is arkadaslarim da "cok guzel olmussun canim" diyordu. Ama isyerinden isyerine fark var bazi yerlere ciddi giyinmek gerekiyor. Etrafinizi biraz gozlemleyin. Bos konusmus da olabilir hakli da olabilir buradan bilemeyiz...

Şöyle bir örnek vereyim.
Bir devlet hastanesinin başhekimi doçent dr. bir beyfendi benim velim.
Sene başında eşi hanımefendi başka bir okulu gezip beğenmiş,daha sonra dr beyle birlikte kayda gitmişler.
Doktor beyin bana olayı anlatışı şu şekilde:
Hocam okulun müdürü bizi karşıladı,
kadını görünce dumur oldum.
Üzerinde pullu-payetli gece elbisesi gibi bir kıyafet,yüzünde ağır bir makyaj,
gözünde takma kirpikler,
zannedersiniz gece düğüne katılmış,
uyumamış ordan okula gelmiş.
Bana güven vermedi, kendiyle uğraşmaktan çocuklara yoğunlaşamayacak biri gibi geldi.
Bir eğitimciye üstelik küçük yaştaki çocuklarla birlikte olan bir idareciye bence yakışmayan bir tarz.
Biz düşünelim dedik çıktık,buraya geldik.
Sonuç olarak; kaydı aldık, öğrencimiz bizde devam ediyor sağolsun üç doktor arkadaşına da okulumuzu tavsiye etti.
Kısacası iş hayatında özellikle de kurumsal hayatta, işinizi ne kadar iyi yaptığınız kadar
nasıl göründüğünüz de önemli.
Üç-beş seneye konu sahibi de bunu anlamış olur.

Biz son derece şekilci bir milletiz. Bir insanın dış görünüşüne bağlı olarak ona olan tutumumuzu değiştiririz. Işveren çalışanının iş ahlakının yani sıra dış görünüşüne de bakar cunku müşterisinin buna bakacağını bilir. Biz hala "prezantabl eleman arıyoruz" diye ilan veren, fotoğrafsız cvleri kabul etmeyen, mahkemeye kravatlı gelen katillere indirim uygulayan bir ülkeyiz ne bekliyordun ki? Burada seni azarlamak için fırsat kollayan büyüklerin gibi "kurumsal giyim kültürü" adı altında bu iğrenç zihniyeti desteklemeyeceğim ama önümüzdeki yüzyıl içerisinde değişeceğini zannetmek de Pollyanacılik olur. O yüzden işyerindeki hanım seni uyarmak istemiş olabilir ona kızma. Böyle şeylere dikkat ederek iş hayatında daha huzurlu ve başarılı olabileceğini düşünmüştür.

Sen ofisteki hanimlarin seni kiskandigini o nedenle uyardiklarini dusunuyorsun muhtemelem.hakli da olabilirsin.
Eskiden ise giderken herkes sabah saclarina gider bi fon cektirtir, hafif bir makyaj yapardi.topuklu ayakkabilar giyilirdi.simdi ise giderken bunlari yapani yadirgiyorlar.donem o donem degil.is yerinden is yerine farkeder tabi ama donem baska.basarili olmaksa amacin bunlarla ugrasmak yeeine evet kapali giyin.dikkat cekme.

Kurumsallıkla ne alakası var patron hiç bir şey demiyor ben işime vaktinde gidiyorum görevimi elimden geldiğince iyi yapıyorum dedikodu yapmıyorum ofisten kimseyle çok yakın değilim asıl önemli olan bunlar bir profesyonel bunlara bakar. Eteklerim elbiselerim genelde mini fakat çok spor veya kot tarzı değil daha düz modeller.
E niye konu actin ki o zaman? Dogru oldugunu dusunuyosan aynen devam edersin, milletin fikirleriyle cebelleşmenin ve açıklama yapmanin mantığı nedir? :işsiz:

Aşırı mini etek ve aşırı makyaj iyi değil bence iş yeri için ama böyle giyinen biriyle çalışsam yorum yapmam böyle giyin ve ya giyinme diye.

Çalıştığınız iş ortamına göre kıyafet değişir ancak mini etek ve ağır makyaj olmaz. Moda sektöründe çalışıyor olsanız dahi kombinlersiniz, güzel bir makyaj yaparsınız. İş yerindeki insanlara paspal demişsiniz, kimsenin işe gelirken süslenme zorunluluğu yok. Kadınlar erkeklerden daha fazla uykularından fedakarlık etmek zorunda değil. Zaten işe uyacak kıyafetler giyiyorlardır renk ve model olarak. Süslenmek isteyen var ise o da giyinsin istediği gibi ancak siz tarif ettiğiniz şekildeki kılık kıyafetle şık değil avam durursunuz benden söylemesi.

Back