İş hayatında giyim iş hayatı abartı sevmez dedi ?

Ben yurt dışında yaşıyorum.Burada oldukça makyajsiz veya az makyaj sade bir sekilde giyinip çalışan cok kadın var ve bu bahsettigim insanlarda kurumsal veya degil farketmiyor hep bu sekildeler.Bazen sizin gibiler olayi fazlaca abartıyor. Yahu düğüne mi,eğlenceye mi gidiyorsunuz?Hersey adabina gore olmali.Oyle kafama esiyor ben boyle giyiniyorum diyemezsin.Yarın obur gun üstlerden uyari gelirse zaten şaşırma

Valla kimse bişey demiyor diye bişey yok, benim kuzenimde kurumsal bir şirkette çalışıyor ama İnanın onun giydiği kıyafetlerden ben utanıyorum. Hatta benim bir kere arkadaşım bana dedi ki uyarsana kuzenini çok kötü görünüyor . İnsanlar kötüşeyler düşünebilirler ama gelecek tepkiden çekilebilecekleri için bir şey demeyebilirler

Bana kimse karismaz , umruma getirmedim falan komik deyisler tavirlar
Her ortamin bir yakisani vardir. Edep adap ile ilgilidir. Haberiniz olsun

Patronunuz muhtemelen erkek. Erkekler genelde bu tarz bir yorum yapmaz kadınların kıyafetleriyle ilgili. Rahatsız olsalar da bunu diğer kadın çalışanlardan talep ederler. Böyle bir uyarı aldıysanız çok büyük ihtimal bu konu hakkında arkanızdan konuşuluyordur. Size söyleyen kişi iyilik yapmış bana göre. Sizin yerinizde olsam dikkat ederdim.

Herkesin giyimine kimse karışamaz. Ama tutupta bir oto sanayide, bir fabrikada bunu giyerseniz o zaman problem çıkar. Yani ne yazık ki bir kalıp var ve bu kalıbın dışına çıkamıyoruz. Bir plaza işiniz mevcutsa bu konuda bir tık daha rahat olabilirsiniz yine aşırıya kaçmadan. Bazıları var onlarda pijamayla yataktan kalkıp gelmiş gibi işe gelir gider. Yani kendine bile saygısı yoktur ki giyimiyle işinede saygısı olmadığını gösterir.

Yani sonuç herşeyin fazlası zarar

Konu sahibi anlamayacak belli
Ama lütfen sizlerde kilosu üzerinden laf söylemeyin

21 yaşında olduğunuzla emin misiniz? Bu düşünce yapısına ancak 12 yaşında hayatı boyunca çalışmamış veya çalışanlara gözlem yapmamış bir çocuk sahip olabilir. İster özensiz gelip ister abartamazsınız orası sizin iş yeriniz. Arkadaşlarınızla buluştuğunuz cafe değil. Patronunuzun bugüne dek bir şey dememesi bugünden sonra demeyeceği anlamına gelmez. İş arkadaşınız size nasihatte bulunmak istemiş ama nerden bilsin sizin bu kadar uç düşüncede olacağınızı

Bunca yıl çalıştım, yöneticilik yaptım, patronla aram hiç iyi olmadı. Mesai arkadaşlarımla aram şükür her zaman iyiydi. Neyse kıyafet kuralları var bir çok işyerinde. Düğüne spor ayakkabı şort ile gitmiyorsak, işyerinde de uygun giyinmeliyiz. Barda çalışıyorsanız başka giyinirsiniz, kuran kursunda çalışıyorsanız başka. Mesela Dr lar önlük giyer falan.

sectiginiz parcalar cok onemli, siyah bir kalem etek, stiletto ayakkabilar, beyaz bir gomlek fonlu saclar hafif makyaj guze gorunurken parlak bir etek vucuda daracik oturan dekolteli bir bluz cok abarti gorunebilir.

Kıskandığı için söylemiş olmasın ?
Benim saçlarım çok acik sari gri tarzında dikkat çeken bir sac ve çok dikkat ederim bakımına şekline.
Eski işyerimde bir kız vardı esmer benden büyük ve tavırları erkek gibi konuşması giyinmesi v.s. Erkekler naber amca oğlu tarzında takılırdı o derece erkek gibi kadın.
Bana hep ay saçların çok acik renk değil mi her gün sabah erken kalkıp saçınla mi uğraşıyorsun, sektör de etek giyenlere kötü gözle bakarlar sen çok iyi olsan bile v.s derdi ve tarzım bu deyip geciştirirdim.
Bir gün işe geldim ne göreyim ?? Simsiyah Saçlarını benimkinin neredeyse aynisi boyatmis ve mini deri bir etek giymiş bende dahil herkes şok olmuştu erkekler şakayla karışık seni çok kıskanan birileri var falan demislerdi. Sonra o saca bakamadı tabi geri siyaha boyattı

Fotograftaki saclar senin mi kiz? Cok iyiymis

Görüş sordunuz ama siz zaten kendi dogrunuzdan vazgecmeyeceginizi hissettiriyorsunuz. Bazen patronlar direk söylemeye olur ve bir aracı vasıtası ile de uyarabilirler.

Yaaa nefret ederim yüzüme gözüme kılık kıyafetime karışan insanlardannn..bence kesin senin gibi giyinmeye can atıyordur ama o kıyafetler kendisinde sende durduğu gibi duramayacağı için tepki veriyordur Net..

Valla linç yiyeceksem de yiyeyim ama adı üstünde orası bir “iş yeri”. Kimse de sana kıyafetlerine dikkat etme pespaye gibi gel dememiş, mini eteği de kısa bluzümü de günlük hayatımda giyerim. Her gün makyajımı yapar, gayet de özenli giyinip giderm işe. Ama oraya kendimi fiziksel olarak göstermeye gitmiyorum. Bir arkadaşın da dediği gibi oraya aklımla, süreç bilgimle, karar vericiliğimle ve iş yapış biçimimle kendimi göstermeye gidiyorum. Günlük hayatta ne giyersen giy kimse de bişey diyemez ama iş hayatında basit görülmek istiyorsan devam et böyle ergence tavırlar içine girmeye. Şahsen ben ciddiye bile almam karşımda gece kulübüne gider gibi gelen birini. O uyarı da sandığının aksine kadının seni kıskandığından filan söylediği bir şey değildir, erkek yöneticiler -senin deyiminle “patron”- senin eteğinle çorabınla saçınla uğraşmaz, yüzgöz olmamak için bir abla gibi yaklaşması adına rica etmiştir %90 o kadından.

Giyimin de profesyonellikte cok onemli yeri var. Tam tersi kurumsal firmalarda giyim kurallari vardir. Smart, smart casual vs gibi. Madem boyle bir uyari aldiniz dinleyin bence. Patron yuz goz olmamak icin size soylemeyip bayan bir calisandan rica etmis olabilir. Bizde de genel mudur asla kendisi uyarmaz ama IK ya surekli giyime dikkat edilmesi icin yonlendirme yapiyormus.

Derken... gitmiş....

Alemsiniz ya nasıl da bildiniz akıbetini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…