Is gorusmesi

Is gorusmelerinde bir lbd (little black dress) kadar hos durani bence yok. siyah bot demissiniz, bot derken...umarim kibar, hos, sivri burun, biraz yuksek topuklu biseyi kastediyorsunuzdur?

Bence konu tamamiyle kendinizi nasil hissettiginizle alakali makyaj ve sacta. Baktiniz o sabah caniniz fön istiyor, cektirin. O gun topuz daha uygun geliyosada oyle yaparsin.

Ceket olarak oyle takım ceketi yok ama bordo şık bir ceketim var ama abartili durabilir sanirim.
Saclarimi atkuyruğu yapayim yada topuz o vakit.
Bordo Ceket şık durabilir bence.
Saçını at kuyruğu yapmalısın, topuz olmamalı bence.

Siyah pantolon içine beyaz gömlek veya bluz,
siyah etek içine beyaz gömlek veya bluz.
Siyah topuklu ayakkabı
Siyah bir el çantası
uygun olacaktır sanki...

tavsiyelerim: renkli hiçbir şey kullanmayın, bordo oje, kırmızı ruj vs. hiçbiri profesyonel karşılanmıyor, makyajınız tamamen nude tonlarda olsun, göz farı yine öyle, hatta sadece baz/pigment gibi bişeyler kullanabilirsiniz.
saç kesinlikle toplu, tercihen at kuyruğu, öyle de çok uzun duruyorsa dümdüz bir topuz.
botlarınız çok çok kibarsa olur, aksi halde olmaz, ilk tercihiniz ayakkabı olsun.
(not: ik cı değilim ama ik ofisiyle çalışıyorum)
kolay gelsin :)

Botlar cok zarif is gorusmesinde giyilecek en zarif botlarim onlar :) digerleri nakisli puskullu falan :)
Ruj olarak ne yapsam cok hafif bir dudak kalemimi sursem

Botlar cok zarif is gorusmesinde giyilecek en zarif botlarim onlar :) digerleri nakisli puskullu falan :)
Ruj olarak ne yapsam cok hafif bir dudak kalemimi sursem

dudak kalemi olur, mat nude bir ruj olur, kırmızı, bordo, pembe olmasın da :)
o kadar iyi cv ler eleniyor ki dış görünüşten... ama insanlar da değişik, kadın iş görüşmesine gelmiş, kulağında otel lobisi avizesi gibi küpe ya da erkeklerde ütüsüz kareli gömlek üstüne papyon takan tipler, yahu sen muhasebecisin niye creatif direktör gibi geliyorsun

Bu aslında biraz da bu tüketim toplumunun dayatması

Bir kız gelmişti stajyer üni yeni bitmiş

Etek stiletto elinde araba anahtarı abartılı bir makyaj

Bir de döndüm ofisteki Hatunlara baktım

Düz kıyafetler topuklular bile kısa ve kalın vs vs

Yani olmaz dedim uygun değildi diye düşündüm bu arada muhabbet yoğunluğa gelince ayy yapamaz mıyım dedi bir ara da

Tabii ben de biraz daha tecrübe kazanınca belki de kızı harcadık dedim zira kız plazaya iş görüşmesine geliyorum diye belki de o cicileri yeni aldı

Hatta araba anahtarı da belirli bir sınıfın üstündeyim mesajı idi zira burası alanında Bursa nın en büyük işyeri idi

O nedenle sade ve özgüvenli olmak daha önemli

Kalçaya kadar uzun saçınız varsa iş görüşmesine öyle saçı açık fönlü gelmek yerine tepeden sıkı düz bir at kuyruğu daha yerinde olur
Kalem etekli düz elbise üstüne ceket
Pantolon ceket
Etek ceket uygun olur
İçinde beyaz gömlek
Zaten etek ceket/pantolon ceket istemişler
Asla ama asla bordo oje olmaz
French yaptırın lütfen :)
Ben olsam eteği diz kapağı hizasında kolsuz tek parça kalem elbise üstüne blazer ceket giyer at kuyruğu yapar stiletto giyer giderdim ve tabi french tırnaklarla
O ayakkabiyla yuruyemem derseniz binaya kadar kendi ayakkabinizla gidip binada WC de ayakkabı değişikliği yapabilirsiniz
Diğer bir ihtimal güzel ütü izi bırakılmış akan jilet gibi siyah kumaş pantolon üstüne beyaz gömlek
Ve olursa tabi siyah ceket

Siyah ve lacivert iş görüşmesinde daha uygun olur

Başarılar

ya işte,
google da bile iş görüşmesi kombinleri yazıp aratınca öyle abartılı şeyler çıkıyor ki,
oysa çok basit, düz bir gömlek/bluz, yine düz ve koyu renk etek/pantolon, abartısız saç baş takı tamam.
ha çok yaratıcı bir pozisyona başvuruyorsundur, reklam metni yazarısındır mesela, art direktörsündür vs vs gel mor saçın, kırmızı kazağınla, ama yine uyumlu, temiz, ütülü, özenli görünsün.
özellikle yönetici asistanı mülakatlarında bizim ofis paris fashion week lobisi gibi görünüyor,
dış görünüşüne dikkat eden demek, ışıltılı büstiyer üstüne blazer giymek demek sanıyorlar
yazık oluyor mis gibi cv lere, o noktaya gelmişsin, 3-5 sim attın diye senden daha yeteneksiz biri senden daha profesyonel bir imaj çizdiği için eleniyorsun.

işte

işin niteliği de önemli oluyor

plaza da çalışıyoruz ama klasörler kucakta yolda yürüyoruz vs vs

en yakın görünen yani binadan in alt geçitten geç az yürü karşıda diye tarif edilen yere 10 dakika yürünüyor bir kucak klasörle

o nedenle kimse stiletto vs giymezdi bizim ofiste

ya da iş için gidilen binada sürekli merdiven inilip çıkılıyor

sorduğunda işimiz masa başı ama içi öyle değil

Hakkinızda hayırlisı olsun. Iyi şanslar diliyorum. Is gorüsmelerinde iddali renkler ve takilar kullanilmamalı. Görüşme yaptigıniz kisi bordo rengi sevmiyorsa itici gelebilir ve kirmizı tonlarda is icin fazla iddalidır.

Eski gunlerinizden sonra bu yeni halinizi çok takdir ediyorum boyle devam insallah. Güzel haberlerinizi bekliyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…