İş görüşmesi, beni bilgilendirir misiniz?

Yldzdogu

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2017
144
140
23
İyi akşamlar hanımlar :)
Bugün internetten başvurduğum bir hukuk bürosu aradı beni. Başvurumu incelemişler. (Sekreterlik başvurusu)

"Aslında tecrübeli adaylara bakıyorduk fakat okuduğunuz bölüm bizim için güzel, yarın sabah uygunsanız görüşmeye bekliyoruz." denildi.

Bu ara işe çok ihtiyacım var ama daha önce sekreterlik yapmadım. Ne giymeliyim, nasıl davranmalıyım, beklentilerimi söylemeli miyim? Sizlerden yardım bekliyorum bu konuda. Bir de asgari ücret veriyorlar mı bu gibi yerlerde? Yani daha düşük bi meblağ olmaz değil mi? Şimdiden teşekkür ederim...

Bakımlı, güler yüzlü, saçlarınız özenli olsun. Kıyafet pantolon gömlekte , etek, bluzda olur. Klasik güzel olsun. Mini ve Dekolte olmasın. Gideceğiniz ortam belli değil. İş görüşmelerinde ben uygun bulmuyorum. Kendinize güvenli rahat olun. Ne isterseniz kibarca söyleyin.

sacları dumduz fön cektırın veya sıkı bır tepeden at kuyrugu
pantolon gomlek gıyın

ben insan kaynakları bölümü okudum. bizim için en önemlisi dürüstlük.

eksiğiniz varsa eksiginiz oldugunu ancak ogrenilebilir olacagını söyleyin. bu kişiyi eksik degil aksine dürüst gösterir benim nazarımda.

asgari ücretin altında hic bir yer calıstıramaz ücret beklentinizi zaten bunun altında tutmayın hatta asgari geçim indiriminizi de isteyin.

Etek, bluz giyeyim diyorum. Pek fazla kumaş pantolonum yok boyum kısa olduğundan yakıstıramıyorum. Saclarımı da düz yaparım. İşte istediklerimi ben mi söylemeliyim onların sormasını mı beklemeliyim?

Öncelik le kendinden emin davran canim.sade giyin ilk gün için.ve şunu unutma kendini beğendirmek icin çaba sarf etme nasilsan öyle davran bırak onlar pesinden kossun

Tamam teşekkür ediyorum. Ücreti onların söylemesini beklemeliyim değil mi?

Öncelik le kendinden emin davran canim.sade giyin ilk gün için.ve şunu unutma kendini beğendirmek icin çaba sarf etme nasilsan öyle davran bırak onlar pesinden kossun
Haklısınız evet. Yapım gereği biraz heyecanlıyımdır bunu nasıl belli etmem acaba

Asgari ücret ve asgari geçim indirimini verilmesi zorunludur. Daha düşüğü yapılamaz ücret görüşmenizi istediğiniz rakamdan biraz yüksek söylemeniz sizin faydanıza olur. Giyim konusunda gömlek kumaş pantolon babet tercih ediyorum ben hava serinse cekete giyiyorum az makyaj yapın.

Haklısınız evet. Yapım gereği biraz heyecanlıyımdır bunu nasıl belli etmem acaba
Karşı taraf tam bi sarraftir canim.sen ne kadar cok heyacanli olursan ilerleyen zamanlarda üstüne daha çok gelirler.bence rahat ol Allahtan hayirlisi de olursa olur olmazsa olmaz diye rahatlat kendini.verimli geçer ins

Ücret konusunu onların açmasını beklemeliyim değil mi? Mesela asgari ücret vereceği dediklerinde tamam mı diyeyim? Kendime kumaş pantolonu pek yakıştırmıyorum etek ve şifon bir gömlek giysem?

Karşı taraf tam bi sarraftir canim.sen ne kadar cok heyacanli olursan ilerleyen zamanlarda üstüne daha çok gelirler.bence rahat ol Allahtan hayirlisi de olursa olur olmazsa olmaz diye rahatlat kendini.verimli geçer ins
Hiç beklemiyordum aramalarını o yüzden bu kadar heyecanlandım. Doğuda yaşıyorum pek iş fırsatı olmuyor kaçırmak istemiyorum. Tecrübesizliğime çok takılırlar mı?

Y Yldzdogu merhaba
Giyim olarak koyu renk siyah gri gibi renkler seçin ama kesinlikle kahverengi tercih etmeyin. Beyaz gömlek altına kalem etek veya pantolon olabilir. Eteginiz çok kisa veya çok uzun olmamalı. Diz hizası ideal. Saçlarınızı güzelce sekillendirin. Fön olabilir, kısaysa köpüklenebilir vs. Makyajı kesinlikle abartmayın. Ruj olarak soft tonlar tercih edin.
Iş konusunda dürüst olun. Işi almak icin kesinlikle yalan söylemeyin. Sekreterliği yaparsınız . Kendinize güvenin kendinizden emin konuşun.
Maaş beklentinizi onlar size sorduklarında siz beklentinizk söyleyin. Genelde iş görüşmelerinde iş veren teklifi sunmaz, adayın beklentisini sorar. Zaten minimum asgari ücret vermek zorundalar. Eğer büyük bir şirketse, Asgariden biraz yüksek verebilirler. Sosyal hak konusu açıldığında yemeği ve yolu karşılıyorlar mı mutlaka sorun. Size neden bu işte çalışmak istiyorsunuz, neden sizi seçelim tarzında sorular yoneltebilirler, hazırlıklı olun. Bol şans

Siyah kalem etek beyaz gömlek giyebilirsiniz. Fazla renkli giyinmeyin, saçınız toplu olsun. Bir de bakımlı olun ilk gün için yeterlidir. İstediğiniz detayları, şartları konuşursunuz zaten orada.

Tecrübesizliğime çok takılırlar mı?
Eğer takılsalardı hiç çağırmazlardı konuşmaya. Heyecanlanmayın, belli etmeyin.

Merhaba çok teşekkür ederim guzel yorumunuz için :) neden sizi seçelim diye sorarlarsa ne söylemeliyim? Siz olsaydınız ne söylerdiniz, ay çok soru sordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…