- 10 Ocak 2016
- 1.136
- 2.374
Yemekhane size gore yemek versin diye brisey yok ki. Dikkat edecekseniz evden mecburen yemek getireceksiniz. ben de spora gidecegim gunler evden salata yapıp getiriryorum. 3 gibi yiyiynce 5 te hemen cıkıp spora gidebiliyorum.öyle olmuyor maalesef eve uğrayıp bi çorba bi salata içip evden çıkmam en az 45dkyi bulur gene son seansa yetişemem
çalışıyorum arkadaşım öğle yemeğini kendi keyfime göre ayarlayamamki işyerinde
Niye gereksiz ki? Zaten doğrusu oHamile kalmadan önce gidiyodm. Gitmeden önce tıka basa yiyodm spordan dönünce de o biçim. Ondan mütevellit spor benim için çok gereksiz
ben sıkılaşmak için gidiyodm asıl ama fazlam da vardı bölgesel çalışıyodm da fayda görmedim çok önemsemiyodm. Arkadaşım aç geliyodu bi gün iki seksen yayıldı gitti acillik olmuştkNiye gereksiz ki? Zaten doğrusu oAma siz kilo vermek için gidiyorduysanız yaptiginiz yanlis miş. Ağirlık filan calisan insan tıka basa yer yani aç aç o agirliklar yerinden kalkmiyor cunku.
Kilo vermek isteyen arkadaslarda yinede aç gitmemeli sonucta okadar hareket filan insanin basi doner tahminimce duzgun beslenilmeli tıka basa olmasada...
Sabah evden cıkarkan veya bır oncekı aksamın yemegınden yanına aksam ıcın alıp,İş yerınden cıkmadan bıseler atıstırıp oyle gıdeceksın spora baska turlu bır secenek yok yol cok uzunmusSelam kızlar, iş çıkışı b fite gideceğim evimin yakınında bi yere. İşten 6da çıkıyorum eve gitmem bir buçuk saati buluyor. Son seansı 20:15 teymiş sanırım bi önceki seansa yetişebilir miyim bilmiyorum.
Şimdi ben açlığa kesinlikle dayanamayan biriyim, işyerinde en son öğle yemeğini 12 buçuk gibi yemiş oluyorum ve eve gidene kadar çok acıkmış oluyorum zaten. İşten çıkınca eve gidip yemek yesem spora yetişemem hem de yemeğin hemen üstüne spor yapmış olurum bi işe yaramaz.
Spor bittikten sonra eve gelip yemek yesem o da zararlı gece 10da mı yicem yani. Ne ara yicem ben bu akşam yemeğini aç açına da spor yapılmaz ki çok kafam karıştı
Selam kızlar, iş çıkışı b fite gideceğim evimin yakınında bi yere. İşten 6da çıkıyorum eve gitmem bir buçuk saati buluyor. Son seansı 20:15 teymiş sanırım bi önceki seansa yetişebilir miyim bilmiyorum.
Şimdi ben açlığa kesinlikle dayanamayan biriyim, işyerinde en son öğle yemeğini 12 buçuk gibi yemiş oluyorum ve eve gidene kadar çok acıkmış oluyorum zaten. İşten çıkınca eve gidip yemek yesem spora yetişemem hem de yemeğin hemen üstüne spor yapmış olurum bi işe yaramaz.
Spor bittikten sonra eve gelip yemek yesem o da zararlı gece 10da mı yicem yani. Ne ara yicem ben bu akşam yemeğini aç açına da spor yapılmaz ki çok kafam karıştı
ben sıkılaşmak için gidiyodm asıl ama fazlam da vardı bölgesel çalışıyodm da fayda görmedim çok önemsemiyodm. Arkadaşım aç geliyodu bi gün iki seksen yayıldı gitti acillik olmuştk
çantanıza minik bir yoğurt, süt, meyve, stick peynirlerden, ceviz badem fındık gibi kuruyemişlerden koyup akşam üzeri onları atıştırabilir sonrasında spora gidebilirsiniz.eve gelince de karbonhidratsız ve şekersiz bir öğün yaparsınız (peynirli ya da ton balıklı salata gibi)
Ben işten saat 18.00 cıkıyorum.Selam kızlar, iş çıkışı b fite gideceğim evimin yakınında bi yere. İşten 6da çıkıyorum eve gitmem bir buçuk saati buluyor. Son seansı 20:15 teymiş sanırım bi önceki seansa yetişebilir miyim bilmiyorum.
Kuruyemiş, süt ve muz süper üçlü. Yanında minik kutu sütlerden (günlük süt olacak ama), badem, ceviz gibi kuru yemişlerden ya da muz taşı. Eğer imkanın varsa minik sandviç kaplarından alıp tam tahıllı iki dilim ekmeğe minik bir sandviç de yapabilirsin yanında taşımak için. Bunların dışında zaten akşam yemeğinde çok bir şey yeme. Eve gittiğinde de minik bir salata ya da haşlanmış bir yumurta yersin olur biter. Ha sen dersen ki ben akşam yemeğinde iki tabak mantı yemeden duramam :) o zaman zaten sporun pek faydası olmaz hatta zararı bile olabilir.
İş yerinden cıkmadan bir yarım saat önce salata/sandwic tarzı bişiler yemeniz lazım. Hem spora gidene kadar biraz eritmiş olursunuz hem de ac karnına spor yapmamış...
Eve gidince de bir ayran/yoğurt ile metabolizmayı uyarıp yatarsınız.
spordan once kafeinde alıyorlar yag yakımını hızlandırıyor ama spor sonrasında oyle salata falan filan yerseniz sadece yaptıgınız spor cope gider haslanmıs tavuk veya et muhakkak yiyin..
Bu arada saati belli bir spor yerine kardio tercih etseniz daha iyi olur. Saatleri kendinize göre ayarlarsınız, seans kaçırdım diğerini bekleyeyim derdi olmaz.
Bfitte de bu seçenek var. istasyon ya da plates seanslarına katılmayıp kendiniz çalışabilirsiniz. Ama bfit yerine normal bir spor salonu daha çok işe yarar.
Saklama kabi al yanina oglende icine doldur yemegini aksamustu ye,bunu dusunememis olamazsin :)
Spor cikisi da meyve ye su ic sut ic
Saglikli bir yontem
Ben de senin temponla spor yapan birisi olarak şöyle yaptım. Akşam işten çıkmadan yedim. Spor yaparken şişirmeyecek beni de aç bıraakmayacak şeyler. Zaten işten çıkıp spora gidene kadar biraz sindirmiş olduğum için sporda zorlamadı. Çıkınca da çok acıkırsam süt ya da ayran içtim (spordan sonra içildiğinde yağ yakmaya yardımcı oluyor ayrıca) böylelikle çözdüm.
Aksam 5.45 civarı ayran içine yulsfkepeği karıstırıp yiyorum
Yemekhane size gore yemek versin diye brisey yok ki. Dikkat edecekseniz evden mecburen yemek getireceksiniz. ben de spora gidecegim gunler evden salata yapıp getiriryorum. 3 gibi yiyiynce 5 te hemen cıkıp spora gidebiliyorum.
Akşam işten çıkmadan birşeyler yiyin,kuruyemiş,meyve,süt olabilir,yoğurt granola,meyve karışımı olabilir,meyve ve kuruyemiş eklenmiş yulaf olabilir yada tost ayran ikilisi gibi. Evden salata hazırlayıp götürebilirsiniz,ayran ile yiyebilirsiniz.Spora gitmeden evde meyve suyu yada güzel bir kahve içersiniz ki bence kahve için,gayet faydalı spor öncesi ve sonrası,akşamda illaki acıkırım diyorsanız süt ve meyveyle milkshake yapip içebilirsiniz.
Ben sporumu sabah yapıyorum,yemekten 1.5 -2 saat sonra yapmaya gayret ederim genelde,yemek yiyemediysem spordan 1.5-2 saat sonra yerim,özellikle buna dikkat ederim.
1. Hemen yemeğin üstüne spor yapmayın. Kalp için iyi değil diye biliyorum.
2. 3 saatten fazla aç kalmamaya ve ara öğünlere önem verin. Öğle yemeğinden sonra 2 saat sonra bir süt/ayran 2 saat sonra da bir elma sizi idare edecektir.
3.Spordan sonra da dışarda yeme şansınız var mı? Izgara et falan? Yoksa spor günleri dışındaki günlerden kalan yemekleri ısıtabilirsiniz ya da sabahtan buzluktan çıkarılmış tavuğu hemen tavada ızgara yapıp salata ile yiyebilirsiniz. Spaor sonrası et yemek daha mantıklı olur.