Is arkadasimla problem

Dereyi geçene kadar suyumu veya çatalımı kendi bez çantamın içinde taşırdım. Bu konuyu şimdi açarsanız haklı olsanız da sizin uyumsuz, paylaşımsız biri olduğunuzu söyleyip dedikodu çıkarabilir.

Sözleşmem yapılınca da nazik bir şekilde yanlış anlama ama lütfen benim kişisel eşyalarımı izin almadan kullanma ya da hiç kullanma diye uyarırdım.

Dereyi geçene kadar suyumu veya çatalımı kendi bez çantamın içinde taşırdım. Bu konuyu şimdi açarsanız haklı olsanız da sizin uyumsuz, paylaşımsız biri olduğunuzu söyleyip dedikodu çıkarabilir.

Sözleşmem yapılınca da nazik bir şekilde yanlış anlama ama lütfen benim kişisel eşyalarımı izin almadan kullanma ya da hiç kullanma diye uyarırdım.

Süper öneri hemen de anlar

Yorumunuz cok icten geldi, öncelikle bunun icin size tesekkür etmek istiyorum. Inanin sorun kupa vs degil, zaten 5liralik bisey. Sorun ban sormadan esyalarimi almasi.

Daha gecen sefer bana "saygi denen bisey var, burdaki türkler cok saygisiz, türk bir lokantada kendilerinde öncelik oldugunu düsünüp siraya bile gecmiyorlar yemek siparisi vermek icin" demisti...icimden "sen misin saygidan bahseden" dedim...ama iste..icimden dedim. Hani böyle böyle seyler söylüyor, dedigim gibi, herseyi anlatamadim, hemde böyle davranislar sergiliyor. Kendimi enayi gibi hissediyorum. Ve ilk günden bu davranislari basladi. Cikolatali kuruvasani cok severim ve haftada 2-3 kez yerim..kendisi her seferinde "mmhh oohhh cikolatasi cok güzel koktu" dedigi icin bi kac kez, gittim ona da aldim..hani cani cekiyor kendine 1,40 liraya kuruvasan almiyor..yani böyle bi insan. Kendine bile bisey almiyorsa o zaman da benim üzerimden asalak gibi gecinmesin, o da benim nasil parama kiyipta rahatlik icin aldigim esyalardan alsin yani...ben enayi miyim de aliyorum ya? Konu bide plastik catal ve kupa yani ne kadar seni maddi acidan zora sokabilir.

Evet ben de cok tiksindim acikcasi...terslemeden nasil uyaririm, kupami geri isterim? Ben olsam direkt "kupami bana sormadan aldin, geri ver" derim sert bi ifadeyle...yumusak olamiyorum o yüzden cogu zaman susuyorum kalp kirmamak icin
ben olsam o kupayı hayatta geri istemem tiksinirim kullanmaya
hibe edin boş verin

Haklısınız. Deneme süreci olmasa kavga edip konuşmamalı ama deneme süreci geçene dek bence ayıya dayı diyin tabiri caizse

Kupa bı şekilde al.
3 ay hiç bir şekilde aranı bozma.
Deneme süren bittikten sonra iki üç ay da birşey götürme,(hemen götürme bu sefer farklı bı şekilde seni rahatsız etmesin), iyice yerini sağlamlaştırdıktan sonra götür ve paylaşmaktan hoşlanmadığını açık açık söyle.

Çatal paketini ona verirdim ve dolaba kilit takılmaksızın nir şey koymazdım yalnız kupamı alsa kıyameti koparırdım benim bardağımdan kimse bir şey içemez onun dışında politik olun 3 ay dişinizi sıkın sarmayan muhabbetlerde de dinlemeyin geçiştirin 3 aydan sonra terslersiniz

Sizde de biraz paylaşmama sorunu var sanırım. Ya da bu iş arkadaşınızdan haz etmediğiniz için gözünüze bu kadar batıyor.

Bence sadece iş konusunda deneme süresinde değilsiniz. Açık bir şekilde iş arkadaşınız da sizin sabrınızı ve ne kadar ileri gidip sizi ne kadar kullanabileceğini deniyor. Bu kadar pasif olmayın bence. Sert olmaya gerek yok elbette ama politik davranarak alanınıza müdahale etmesine izin vermeyin. Siz kruvasan yerken çok güzel koktu diyorsa siz de hoşuna gitmesine sevindim kendine almaya gidersen bana da bir tane alırsın böylece diyebilirsin mesela :)

ay kruvasan miydi o? ben de kuruvasan yazdim sözlükten bakmaya üsendim acikcasi

o kruvasan olayinda da cok baymisti her seferinde söylemesi, hani aliyim da sussun dedim ve gercekten de öyle oldu, aldim ve bi daha söylemedi. O sorun kapandi derken her hafta yeni bisey cikiyor. Haklisiniz, denemesi süresini düsünerek cok fazla pasif oldum bu zamana kadar ama cok sacma sapan olaylar olunca da dillendirmeye degmez dedim. Simdi de isin icinden cikamadim, baktim ki sonu gelmiyor.

yanlis anladiniz sanirim süs kupasi, kocaman bisey, yani öyle kahve cay icilcek boyutta degil, fazla büyük ama is arkadasim yine de aldi.

Senin ona muhtaç olduğunu biliyor bu yüzden böyle rahat davranıyor. Yaşamayan bilmez eskiden beraber çalıştığım bi adamda bana kadınlarla yaşadıklarını anlatırdı aynı o da bana işi öğreten kişiydi ve müdürle arası çok iyiydi. Onun yüzünden internetimi bile kapatmışlardı mesai saatlerinde çok internete giriyor demiş benim için. Sustum sustum sustum sustukça tepeme bindi , psikolojik baskı, edepsizlikleri derken 3 sene sonunda işten ayrıldım ki emekli olabileceğim bi yerdi. Anam değil babam değil 3 kuruş para için niye çekiyorum bunu dedim.

Tepki vermezseniz ileride daha cok patlarsiniz. Adam bildigin yuzsuz. Catali alsa bile bunu aliyorum deyip alsa bile ben aldiktan sonra hayir alamazsin koy yetine derdim.o yerine koyunca da cope atardim ve ilkokulda ogretmediler mi sana baskalarinin esyalarini kurcalamamayi derdim. Tepkisiz kalmayin. Gerekirse ussunuze bildirin.

Peki en politik sekilde nasil söylerim? Hem kirmadan hem de tavrimi net belli ederek?
X yanlış anlamanı istemem ama benim bazı takıntılarım var. Birisi benim eşyamı kullandığı zaman çok rahatsız oluyorum. Bu seninle alakalı bir durum değil herkes için aynısı geçerli. Birbirimizin alanına karışmayalım lütfen

Olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…