- Konu Sahibi StayWildMoonChild
-
Hı hı öyle diyecek.Yahu ne diyecek patrona iş arkadaşım çatalı mı alıyor kupama çay dolduruyor muİlkokul değil orası iş yeri. Böyle şeyler komik duruma düşürür sadece konu sahibini yapmayın allahaşkına
Süper öneri hemen de anlarBen yerinizde olsam mesela çatal paketini atmak yerine ona verir, başkasıyla aynı paketten çatal kullanmaktan bile rahatsız oluyorum o yüzden dolabıma yedekledim bu senin olsun izinsiz almazsan bi dahakine sevinirim derdim. Hiçbir şey söylemeden geçersiniz pasif olursanız çok saçma bir yerde patlarsınız zaten.
Bence o kupayı geri isteme, geri istemen onda ters bir düşünce oluşturabilir. İşe tam olarak alındığında kendine daha güzel bir kupa alabilirsin belki hediye olarak aynı yerde olsak ben gönderirdim sana kupa hediyelikanlıyorum seni çok rahatsız edici. Malımı kıskanmam ben de ama izin almak diye bir şey var ayrıca su yani git al aşağıdan. Bende çok su içerim işte ve bende koliyle alırım bazen. Bana ne ben taşıyorsam başkası da taşıyabilir. Bence kupayı isteme ama bundan sonra kilit varsa dolap veya çekmecende kilitle ve bir de günlük yiyecek ve içecek götür alışma sürecin bitene dek. Su isterse yine kendime kadar getirdim diyebilirsin veya birkaç adet suyun varsa bir arkadaşın dediği gibi bu seferlik veriyorum ama bir dahakşne kantinden alırsın diyebilirsin gülerek. Mantıklı geldi bana o söylem. Karşındaki biraz çirkef ve kaba geldi bana, dikkatli olup bir süre sabretmende fayda var
ben olsam o kupayı hayatta geri istemem tiksinirim kullanmayaEvet ben de cok tiksindim acikcasi...terslemeden nasil uyaririm, kupami geri isterim? Ben olsam direkt "kupami bana sormadan aldin, geri ver" derim sert bi ifadeyle...yumusak olamiyorum o yüzden cogu zaman susuyorum kalp kirmamak icin
Haklısınız. Deneme süreci olmasa kavga edip konuşmamalı ama deneme süreci geçene dek bence ayıya dayı diyin tabiri caizseYorumunuz cok icten geldi, öncelikle bunun icin size tesekkür etmek istiyorum. Inanin sorun kupa vs degil, zaten 5liralik bisey. Sorun ban sormadan esyalarimi almasi.
Daha gecen sefer bana "saygi denen bisey var, burdaki türkler cok saygisiz, türk bir lokantada kendilerinde öncelik oldugunu düsünüp siraya bile gecmiyorlar yemek siparisi vermek icin" demisti...icimden "sen misin saygidan bahseden" dedim...ama iste..icimden dedim. Hani böyle böyle seyler söylüyor, dedigim gibi, herseyi anlatamadim, hemde böyle davranislar sergiliyor. Kendimi enayi gibi hissediyorum. Ve ilk günden bu davranislari basladi. Cikolatali kuruvasani cok severim ve haftada 2-3 kez yerim..kendisi her seferinde "mmhh oohhh cikolatasi cok güzel koktu" dedigi icin bi kac kez, gittim ona da aldim..hani cani cekiyor kendine 1,40 liraya kuruvasan almiyor..yani böyle bi insan. Kendine bile bisey almiyorsa o zaman da benim üzerimden asalak gibi gecinmesin, o da benim nasil parama kiyipta rahatlik icin aldigim esyalardan alsin yani...ben enayi miyim de aliyorum ya? Konu bide plastik catal ve kupa yani ne kadar seni maddi acidan zora sokabilir.
Bence sadece iş konusunda deneme süresinde değilsiniz. Açık bir şekilde iş arkadaşınız da sizin sabrınızı ve ne kadar ileri gidip sizi ne kadar kullanabileceğini deniyor. Bu kadar pasif olmayın bence. Sert olmaya gerek yok elbette ama politik davranarak alanınıza müdahale etmesine izin vermeyin. Siz kruvasan yerken çok güzel koktu diyorsa siz de hoşuna gitmesine sevindim kendine almaya gidersen bana da bir tane alırsın böylece diyebilirsin mesela :)
Sizde de biraz paylaşmama sorunu var sanırım. Ya da bu iş arkadaşınızdan haz etmediğiniz için gözünüze bu kadar batıyor.
Çatal paketini ona verirdim ve dolaba kilit takılmaksızın nir şey koymazdım yalnız kupamı alsa kıyameti koparırdım benim bardağımdan kimse bir şey içemez onun dışında politik olun 3 ay dişinizi sıkın sarmayan muhabbetlerde de dinlemeyin geçiştirin 3 aydan sonra terslersiniz
ben olsam o kupayı hayatta geri istemem tiksinirim kullanmaya
hibe edin boş verin
Zenci mevzusunuda atlamayin lutfen en önemlisi oYahu ne diyecek patrona iş arkadaşım çatalı mı alıyor kupama çay dolduruyor muİlkokul değil orası iş yeri. Böyle şeyler komik duruma düşürür sadece konu sahibini yapmayın allahaşkına
Merhaba,
benim bu aralar is arkadasimla sorunum var.
Bu isime daha 3 ay önce basladim ve cok yeniyim. Isi de bana bu arkadas ögretiyor, ayni odada oturuyoruz. Kendisi 23 yasinda ve erkek. Ben 29 yasindayim.
Basladigimdan beri sürekli benim esyalarimi kullaniyor. Ögle yemeginde her seferinde evden catal
/bicak getirmeyeyim diye veya unutugumda catalsiz kalmamak icin, kendi sahsi dolabima bi paket plastik catal, kasik ve bicak koydum. Bazi günler cok susadigim icin ve her gün getirdigim 1,5 litrelik su yetmedigi icin de 6 siseli koli su koydum. yaz günleride yaklastigi icin de vantilatörümü getirdim ve kendi tarafima cevirdim (is arkadasim karsimda oturuyor). Süs olarakta kocaman bir kupam var. Gercekten cok büyük yani 750 ml falan aliyordur. haliyle süs esyasi kimse cay veya kahve icin kullanamaz cünkü dolduruldugunda cok agir olur. Bunlari böyle tek tek yaziyorum ki, is arkadasim bunlarin hepsini sormadan kullaniyor! aramizda bi samimiyet de yok, hani zaten 3 ay önce baslamisim, ne kadar samimi olabiliriz ki?
Sok oldugum durum ise, catal konusunda oldu. Catallari dolabima koymustum ve o dolabima bisey koydugumu görmemisti cünkü kendisi oda da yoktu. Gecenlerde kendisine öglen yemek almisti ve bana aynen su cümleyi kullandi "senin catallarindan alicam", ve dolabima gidip ordan catal aldi. Önceden dolabima bakip karistirmis olmasi gerekiyor ki catallarin orda oldugunu bilsin. Buna cok cok bozuldum ve sok olmustum. Kendisinin parmaklarinda egzama var ve parmaklari kipkirmizi. Acikcasi ellerini de hic yikamiyor. Catallara o elleriyle dokunmasi benim midemi cok bulandirdi ve ben bi paket catali cöpe attim. Ayrica bir gün de "ekstradan suyun var mi" diye sordu, ben de yok dedim, sulari da dolabimda gördügünü düsünerek böyle cevap verdim ama baktim hic belli etmedi bildigini. Buna da kizdim biraz cünkü alt katta kocaman kantin var ve orasi su dolu. Git paranla al suyun yoksa, neden benim terleyerek ise tasidigim sudan istiyorsun ki?
Büyük kupami da bi is arkadasim cok begenmisti, ben de begendigi icin "al senin olsun" demistim. Kiz da "aman yok, sadece gözüme carpiyor odaya girdigimde, cok hos ama fazla da yer kapliyor" dedi. Bende peki dedim ve gülümsedim. O sirada benim is arkadasim "aslinda bana lazim böyle bir kupa, cok fazla cay iciyorum bana böyle büyük bir sey lazim" dedi. Ben de isteyecegini tahmin ederek "bu ama süs esyasi yani cay icmek icin degil" dedim ve konuyu kapattim. Aradan 30 dakika gecmedi, ayaga kalkti ve karsidan kupama dogru egildi "kupayi aliyorum" dedi ve aldi. Icine cayini doldurdu.
Bundan önce de vantilatörü actigimda ve moladan geri geldigimde kendisine dogru ayarladigini gördüm. Tekrar kendime dogru cevirdim. Kendisi sonra bana sordu "ikimize dogru ayarlayabilirmiyiz" dedi, ben de "ama yanyana oturmuyoruz, karsimdasin, tekrar senden bana dönene kadar ben terlemeye basliyorum" dedim. Masa basinda calisanlar biliyordur bu durumu. Yaz günlerinde inanilmaz sicak oluyor odalar, ki bi vantilatör en fazla 15 lira yani, git al, benden cok maas aliyorsun.
Simdi gelelim asil konuya. Yeterince uzattim zaten. Ben orda yeniyim, haliyle deneme süresindeyim. Ve isi bana bu cocuk ögretiyor. Ayrica kendisi gay ve bana igrenc iliskilerinden (yani yaptigi seksten) bahsediyor ve igrenc igrenc sözlerde bulunuyor (gecen hafta zenci biri gelmisti, adam gittikten sonra cok affedersiniz "ufff kocaman siyah .... vardir bunun" dedi. Agzim acik kaldi. Böyle terbiyesiz bir insan). Mecbur susuyorum cünkü patronlara benim isimi nasil yaptigimla ilgili rapor vermek zorunda olan o. Bi nevi bana bi not vericek yani. Bana gicik kapmasini istemiyorum. Deneme süremin bitmesine de 3 ay daha var.
Ben de asla o esyalarimi aldiginda bisey diyemiyorum, kendimi zor tutuyorum kizmamak icin bi yandan da cok mu abartiyorum, alti üstü bi catal diyorum kendi kendime. Acaba sorun bende mi, cok mu abartiyorum durumu? Önümüzdeki 3 ay daha nelerimi kapicagini simdiden düsünüyorum ve gercekten bana bi kac gündür dert oldu bu konu. Sonu gelmiyor cünkü. Yukarda bahsettigim sadece birer örnek, digerlerini uzatmamak icin yazmadim.
Fikirlerinizi bekliyorum. Bana bi yol gösterin lütfen. Ona esyalarimi kullanmamasini ve kupami geri vermesini istemeliyim mi yoksa susup oturmalimiyim? Söylersem de nasil söylerim bana gicik kapmamasi (ve isi düzgün ögretmesi icin, bana yanlis anlatip da hata yapmama da sebep olabilir, sonra hatanin faturasi bana kesilir). Cok caresiz hissediyorum.
X yanlış anlamanı istemem ama benim bazı takıntılarım var. Birisi benim eşyamı kullandığı zaman çok rahatsız oluyorum. Bu seninle alakalı bir durum değil herkes için aynısı geçerli. Birbirimizin alanına karışmayalım lütfenPeki en politik sekilde nasil söylerim? Hem kirmadan hem de tavrimi net belli ederek?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?