Is arkadasimla problem

Dolabiniza kilit taktirin ve esyalarinizin baskasi tarafindan kullanilmasindan hoslanmadiginizi soyleyin

kilit var dolapta ama bozuk, dolap kilitlenmiyor

cogu seyi cikardim o catal hareketinden sonram sadece bi poset ve postit, kalem filan var

Almanyadayim ben ve is arkadasim alman, almanyada yasayanlar bilir, markette 1 kurus dahi eksik olsun ürünü geri biraktiriyorlar, almanlar genelde zirnik koklatmaz, ben neden esyalarimi paylasayim?

Patron kendisi kadin ve asiri nazli ve mizmizci, sürekli sert bi surat ifadesiyle dolasiyor ve cogu calisanlar ondan cekiniyor, bi cok kisi bana kadin patronla fazla muhabette girmememi söyledi. Isini yap, evine git, basin agrimaz dediler.

Siz "neden kisa etek giydi, o etegi giyiyorsa tecavüz etmeyi göze almali" diyenlerdensiniz sanirim, bu zihniyeti asla sevmiyorum, yorumlariniza cevap vermeyecegim bundan sonra. iyi günler.

Biri bana gelip boyle bir sey anlatsa agzina kürekle vururum ne münasebet canim kadinin ne suçu var

evet, ben de cok bozulmustum, hem insan böyle biseyi kendinde tutar düsünse bile. Bana da erkek arkadasimla ilgili sorular soruyor, beni almaya geldiginde, asagida beklediginde arkamdan gelip konusmaya calisiyor filan....

6 ay deneme süresi mi var. 180 gün ne deniyorlar?

Almanyadayim, burda deneme süreleri 3-6 ay arasi sürüyor.

Hangi ulkedesiniz?
Türkiye'de degilsiniz o belli , bulundugunuz ulkeye gore yorum yapacagim

Almanyadayim

Asla onun gibi birisiyle dost olmak istemiyorum. Yukarda da bahsettigim gibi daha baska vukuatlari var ve onlardan bahsetmedim.

Açık açık tavır koyup konuşun,kilit takın.Cok laubalice

Tamam da nasil? Ben konusursam, sert konusurum. Orta yolu bulamam veya yumusak konusamam asla. Mizacim sert bi kere. O yüzden burdan yardim istedim.

Kesinlikle haklısın ama sabır etmekten başka çaren yok. Sabırlar diliyorum. Ayrıca bence sırt çantası al kendine günlük getir götür eşyalarını.

Sert konusun,bunlar ancak ondan anlar

Dogru tahmin etmisim , almanyadaysaniz hicbir şeyinizi paylasmak zorunda degilsiniz ancak tatli sert olmaniz gerekiyor
Yani cok terslemeyin , ama cok da yuz vermeyin
Yukarda bir arkadas soylemisti mesela cok susadim derse bir tane su verebilirim bir kereligine ancak bundan sonra kantinden alman lazim deyin
Vantilatoru cevirmenizi isterse sahlik sorunum var sicaga dayanamiyorum uzgunum paylasamam deyin
Yani isteklerini yapmayin ama bunu da cok sert sekilde soylemeyin

Yahu ne diyecek patrona iş arkadaşım çatalı mı alıyor kupama çay dolduruyor mu İlkokul değil orası iş yeri. Böyle şeyler komik duruma düşürür sadece konu sahibini yapmayın allahaşkına

Almanyadayim ben ve is arkadasim alman, almanyada yasayanlar bilir, markette 1 kurus dahi eksik olsun ürünü geri biraktiriyorlar, almanlar genelde zirnik koklatmaz, ben neden esyalarimi paylasayim?
Yurtdışında olduğunuzu tahmin ettim ama Almanya gibi gelmemişti. Ben aynı odada çalıştığım biriyle bu denli senim benim olayı yapmayı yıpratıcı buluyorum ama dediğim gibi vermek istemiyorsanız tatlı sert söyleyin o halde. Vantilatörü paylaşmayan senden bana dönene kadar terliyorum diyen biri suyumu alma çatalımı alma nasıl diyemez anlamıyorum ayrıca. Politik davranıp tatlı sert söyleyeceksiniz ya da relax davranacaksınız. Başka ne tür bir çözüm olabilir?

Yahu ne diyecek patrona iş arkadaşım çatalı mı alıyor kupama çay dolduruyor mu İlkokul değil orası iş yeri. Böyle şeyler komik duruma düşürür sadece konu sahibini yapmayın allahaşkına

Ayrinti söylemem de esyalarimi kullaniyor denilebilir bence. Ama böyle bi konu icinde patrona gidilmez haklisiniz, cok komik olur, is arkadasimla cözmem lazim ama nasil? Daha fazla susarsam sanirim icimde birikip patlayacak bi gün.

Hayir söyle oldu....kendisi ayaga kalkip dolabima dogru gidip (kendi dolabi benim dolabimin yaninda) "catallarindan aliyorum" dedi ve aldi direkt yani benim hayir deme sansim olmadi ki zaten agzimi acana kadar catal elindeydi.
Sorun catal degil, sormadan almasi, kendi esyasiymis gibi davranmasi. Almanlari bilen bilir, sormadan esyalarina asla dokunulmaz, kiyamet kopar ama bu cocukta böyle iste....

Ben yerinizde olsam mesela çatal paketini atmak yerine ona verir, başkasıyla aynı paketten çatal kullanmaktan bile rahatsız oluyorum o yüzden dolabıma yedekledim bu senin olsun izinsiz almazsan bi dahakine sevinirim derdim. Hiçbir şey söylemeden geçersiniz pasif olursanız çok saçma bir yerde patlarsınız zaten.

Evet haklisiniz, keske öyle yapsaydim ama o an ne diyecegimi sasiriyorum. Zaten sinirden paketi alip, sonra elindeki egzama aklima gelince cöpe attim....

Işte o mesafeyi ayarlayınca kimse gelip o muhabbetleri yapamaz .
Eşcinsel arkadaşlarım da oldu ama hiç kimse benimle böyle muhabbetlere girmedi.

demek ki siz aşşşşşırı namuslu ahlaklı faziletli bir insansınız, hepimizin ders alması lazım, bizim erkeklerle nasıl konuşacağımıza dikkat etmemiz lazım yoksa yanımızda böyle muhabbetler yapılırsa tamamen bizim suçumuz olur.

konu sahibine ne ima ediyorsunuz bilmiyorum ama uslubunuz çok itici.

Evet haklisiniz, keske öyle yapsaydim ama o an ne diyecegimi sasiriyorum. Zaten sinirden paketi alip, sonra elindeki egzama aklima gelince cöpe attim....
Alışırsınız zamanla ilk iş deneyiminizse ondan böyle bocalıyosunuzdur. İş hayatında en politik olan alttan alta lafını sokup mesajını veren kazanır her zaman. İçinize atıp biriktirirseniz çok saçma bir yerde patlarsınız onca şeyin üstüne suçlu siz olursunuz bi de. Olan olmuş bundan sonra tatlı sert söyleyin istemediğiniz şeyleri hepsi bu. Eşyalarımı alıyor dolabımı karıştırıyor diye patrona falan gidilmez yani unutun bu tavsiyeleri.

Bizim de böyle bir abi vardı. Doğrudan şahsi bardağımızı alıyordu çok şükür gitti kurtulduk. Kağıt bardak değil bahsettiğim doğrudan kupamızı almıştı sormadan, odaya geldiğimizde misafirine bizim bardaklarda içecek ikram ettiğini gördük. Aklıma geldi Siz iş öğrenecekmişsiniz ve üstünüze rapor verecekmiş anladığım kadarıyla, o nedenle çok terslemeden uyarın. En fenası el yıkamaması ve o ellerle sizin eşyalarınıza dokunması

Bence yeni bir çalışan olarak yerinizi fazla sahiplenmissiniz
Ben şimdi idari izindeyim mesela, dönünce nerede oturacagim bile belli degil ki.kamudayim.
Yeni gelenlere gore yer değişimi sık olduğundan pek şahsi bir şey tutmuyorum 3 cekmece varsa biri şahsi seylerimdir digerleri isle.ilgili.
Yani çok yerlesmeyin simdiden, madem 6 aylık deneme süresi var siz de ona gore evden yemek götürün ya da kantinden alın.
Ben de bir ara toplu sekilde çatal alip koymustum odada birlikte kullanirdik sorun etmedim ama tabii benim öyle yüzsüz is arkadaslarim yok. Ayrıca 3 ayda bu ne samimiyet! Ben ilk atandigimda ismimle hitap etti diye "lütfen hanım/bey seklinde konusalim" demiştim ilk gün. Ve dediğim kisi de müdür yardimcisiymis! Ama bu sayede tavrimi/mesafemi koymus oldum ve kimse bana cıvık davranamadi.
Yeniyim diyerek herşeye susmayin, bir tavrınız, prensipleriniz olsun.
Samimiyetle/cıvıklık arasindaki çizgiyi iyi korumak gerekir.
Gerekirse onun da üstü vardir onlarla konuşun, tabii sikayet eder gibi degil de daha cok tavirlarindan rahatsız oldugunuzu belirtir sekilde (tabii su ve catal mevzuuna girmeyin).

Hayir ilk is deneyimim degil, bu yasima kadar hep calistim ama böyle bi is arkadasim olmadi. Herkes kendi alanina göre hareket etti, kendi esyalarini kullandi.

Evet ben de cok tiksindim acikcasi...terslemeden nasil uyaririm, kupami geri isterim? Ben olsam direkt "kupami bana sormadan aldin, geri ver" derim sert bi ifadeyle...yumusak olamiyorum o yüzden cogu zaman susuyorum kalp kirmamak icin

Hayatımda en sevmediğim insan tipi ve eşyalarımı başkalarının kullanmasından da nefret ederim. 6 ay uzun süre bir şey demeden durmak zor. Söyleyin bu durumdan rahatsız olduğunuzu

Peki en politik sekilde nasil söylerim? Hem kirmadan hem de tavrimi net belli ederek?

Yanlis anlasilma var sanirim....süresiz is sözlesmem var ama kanunen 6 ayi deneme süresi oluyor, yani örnek olarak mesela ben isi asla anlamiyorum ve tavirlarim cok cirkin, herkesle catisiyorum, o zaman o alti ay süre icinde bana by by diyebiliyorlar. Yani oturudugum yer ve odada benim odam, benim masam benim bilgisayarim, hep o yerde olucam. Dolapta zaten kullanmak icin var, sahiplenmek söz konusu degil. Mobilyalar devletin, ben orda calistigim sürece bana kullanmam icin izin var. Esyalari da kendim getirdim, kolaylik olsun diye, bazen evden kostur kostur cikiyorum, unutabiliyorum. Suyumu da unuttugum oldu, o yüzden su da koydum, bazen cokta su iciyorum havalar sicak oldugunda.

Bence o kupayı geri isteme, geri istemen onda ters bir düşünce oluşturabilir. İşe tam olarak alındığında kendine daha güzel bir kupa alabilirsin belki hediye olarak aynı yerde olsak ben gönderirdim sana kupa hediyelik anlıyorum seni çok rahatsız edici. Malımı kıskanmam ben de ama izin almak diye bir şey var ayrıca su yani git al aşağıdan. Bende çok su içerim işte ve bende koliyle alırım bazen. Bana ne ben taşıyorsam başkası da taşıyabilir. Bence kupayı isteme ama bundan sonra kilit varsa dolap veya çekmecende kilitle ve bir de günlük yiyecek ve içecek götür alışma sürecin bitene dek. Su isterse yine kendime kadar getirdim diyebilirsin veya birkaç adet suyun varsa bir arkadaşın dediği gibi bu seferlik veriyorum ama bir dahakşne kantinden alırsın diyebilirsin gülerek. Mantıklı geldi bana o söylem. Karşındaki biraz çirkef ve kaba geldi bana, dikkatli olup bir süre sabretmende fayda var

Anladım bunu. Simdi burada calisan herkesin kendince bir is alani vardir, masasi dolabi falan. Demek istediğim deneme süresindesiniz, bu süreçte simdiden o yere yerlesmeyin. Tamamen evet siz artik daimi çalışansiniz denene kadar.
Almanyada olduğunuzu yorumlardan okudum.
Bakin ben de trde kamu calisaniyim, bizde hersey düzenlidir. Ama su an calistigim kurumda yerim sık degistigi icin özellikle 1 çekmece kullaniyorum. Üstelik ben disaridan yemek yiyemiyorum, agir kaldirmam da yasak ona ragmen her gün sirt çantasına o günlük yiyeceğimi sabahtan hazirlar tasirim.
Siz de 6 aya kadar böyle yapin, ondan sonra istediginiz sekilde yerlesirsiniz.
Bir de kizmadan da kendi tavrinizi netbir sekilde koyabilirsiniz. "Bu benim.dolabim.ve esyalarimin izinsiz alinmasindan hoslanmam" buna da kisisel tavırla yaklaşacaksa zaten 6 aydan sonra da sınır koyamazsiniz.
Prensipleriniz olsun dediğim bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…