• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş arayanlar buraya

shining

Hoş Geldin Bebeğim
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
1.202
2
316
Bursa
Selam kızlar iş aramanın dertlerini, deneyimlerimizi paylaşmaya ne dersiniz. Hem biraz dertleşmiş hem de:delphin: rahatlamış oluruz.

Önce be söliyeyim, 3 aydır is arıyorum, mühendisim. Müdürümle tartıştığım için işimden çıkarıldım.

merhabalar ben dilek turizm ve otelcilik mezunuyum ayrıca işletme fakültesi okudum .8 aylık bir kızım var kızımdan ayrılmadan çalışabileceğim bir iş arıyorum .Aslında Öğrenciliğimden bu yana en sevdiğim iş çocuk bakmak kreş falan olabilir umarım herşey gönlümüzce olur...

merhabalar ben dilek turizm ve otelcilik mezunuyum ayrıca işletme fakültesi okudum .8 aylık bir kızım var kızımdan ayrılmadan çalışabileceğim bir iş arıyorum .Aslında Öğrenciliğimden bu yana en sevdiğim iş çocuk bakmak kreş falan olabilir umarım herşey gönlümüzce olur...
Umarım canım. Allah bağışlasın bu arada. opuyorumnanaktanAslında bir cok annenin sorunu bebeği olup çalışmak. Bebek için de zor anne içinde. Inşallah bebeğinden ayrılmadan yapabileceğin bir iş bulursun canım :Saruboceq: Ben de istiyorum hem işim olsun hem de bebegimiz. Bakalım nasıl olacak

Bende iş arıyorum.. O kariyer siteleri boş reklam sanırım, başvuruyorum ama havuzdayım , boğuluyorum Çok üzgünüm çoook

Bende iş arıyorum.. O kariyer siteleri boş reklam sanırım, başvuruyorum ama havuzdayım , boğuluyorum Çok üzgünüm çoook

Sakın canım ümidini kaybetme ,,iş aramak zorlu bir sürectir. Ne kadar az yıpratırsan o kadar iyi . Bu arada ksdınlar açısından iş bulmak daha zor sanırım.

bende iş arıyorum büro yönetimi ve sekreterlik mezunuyum 1 sene oldu bulamıyorum iş artık kafayı yemek üzereyim herkese bagıran agresif bir tip oldum çıktım .... kpss ye çalşıyorum ... hakkımda hayırlısı ... iş ilanı veren sitelerin hepsi fos çıkıyor.. ilanı veriyorlar hergun aynı ilanı güncelliyorlar yanı kesınlıkle doğru ilanlar oldugunu düşünmüyorum arkadaşlar... rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin hepmizin?

merhaba kızlar...aralık ayından beri bende işsizim,iş arıyorum..1 ay gibi kısa bir süre bir işe girdim ama olmadı ne yazık ki...patronlar kriz koşullarını çok iyi kullanıyor..maalesef ortamdan haberi olmayan,kendine eğitmeyen arkadaşlarım da onlara davetiye çıkartıyor..neden mi böyle diyorum...çünkü işsisiz diye her koşulu yerine getirmeye razı olduğumuzdan artık "bu nasılsa her işi yapar düşük bir ücrete " mantığı neredeyse tüm firmaların kafasında yer alıyor...bu süre zarfında pek çok şirket ve yerle görüşmem oldu inanın çoğunun baktığı olay iş falan değil.sadece ben hangisini daha az ücretle çalıştırırım olayı var..gerek katıldığım görüşmeler gerek şahit olduğum şeyler neticesinde söylüyorum bunu..görüşmeye gittiğiniz yerin de bu arada kurumsal olup olmamsı önemli değil..hepsi aynı aşağı yukarı...fakat unutmayın ki bizler ancak kendi değerimizi belirleriz..bir başkalarına bırakırsak bu işi,eşek gibi çalıştırcak adam ararlar..

bu süreçte kariyer sitelerinden de takip ettiğim bir olay var..."beni neden görüşmeye çağırmıyorlar?" sorusu...cv nizi ne kadar sıklıkla güncelliyorsunuz? kullandığınız kelimeler ne kadar seçici?sizi diğerlerinden nasıl ayırt edebilirler?ben kariyer sitelerinden pek çok başvuruma cevap alabiliyorum.her noktayı değerlendirip,bakıyorum..zaman zaman başvuru yapmadığım yerlerden de aranıyorum ..belki bana uygun olmuyor çoğunlukla ama en azından seçilmek güzel..haa bir de uygun olmuyor benim özel durumumdan dolayı..ben smmm stajını kazanmış fakar bugüne kadar başlatamamış biriyim..

Allah herbirimize yardım etsin bu yolda..

Bende malaesef işsizim . Artık karıyer sıtelerıne bakmıyorum bıle . Boş BOMBOS bı işe yaradıklarını dusunmuyorum . Çevre cok onemlı bu surecte . beklemedyım malesef . Herkesın yardımcısı olsun allah . :/

ne mühendisisin arkadaşım?

merhaba walker ben otomasyon muhendisiyim, sempatiksalakcinni Ne gereği varsa ben teknik bir bölümde okumak istedim.

merhaba kızlar...aralık ayından beri bende işsizim,iş arıyorum..1 ay gibi kısa bir süre bir işe girdim ama olmadı ne yazık ki...patronlar kriz koşullarını çok iyi kullanıyor..maalesef ortamdan haberi olmayan,kendine eğitmeyen arkadaşlarım da onlara davetiye çıkartıyor..neden mi böyle diyorum...çünkü işsisiz diye her koşulu yerine getirmeye razı olduğumuzdan artık "bu nasılsa her işi yapar düşük bir ücrete " mantığı neredeyse tüm firmaların kafasında yer alıyor...bu süre zarfında pek çok şirket ve yerle görüşmem oldu inanın çoğunun baktığı olay iş falan değil.sadece ben hangisini daha az ücretle çalıştırırım olayı var..gerek katıldığım görüşmeler gerek şahit olduğum şeyler neticesinde söylüyorum bunu..görüşmeye gittiğiniz yerin de bu arada kurumsal olup olmamsı önemli değil..hepsi aynı aşağı yukarı...fakat unutmayın ki bizler ancak kendi değerimizi belirleriz..bir başkalarına bırakırsak bu işi,eşek gibi çalıştırcak adam ararlar..

bu süreçte kariyer sitelerinden de takip ettiğim bir olay var..."beni neden görüşmeye çağırmıyorlar?" sorusu...cv nizi ne kadar sıklıkla güncelliyorsunuz? kullandığınız kelimeler ne kadar seçici?sizi diğerlerinden nasıl ayırt edebilirler?ben kariyer sitelerinden pek çok başvuruma cevap alabiliyorum.her noktayı değerlendirip,bakıyorum..zaman zaman başvuru yapmadığım yerlerden de aranıyorum ..belki bana uygun olmuyor çoğunlukla ama en azından seçilmek güzel..haa bir de uygun olmuyor benim özel durumumdan dolayı..ben smmm stajını kazanmış fakar bugüne kadar başlatamamış biriyim..

Allah herbirimize yardım etsin bu yolda..

canım benim ne güzel anlatmıssın . Kelimesi kelimesine katılıyorum. Biz eşek olduktan sonra semer vuran cook olur. Ben 2005 senesinde ise basladım inanın daha sonra calıstıgım son yerde de aldıgım maas o kadar az degisti ki,, yani hayat git gite agırlasıyor ama maaslar degismiyor

Bende malaesef işsizim . Artık karıyer sıtelerıne bakmıyorum bıle . Boş BOMBOS bı işe yaradıklarını dusunmuyorum . Çevre cok onemlı bu surecte . beklemedyım malesef . Herkesın yardımcısı olsun allah . :/

canım benim onemli olan moral bozmamak. (Diyene de bakın dedim icimden)

İnsallah hepmiz istedigimiz isleri bulacagız

shining; doğru söylüyorsun hayat zorlaşıyor fakat bizimde bu değişime ayak uydurmamız lazım...

kızlar madem işsizlerin buluşma mekanı burası:1: yaptığımız görüşmeler,mülakat teknikleri vs.den de bahsedebiliriz...

ilginç deneyimleriniz varsa paylaşabilirsinizolumunekankayizsmile

2 hafta once mülakata gittim,, ürün yöneticiligi ile ilgili, su anki deneyimlerimin hemen hepsi daha teknik pozisyonla ilgili (ben artık daha rahat bir iş istiyorum),, neyse Cv mi gonderdim,, onlarda cagırdılar,, ik müdürü sormaz mı, siz neden bu pozisyona basvuru yaptınız su zamana kadar hep teknik islerde calısmıssınız". :3: Ne diyecegimi sasırdım,, e siz beni niye mulakata cagırdınız da diyemedim. Ben de artık daha kadınlara uygun işlerde calısmak istiyorum dedim,, daha aramadılar :hulya: beklemedeyim

Merhaba bende işsizim :( 11 aydır evliyim ve evlendiğin günden beri iş arıyorum.2 yıllık kooperatifçilik mezunuyum ama muhasebe üzeirine dersler gördüm ve sayılarla uğraşmayı seviyorum..yaşadığım yerde çok otel var onlardan birine girmek istedim ama iş tecrübem olmadığı için beni işe almıyorlar :(

Merhaba bende işsizim :( 11 aydır evliyim ve evlendiğin günden beri iş arıyorum.2 yıllık kooperatifçilik mezunuyum ama muhasebe üzeirine dersler gördüm ve sayılarla uğraşmayı seviyorum..yaşadığım yerde çok otel var onlardan birine girmek istedim ama iş tecrübem olmadığı için beni işe almıyorlar :(

canım insallah istedigin gibi bir iş bulursun,, genelde tanıdık etkili olabiliyor bide oyle dene istersen

Bu arada ben universiteyi kazadıngım sırada (1998) komsumuzun oglu su zamanın 3bin tl sine calısıyordu.Ben de o yuzden muhendislik okumustum . Neyse 2001 krizi falan vurdu. Ben 2005 te is e basladıgımda deneme suresinden sonra 1400 alıyordum. Neyse ben her iş degistirdigimde bu seviyede maas almaya basladım , sonra da max 2 bin tl oldu maasım. Yani nası oluyosa her sene her seye zam gelirken bizim maaslar dusuyor.

işte evlenince geldiğim yeri hiç bilmiyorum :( eşiminde öyle pek çevresi yok..yine de yeni tanıştığım herkese söylüyorum :)))

Canım benim senin samimi oldugun birileri var mi, yoksa bence cevre edinmeye bak, cunku genelde iş olayı cevreye bakar, insallah en kısa zamanda gonlunce bir işe kavusursun canım

Son düzenleme:
ahh ahh bende ıs arıyorum yas sınırı koyuyorlar sınırım bozuluyor 27 yasındayım istanbulluyum burda buyudum ama tası topragı altın derler herkes okulu bıtırınce buraya kostuturur ama sanıldıgı gıbı degıl suunuda belırteyım belkı kusur sızdedır dersınız o acıdan fızıgım dıksıyonum gayet duzgun oz turkce konusuyorum tek eksıgım lıse mezunu olmaktı oda bıtıyor ınsallah aöf iktisat 3.sınıfım bu sene ama herkes tek sunu bılıyor ıs bulamamıs tecrubesı yok

Son düzenleme:
Back