-
- Konu Sahibi Mavi mercek
Ülseratif kolit, chron ya da çölyak. Bu kadar şiddetli ise belirtleriniz bu üç hastalıktan biri olabilir. Ama sadece stres kaynaklı da olabilir. O zaman rahatlıkla ibs denir. Bir gastroentologa giderseniz endoskopi kolonoskopi ile kısa sürede teşhisi koyar.Benim mide bulantım ishal vs yok aslında. Kan değerlerimde normal çıkıyor ama dışkıda incelme gaz gibi problemlerim var internetten bakınca hep en kötüsü çıkıyor. 4 buçuk aydır gaz sancısı çekiyorum
Çölyak değil chron için crp normal çıkıyor ülseratif kolit dışkıda kan yok. Ya ibs ya kanser Allah korusunÜlseratif kolit, chron ya da çölyak. Bu kadar şiddetli ise belirtleriniz bu üç hastalıktan biri olabilir. Ama sadece stres kaynaklı da olabilir. O zaman rahatlıkla ibs denir. Bir gastroentologa giderseniz endoskopi kolonoskopi ile kısa sürede teşhisi koyar.
En kötüyü aklınıza getirmeyin. İbs ise ve yediğiniz bir şeylerden kaynaklıysa en kötü diyet ile çözülür sorun. Stres kaynaklıysa da hayatınızı biraz değiştirirsiniz o kadar. Gaz sıkışmasında en doğru tespit endoskopi ve kolonoskopi ile koyulur. Siz bir uzmana gidin bence. Böylece soru işaretleriniz son bulurÇölyak değil chron için crp normal çıkıyor ülseratif kolit dışkıda kan yok. Ya ibs ya kanser Allah korusun
Evet hatta hala oluyor ara sıra bende netten baktığımda iç kanama vs olunca olduğunu görmüştüm kalple ilgili vs bişeylerde vardı sankiBenimde oluyor hergün sancım gaz sancısı sürekli çıkmak bilmeyen çıksa bile yeniden üreyen bir haz kütlesi. Dışkıda incelme yaşıyormuydunuz sizde. Benim Bi ara düzelmişti baya ama yine başladı Bi doktor bunun, bağırsak kasıldığı için normal olduğunu söylemişti ama kaç gün oldu ince geliyor
Gideceğim randevu aldım tekrar. Teşekkür ederimEn kötüyü aklınıza getirmeyin. İbs ise ve yediğiniz bir şeylerden kaynaklıysa en kötü diyet ile çözülür sorun. Stres kaynaklıysa da hayatınızı biraz değiştirirsiniz o kadar. Gaz sıkışmasında en doğru tespit endoskopi ve kolonoskopi ile koyulur. Siz bir uzmana gidin bence. Böylece soru işaretleriniz son bulur
Yaa cidden mi. İçim biraz rahatladı cidden korkuyorum çok netten bakınca da hep en kötüsü çıkıyorEvet hatta hala oluyor ara sıra bende netten baktığımda iç kanama vs olunca olduğunu görmüştüm kalple ilgili vs bişeylerde vardı sanki
Bende bayağı korkmuştum ülseratif kolit çıkacağım diye ama çok şükür bişeycik yok
Gerçi divertikül var demişti dr. Ama oda önemsiz bişeymiş büyüyünce alınabiliyormuş
Evet netten bakınca öyle gerçektenYaa cidden mi. İçim biraz rahatladı cidden korkuyorum çok netten bakınca da hep en kötüsü çıkıyor
Öyle bakalım Allah şifa versin inşallah bütün hastalıklarımıza..Evet netten bakınca öyle gerçekten
Birde benim 12 13 yaşımdan beri var bu sorun ama iyice çığrından çıkmıştı artık inan çok çektirdi
Derslerde dahi tutardı sancı
Kolonoskopiye girmek için 3 gün ağzima bişey koymadım hani bişey varsada göremezler belki diye
Birde korkmanın bi faydasıda Yok
Hiç olmazsa ne var ne yok çıkıyo ortaya
Benim maalesef hergün oluyor gaz problemi özellikle midemde de gaz ve dolgunluk hissi oluyor. Yemek yemeyi azalttım 10 kilo verdim. Dışkıda incelemeler oluyor beni bu korkutuyor. Kolonoskopi verdiler ama ondan da korkuyorum
ameliyatı keşif için yaptılar tanı koyamadılar. Mideye bağırsaklara kameralarla baktılar parça aldılar bağırsaktan yok teşhis koyamadılar 1 yıla yakın. Birisi dedi apandisit anpandisit ameliyatı oldu biri bağırsak ameliyatı yaptı açık bakmam lazım dedi çıkınca bağırsağı karnına yapışıkmış bilmem ne dedi ama geçmek bilmedi. en sonunda üniversitede kurulda teşhis kondu ilaç başlandı da rahat nefes aldı adam.
teşhisten sonra hiç ameliyat ollmadı daha. İkinci ameliyatı çok çok zorluydu kesi tüm karnına boydan aşağıydı iyileşmesi zaman aldı çok
teşşekkür ederiz. Hastalığın durumuna göre ileride bağırsağın bir kısmının alınma ihtimali vararkadaşıma keşif için ameliyat demediler. kolonoskopi yaptıracak, bir de bir titreşim ölçme durumu varmış onu yaptıracakmış sanırım.
ben chron içinde bağırsak ucuna bir operasyon uygulanıyor diye duymuştum ama tabi belki o vakanın başka sıkıntıları da vardı bilemem.
çok geçmiş olsun eşinize.
yüksek ama nedenini bulamadılar defalrca kez ilaçlı tomografiler kolonoskopi gastroskopi hepsini yaptılar. Aylarca ağrı çekti kaç kez morfin vurdular dayanabilsin diye. Geçme ihtimali yok hastalıkla yaşamayı öğreniyoruzCrp değerinin yüksekliğini görüpte iltihabı anlayamadıysa o doktor kendine doktorum demesin yani yaa ayıp insanların canını yok yere yakıyorlar. Çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah
teşşekkür ederiz. Hastalığın durumuna göre ileride bağırsağın bir kısmının alınma ihtimali var
zaman gösterecek artık bakalımumarım gerek kalmaz.
ama tabi daha kaliteli bir hayat sağlayacaksa mecbur.
Kolonoskopiyi iyi bir hastanede yaptirmanizi öneririm. Ben de IBS teshisi var. 15 senedir IBS hastayim bununla yasamayi ògrendim.Benim maalesef hergün oluyor gaz problemi özellikle midemde de gaz ve dolgunluk hissi oluyor. Yemek yemeyi azalttım 10 kilo verdim. Dışkıda incelemeler oluyor beni bu korkutuyor. Kolonoskopi verdiler ama ondan da korkuyorum
merhaba, dışkıda incelme bende de var, siz doktora gittiniz mi acaba? sürekli tuvalete gitme ihtiyacı var bir de bendeBenim mide bulantım ishal vs yok aslında. Kan değerlerimde normal çıkıyor ama dışkıda incelme gaz gibi problemlerim var internetten bakınca hep en kötüsü çıkıyor. 4 buçuk aydır gaz sancısı çekiyorum