İrritabl bağırsak sendromu. (İBS) huzursuz bağırsak sendromu

Ülseratif kolit, chron ya da çölyak. Bu kadar şiddetli ise belirtleriniz bu üç hastalıktan biri olabilir. Ama sadece stres kaynaklı da olabilir. O zaman rahatlıkla ibs denir. Bir gastroentologa giderseniz endoskopi kolonoskopi ile kısa sürede teşhisi koyar.

Çölyak değil chron için crp normal çıkıyor ülseratif kolit dışkıda kan yok. Ya ibs ya kanser Allah korusun

Çölyak değil chron için crp normal çıkıyor ülseratif kolit dışkıda kan yok. Ya ibs ya kanser Allah korusun
En kötüyü aklınıza getirmeyin. İbs ise ve yediğiniz bir şeylerden kaynaklıysa en kötü diyet ile çözülür sorun. Stres kaynaklıysa da hayatınızı biraz değiştirirsiniz o kadar. Gaz sıkışmasında en doğru tespit endoskopi ve kolonoskopi ile koyulur. Siz bir uzmana gidin bence. Böylece soru işaretleriniz son bulur

Evet hatta hala oluyor ara sıra bende netten baktığımda iç kanama vs olunca olduğunu görmüştüm kalple ilgili vs bişeylerde vardı sanki
Bende bayağı korkmuştum ülseratif kolit çıkacağım diye ama çok şükür bişeycik yok
Gerçi divertikül var demişti dr. Ama oda önemsiz bişeymiş büyüyünce alınabiliyormuş

Gideceğim randevu aldım tekrar. Teşekkür ederim

Yaa cidden mi. İçim biraz rahatladı cidden korkuyorum çok netten bakınca da hep en kötüsü çıkıyor

Yaa cidden mi. İçim biraz rahatladı cidden korkuyorum çok netten bakınca da hep en kötüsü çıkıyor
Evet netten bakınca öyle gerçekten
Birde benim 12 13 yaşımdan beri var bu sorun ama iyice çığrından çıkmıştı artık inan çok çektirdi
Derslerde dahi tutardı sancı
Kolonoskopiye girmek için 3 gün ağzima bişey koymadım hani bişey varsada göremezler belki diye
Birde korkmanın bi faydasıda Yok
Hiç olmazsa ne var ne yok çıkıyo ortaya

Öyle bakalım Allah şifa versin inşallah bütün hastalıklarımıza..

Benim maalesef hergün oluyor gaz problemi özellikle midemde de gaz ve dolgunluk hissi oluyor. Yemek yemeyi azalttım 10 kilo verdim. Dışkıda incelemeler oluyor beni bu korkutuyor. Kolonoskopi verdiler ama ondan da korkuyorum

artık endoskopinin de kolonoskopinin de korkulacak yanları kalmadı ki. hatta basit durumlar için bu işlemleri yaparken anında minik operasyonlar bile yapıyorlar.
ne olup ne bittiğini anlamanın başka yolu yok zaten.

arkadaşıma keşif için ameliyat demediler. kolonoskopi yaptıracak, bir de bir titreşim ölçme durumu varmış onu yaptıracakmış sanırım.
ben chron içinde bağırsak ucuna bir operasyon uygulanıyor diye duymuştum ama tabi belki o vakanın başka sıkıntıları da vardı bilemem.
çok geçmiş olsun eşinize.

teşşekkür ederiz. Hastalığın durumuna göre ileride bağırsağın bir kısmının alınma ihtimali var

Crp değerinin yüksekliğini görüpte iltihabı anlayamadıysa o doktor kendine doktorum demesin yani yaa ayıp insanların canını yok yere yakıyorlar. Çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah
yüksek ama nedenini bulamadılar defalrca kez ilaçlı tomografiler kolonoskopi gastroskopi hepsini yaptılar. Aylarca ağrı çekti kaç kez morfin vurdular dayanabilsin diye. Geçme ihtimali yok hastalıkla yaşamayı öğreniyoruz

Başlıgı gorunce direk yazmak istedim bu hastalıkla 10 senedir ugrasıyorum bana aşırı zorluk çektiriyor sıkıntı strese asla gelemiyorum ve afedersınız büyük abdestim haftada bir Allah düşmanımın başına vermesın bu hastalığı

Benim maalesef hergün oluyor gaz problemi özellikle midemde de gaz ve dolgunluk hissi oluyor. Yemek yemeyi azalttım 10 kilo verdim. Dışkıda incelemeler oluyor beni bu korkutuyor. Kolonoskopi verdiler ama ondan da korkuyorum
Kolonoskopiyi iyi bir hastanede yaptirmanizi öneririm. Ben de IBS teshisi var. 15 senedir IBS hastayim bununla yasamayi ògrendim.

Merhaba bir çözüm bulabildiniz mi. Benımde karnım her zaman şişti. Son iki ay ise aniden gelen bir ishal olmaya başladı. Devamlı wc ye gidiyorum geldi gelecek diye. Dısarı,cıkamıyorım. Cok zor bır durum

Gaz problemi yüzünden lisede okulu bıraktım. Çünkü karnımdan sesler geliyodu ve çok utanıyodum. Şimdi evliyim eşimin ailesine bile gitmiyorum karnımdan sesler gelcek diye. Doktora gittim bişeyde çıkmıyo ama çok fazla gaz ve şişkinlik yaşıyorum. Hiç bi sosyal hayatım kalmadı işe bile giremiyorum

merhaba, dışkıda incelme bende de var, siz doktora gittiniz mi acaba? sürekli tuvalete gitme ihtiyacı var bir de bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…