İrritabl bağırsak sendromu. (İBS) huzursuz bağırsak sendromu

Crp değeri yükselmemişmiydi iltihabı genelde kandan anlayabiliyorlardı 1 sene çok uzunn bi süre tanı koymak için yaa
crp değeri çok fazla yükseltmişti. Her tahlilde yüksekti 1 yıl boyunca. Sorma canım ne sıkıntılar yaşadık. Prof bir gördü sonuçları sana bu testleri tahlilleri yapan körmü zaten belliymiş hastalığın dedi. Yani bizi bir güzel soydular

Crp değerinin yüksekliğini görüpte iltihabı anlayamadıysa o doktor kendine doktorum demesin yani yaa ayıp insanların canını yok yere yakıyorlar. Çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah

Arkadaşlar benim de İBS'm vardı. gastroentroloji doktoru tahlillerimden yola çıkarak, tiroidlerimin az çalıştığını bu sebeple olabileceğini söylemişti.
Gaz harici benim 3-4-5 gün aralıklarında tuvalate çıkabilme durumum vardı. aşırı kabızlık vardı.

Tiroid tedavisiyle büyük ölçüde çözdüm.

Ama esas bağırsak problemlerimi "karatay" diyetiyle çözmüştüm.

Sizin nasıl ağrılarınz oluyor mu günlük mesela. Diyet falan uyguluyor musunuz. Gaps diyeti ve fodmap diyetinin iyi geldiğini söylüyorlar
açıkçası hiçbir şey uygulamadım meyvede yemem sadece su içiyorum tabi bazen ciddi ağrılarım sancılarım oluyor ama şimdilik farklı bir ilaç kullanıyorum onun etkisinden dolayı kabızlık sıkıntım yok o tedavi bitince tekrar geri gelecek tabi. Doktorda söyle bunun tedavisi yok diye

Evet Bi tedavisi yokmuş. Kaç aydır böylesiniz peki

Kabız olmuyorum aslında ben. Gaz sıkışması dışkı incelmesi tam rahatlayamama vs.. Hergün oluyor sancım

Geçmiş olsun. Diyetler kalıcı çözüm sağlıyor sanırım dediğiniz gibi

Hayır olmadım bayadir var doktora gittim ibs dedi sadece kabızlık ön planda benim ara sıra isal gaz sıkışması oluyor mideye kramp giriyor
Kolonoskopi oldunuz mu
İbsde midede ağrı olmaz dr.a gittiyseniz yanlış teşhis etmiş olabilir aynısı başıma gelmişti
Gazın bağırsaklarımda olduğunu söylemediğim için gastroözo... Reflü teşhisi konmuştu bile
Daha sonra tekrar gidip gazın bağırsak gazı olduğunu söyledim
Kolonoskopi temiz çıktı ibs dendi
Zaten kilo problemim için diyet yapıyorum ara ara ve bu süreçte ağrılarım sıfırlandı diyebilirim
Kim ne derse desin bağırsak florası bozulduğu için oluyor ve buda diyetle 6 ay gibi bir zamanda düzeliyor
İlaç vs boş probiyotik alabilir yoğurda ağırlık verebilirsiniz
Ama eski beslenme düzenine döndüğünüz zaman tekrar hastalık nüksediyor
Benimde ciddi gaz sıkışmalarım ve buna bağlı ağrılar sürekli oluyordu ayrıca günde 3 4 defa wc ihtiyacı

Olmadım ama midemde her zaman olmuyor kramp sadece ara sıra kabızlık oluyor genelde şuan herhangi ilaç kullanmıyorum

Merhaba canım uzun yıllardır bu hastalığa sahipmisim ama daha bu yıl teşhis kondu

Olmadım ama midemde her zaman olmuyor kramp sadece ara sıra kabızlık oluyor genelde şuan herhangi ilaç kullanmıyorum
Belki başlangıçtır belkide yediğini dokunuyordur
Benim hergün ama hergün gaz sancım tutuyordu ve bu gaz çıkmayan türden
Karnım yavaş yavaş değilde 15 dkda felaket şişiyordu 9 aylık hamile gibi
Yani kolay bir hastalık diyemem
İbsde kabızlık ve ishal aynı anda görülebilir
Genel olarak ishalde görünür ishal olmasada sık wc ihtiyacı olur
Fakat sadece kabızlık görülmüyo diye biliyorum

Kabız olmuyorum aslında ben. Gaz sıkışması dışkı incelmesi tam rahatlayamama vs.. Hergün oluyor sancım
Canım 15 yıl çektim
Hergün ama hergün sancım oluyordu
Kambur geziyordum artık acile gidiyoduk röntgende balon olmuş bağırsaklarımı görüyodum
Hatta bi dönem kefir içmiştim kan flnda gelmişti
O Zamanda yaş 28 falandı kan tahlillerim hep temiz çıkıyodu
Dr.da 30dan önce kolonoskopi önermîyoruz dediler
29da artık bıkmıştım sosyal hayatımı etkiliyodu ev halimi etkiliyodu
Kambur yürüyodum artık sancı gelince
Kolonoskopiden korkma gerçekten
Bende korkmuştum sonucu öğrenene kadar ama hiç olmazsa içim rahatladı
Kendimce çaresini buldum

Evet aynen öyle benimde karnım sisiyor gaz oluyor arada faZla olmuyor gerçekten zor hastalık ve bilinen bi tedavisi yok benim bildiğim inşallah düzeliriz ya

Benimde oluyor hergün sancım gaz sancısı sürekli çıkmak bilmeyen çıksa bile yeniden üreyen bir haz kütlesi. Dışkıda incelme yaşıyormuydunuz sizde. Benim Bi ara düzelmişti baya ama yine başladı Bi doktor bunun, bağırsak kasıldığı için normal olduğunu söylemişti ama kaç gün oldu ince geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…