evet ipek ongunun kitapları gerçekten çok güzel.....ders verir gibi didaktik tarzda değil de sohbet tarzında olması en iyi yönü bence
bir pırıltıdır yaşamak ve bir genç kızın gizli defterini okumuştum
bunları okumak için yaşım biraz geçmiş de olsa bu yaşa kadar tecrübe edemediğim geri kaldığım yönlerimi tamamlamam için epey yardımcı oluyor
bakın ipek ongun kızlarınıza kitabı sevdirmeniz için iyi bir çözüm olabilir ancak onları güncel bilgi edinebileceği kitaplara da alıştırmalısınız! bir çok kız sadece aşk kitaplarından başka bişey okumaz hale geliyor bir de baskıyla olmuyo bu işler anca sizde görücek bu işi eğlenceli hale getirebilmek lazım
BENDE İpek ONGUN'un BÜTÜN KİTAPLARINI OKUDDUM.
KESİNLİKLE TAVSİYE EDERİM..
FAKAT ÇOCUKLARINIZIN KİTAP OKUMASINI İSTİYORSANIZ İLLEDE DERSLERİ GÜNDEME GETİRMEYİN.
İNANIN NORMAL HİKAYE KİTAPLARINI OKUMAYA BAŞLAYAN ÇOCUKLAR O KİTAPLARDAN SONRA ÖZGÜVEN KAZANIYORLAR ve DERSLERDE SİVRİLMEYE BAŞLIYORLAR.
bende çok severim ipek ongunu geçen sene tekrar alıyım bir göz gezdiririm özledim diye alıcaktım eşim ne dese iyi "sen hala o kitaplarımı okuyorsun"
yaşlımıyım ben yahuuuuu
Arkadaşım,,
İPEK ONGUN'un kitapları gençlik için zaten.Gençlere faydalı olabilecek herşeyi onun kitaplarında bulabilirsiniz.örneğin;bir genç kızın gizli defterindeki serra adlı bir kızın yaşadıkları anlatılır.ama bu bir seri yani tek bir kitap deil.bir genç kızın gizli defteri serisi 6 kitaptan oluşuyo.serra'nın okul yıllarından başlar,liseydi,üniversiteydi derken bu seride serranın aşkları dışında,günlük hayatta herkesin yaşadığı tarzda olaylarda anlatılmış.örneğin yurt dışında tek başına tanımadığı bir aileye misafir olarak gitmesi ve oraya gitmeden önceki duyguları,yolculuk sırasında ki duyguları ve sonrasında ki duyguları...yani küçük bir kızla başlayıp,yetişkin bir kızla devam etmiş yazarımız.
kesinlikle tavsiye ederim bu seriyi.
büyük küçük herkesin ilgisini çekeceğini,kısa bi sürede kitabı bitirdiğinizi göreceğinizden eminim.
başka bir kitabı BU HAYAT SİZİN'de de gerçek anlamda yaşamak konusunda bir şeyler öğretiyor.
(arka kapağından alıntı:
...Peki nasıl olacak bu gençliği gerçek anlamda yaşamak?
Bazı şeylerin farkına vararak.
Önce sizin kendi yaşantınızdaki,sonra yaşamdaki ayrıntıların farkına vararak.
Bu ayrıntıların bazılarını sıralamak gerekirse...
ONLAR DA KİTAPTA ! )
İPEK ONGUN===SÜPER !!!
ben sizlerden farklı düşünüyorum bu konuda. bende yaşları 13 ve 15 olan iki kız annesiyim. büyük kızım kitap okumayı çok sever ve son yıllardaki bütün yeni yetişen genç kızlar gibi oda ipek ongunun kitaplarını okumaya bayılıyordu ama ben istemedim ipek ongunu okumasını ve biraz zorda olsa vazgeçirdim onu.hani bilen bilir beni öyle geri zihniyette birisi değilim. oldukça çağdaş düşünceli birisiyimdir. ancak ipek ongun kitaplarının yetişme çağındaki genç kızların aklını karıştıracağını düşünüyorum. orda yaşanan hayatlar çok farklı ve kızlarımın o hayatlara özenip daha bu yaşta yanlışa düşmesini istemem.
Evet masalcığım çok teşşekkür ediyordum. Böyle bir mesaj arıyordum. Ben de kesinlikle katılıyorum sana. İpek Ongun eğitimi dolayısı ile de Türk gelenek ve göreneklerine biraz aykırı yazıyor kimi zaman. Ve tam yetişme çağındaki genç kızlar için (hele de kitaplardan okudukları herşeyi doğru zannettikleri bir devirde) bu tür şeylerin bilinçaltına yerleşme olasılığı çok yüksektir. Unutmayın yaşadığı topluma aykırı şeyleri gerçekmiş gibi öğrenen bir genç kız gelecekte kendisine ve ailesine üzüntü verecek şeyler yaşar. Tabi yanlış anlamayınız. Bu her zaman için geçerli bir durum değil bu. Ama yine de temkinli davranmak lazım.
tabi herkesin kendi görüşü kimse kimseninkine bişey diyemez.ben kendi yorumumu yaptım.sizleri de benim gibi düşünmeye zorlayamam.herkesin kendi fikridir
bende kızıma ipek ongun u aşılamak istiyorum ama bir türlü hala alıştıramadım okumayı seviyor ama hala ilgisini çekmedi nasıl yapsamda yapsam neyse bulurum bir çaresini bu yorumlarıda okuyuncaa şimdi sıradaki kitabı kesin ipek ongun olacak birde bu kitaplar bir seri şeklinde sanırım ilk kitabın adını biliyorsanız ve yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim :)
canım eğer burda yazan yaşın gerçek yaşınsa neredeyse benim kızımla yaşıtsın sen bence bu defalık, bu konuda dinle büyüklerini. sizlerin hayat görüşünü belirleyecek hayatın gerçeklerini anlatacak öyle güzel kitaplar varki bence sen onlarada göz at. bak benim kızımda önce çok direndi ama şimdi benim tavsiye ettiğim kitapları büyük zevk alarak okuyor:1yes2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?