Saç Uzatma Yöntemleri inversion metoduyla saç uzatma

aysbah

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2011
328
16
Merhaba arkadaşlar

Ocak ayından itibaren saçlarım nasıl daha hızlı uzar araştırmalarına girdim. Bir çok şeyi denedim.
En son olarak 8 haftalik sinemaki kürünü yaptım uzama oldu ama toplamda 10 hafta için bence normal bir uzama oldu.
Simdi bir başka yöntem buldum ve denemeye başladım.
İnversion ( ters dönme) metodu
Haftada 1-2 cm uzama oluyormuş ve araştırmalarıma göre çoğu kişide fayda etmiş.
Pek nedir nasıl bir metod dur bu.
Arzu ettiğiniz sac bakım yağını benmari usulu isitip saçınıza masaj yaparak yediriyorsunuz ardından kafanızı 4/5 dakika öne eğip saç derinize masaj yapıyorsunuz. Bunu yaparken geri dogrulurken dikkat etmeniz lazım yavaşça doğrulmaniz gerek aksi takdirde baş dönmesi olabilir.
Sonrasında en az 2 saat yağı saçınızda bekletiyorsunuz.
Bunu 7 gün boyunca her gün yapıyorsunuz.
Her gün yapa bilirmiyim derseniz buda diğer kürler gibi. Her gün yaparsanız sac derinize alışkanlık yapar ve normal uzamadan başka bir uzama elde etmezsiniz bu yüzden bu metoda 3 hafta ara vermek gerekiyor.

Ben 2 gündür yapıyorum şimdi. bende etkisi ne olacak haftaya sizinle fotoğraflarla paylaşırım.

Bu metodu deneyen bilen var ise tecrübelerinizi paylasirsaniz sevinirim.

Sunuda belirtmek isterim:
Hamileler, kan değeri düşük olanlar, bel fıtığı vs gibi saglik sorunları olanlar yapmasınLar!!

Valla ben bunu çok araştırdım yabancı bloglarda deli gibi herkes yapıyor sonuç aldıklarını da soylüyorlar. Ben üç gün yaptım ama daha fazla devam edemedim açıkçası:)

Bu konuları o kadar araştırdım ki neredeyse saç profesörü olucam. Şuan yaptığım ise hardal maskesi haftada bir, bitkisel şampuana çam terabentin ve bemiks ampulu, hafta içi bir gün de hindistan cevizi yağı ve diğer yağ karışımlarımı uyguluyorum. Benim saçlarım gür dökülme problemim de yok. Belki normale göre uzuyor ayda bi cm falan ama ben daha fazla uzatmak istiyorum. Yalnız ince teli ve sönük saçlara hardal maskesini çok tavsiye ederim inanılmaz bir hacim veriyor. Bonus gibi oldum bi anda:)))

Valla ben bunu çok araştırdım yabancı bloglarda deli gibi herkes yapıyor sonuç aldıklarını da soylüyorlar. Ben üç gün yaptım ama daha fazla devam edemedim açıkçası:)

Niye devam etmedin 3 günden sonra?
Hardal maskesini bende okudum bir kaç yerde. Sen nasıl uyguluyorsun onu?

Benim saçlarım felaket döküldü. Saçlarım nerdeyse belimdeydi ama döküldüğünden ve küçük bebeğim olduğundan sürekli topluyordum. Bikmistim artik. Kuaföre Kaş aldırmaya gittim saçlarıda kulak hizasinda küt kestirdim ( eylül de oldu bu. )
Biraz uzadı uzadıkça da saçlarımın eğri kesildiği ortaya çıktı ve tekrar kestirdiM.
Kısa saç hiç bana göre değil şimdi ise uzatma cabasindayim. Tabi aynı zamanda gurlesmesinide istiyorum.
bakalım bu metod bende işe yarayacakmi. Eğer uzama görürsem her ay 1 hafta bunu yapacağım. Diğer 3 haftalarda haftada bir başka bir kür uyulayacagim ama hangisini yapsam bilemedim şimdi.

Sabah ise giderken yikamasi zor oluodu bide butun gece yagli sacla uyuyamiyorum kafam usuo, kokusu burnuma gelio filan. Arti yagi cok kullandigimdan galiba vucudumda da sivilciler cikti bi kac tane. Ama asil mesele yagla uyuyamak ve sabah dus almak ise gitmeden. Hardal kolay bi maske yikamasida uygulamasida kolay. Bi kez yaptim daha. Oyle cok yanmiyo kafa derisi soylendigi gibi.

Valla benim arastrmalarima gore saca gelen en iyi yag sacin kendi yagiymis) mumkunse ne kadar uzun arayla yikarsan o kadar iyiymis. Aslinda mantikli 4gunde bi yikayanlarin saclari daha guclu saglikli duruo.

Hardal maskesi yaptığım dönemde sera yöntemi ile beraber denemiştim, etkisi olacağından emin ol...

Sera yöntemi nedir acaba? Poşet bonenin içinde bekletmek mi? Bir de hardal maskesi haftada bir az değil mi??

Ya bir de hardal maskesinde kafa derimde yanma olmadı bir iki karıncalanır gibi oldu sadece oyle bi hassasiyet hissetmedim kafa derisinde. Bu normal mi? Hardal tohumununda özellikle kahverengi görünümlü olan acı olanını çektirmiştim.

Okudum simdi bunu her sac kürümde yapıyorum zaten. Ama bone ile değil Streç folyo ile sariyorum sonrada uzerine bir tulbent.
Hardal maskesi her yerde farklı tarifler yazılıyor mesela biri bu

Malzemeler: 2 çorba kaşık toz hardal. 1 çorba kaşık şeker. 1yumurta sarısı.60 ml sıcak su.2 çorba kaşık zeytinyağı.

Yapılışı: 2 çorba kaşık toz hardal, 1 çorba kaşık şeker, 1 yumurta sarısını bir kapta harmanlayın.Üzerine 60 ml su ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Ve bu karışımı saç fırçası yardımıyla saçınızın köklerine yedirin.Maskeyi yalnızca saç diplerine uyguluyorsunuz , daha sonrada bone takıyor veya streçliyorsunuz.

40 dakika bekleyip sıcak suyla saçınızı durulayın. Maske haftada sadece 1 kere yapabilirsiniz. Komple 14 hafta yapabilirsiniz.

Uyarı:Maske yapıldığında kafa deriniz sanki size yanıyormuş gibi gelecek.Panik yapmayın bu durum normal çünkü hardal tozu başımızdaki kanı hareketlendiriyor.Kısa zamanda da saçlarda uzama başlıyor.

Sizler nasıl yapıyorsunuz neler katıyorsun uz ?

Hardal maskesine neler katıyorsun tam olarak ve sera yöntemini bende merak ettim nedir ?
Norwegian isimli arkadaşımız açmıştı konuyu... Herşeyi bu linkte paylaştık.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...-menseyli-hardal-maskesine-basliyorum.704667/

Sera yöntemi için bloguma bakabilirsin, nickimin altında ve imzamda adres yazıyor.

Özetle; Yatmadan önce saçlarını hafifçe nemlendiriyorsun, kafana plastik bone takıyorsun ve bir tülbent ile bağlıyorsun.Sabah uyandığında kafa derin dahil tüm saç tellerin hafifçe ıslak oluyor buhardan dolayı. Bu şekilde saçlar muazzam biçimde nemleniyor, ısıdan dolayı kan dolaşımıda hızlandığından saçlarda bir miktar uzama kaydediliyor.

Bu yöntemi Amerikalı siyahi arkadaşlarımdan öğrendim

Ya ben de arastirdigim da youtube de hep siyahiler yapiyor bu maskeyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…