INTRALIPID SERUM TEDAVİSİ TUP BEBEK YAPACAKLAR VE YAPTIRANLAR

Hu huu kimse yok mu başka gruba yazmıştım ama yeri burasıymış galiba birde buraya yazmak istedim.
Bizimde 6 ağustos kese randevumuz var. Ben şunu sormak istiyorum. Tüp bebek tedavisi kalp atışını görene kadar değil mi? Gittiğim klinikte kese e kalp atışı için ayrı ayrı randevu almam istendi. Yani 270 Lira muayene ücreti ödeyeceğim. Birde transferde intralipid (bağışıklık güçlendirici) serum vermişlerdi. Transferde verdikleri için kese ve kalp atışı için gittiğimde de vereceklermiş. Tabi o da ücretli 500 TL. Toplamda kese de 770, kalp atışında 770 ücret talep ediliyor. Böyle bir durum yaşayan var mıdır? Bana biraz anormal bir durum gibi geldi bunun daha ucuz bir yolu yok mudur acaba

Kizlar ben serum aldigim yerde ve takdirdigim yerde sadece o beyaz bisey verdiler ardinda hic bi ekstra serum takilmadi acaba bi sorun olurmu?

Kizlar ben serum aldigim yerde ve takdirdigim yerde sadece o beyaz bisey verdiler ardinda hic bi ekstra serum takilmadi acaba bi sorun olurmu?
Beyaz serum biraz yoğun kıvamlı olduğu için ikinci su gibi olan serumu ilacın damarlarda ilerlemesi için yıkanma amaçlı veriyorlar. Hemsire öyle söylemişti bana. İki kere aldım serumu ikisinde de 1 saat beyaz olan 1 saatte saydam olan verildi

Vallah artik su doktorlara yol gostermekden bi seylere midahile etmekden biktimmm

Vallah artik su doktorlara yol gostermekden bi seylere midahile etmekden biktimmm
Belki sana daha uzun süre de yavaş yavaş verdikleri için ikincisine ihtiyaç duymamışlardır zaten sorun olsaydı o an yasardın. tekrar aldığında sorarsın doktoruna. Bana da doktorum reçeteye yazdı ıstersen başka bir yerde de yaptırabilirsin diye.hatta ayrıntılı yazdı nasıl yapılacağını. her hastane uygulama yöntemini tam hakim Olmayabilir diye. Ben yine de tedavi gördüğüm yerde yaptırdım orda sürekli yaptıkları bir işlem. güveneceğim yer her zaman daha önemli maddi imkanlar el verdiği sürece

Peki nasil izah edildi size yani nasil uygulanmali diye soylediler? Bende yaklasik 3bucuj saat surdu ilk cok yavasti nerdeyse iki saatde yarilamamisti bile sonradan hizini artirdigi an kolumda agrilar olmustu

Peki nasil izah edildi size yani nasil uygulanmali diye soylediler? Bende yaklasik 3bucuj saat surdu ilk cok yavasti nerdeyse iki saatde yarilamamisti bile sonradan hizini artirdigi an kolumda agrilar olmustu
Beyaz olanın yanına 1 saatte gidecekarkasından diğeri verilecek oda 1 saatte gidecek diye yazdılar.

İlacı aldıkça kolda Sogukluk ağrı hissedebilirsin korkma hafifi hafif kolunu ovala dediler yavaş dokunuşlarla öyle yapınca agrısı biraz azalıyordu hakikaten.

Bizim doktor ben veririm adını, reçete de yazarım ama alamazsın. Hastanelere sarf malzeme olarak verilir bu ilaç. Yoğun bakım ünitelerindeki hastalara verilir. Ayrıca ilacı temin etsen yaptıramazsın herkes yapamaz gibi buna benzer şeyler söyledi... Yani bu durum da klinikte yaptıracağız başka çare yok gibi...

Bende aksine git surdan al dedi benim adima ayirtdida bizden alrsan iki uc kati olur diye fakat serum yaparkeen ekstradan para aldilar ustelk kiz bizden baska kimse yapamiyo diyodu bakiyorumki o serumdan baska sade bi serum daha yapilmasi gerekirmis bukadar bilgiliydise neden yapmadi gerekirse onuda alrdik yani... sizde de iki serum takiloyormu biri intralipid digeri sade serum ?

Burdaki yorumlarda da dışarıdan alınıp yaptırılabilir diye anladım ama bizim doktor öyle demedi.
Şimdilik sadece transferde verdiler bana. Transferde anestezi ile olmuştu. Tam anlayamadım nasıl birşey. Ancak daha önceki aşamalarda klinikte bir başkasına yapılırken görmüştüm. Sanırım biri kireç gibi beyaz diğeri su gibi olan iki tane serum vardı. Salı günü en güncelini söyleyebilirim

Canim transferde neden anestezi oldunki ? Toplamami o dediyin?

Çok acil merhaba bende Th1-Th2 oranım çok yüksek olduğu için intralipid serum almam söylendi ama ben Ankarada her yere baktım İstanbulda da bulamadım sonra doktorum smoflipid serum dedi siz bu serumları nerden buluyorsunuz çol acil cevap verirseniz çok sevinirim Türkiyede yok diye bana dönüş yapılıyor

İçeriği farklı olduğu için mi bulunmuyor acaba çünkü tüp bebek merkezinde ve yakınındaki eczanelerde oluyor

Onu bilemiyorum eğer sizin bildiğiniz bir yer varsa bana bilgisini paylaşabilirseniz biz orayla irtibata geçeriz biz tüm ankarada depolara kadar baktık bulamadık

Merhaba, benim de 3. Transferim olacak ve 4 adet pgt geçirmiş embriyodan son 1 tane kaldı,o yüzden degerli. Sıfırdan sürece başlamak çok zor.Doktorum bugün intralipid serum mu kullansak acaba ama piyasada bulunmuyor bir bakalım dedi.Bir de bağışıklığı zayıflatmak için kortizon ilacından vb bahsetti.Serumu temin etmeye çalışacağım,yazdiklariniz cesaret verici oldu.Acaba siz de bağışıklık zayıflatıcı vb. kortizon falan kullandınız mi serumla beraber? Ya da bu konuyla ilgili bilginiz var mı? Deneyiminizi paylasirsaniz sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…