EVET CANIM ZEKİ HOCA YAPIYOR MU ACABA SERUMU BİLGİN VAR MI
Beyaz serum biraz yoğun kıvamlı olduğu için ikinci su gibi olan serumu ilacın damarlarda ilerlemesi için yıkanma amaçlı veriyorlar. Hemsire öyle söylemişti bana. İki kere aldım serumu ikisinde de 1 saat beyaz olan 1 saatte saydam olan verildiKizlar ben serum aldigim yerde ve takdirdigim yerde sadece o beyaz bisey verdiler ardinda hic bi ekstra serum takilmadi acaba bi sorun olurmu?
Vallah artik su doktorlara yol gostermekden bi seylere midahile etmekden biktimmmBeyaz serum biraz yoğun kıvamlı olduğu için ikinci su gibi olan serumu ilacın damarlarda ilerlemesi için yıkanma amaçlı veriyorlar. Hemsire öyle söylemişti bana. İki kere aldım serumu ikisinde de 1 saat beyaz olan 1 saatte saydam olan verildi
Belki sana daha uzun süre de yavaş yavaş verdikleri için ikincisine ihtiyaç duymamışlardır zaten sorun olsaydı o an yasardın. tekrar aldığında sorarsın doktoruna. Bana da doktorum reçeteye yazdı ıstersen başka bir yerde de yaptırabilirsin diye.hatta ayrıntılı yazdı nasıl yapılacağını. her hastane uygulama yöntemini tam hakim Olmayabilir diye. Ben yine de tedavi gördüğüm yerde yaptırdım orda sürekli yaptıkları bir işlem. güveneceğim yer her zaman daha önemli maddi imkanlar el verdiği süreceVallah artik su doktorlara yol gostermekden bi seylere midahile etmekden biktimmm
Peki nasil izah edildi size yani nasil uygulanmali diye soylediler? Bende yaklasik 3bucuj saat surdu ilk cok yavasti nerdeyse iki saatde yarilamamisti bile sonradan hizini artirdigi an kolumda agrilar olmustuBelki sana daha uzun süre de yavaş yavaş verdikleri için ikincisine ihtiyaç duymamışlardır zaten sorun olsaydı o an yasardın. tekrar aldığında sorarsın doktoruna. Bana da doktorum reçeteye yazdı ıstersen başka bir yerde de yaptırabilirsin diye.hatta ayrıntılı yazdı nasıl yapılacağını. her hastane uygulama yöntemini tam hakim Olmayabilir diye. Ben yine de tedavi gördüğüm yerde yaptırdım orda sürekli yaptıkları bir işlem. güveneceğim yer her zaman daha önemli maddi imkanlar el verdiği sürece
Beyaz olanın yanına 1 saatte gidecekarkasından diğeri verilecek oda 1 saatte gidecek diye yazdılar.Peki nasil izah edildi size yani nasil uygulanmali diye soylediler? Bende yaklasik 3bucuj saat surdu ilk cok yavasti nerdeyse iki saatde yarilamamisti bile sonradan hizini artirdigi an kolumda agrilar olmustu
İlacı aldıkça kolda Sogukluk ağrı hissedebilirsin korkma hafifi hafif kolunu ovala dediler yavaş dokunuşlarla öyle yapınca agrısı biraz azalıyordu hakikaten.Peki nasil izah edildi size yani nasil uygulanmali diye soylediler? Bende yaklasik 3bucuj saat surdu ilk cok yavasti nerdeyse iki saatde yarilamamisti bile sonradan hizini artirdigi an kolumda agrilar olmustu
Bende aksine git surdan al dedi benim adima ayirtdida bizden alrsan iki uc kati olur diye fakat serum yaparkeen ekstradan para aldilar ustelk kiz bizden baska kimse yapamiyo diyodu bakiyorumki o serumdan baska sade bi serum daha yapilmasi gerekirmis bukadar bilgiliydise neden yapmadi gerekirse onuda alrdik yani... sizde de iki serum takiloyormu biri intralipid digeri sade serum ?Bizim doktor ben veririm adını, reçete de yazarım ama alamazsın. Hastanelere sarf malzeme olarak verilir bu ilaç. Yoğun bakım ünitelerindeki hastalara verilir. Ayrıca ilacı temin etsen yaptıramazsın herkes yapamaz gibi buna benzer şeyler söyledi... Yani bu durum da klinikte yaptıracağız başka çare yok gibi...
Burdaki yorumlarda da dışarıdan alınıp yaptırılabilir diye anladım ama bizim doktor öyle demedi.Bende aksine git surdan al dedi benim adima ayirtdida bizden alrsan iki uc kati olur diye fakat serum yaparkeen ekstradan para aldilar ustelk kiz bizden baska kimse yapamiyo diyodu bakiyorumki o serumdan baska sade bi serum daha yapilmasi gerekirmis bukadar bilgiliydise neden yapmadi gerekirse onuda alrdik yani... sizde de iki serum takiloyormu biri intralipid digeri sade serum ?
Canim transferde neden anestezi oldunki ? Toplamami o dediyin?Burdaki yorumlarda da dışarıdan alınıp yaptırılabilir diye anladım ama bizim doktor öyle demedi.
Şimdilik sadece transferde verdiler bana. Transferde anestezi ile olmuştu. Tam anlayamadım nasıl birşey. Ancak daha önceki aşamalarda klinikte bir başkasına yapılırken görmüştüm. Sanırım biri kireç gibi beyaz diğeri su gibi olan iki tane serum vardı. Salı günü en güncelini söyleyebilirim
İçeriği farklı olduğu için mi bulunmuyor acaba çünkü tüp bebek merkezinde ve yakınındaki eczanelerde oluyorÇok acil merhaba bende Th1-Th2 oranım çok yüksek olduğu için intralipid serum almam söylendi ama ben Ankarada her yere baktım İstanbulda da bulamadım sonra doktorum smoflipid serum dedi siz bu serumları nerden buluyorsunuz çol acil cevap verirseniz çok sevinirim Türkiyede yok diye bana dönüş yapılıyor
İçeriği farklı olduğu için mi bulunmuyor acaba çünkü tüp bebek merkezinde ve yakınındaki eczanelerde oluyor
Özelden mesaj atayım eczane numarasını bi arayınOnu bilemiyorum eğer sizin bildiğiniz bir yer varsa bana bilgisini paylaşabilirseniz biz orayla irtibata geçeriz biz tüm ankarada depolara kadar baktık bulamadık
İlk transferde aşırı gergindim canım sakinleşemedim hiçCanim transferde neden anestezi oldunki ? Toplamami o dediyin?