Bazı şeylerin çözümünün olmadığına inanıyoruz ama var. Eğer yaşam varsa nefes varsa çözüm de var. Sadece sen olmadığını sanıyorsun şu an ruh halin iyi olmadığı için.
Evet yaşadım, sevgilimle nişanlandıktan sonra yüz felci geçirdim nikah hazırlığı yaparken hastalıkla cebelleştim, evlendik 1 ay sonra yüz felci inanılmaz ilerledi ağzım yüzüm kaydı bildiğin
konuşmalarım anlaşılamıyordu hiç bir şey bulamadı doktorlar MR temiz, tomografi temiz ve diğer bütün testler.. Yeni evliyim bırak sevdiğim adama bakmayı aynaya bakamıyorum. Hastalığın sebebini bulamıyorlar, daha önceleri çok çaresiz kaldığımı sandığım dönemlerim olmuştu, bu hastalıkla çaresizlik nedir çıkmaz nedir dip nedir en dip nedir öğrendim. Ve son çare dedim ki ben ölüp kurtulayım böyle yaşayamam. Sevdiğim adamın gözlerine bakamıyorum neden yaşayım, yüzüm her gün daha kötüye gidiyor nasıl yaşayım. Bu arada bir çok insanın çekici ve güzel bulduğu, çevrede güzelliğinden hep söz edilen beyaz tenli kızıl saçlı yeşil gözlü bir kadındım bir anda sadece nefes alan iğrenç bir canlıya dönüşümü hayal edebiliyor musun? Bir insan günün her dakikası ağlar mı? Ağlıyormuş. Hiç uyumadan ağladığım günlerim oldu inan. Neyse bir şekilde ameliyata karar verildi, bir kulağımı tamamen kaybettim yüzüm de asla eski haline dönmedi. Dönmeyecek de.. Ameliyat sonrası tuvalet, yeme içme, yürüme, yattığım yerden kalkma, yatakta yan dönme vs vs ihtiyaçlarımı bile karşılamayacak kadar zor durumdaydım. Ama iyileştim, artık eşime doya doya bakabiliyorum aynaya bakabiliyorum utanmıyorum yüzümün geldiği halden, çünkü öğrendim ki, felce sebep olan kistler beynime kadar ilerlemiş ve menenjit olmama ramak kala felç başlamış bana asıl hastalığın haberini vermiş, ben bu sayede ölümden kurtulmuşum. Şükrettim geçirdiğim felce. Yine ısrar kıyamet terapiye ve ilaca başladım, her türlü sıkıntının hastalığın bizler için olduğunu anladım, sindirdim, kabul ettim. Her şeyin bir sebebi ve çaresi var. En çaresiz hissettiğin anda bile var inan, acilen psikolojik destek al ve unutma hayat varsa çare var. En çaresiz anlarına dönüp güleceğin günler gelir yeter ki sen pes etme.