• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Intihar girişimim başarısız oldu

betulaltaylar

Guru
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2011
45
23
298
45
Iki kız çocuk annesiyim, aşağı tükür sakal yukarı tükür bıyık misali bir çıkmazdayım. Allah'a inancım var, evet dağına göre kar verir ama bu kar bana fazla geldi, dayanamıyorum. Dün evde ne kadar hap varsa içtim (31 tane) ama domuz gibiymişim ki hiç birşey olmadı. Aslında yaşamak istiyorum ama bu şekilde değil.
Sorun eşim. Ayın 15 günü şehir dışında kalan günlerde de yanımızda oluyor ve arkadaşının yanında çalışıyor. Maddi manevi yalanları olduğundan sıfır güven barındırıyor bende. Sorumsuz, evi otel gibi kullanıyor. O yokken ben hayatın zorluklarıyla tek başıma baş ediyorum ya o gelince de öyle olması gerekiyormuş. Birşey isteyince "ben yokken nasıl yapıyorsun" der ve bu düşünceye sahiptir. Hiç yalan söylemememe rağmen bana güvenmez,sözümün hiç bir değeri yoktur. Evin hizmetçisi,çocukların bakıcısı ve yatak odasındaki o......pusuyum onun gözünde. Çünkü bana değer verdiğini gösterecek hiç bir hal içerisinde olmadı. Çocuklardan önce çalışıyordum ama şimdi hep evdeyim,eşimle beraber hiç birşey ama hiçbirşeyi yapmıyoruz. Evin bütün sorumluluğu bende. Kafam karışık düzgün ifade de edemiyorum, canım çok sıkkın. Canımdan bezdim, iki güzel kızım var ama onlara rağmen hayattan bezdim. Hayat hep benim üzerimde. Yoruldum ben o kadar da güçlü değilim demek ki.
Şimdi nasıl öleceğim başka yol düşünmem gerek. Düşüncem değişmedi, hala aynı duygularla doluyum :(

Iki kız çocuk annesiyim, aşağı tükür sakal yukarı tükür bıyık misali bir çıkmazdayım. Allah'a inancım var, evet dağına göre kar verir ama bu kar bana fazla geldi, dayanamıyorum. Dün evde ne kadar hap varsa içtim (31 tane) ama domuz gibiymişim ki hiç birşey olmadı. Aslında yaşamak istiyorum ama bu şekilde değil.
Sorun eşim. Ayın 15 günü şehir dışında kalan günlerde de yanımızda oluyor ve arkadaşının yanında çalışıyor. Maddi manevi yalanları olduğundan sıfır güven barındırıyor bende. Sorumsuz, evi otel gibi kullanıyor. O yokken ben hayatın zorluklarıyla tek başıma baş ediyorum ya o gelince de öyle olması gerekiyormuş. Birşey isteyince "ben yokken nasıl yapıyorsun" der ve bu düşünceye sahiptir. Hiç yalan söylemememe rağmen bana güvenmez,sözümün hiç bir değeri yoktur. Evin hizmetçisi,çocukların bakıcısı ve yatak odasındaki o......pusuyum onun gözünde. Çünkü bana değer verdiğini gösterecek hiç bir hal içerisinde olmadı. Çocuklardan önce çalışıyordum ama şimdi hep evdeyim,eşimle beraber hiç birşey ama hiçbirşeyi yapmıyoruz. Evin bütün sorumluluğu bende. Kafam karışık düzgün ifade de edemiyorum, canım çok sıkkın. Canımdan bezdim, iki güzel kızım var ama onlara rağmen hayattan bezdim. Hayat hep benim üzerimde. Yoruldum ben o kadar da güçlü değilim demek ki.
Şimdi nasıl öleceğim başka yol düşünmem gerek. Düşüncem değişmedi, hala aynı duygularla doluyum :(

herseyin bir cozumu varken neden olumu seciyorsun? esinle sorunlarini duzeltemiyorsan olmek yerine bosanabilirsin 2 evladin varmis onlari annesiz birakmaya degermi.hayata onlar icin daha sıki tutunmalisin.zaman zaman herkes cikmazlara girebilir eger sen bunu tek basina asamiyorsan bi uzman yardimu almalisin.hayatimizi bi kisi zehir ediyor diye herseyi bikenara itmek dogru degil.kendine zarar verme lutfen bi uzmana git

canım sakın öyle bişey bidaha yapma zaman zaman insan çıkmazlara giriyor ama inanki hepsi geçer..senin iki evladın var onları düşün,inşallah eşinde düzelir..yeterki sen sabırlı ol ve olumlu düşün hepimizin hayatı mükemmel değil,ama intihar çözüm değil..lütfen üzme kendini

neden hayatınıza son vermeyi düşünüyorsunuz bunun yerine evliliğinizi bitirseniz? eşinizle hiçbirşey yapmıyorsanız hayatınızı paylaşmıyorsanız kendinize acımıyorsaunuz çocuklarınızı düşünün bari neden boşanmıyorsunuz:26:

durumunuz zormuş Allah yardımcınız olsun ama
çocuklarınızın ne kadar güvensiz yetişeceğinin farkındasınızdır umarım.
siz eşinizle idare edemiyosunuz o minicik kızlarınız nasıl yaşayacak ?
biraz bencil davranmıyomusunuz ?

ya evlatlarınız????? ustelık kız evladı...anneye ne kadar ıhtıyacları var vede olacak. bence sılkelenın kendınıze gelın.hayatta hepımız acılar yaşıyoruz.kımın hayatı dört dortluk kı...hayata so n vermek nıye...ustelık çoçuklarınız varken.kusura bakmayın tamam psıkolojınız ıyı olmayabılır ama ınsan evladına bunu yapamaz .eşmiş kocaymış neki evladın yanında....hayatta herşeyın çözumude vardır.gıdın destek alın bır şekilde atlatırsınız kıymet bılmeyen kocayıda kapının onune koyarsınız....ama o yavrulara yazıktır gunahtır ıntıhar ederken asıl o yavruları öldurmuş oluyorsunuz bence

peki çocuklarınız nolcak?siz öldükten sonra çocuklarınız kimbilir neler çekecek ne durumlara düşücek hiç düşünmediniz mi?bence siz bi tek kendinizi düşünüyorsunuz çocuklarınızı düşünseydiniz böyle ihtihar girişiminde bulunmayı bırak düşünmezdiniz bile.bir anne ne yaşarsa yaşasın başından ne geçerse geçsin asla çocuklarını düşünmeden böyle bi davranışta bulunmaz.önce tövbe edin böyle düşündüğünüz için ve halen düşündüğünüz için.ve dua edin asla dua etmekten vazgeçmeyin.önceden çalışıyorsanız şimdi de çalışıp bi şeyler yapabilirsiniz.çocuklarınız kaç yaşında okula gidiyor mu bilmiyorum ama eğer siz çalışırken çocukları bırakabileceğiniz biri yada bi yer varsa bence çalışmayı deneyin.

Sizin gibi anne olmaz olsun.
Yazık o evlatlara.
Boşanmak yemiyor, ölmek çare he mi? Camdan atlayın, hapla zaten ölünmez!

Her intihar girisimi basarili olacak diye bir durum yok. Daha kotusu sakat kalmazsin surunursun. Olmemen icin cok sebebin var ama goremiyorsun. Acil bir psikiyatriste gorunmen, kendini toparlaman lazim. Kendin icin degilse bile, cocuklarin icin. :19:

Son düzenleme:
Aslında sizi anlıyorum, geçmişte çok uzun zaman önce bende böyle bir hata yapmıştım. Ölmeyi denedim, sanki tek kurtuluş yolu buymuş gibi. Bana da o zaman söylediler "aileni düşünmedin mi?" , "kardeşini düşünmedin mi" vs vs... İnsana tüm bunlar hava civa geliyor o zaman. Çünkü kendi canını bile düşünmeyip ölmek isteyen insan, başkalarını nasıl düşünür ki????

Ben size, çocuklarınızı düşünün demiyorum, size birşey olursa onlar ne yapacak demiyorum. Kendinizi düşünün sadece, yaşanan tüm güzel zamanları düşünün. Kendinize söz verin, hayatı doya doya yaşamak adına, çünkü ancak kendinizi mutlu edebilirseniz çevrenizi, yavrularınızı mutlu edebilirsiniz.

Bakın, bir kere denemişsiniz ve olmamış. Demek ki daha yaşayacak, görecek şeyleriniz var. Demek ki, Allah'ın verdiği canı yine Allah alır. Size ölmeyi denemek için yeni bir yol değil, içinizde var olan gücü ortaya çıkartmak için biraz cesaret gerekiyor. Yüce, kalkın ayağa, uçsuz bucaksız gökyüzüne bakın, ne kadar büyük değil mi?? Tek siz mi fazlasınız bu dünyaya "HAYIR", bu dünya bizler için var, sizin için var. Ne kadar çok nimeti ne kadar çok mucizesi var. Sizin içinde vardır mutlaka mucizeleri, sadece görmeyi deneyin. Sizin yok olmanız dönen dünyanın düzenini değiştirmeyecek, her şey daha güzel olmayacak. Ciğerlerinize oksijeni doldurun ve mucizenizi yaratın, bence bu güç siz var.

Nlyvz,empati kurup bana destek olan yazın için teşekkürler ve diğer olumlu olumsuz düşüncelerini paylaşan arkadaslara da ayrıca teşekkür ederim.
Şahsına münhasır derler ya öyle biri olduğumu söylerlerdi. Bi görseniz nasıl güler yüzlü,esprili,neşeli,hayat dolu bir yapıya sahiptim. Evlendim hayatı beraber yürüteceğiz iyisiyle kotusuyle diye düşündüm ama bilirsiniz,bazı şeyler düşünüldüğü gibi olmuyor.
Biri mayısın 28 i 4 yaşını dolduracak,diğeri temmuz 27 de 2 yaşını dolduracak iki dünyalar tatlısı kızım var. Kendim için birşeyler yapmak bende isterim,çalışmak isterim ama kizlarimi emanet edecek kimse yok,maddi durumumuz da bakıcı tutmaya yetmiyor. Aile danışmanına gidelim istedim ama eşim öyle şeylere inanmıyor,mesala lohusalik sendromu da neymiş der,insan kendi kendini o moda sokuyor der,asermek neymiş insan kendini öyle hissettiriyor der.o yüzden aile terapistine gitsek ne olacak ki adam inanmıyor. Ölmeyi hiç istemiyorum çocuklarımın başkalarının elinde,anneye muhtaç,annesizligin verdiği acıyla buyumelerini hiç istemiyorum.eşimin beyninin açılmasını,evinin,yuvasının,karısının,çocuklarının değerini bilmesini,bizim için kılını kipirdatmasini istiyorum. Biliyorum Allaha siginmam gerek,dua etmem gerek icimdeki şeytani öyle bastirabilirim.

Manik depresyon hastasıyım. Depresyon dönemim azdığı zaman hep intiharı düşünüyorum. Lise yıllarımdan beri böyleyim kafamda türlü planlar yapıyorum. Balkondan atlamak, arabaların, metronun önüne atlamak. Hiçbir şey yapamadım şimdiye kadar. ama kendime çok zarar verdim. Saçlarımı dipten kesmek, yüzümü kollarımı kesmek, .. düzenli ilaç kullandığımda bu düşüncelerim sıfırlanıyor diyebilirim.

Şimdi burada bunları okuyup sana bazı kötü yorumlar getirenlerin beyin fonksiyonları normal çalışıyor olabilir. Ne mutlu onlara! Başka bir şey diyemiyorum. Bu düşüncenin tek sebebi depresyon. Acilen bir psikiyatriste gitmen lazım. Sakın kötü bir anne olduğunu falan düşünme.

Kendin bu hayattan vazgeçeceğine, eşini hayatından çıkarsana. Daha basit değil mi?

canım sakın öyle bişey bidaha yapma zaman zaman insan çıkmazlara giriyor ama inanki hepsi geçer..senin iki evladın var onları düşün,inşallah eşinde düzelir..yeterki sen sabırlı ol ve olumlu düşün hepimizin hayatı mükemmel değil,ama intihar çözüm değil..lütfen üzme kendini

Çok sağol desteğin için. İş hayatım bittiği için ve on ay önce yeni bir semte taşındığım için ne iş arkadaşım,ne komşum,ne çocukluk arkadaşım herkezden uzağım. Çocuklardan sebep hiç biryere de gidemediğimden ilişkiler de koptu. Aileme sıkıntı vermemek adına bunları onlara da anlatmıyorum. Kaldım mı bi başıma. Bi düşünce aradım, bana olumlu duygular hissettirecek sözlere,düşüncelere ihtiyaç duydum. Sağol

Suan saglikli dusunemedigin cok belli. Aile terapisini bosver once sen bir uzmana git. Esinle olmuyorsa bosan gitsin. senden, cocuklarindan daha degerli degil. Ailenin yanina don mumkunse. Ise basla.kendin icin birseyler yap. Dunyada hickimse vazgecilmez degil ki sen canindan vazgecmisken kocandan mi vazgecemeyeceksin. Umarim bu zorluklari biran once atlatirsin.

Manik depresyon hastasıyım. Depresyon dönemim azdığı zaman hep intiharı düşünüyorum. Lise yıllarımdan beri böyleyim kafamda türlü planlar yapıyorum. Balkondan atlamak, arabaların, metronun önüne atlamak. Hiçbir şey yapamadım şimdiye kadar. ama kendime çok zarar verdim. Saçlarımı dipten kesmek, yüzümü kollarımı kesmek, .. düzenli ilaç kullandığımda bu düşüncelerim sıfırlanıyor diyebilirim.

Şimdi burada bunları okuyup sana bazı kötü yorumlar getirenlerin beyin fonksiyonları normal çalışıyor olabilir. Ne mutlu onlara! Başka bir şey diyemiyorum. Bu düşüncenin tek sebebi depresyon. Acilen bir psikiyatriste gitmen lazım. Sakın kötü bir anne olduğunu falan düşünme.

Kendin bu hayattan vazgeçeceğine, eşini hayatından çıkarsana. Daha basit değil mi?

Ayrılsam iyi olurdu aslında ama bir kaç nedeni var. Ailem sahip çıkar çıkmasına ama babam özellikle yok başımı önüme eğdin diye sürekli bu durumumu başıma kakar. Çocuklar az olsa da gördükleri babalarından mahrum kalmasın diye üst seviyede sabır sergiliyor,düzeltmek için çok çabaladım ama maalesef kafası almıyor,elindekilerinin kıymetini ancak kaybedince anlayacak bir kocam var. Bide onun için üzülüyorum halime bakın niye biliyor musunuz, eşim 9-10 yaşındaydı ve annesini kötü bir hastalık sebebiyle kaybetti. Aile ortamında düzenli bir hayatı olmadı,varlık içinde büyüdü şimdi ise onun maaşıyla Allahıma çok şükür geçinmeye çalışıyoruz ama işte maddi konuda bir kaç vukuatı olmuştur. Hiç dürüst değildir,ben çalışırken cebime 2 USD 7 USD sipif girdiğinde eşime hemen haber verirdim ama o k.k.borç borç yalanlar idda oynamalar filan. Güvenmiyorum deyince de neden demez mi çatlarsınız. Neyse demem o ki annesiz büyüdüğünden sanırım böyle dehşet düşüncesiz diye diye onun için üzülüyor,düzelmesi için çaba sarf ediyordum ama bende insanım,inanın çok darlandım,bu yalanları,sevgisizliği,ilgisizliği bezdirdi beni. Ölmek çözüm değil ok başka birşey düşünüp hayattan tad almaya çalışacağım. Her zaman olduğu gibi güçlü olmak zorundayız.

Allah basimiza vermesin buyuk konusmayim ancak allahin verdigi cani allahtan baska kimse alamaz. Asla affi yok. Gercekten sıkıntılar cekiyorsun anlattigina gore ancak su varki cocuklarina gunah degilmi. Onlari nasil annesiz birakmayi goze aliyorsun. Ben eski ben olsaydim seni inanilmaz yadirgardim ama Yaradanima sukurler olsun yadirgamamayi mantikli davranmayi ogrendim. Simdi sen bize bunu nasil olebilirsin yontem soyleyelim diyemi yazdin? Yoksa cozum bulmak icinmi gercekten?
Yontem istiyosan, burdan cikmaz onun cevabi. Ama cozum istiyorsan acilen cok acilen uzman bi ruh sagligi doktoruna gozukmen lazim cok acilll!!! Sen kocandan dolayi intahar etmek istiyosun 2 cocugunu anasiz birakmayi goze aliyorsun bu asla normal bir davranis degil. Yani normal akli dengesi olan bir insan bunu yapmaz dusunmez bile. Sen kocani saplanti haline getirmissin baksana 2 yavrucagin bile ise yaramamis seni hayata baglamaya.
Sana ciddi derecede tavsiyem hemen bir uzmandan yardim al hatta hastanede yat. Bu ayip bisey degil! Ayip diye dusunuyorsanda eger, canina kiymandan cok daha az ayip diyim o zaman. Yarin arastir en iyi doktora git!! Kocani salla kendinide salla ama o iki cocuga bu travmayi yasatmaya hakkin yok. Lutfen kardesim. İnsanlar biyerlerde olumle hastaliklarla pencelesirken allaha cocuklarimin yuzunu 1 gun daha fazladan goreyim diye dua ediyor. Lutfen sende kendine gel!

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Allah basimiza vermesin buyuk konusmayim ancak allahin verdigi cani allahtan baska kimse alamaz. Asla affi yok. Gercekten sıkıntılar cekiyorsun anlattigina gore ancak su varki cocuklarina gunah degilmi. Onlari nasil annesiz birakmayi goze aliyorsun. Ben eski ben olsaydim seni inanilmaz yadirgardim ama Yaradanima sukurler olsun yadirgamamayi mantikli davranmayi ogrendim. Simdi sen bize bunu nasil olebilirsin yontem soyleyelim diyemi yazdin? Yoksa cozum bulmak icinmi gercekten?
Yontem istiyosan, burdan cikmaz onun cevabi. Ama cozum istiyorsan acilen cok acilen uzman bi ruh sagligi doktoruna gozukmen lazim cok acilll!!! Sen kocandan dolayi intahar etmek istiyosun 2 cocugunu anasiz birakmayi goze aliyorsun bu asla normal bir davranis degil. Yani normal akli dengesi olan bir insan bunu yapmaz dusunmez bile. Sen kocani saplanti haline getirmissin baksana 2 yavrucagin bile ise yaramamis seni hayata baglamaya.
Sana ciddi derecede tavsiyem hemen bir uzmandan yardim al hatta hastanede yat. Bu ayip bisey degil! Ayip diye dusunuyorsanda eger, canina kiymandan cok daha az ayip diyim o zaman. Yarin arastir en iyi doktora git!! Kocani salla kendinide salla ama o iki cocuga bu travmayi yasatmaya hakkin yok. Lutfen kardesim. İnsanlar biyerlerde olumle hastaliklarla pencelesirken allaha cocuklarimin yuzunu 1 gun daha fazladan goreyim diye dua ediyor. Lutfen sende kendine gel!

Hastamıyım gerçekten, durumum bu boyuta ulaştı ve ben farkına varamadım mı gerçekten. Nasıl düzeleceğim, ilaçlar beynimi uyuşturursa. Çok kötüyüm, hep ağlıyorum kızım anne neden ağlıyorsun diye hep soruyor, başım ağırlıyor diyorum. Sürekli ağlamam normal değil biliyorum. Bide ne var biliyormusun, ben çok sosyal bir insandım, arkadaş çevresi olan, sevilen, renkli bir kişiliğe sahip biriydim. Şimdi böyle 7/24 evde çocuklarla kalınca, eşim geldiğinde de bu kadın bu çocuklar bunalmıştır biryerlere gidelim diye düşünmez. Eski yazılarımı vaktin olur da okursan neden bu derece bunaldım bu boyuta geldim belki daha iyi anlarsın.
Evet acil doktora gitmem gerek.

Pazartesi günü için ruh sağlığı ve hastalıkları bölümüne randevu aldım kendime. Umarım düzelirim, umudum olur hayata dair. Şuan öyle durumdayım ki çocuklarıma karşı sabrım yok, kendimi görüyorum, sık sık kızıyorum ve sonra üzülüyorum, ne günahları var onlar çocuk, tabi yaramaz olacaklar diyorum ama işte her yaptıkları batıyor. Sürekli ağlaşıyorlar,kavga ediyorlar bende içinde bulunduğum durum yüzünden olsa gerek sabır yok :( şuna büyük kızım yanımda elma yiyor Şapur şupur o bile beynimi kemiriyor. Bide ne var biliyor musunuz kendimle başbakan hiç kalamıyorum, ikisi de şuna dibimde, tuvalete gitsem peşimdeler, mutfağa girsem peşimdeler, yalnız adım dahi atamıyorum. Akşam da uyuturken uyuya kalıyorum, kendimle başbakan çok nadir kalıyorum. Insanım yalnızlık Allah'a mahsus o yüzden bu kadar darlanmam normal değil mi evet destekçim kocam olmalıydı ama o da kendi için yaşayan bir insan işte. Yanlızım yani.

Pazartesi günü için ruh sağlığı ve hastalıkları bölümüne randevu aldım kendime. Umarım düzelirim, umudum olur hayata dair. Şuan öyle durumdayım ki çocuklarıma karşı sabrım yok, kendimi görüyorum, sık sık kızıyorum ve sonra üzülüyorum, ne günahları var onlar çocuk, tabi yaramaz olacaklar diyorum ama işte her yaptıkları batıyor. Sürekli ağlaşıyorlar,kavga ediyorlar bende içinde bulunduğum durum yüzünden olsa gerek sabır yok :( şuna büyük kızım yanımda elma yiyor Şapur şupur o bile beynimi kemiriyor. Bide ne var biliyor musunuz kendimle başbakan hiç kalamıyorum, ikisi de şuna dibimde, tuvalete gitsem peşimdeler, mutfağa girsem peşimdeler, yalnız adım dahi atamıyorum. Akşam da uyuturken uyuya kalıyorum, kendimle başbakan çok nadir kalıyorum. Insanım yalnızlık Allah'a mahsus o yüzden bu kadar darlanmam normal değil mi evet destekçim kocam olmalıydı ama o da kendi için yaşayan bir insan işte. Yanlızım yani.
Canim ben anliyorum seni ama yanlizlik intahara itecek buyuklukte bisey degil. Cocuklarini krese yazdir veya gunluk bakici tut kendine hobi edin vb. Ama kesinlikle once doktor. Ben diger yazdiklarini okuyamadim daha. Ama ne olursa olsun ben okuduktan sonrada dicem bunu, kesinlikle intahar cozum degil. Allah yardimcin olsun. Doktoruna herseyini eksiksiz anlat. Eger seni memnun etmezse doktorun sakin umitsizlige kapilma her doktor iyi olmuyor daha dogrusu herkese hitap etmiyor. O yuzden baska doktorda bulabilirsin eger memnun kalmassan. Yani sakin oyle bisey olursa sorun yine bende bende deyip dahada karamsarliga kapilma simdiden soyleyim.

Ah canım, bu dünya imtihan yeri. Allah ayetlerinde söylemiyor mu, sizi mallarınızla, evlatlarınızla ve birbirinizle imtihan edeceğim diye... Eğer bu yaşadıklarımıza sabredersek cennetini müjdeliyor. Dünya üzerinde herkesin imtihan edileceğini söylüyor. Ve sabredenlerin , ibadet edenlerin kazamayacağı şeyler kazanacağını söylüyor. Senin için birşeyler değiştirir mi bilmiyorum ama ben 3 ay kadar önce bebeğimi kaybettim karnımda. Evlat acısını yaşadım. Göğsümden süt geldi,taştı..Ama emzirecek çocuğum yoktu... Yazarken bile ciğerim yanıyor. Herşeyden elimi eteğimi çektiğim anda Uğur Koşar'ın kitaplarıyla tanıştım. Ve dönüm noktam oldu. Allah De Ötesini Bırak kitabını mutlaka okumanı tavsiye ederim. İnternette videoları var, izlersen çok şeyin değişeceğine eminim.

Back