Anket Internetten Alisveris ????

INTERNETTEN ALISVERIS ?

• Ankete Katılan
    119
Ben çocuğum doğana kadar bankacılık yaptığım için bukonuda son derece bilgiliyim alışveriş siteleri dünyanın en gelişmiş güvenlik teknolojisi olan SSL (Secure Socket Layer) sistemini kullanır.tüm önemli veriler 128 bit şifreleme ile koruma altına alınmaktadır.SSL yazılımları,Müşteri - İşletme - Banka arasındaki bilgi akışının, çözülme ihtimali matematiksel olarak çok düşük ve teknik açıdan çok zor olan 128 bit teknolojisiyle, şifreli olarak yapılmasını sağlamaktadır.SSL güvenlik protokolü sayesinde sitede girdiğiniz kredi kartı bilgileriniz şifrelenerek bankaya gönderilir ve bu işlem sırasında bu bilgilere ulaşılması mümkün değildir. Kart numaranızı kesinlikle kimse göremez.Elektronik ticarette kredi kartı bilgilerinin başkalarının eline geçme riski günlük hayattakine göre çok daha azdır. Günlük hayatta ödeme yaparken kredi kartı bir başkasına verilmekte, bu yüzden kredi kartının üzerindeki bilgilerin gizliliği büyük oranda ortadan kalkmaktadır. SSL güvenlik protokelleri sayesinde alışveriş sitesi ve banka arasındaki veri akışı sırasında bilgiler şifrelenerek aktarılmakta böylelikle bilgilerin başka bir kişinin eline geçmesi durumunda çözülebilmesi (yani kullanılabilmesi) önlenmektedir. Böylece kart bilgilerinin gizliliği ve alışverişin güvenliği sağlanmış olmaktadır.. Bu sistem sayesinde alışveri sitesinin yöneticileri veya 3. şahıslar sizin kredi kartı bilgilerinizi göremez. Ayrıca kredi kartı sahiplerinin Internet üzerinde yapılan alışverişlere de diğer alışverişler gibi her zaman itiraz hakkı vardır.
Size bir 128 bit şifre örneği vereyim : 6D4EEDAE9D22E9EDD6CBC4C3366388E57F2

sizce bu şifrenin kırılma ihtimali varmı ?

Son düzenleme:
ben sürekli internetten alışveriş yapiyorum hatta bütün çeyizimi internetten aldıım diyebilirim suana kadar hic bir sorun yaşamadım
kıyafet bıraz rısklı oluyo neyseki o konudada sorun yaşamadım

Bende geçenlerde yaptım. 2. günü elimde oldu ürün....
Herşeyden önce güvenilirlik çok önemli...Bizim şirkettekilerin sürekli aldığı yerden alışveriş yaptım bende...Sende yapabilirsin.

ben bayılırım internetten alışveriş yapmaya
hatta bu ara taktım sürekli ayakkabı alıyorum, daha ucuz oluyo napiim :)

bende bilinen bi sitede çok istediğim bi tlfonu gayet iyi bi fiyata gördüm.ama hiçbi zaman netten almaya cesaret edememişimdr çok almak istiyorm nasıl alınır bişe çıkarmı diye düşünüyorm ne yapsam yaa:S

Ben hiç yapmadım. Hem internet ortamının güvensizliği hemde alacağım ürünün vadedilen kalite de çıkmayacağı korkusu. Elektronik ürün kesinlikle almam. Alacağım şey ya giyimdir yada ufak tefek ev aksesuarı onlarıda yerinde görüp inceleyip almaktan yanayım. Örneğin çok beğenip aldığım bir elibise üstüme uymazsa kim uğraşacak iadeyle değişimle kargoyla o yüzden pek gerek duymuyorum.

Son düzenleme:
evet birkac kere parfumeri ve kozmetik sitesinden alisveris yaptim...simdi bebegime de guzel bir yatak almayi dusunuyorum...

bugüne kadar bayağı alışveriş yaptım internetten ve hiçbir sorun yaşamadım.
alışveriş yaptığımız siteye ve bilgisayarımızın güvenliğinden emin olamıyorsak elbette ki sorunlar yaşarız.
önemli olan buna dikkat etmek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…