- 23 Aralık 2010
- 1.711
- 172
cümlenin tamamını yazsan..
canım sözlüğün arkasında :
what you will find in this dictionary
36000 examples of how words are used
falan filan diye devam ediyo...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
cümlenin tamamını yazsan..
kızlar merhaba size birşey danışmak için geldim :)
ingilizcem çok iyi seviyede alsında advanced seviyesinde...
hazırlık okudum ünide orada geliştirdim ama aklıma takılan çok basit bir şey var
mesela biz ingilizcede ne yapıyorsunu what are you doing? diyoruz dğil mi
ama bu yapı bazı yerlerde şaşıyor...
mesela oxford sözlüğümün arkasında bu sözlükte ne bulacaksınız olarak şu yazılmış:
what you will find in this dictionary...
yani bunun what will you find in this dict. olması gerekmiyor mu diğer yapıya göre...
biri beni bu konuda aydınlatabilir mi pleaseeee :)))
sözlüğün arkasında kastedilen "bu sözlükte bulacaklarınız" anlam olarak. soru değil yani. sana yol gösterme. dolayısıyla soru olmadıkça doğru kalıp will in sonra gelmesi.. umarım karışık yazmadım.
what will you find in this dictionary diye bi cümle soru cümlesidir. yani bu sözlükte ne bulacaksınız? diye soru sorar.
"what you will find in this dictionary..." kısmı ise cümlenin başıdır. yani bu sözlükte bulacağınız şey.. diye bi sözlük gurubudr. cümle niteliği taşımaz. buradaki what da soru kökü niteliği taşımaz.
miss darcy ve tarife katılıyorum ,zaten o yüzden cümlenin tamamını istedim,sen de görmüşsündür sanırım kolay gelsin ...
tamam canım bu hiç aklıma glememişti :))
teşekkür ederim anladım :)
Oh my God! I've just seen this topic and wanted to join you girls :) hope it's ok 'cause I want to do more practice. it's 2:00a.m. and I'm still awake because can't sleep! pfft..
Hey girls... :) I want to join this topic. What do you talk about here?
hi girls I've just seen this topic. I want to join this group too
I am accountant and 27 yers old and live in BURSA
Yes I'm working now. My company is in automotive sector I think yours is funny
Hi chickss :))
what's up?
heysss :) i am on holiday just now but its only one day what about yours