• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insülin direnci ve glifor

jasmine_1

hunisini takmış, eleğini asmış...
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2014
25
3
3
43
merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 4 senedir haşimoto tiroidiyim yaklaşık 3 ay önceye kadar eutrax 100 lük kullanıyordum.3 ay öce özel bir hastahane de troid kontrolüne gittim tahlillerimi yaptırdım dr çıkan sonuçlara göre ki glikoz aks 105 insülin açlık serumu 24.10 çıktı :KK43: dr da tüm ilaçlarımı yeniledi. haşimoto için bitiron ve insülin direnci için de glifor 1000 lik verdi sabah akşam 1er tane içiyorum. bu iaçların sayesinde kilo vereceğimi belirtti. 155boy 59 kiloyum :KK16:fakat tam 3aydır ilaçları düzenli kullanmama rağmen bırakın kiloyu gram bile veremedim :KK16: benim gibi glifor kullanıpta kilo veremeyen hatta aksine iştahının açıldığını düşünen var mı yoksa ben tekmiyim :KK70:

merhaba arkadaşlar.. ben henüz 8 aylık evliyim ve evlendiğimden beri bir anda 10 kilo birden aldım :( ailemde herkeste şeker hastalığı var çevremdekilerde bende insülin direnci olabileceğini söylüyorlar. çok sık yemek yeme ihtiyacı duymamdan ve tatlıya çok düşkün olmam yüzünden böyle bir yorum yapıyorlar. Ve bende ne yazıkki hiç bir şekilde kilo veremiyorum bu durumdan çok mutsuzum :( insülin direncimin olup olmadığını öğrenmek için dahiliyeye mi gitmem gerekiyor kilo vermek istiyorum artıkkk :((

merhaba arkadaşlar.. ben henüz 8 aylık evliyim ve evlendiğimden beri bir anda 10 kilo birden aldım :KK43: ailemde herkeste şeker hastalığı var çevremdekilerde bende insülin direnci olabileceğini söylüyorlar. çok sık yemek yeme ihtiyacı duymamdan ve tatlıya çok düşkün olmam yüzünden böyle bir yorum yapıyorlar. Ve bende ne yazıkki hiç bir şekilde kilo veremiyorum bu durumdan çok mutsuzum :KK43: insülin direncimin olup olmadığını öğrenmek için dahiliyeye mi gitmem gerekiyor kilo vermek istiyorum artıkkk :KK43:(
Hımmm ne yazık ki anlattığın belirtileri bende yaşadım ve Dr gidip test yaptirdigim da şeker hastalığı çıktı :110: canım eğer bulunduğun şehirde endokrinoloji uzmanı varsa ona gidiyorsun yoksa dahiliye de aynı işi görür sanırsam o_Oinşallah iyi sonuçlar alırsın

Hımmm ne yazık ki anlattığın belirtileri bende yaşadım ve Dr gidip test yaptirdigim da şeker hastalığı çıktı :110: canım eğer bulunduğun şehirde endokrinoloji uzmanı varsa ona gidiyorsun yoksa dahiliye de aynı işi görür sanırsam o_Oinşallah iyi sonuçlar alırsın
canım aslında ben bundan bır ıkı ay once gıdıp seker tıroıd falan hepsı ıcın tahlıl yaptırmıştım dahılıyede ama doktor bana herseyımın normal olduğunu soylemıstı bu yüzden ozellıkle dahılıyeye mı gıtmem gerekiyor dedım :(((

dikkat etmeme rağmen kilo vermek yerine son zamanlarda kilo alıyorum, doktora gittim araştırılsın diye tiroit çıkmadı fakat insülin direnci yüksek çıktı ve bana matofin 500 mg verdi, 10 gün oldu kullanmaya başlayalı, kullananlardan yorum bekliyorum, kilo vermenizde yardımcı oldu mu?

Merhaba , bende de kilo verememe sorunu var. Tahliller sonucunda hem insülin direncimin yüksek olduğunu hemde polikistik olduğum ortaya çıktı. Bunlarda kilo verememede çok büyük etken. Dün diyetisyen kontrolüme gittim. normalde 2-4 kilo arasında bir düşüm olması gerekirken bende sadece 1 kiloydu ve doktor diyet listemi değiştirdi - daha az kalorili bir liste.. az kilo vermem, insülin direncim olduğu için normalmiş.. o yüzden senin de başına gelirse üzülme.
Sana tavsiyem, ilacını aksatmadan kullan, sporunu yap ve ara öğünlü ama aşırı olmayan bir diyet ile sabret. sonucunu alacaksın canım :) ;)

merhaba kızlar bende uzun zamandır çabuk acıkma, fenalaşma halsizlik dalgınlık,uyku isteği ve bel kalça çevresinde fazla kilo birikimi vardı devlete 6 7 kere gittim şekerime gizli şekerime bakıldı bişeyin yok dediler hep yolladılar. Diyetisyene başvurmak üzere özel bir hastaneye gittim dahiliyeye yönlendirdi. Burda bazı testler yapıldı. testlere ortama muaneyle birlikte 175 tl ödedim. insilün direncim 4.5 çıktı doktorum glifor isimli bir ilaç yazdı. ve bununla birlikte diyetsyen yardımı almamı isted. 165 boyun 70kiloyum bugün 4.gün 1 kilo vermişim. Bu arada bundan önce tam 1 aydır sürekli spor ve diyet yaptığım halde hiç kilo verememiştim. İlaç hafif bulantı yaptı ama sarsmadı gayet rahatım. ilk gün aşırı tokluk hissettirdi sonra normale döndü. 3 gün sonra diyetisyene başlayacağım ve bu ilaçla birlikte ne kadar yol katettim kısmetse sizlerle paylaşacağım.

kızlar yan etkileri çok ama bir hafta on gün dayanın çok şükür gilifor sayesinde atık vücudum normal çalışıyor

Back