- 12 Ocak 2021
- 111
- 36
-
- Konu Sahibi Goncagul16
Bana da günlerce istek atması garip geldi. Yani bı dolandırıcı bı kişinin peşinde bu kadar neden oyalansin. Bı de istekler hergun gelmiyodu. Yani bazen ard arda gunler geldiği oluyo bazen birkaç hafta gelmiyoÜç dört yıl önce tam anlamıyla aynısı başıma gelmişti. Kullanıcı adı karışık harflerden sayılardan oluşan bir hesap, fotoğrafların var videoların var diye günlerce mesaj isteği gönderdi. Öyle fotoğraf video falan olmadığı için hatta montaj yapılabilecek kadar yüzümün net göründüğü fotoğrafım bile olmadığı için rahattım. Tabi ben de tanıdığım biri benimle uğraşıyor diye düşünüp cevap verme gafletinde bile bulundum, birkaç konuşturdum kim olduğunu anlarım belki diye. Erkek değildi kadındı bana yazan ses kaydı da atmıştı konuşurken. Kimmiş öğrenemedim ama başka bir ilden beni rastgele bulmuş biri olduğunu anladım. Amacı neydi hala bilmiyorum. Sonra baktım tanıdık biri değil ayy güzel çıkmış mıyım peki fotoğraflarda umarım çok güzel görünüyorumdur şeklinde tiye aldım. Galiba işine yaramadım o beni engelledi.
Öyle fotoğraf video falan yoksa hiç umursamayın. İşi gücü meşgalesi olmayan, böyle şeylerle uğraşacak, sorunlu bir sürü insan var biri denk gelmiştir.
Masum olmamaktan kastınız nedir? Yani birinde +18 resimlerimin olduğunu düşünsem bu şüphe üzerinde yoğunlaşırim. Kendimden eminim böyle bişey mümkün değil ama burda arkadaşlarin söylediği gibi fotoshop gibi bı durum da olabilir. Ben başta önemsemedim söylemedim. Dün de tedirgin olup diyetisyen kızla olan mesajlari sildim ki zaten kız beni engelledi. Engeli kaldırıp mesaj atmazsa ailesine atcam fotoğrafları demiş mesela korkacak bişeyim olsa aman aileme atmasın deyip yazardım. Şimdi yazarsam zaten karşıdaki kişi de böyle düşünecek. Korktu da yazdı diyecek. Bı de dediğim gibi 2 senedir eşimle evliliğimiz çok kötüydü defalarca boşanmadan döndük. Şuan evde benim 2 senedir hasret olduğum bı huzur var. Böyle saçma sapan bı mevzunun gündeme oturmasıni istemedimBana da masumken bu kadar endişelenmeniz hiç normal gelmedi. Başıma böyle bir şey gelse, zaten kendimden eminsem, önce eşimle paylaşırım sonra da gider birlikte şikayet ederiz.
virüstür ya engelle gitsin hesabını çalarlar lütfen inandım demeeeArkadaşlar iyi akşamlar. Yaklaşık 2 ay kadar süredir Instagramdan biri istek atıyo. İsmi yok karışık harflerle yazmış biseyler. Bio kısmına da mesaj atamıyorum sen at çok az zamanın var yoksa herseyi paylascam yazmış. Takipcisi de takip ettiği de yok. Ben bu kişiyi engelledim defalarca. Ama sanırım her seferinde hesabı silip tekrar istek atıyo. Engellenenler listesinde yok çünkü.
Neyse bugün takip listemden biri bana mesaj attı Instagramdan. Aslında diyetisyen bı kızın sayfası. O beni ben onu takip ediyoruz. Benden yaşça küçük eskiden aynı mahallede olduğumuz bı kiz. Kız büyüdükten sonra hiç muhabbetimiz olmadı. Bugün bana attığı mesajda resmi sizli bizli bı dil kullanarak yazmış. Sizin +18 resimlerinizi attılar yazmış daha sonra beni sürekli ekleyen hesabı eriketleyip göndermiş kim bu hesap yazmış. Sonra da sesli arama yapmış. Tanımıyorum böyle bişey mümkün değil fotoğrafları görebilir miyim yazdım defalarca 3 kere sesli arama yaptim açmadı. Süreli fotoğraflar göndermiş çıplaktiniz ve videolar vardı açmadan engelledim yazmış. Sonra kızdan telefon numarasıni istedim. Benim olduğuma emin misiniz yazdım. Evet yüzünüzü gördüm zaten emin olmasam size söylemezdim, engeli kaldırıp o kişiye mesaj atmazsaniz ailenize gönderecekmiş yazdı. Polise gidin ya da o kişiye yazın, numaramı istemek için başka yol bulamazdiniz mı sizi de engelliyorum yazıp engelledi. Çözemedim tedirgin de oldum. Böyle bişey tabi ki mümkün değil ama korktum açıkçası
Size fotoğraf video falan attı mı pekiÜç dört yıl önce tam anlamıyla aynısı başıma gelmişti. Kullanıcı adı karışık harflerden sayılardan oluşan bir hesap, fotoğrafların var videoların var diye günlerce mesaj isteği gönderdi. Öyle fotoğraf video falan olmadığı için hatta montaj yapılabilecek kadar yüzümün net göründüğü fotoğrafım bile olmadığı için rahattım. Tabi ben de tanıdığım biri benimle uğraşıyor diye düşünüp cevap verme gafletinde bile bulundum, birkaç konuşturdum kim olduğunu anlarım belki diye. Erkek değildi kadındı bana yazan ses kaydı da atmıştı konuşurken. Kimmiş öğrenemedim ama başka bir ilden beni rastgele bulmuş biri olduğunu anladım. Amacı neydi hala bilmiyorum. Sonra baktım tanıdık biri değil ayy güzel çıkmış mıyım peki fotoğraflarda umarım çok güzel görünüyorumdur şeklinde tiye aldım. Galiba işine yaramadım o beni engelledi.
Öyle fotoğraf video falan yoksa hiç umursamayın. İşi gücü meşgalesi olmayan, böyle şeylerle uğraşacak, sorunlu bir sürü insan var biri denk gelmiştir.
Engelliyorum birkaç gün sonra yeniden istek atıyo. Engellenenler listesine bakıyorum ordan kalkmış. Sanırım hesabını silip tekrar hesap açıyorvirüstür ya engelle gitsin hesabını çalarlar lütfen inandım demeee
yavrum bende de oluyor yeni hesap aç olmadı yada şikayet et instrgamaEngelliyorum birkaç gün sonra yeniden istek atıyo. Engellenenler listesine bakıyorum ordan kalkmış. Sanırım hesabını silip tekrar hesap açıyor
Kullanıcı adımı profil resmimi değiştirsem bulur mu beniyavrum bende de oluyor yeni hesap aç olmadı yada şikayet et instrgama
virüs olduğunu düşünüyorum bana da oluyordu yeni hesap açsan daha uygun benceKullanıcı adımı profil resmimi değiştirsem bulur mu beni
Link tiklamadim. Hesabın ekran görüntüsünü atmıştı tek seferlik fotoğraf olarak onu açtım baktım. Bı de hesabı @hgfghhgf şu şekilde yazıp göndermisti ona tıkladım ama hesabım duruyo halaLinke tıklamış maalesef. Diyetisyen kızın hesabı da çalıntı ondan engelelledi. Bence siz hesabınız başkasının eline geçmeden önlemini alın. Kapayıp yeni açabilirsiniz. Veya bilmiyorum başka yöntemlerle deneyin.
Eşinize de söyleyin böyle dolandırıcılar yazdı haberin olsun diye. Şikayet paylaşılan popüler sitede aynı hikayeden bir sürü vardır onu gösterirsiniz en kötü eşiniz aksini düşünmez.
Ama bana kalsa dolandırıcı olduğu kesin. Engeller söylemezdim sorarsa da dolandırıcı bunlar hiç mi duymadın bu yöntemi deyip sitede benzer şikayetleri gösterirdim. Ama siz linke tıklamışsınız. Şimdi sizin hesabınızla başka hesapları taciz edebilirler. Hesabınız konusunda birazcık diken üstündesiniz haberiniz olsun. Silin isterseniz
Evet benim hesabım normalde mesaj isteklerine açıktı. Yani bana mesaj atsa istek olarak düşmesi lazım. Instagramdan çok anlamıyorum. Hesabında yeni ibaresi var ve takipçi takip gönderi herşey sıfır. Ben de acaba hesabı yeni açtığı için mı mesaj atmıyor diye düşünmüştümOnu yazma nedenleri mesaj engeli almaları çoğunlukla önüne gelene mesaj attıkları için engel alıyorlar,o yüzden sen mesaj at şeklinde yazı yazıyorlar engel aldıkları için yada engel almamak için Instagramda fazla kişiye mesaj atınca engel atıyor fake hesaplarda genellikle takipçi vs olmuyor çaldıkları hesap üzerinden dolandırıyorlar insanları.
Evet benim hesabım normalde mesaj isteklerine açıktı. Yani bana mesaj atsa istek olarak düşmesi lazım. Instagramdan çok anlamıyorum. Hesabında yeni ibaresi var ve takipçi takip gönderi herşey sıfır. Ben de acaba hesabı yeni açtığı için mı mesaj atmıyor diye düşünmustumOnu yazma nedenleri mesaj engeli almaları çoğunlukla önüne gelene mesaj attıkları için engel alıyorlar,o yüzden sen mesaj at şeklinde yazı yazıyorlar engel aldıkları için yada engel almamak için Instagramda fazla kişiye mesaj atınca engel atıyor fake hesaplarda genellikle takipçi vs olmuyor çaldıkları hesap üzerinden dolandırıyorlar insanları.
Sizin söylediğinizi yaptım. Ama SMS değil e posta sekmesi çıktı. İlk ve son harfi görünüyor sadece. Şüphelendiğim kişinin harfleri değil.Hiç üzülmeyin ve korkmayın. Bence sizi ekleyen kişinin kullanıcı adını alın, sonra sanki o hesap sizmissiniz gibi girmeye çalışın şifremi unuttum deyin o zaman telefonuma kısa mesaj gönder ya da e postama gönder çıkıyor. Eğer telefona mesaj gönder olursa son 2 numarasını görüyorsunuz o hesabın. Ve direk bir daha yazarlarsa numarana bir yenileme mesajı geldi demi ? Savcı söyledi bunu yapmamı o saatte o mesajın gittiği numarayı operatörden bulduracağım sende tehdit ve şantajdan bakalım ne yapacaksın ? Tüm herkese duyuracağım kim olduğunu vs deyin. Tabi bu yazdıklarımı gerçek bir kişi yapıyorsa düşmanınız yani diyorum eğer sıradan dolandırıcı ise uğraşmanıza değmez
Hesabı gizliye almak nasıl oluyor?Öyle bir fotograf video yoksa çok da takmayın hesabınizi gizliye alın
Normalde öyle. Ama bakın burası muz cumhuriyeti değil. Sizin öyle videonuzda olabilirdi resminizde olabilirdi bu kimsenin sizi tehdit etmesi anlamına gelmiyor. Sakın ama sakın korkup geri vites yapmayın. Elinden geleni ardına koyma ama bu yaptığın suç. Herkese seni rezil edeceğim deyin. Bu arada yasak değilse hesabın ismini verin tüm hepimiz instalarımızdan şikayet edelim kapansın. Ne açarsa açsınSizin söylediğinizi yaptım. Ama SMS değil e posta sekmesi çıktı. İlk ve son harfi görünüyor sadece. Şüphelendiğim kişinin harfleri değil.
Bilginiz varsa sormak istediğim bişey daha var. Instagramdan birini engelleyince açabileceği diğer hesapları da engellendi yazıyo ya. Mesela bu fake hesabın gerçek sahibi kimse onu da engellemiş miyimdir
Tek oynatımlık bir iki şey attı diye hatırlıyorum ama ne attı bilmiyorum ben açmamıştım. Kendi fotoğrafım olmadığını bildiğim için görmek istemedim. Ortalık sapık dolu neme lazım ne göreceğimiz belli olmazSize fotoğraf video falan attı mı peki