Instagramdan gelen mesaj

Bence saklarsaniz daha suçlu duruma düşersiniz. Üniversitedeyken annem birden telefon saklamaya başladı. Mesaj gelince falan. Dikkatimi çekmişti ne iş diye iş cikisina falan gitmiştim. Asla öyle bir kadın değildir ama dünya hali calisiyordu. İş ortamında ne bilim biri aklını mi çeldi diye düşündüm. Önce çıkışta gozetledim. Sonra baktım bişi yok karşısına çıktım. Ben birşey demedim ama annem anladı galiba. Bana o zaman kendisine gelen mesajları söyledi. Sanki taniyormus yada muhabbeti varmış gibi mesajlar atıyormuş atan kişi. Korkmuş o da bir kaç gün öyle saklama tavrına girmisti. Savcılığa mi gidelim dedim artık numarasını mi engelledim o zamanın teknolojisi yardımcı olmustum anneme. Başka rahatsız eden olmamisti. Özetle sakladikca birşey mi var şüphesi olur. Ben olsam ya kendim savcılığa başvururum ya eşime söylerim madem bu işin içinde. Sip diye çözer.

Ha bu arada bir tane arkadaşım eşinden boşanmıştı. Çocuk birlikte olamamıştı ondan ayrılmışlardı. Ben de kızın hikayesini biliyordim. Adam başka bir hesaptan bana neler neler yazdı..beni tanımıyor aslında ama kimlere kimlere yazdı kim bilir. İşte o patlak bilmem ne. Ben de hemen engelledim gerçeği bildigim için hiç inanmadim. Arkadaşıma da söylemedim hani bana kadar ulaştığını bilmesin diye
İlla başkasına da ulaşmıştır ve o söylemiştir diye düşündüm. Çok yıllar sonra söyledim çok şaşırdı ve üzüldü. O donem ya benden başka kimseye yazmadı adam. Yada diğer kişiler de arkadaşıma söylemedi. Artık bilmiyorum. Yani saklamayın başkasına da ulaşabilir.

Hiç üzülmeyin ve korkmayın. Bence sizi ekleyen kişinin kullanıcı adını alın, sonra sanki o hesap sizmissiniz gibi girmeye çalışın şifremi unuttum deyin o zaman telefonuma kısa mesaj gönder ya da e postama gönder çıkıyor. Eğer telefona mesaj gönder olursa son 2 numarasını görüyorsunuz o hesabın. Ve direk bir daha yazarlarsa numarana bir yenileme mesajı geldi demi ? Savcı söyledi bunu yapmamı o saatte o mesajın gittiği numarayı operatörden bulduracağım sende tehdit ve şantajdan bakalım ne yapacaksın ? Tüm herkese duyuracağım kim olduğunu vs deyin. Tabi bu yazdıklarımı gerçek bir kişi yapıyorsa düşmanınız yani diyorum eğer sıradan dolandırıcı ise uğraşmanıza değmez 😂😂
En mantıklısı bu
Banada face hesaplardan mesajlar geliyordu iftira vb aynı bu şekilde yaptım ve mail adresinin başharflerinden telefon numarasının son hanesinden komşum olduğunu anlamıştım
En kolay yol bu

Şikayet et ki gözleri korksun Allah korusun uğraşmayıp ötelersen fotoğrafına montaj bile yaparlar. Şikayet etki cesaret edemesin ve kim olduğu çıksın teyze kızın ise o kişi aileye rezil et.

Arkadaşlar iyi akşamlar. Yaklaşık 2 ay kadar süredir Instagramdan biri istek atıyo. İsmi yok karışık harflerle yazmış biseyler. Bio kısmına da mesaj atamıyorum sen at çok az zamanın var yoksa herseyi paylascam yazmış. Takipcisi de takip ettiği de yok. Ben bu kişiyi engelledim defalarca. Ama sanırım her seferinde hesabı silip tekrar istek atıyo. Engellenenler listesinde yok çünkü.
Neyse bugün takip listemden biri bana mesaj attı Instagramdan. Aslında diyetisyen bı kızın sayfası. O beni ben onu takip ediyoruz. Benden yaşça küçük eskiden aynı mahallede olduğumuz bı kiz. Kız büyüdükten sonra hiç muhabbetimiz olmadı. Bugün bana attığı mesajda resmi sizli bizli bı dil kullanarak yazmış. Sizin +18 resimlerinizi attılar yazmış daha sonra beni sürekli ekleyen hesabı eriketleyip göndermiş kim bu hesap yazmış. Sonra da sesli arama yapmış. Tanımıyorum böyle bişey mümkün değil fotoğrafları görebilir miyim yazdım defalarca 3 kere sesli arama yaptim açmadı. Süreli fotoğraflar göndermiş çıplaktiniz ve videolar vardı açmadan engelledim yazmış. Sonra kızdan telefon numarasıni istedim. Benim olduğuma emin misiniz yazdım. Evet yüzünüzü gördüm zaten emin olmasam size söylemezdim, engeli kaldırıp o kişiye mesaj atmazsaniz ailenize gönderecekmiş yazdı. Polise gidin ya da o kişiye yazın, numaramı istemek için başka yol bulamazdiniz mı sizi de engelliyorum yazıp engelledi. Çözemedim tedirgin de oldum. Böyle bişey tabi ki mümkün değil ama korktum açıkçası
O bahsedilen sayfa gizli mi paylaşımlarını görüyor musunuz? Benim çok takipçili bir hesabım var hesabımı çalmak için böyle bir mesaj geldi. Sizin için kötü şeyler yazmışlar gördünüz mü diye atar mısınız dedim güzelce link attı meğer öyle hesap çalıyorlarmış tıklamadım şikayet var’da paylaşılmış falan demişti yalanmış kontrol ettim sonrasında

Eşinizle aranızın bozulmasından çekiniyorsunuz ama ileride kendi bir şekilde öğrenirse daha sıkıntılı olur süreç. Bu kadar çekinmenize gerek yok. İnsan eşini az çok tanır, size güvenmesi gerekiyor. Kaldı ki eşim benden saklasa şüphelenmeyeceğim varsa da şüphelenirim.
Ne güzel eşinizde emniyet personeliymiş, birlikte bulun o kişiyi, şikayetçi olun. Dolandırıcı dahi olsa bi gözü korksun.

Arkadaşlar iyi akşamlar. Yaklaşık 2 ay kadar süredir Instagramdan biri istek atıyo. İsmi yok karışık harflerle yazmış biseyler. Bio kısmına da mesaj atamıyorum sen at çok az zamanın var yoksa herseyi paylascam yazmış. Takipcisi de takip ettiği de yok. Ben bu kişiyi engelledim defalarca. Ama sanırım her seferinde hesabı silip tekrar istek atıyo. Engellenenler listesinde yok çünkü.
Neyse bugün takip listemden biri bana mesaj attı Instagramdan. Aslında diyetisyen bı kızın sayfası. O beni ben onu takip ediyoruz. Benden yaşça küçük eskiden aynı mahallede olduğumuz bı kiz. Kız büyüdükten sonra hiç muhabbetimiz olmadı. Bugün bana attığı mesajda resmi sizli bizli bı dil kullanarak yazmış. Sizin +18 resimlerinizi attılar yazmış daha sonra beni sürekli ekleyen hesabı eriketleyip göndermiş kim bu hesap yazmış. Sonra da sesli arama yapmış. Tanımıyorum böyle bişey mümkün değil fotoğrafları görebilir miyim yazdım defalarca 3 kere sesli arama yaptim açmadı. Süreli fotoğraflar göndermiş çıplaktiniz ve videolar vardı açmadan engelledim yazmış. Sonra kızdan telefon numarasıni istedim. Benim olduğuma emin misiniz yazdım. Evet yüzünüzü gördüm zaten emin olmasam size söylemezdim, engeli kaldırıp o kişiye mesaj atmazsaniz ailenize gönderecekmiş yazdı. Polise gidin ya da o kişiye yazın, numaramı istemek için başka yol bulamazdiniz mı sizi de engelliyorum yazıp engelledi. Çözemedim tedirgin de oldum. Böyle bişey tabi ki mümkün değil ama korktum açıkçası
Bir dolandırıcılık yöntemi. O kızın hesabı çalınmış muhtemelen. Bilinen de bşr yöntem duymadınız mı hiç? Linki tıklamadınız umarm

Bir dolandırıcılık yöntemi. O kızın hesabı çalınmış muhtemelen. Bilinen de bşr yöntem duymadınız mı hiç? Linki tıklamadınız umarm
Linke tıklamış maalesef. Diyetisyen kızın hesabı da çalıntı ondan engelelledi. Bence siz hesabınız başkasının eline geçmeden önlemini alın. Kapayıp yeni açabilirsiniz. Veya bilmiyorum başka yöntemlerle deneyin.

Eşinize de söyleyin böyle dolandırıcılar yazdı haberin olsun diye. Şikayet paylaşılan popüler sitede aynı hikayeden bir sürü vardır onu gösterirsiniz en kötü eşiniz aksini düşünmez.

Ama bana kalsa dolandırıcı olduğu kesin. Engeller söylemezdim sorarsa da dolandırıcı bunlar hiç mi duymadın bu yöntemi deyip sitede benzer şikayetleri gösterirdim. Ama siz linke tıklamışsınız. Şimdi sizin hesabınızla başka hesapları taciz edebilirler. Hesabınız konusunda birazcık diken üstündesiniz haberiniz olsun. Silin isterseniz

Aynısı geçen sene bu zamanlar oldu bana da. Tanıdık birinin hesabı hacklendi ben de ondan mesaj diye açtım. Malesef tıklamış bulundum hesabı. İçerik aynı sizinkiyle. Hemen hesabı dondurdum mail üzerinden instagram ile iletişim kurup hesabı kurtardık.

Üç dört yıl önce tam anlamıyla aynısı başıma gelmişti. Kullanıcı adı karışık harflerden sayılardan oluşan bir hesap, fotoğrafların var videoların var diye günlerce mesaj isteği gönderdi. Öyle fotoğraf video falan olmadığı için hatta montaj yapılabilecek kadar yüzümün net göründüğü fotoğrafım bile olmadığı için rahattım. Tabi ben de tanıdığım biri benimle uğraşıyor diye düşünüp cevap verme gafletinde bile bulundum, birkaç konuşturdum kim olduğunu anlarım belki diye. Erkek değildi kadındı bana yazan ses kaydı da atmıştı konuşurken. Kimmiş öğrenemedim ama başka bir ilden beni rastgele bulmuş biri olduğunu anladım. Amacı neydi hala bilmiyorum. Sonra baktım tanıdık biri değil ayy güzel çıkmış mıyım peki fotoğraflarda umarım çok güzel görünüyorumdur şeklinde tiye aldım. Galiba işine yaramadım o beni engelledi.

Öyle fotoğraf video falan yoksa hiç umursamayın. İşi gücü meşgalesi olmayan, böyle şeylerle uğraşacak, sorunlu bir sürü insan var biri denk gelmiştir.

Bu dolandırıcıların taktigi.
Korkan kişiler de bu oyuna düşüyor maalesef.
Linki gönderiyorlar sen misin sana benzettim diyerek tıkladıgın zaman geçmiş olsun.
Boş yere şüphelenmeyin kimseden.

Bu arada evli 1 çocuk sahibi bir kadınım. Aslında bu konu üzerinden şüphelendiğim biri de var. Kendisi teyzemin kızı olur. Elinde tabi ki böyle resimlerim videolarımin falan olmadığına eminim ama ortada bişey yokken bile ortalık karistirabilecek bı kadın. Sinek küçük mide bulandırır misali. Bı de şöyle bı ayrıntı vereyim. O da ben de vardiyalı çalışıyoruz ve aynı vardiyadayiz. Onun da benim de işte olduğum saatlerde geliyordu bana istekler hep. Yani gececiysem gece gündüzcüysem gündüz geliyor
Eğer şüpheniz doğru çıkıyorsa saç baş dalın önce sonra da mesajları alın şikayet edin bu kişiyi

Elinde fotoğraf olmayabilir ama artık yapay zeka ile herşey yapılabiliyor. Ki photoshop gibi anlaşılmıyor da

Hanımlar herkes dolandırıcı demiş ama en önemli noktayı atlıyorsunuz. Bu kişi ilk önce instagram açıp, bana mesaj at ben atamıyorum diye yazmış profiline. Açık açık yazmış isteğini.
Dolandırıcı olsa yüzlerce kişiyi ekler. Birinden pas almayınca diğerine geçer.
Bence tamamen sizinle uğraşan birisi var G Goncagul16
Onu yazma nedenleri mesaj engeli almaları çoğunlukla önüne gelene mesaj attıkları için engel alıyorlar,o yüzden sen mesaj at şeklinde yazı yazıyorlar engel aldıkları için yada engel almamak için Instagramda fazla kişiye mesaj atınca engel atıyor fake hesaplarda genellikle takipçi vs olmuyor çaldıkları hesap üzerinden dolandırıyorlar insanları.

Bana da masumken bu kadar endişelenmeniz hiç normal gelmedi. Başıma böyle bir şey gelse, zaten kendimden eminsem, önce eşimle paylaşırım sonra da gider birlikte şikayet ederiz.

X