Instagramdan gelen mesaj

Ben olsam fake hesabın mesaj isteğini kabul eder önce onunla konuşurdum. Bakalım karın ağrısı neymiş. Foto falan atarsa öyle şikayetçi olurdum. O kişi her kimse biosuna yazacak kadar ısrarla yazmış hiç mi merak etmediniz gerçekten?

Bence konu sahibine mesaj atan kişinin hesabida calinmis olabilir konu sahibinin güvenini kazansaydi link yollanacakti çünkü ilk başta hemen link atmıyor bazı hesaplar konuşmayı ilerletince atıyorlar hatta bazi tandiklarin hesabı bu yolla çalındı fotoğrafin vs var mesajlariyla .
Valla eskiden migrostan hediye çeki diye kandırırlardı. Bunlar da akıllandı napıcaz yahu 😂😂

Ben olsam fake hesabın mesaj isteğini kabul eder önce onunla konuşurdum. Bakalım karın ağrısı neymiş. Foto falan atarsa öyle şikayetçi olurdum. O kişi her kimse biosuna yazacak kadar ısrarla yazmış hiç mi merak etmediniz gerçekten?
Bence böyle birşey yapmasın bana göre dolandırıcılık yöntemi çünkü karşı taraf fotoğraf atsa bile tikladigi an hesap uçuyor.

Arkadaşlar iyi akşamlar. Yaklaşık 2 ay kadar süredir Instagramdan biri istek atıyo. İsmi yok karışık harflerle yazmış biseyler. Bio kısmına da mesaj atamıyorum sen at çok az zamanın var yoksa herseyi paylascam yazmış. Takipcisi de takip ettiği de yok. Ben bu kişiyi engelledim defalarca. Ama sanırım her seferinde hesabı silip tekrar istek atıyo. Engellenenler listesinde yok çünkü.
Neyse bugün takip listemden biri bana mesaj attı Instagramdan. Aslında diyetisyen bı kızın sayfası. O beni ben onu takip ediyoruz. Benden yaşça küçük eskiden aynı mahallede olduğumuz bı kiz. Kız büyüdükten sonra hiç muhabbetimiz olmadı. Bugün bana attığı mesajda resmi sizli bizli bı dil kullanarak yazmış. Sizin +18 resimlerinizi attılar yazmış daha sonra beni sürekli ekleyen hesabı eriketleyip göndermiş kim bu hesap yazmış. Sonra da sesli arama yapmış. Tanımıyorum böyle bişey mümkün değil fotoğrafları görebilir miyim yazdım defalarca 3 kere sesli arama yaptim açmadı. Süreli fotoğraflar göndermiş çıplaktiniz ve videolar vardı açmadan engelledim yazmış. Sonra kızdan telefon numarasıni istedim. Benim olduğuma emin misiniz yazdım. Evet yüzünüzü gördüm zaten emin olmasam size söylemezdim, engeli kaldırıp o kişiye mesaj atmazsaniz ailenize gönderecekmiş yazdı. Polise gidin ya da o kişiye yazın, numaramı istemek için başka yol bulamazdiniz mı sizi de engelliyorum yazıp engelledi. Çözemedim tedirgin de oldum. Böyle bişey tabi ki mümkün değil ama korktum açıkçası
Taaa feysbukun popüler olduğu zamanlarda malın biri de bana bu tarz bir şey yapmıştı. Önce normal bir kullanıcı adı ile istek attı,ben kabul edince de ismini değiştirmis. Bana mesajlar atmaya başladı elimde foroğrafların var,her yere dağıtıp seni rezil edeceğim gibisinden bir sürü saçmalık yazmıştı. Ben de tabii korktum ama bu elinde fotoğraflarımın olabileceğinden kaynaklı değildi. Öyle bir şey mümkün de değildi zaten. Ben sayıp sövüp engellemiştim. Yani bahsedilen foroğraf ve video görüntüsü yoksa takılmayın derim. Geri zekalının tükeneceği yok maalesef.

Son düzenleme:
Bence böyle birşey yapmasın bana göre dolandırıcılık yöntemi çünkü karşı taraf fotoğraf atsa bile tikladigi an hesap uçuyor.
Link, foto, video vs gelirse tıklamıcak tabii ki. Sadece konuşacak ya da fake bi hesap açıp o hesaptan konuşmayı isticek. Böylece tıklarsa da fake hesap uçmuş olur

Ben tanıdıgm biri de eklese bakıyorum listemde zaten varsa o kişiyi arıyorum senn böyle bir hesabın varmı beni eklemiş diye yok derse direkt engelliyorm ekleyeni cunku bazen tanıdık isimleriyle fake acıp ekleyip bizde saf gibi kahul ediyoruz o sıtada tum listemize ulasıp zor durumda bırakıyolar. Kuzenin neden vöhle birşey yapsın bilmiyoru soncta böyle bişey yapsa direkt ondan bilecegini bilir cesaret edemez. Ama yok illa odur diypsanız yem at , benim bir tanıdık diyetisyene mesaj atmıssın farklı adresle neden böyle bişey geregi duydun de. Ne alaka falan derse hesabla ilgli arkadastan yardım istedim o fakelerin hakkından geliyor baktı ki konum ili mail ve telefon modeline kadr cıkıyor ve nedense hepsi sana ait gibi de. Yok bsn deglm vs derse savcılıga gidicem zaten biz okadarına ulastıysak cinsel tacizden dolayı savcılık daha iyi sorguluyor ozaman cıkar sen misn degil misin anlasılır de. Zaten oysa artık mesah atmayı keser anlarsın o olup olmadıgını😀 ve kendinzden eminseniz eski flort vs foto video paylasmadysanız takmayın paylastıysanız bunu yapablecek kaç kişi varsa savcılıkta isimlerini verirsin tek tek

Bence kesin dolandırıcı link falan gönderirlerse kesinlikle tıklamayın direk hesabı çalıyorlar. Bir keresinde bana da instadan benim takip etmediğim ama takipçilerinde bi tanıdığım olan normal profili olan bi kadın mesaj attı merhaba diye. Bende merhaba kimsiniz dedim bana aynı dediğiniz gibi sizi paylaşmışlar sizin hakkınızda kötü yorumlar yapıyorlar üzüldüğüm için görünce yazmak istedim yazmış sonrada link attı burda paylaşıyor girin bakın diye tıklamadım ben. Ama dediğiniz gibide tedirgin oldum ne alaka diye fake bi hesabım vardı onunla linke tıkladığım gibi hesabı çaldılar. Meğer bana mesaj atan kadının hesabını çalıp herkese mesaj atmışlar ordan da kimin hesabını çalıp kandırabilirse herkesten para vs istemişler.

Hiç üzülmeyin ve korkmayın. Bence sizi ekleyen kişinin kullanıcı adını alın, sonra sanki o hesap sizmissiniz gibi girmeye çalışın şifremi unuttum deyin o zaman telefonuma kısa mesaj gönder ya da e postama gönder çıkıyor. Eğer telefona mesaj gönder olursa son 2 numarasını görüyorsunuz o hesabın. Ve direk bir daha yazarlarsa numarana bir yenileme mesajı geldi demi ? Savcı söyledi bunu yapmamı o saatte o mesajın gittiği numarayı operatörden bulduracağım sende tehdit ve şantajdan bakalım ne yapacaksın ? Tüm herkese duyuracağım kim olduğunu vs deyin. Tabi bu yazdıklarımı gerçek bir kişi yapıyorsa düşmanınız yani diyorum eğer sıradan dolandırıcı ise uğraşmanıza değmez 😂😂

Ya 3 ay önce the independet'ta çıktı böyle bir konu haberi bulamadım ekleyecektim Almanya'da instagramdan sizinki gibi bir sebeple ulaşıp para istiyorlarmış hatta manipüle etmek için listesindeki kişilerede yazıyorlarmış. Yani kimsede nudenuz yoksa dolandırıcı olabilir Face swap uygulaması ile videolara çok kolay bir şekilde yüz eklenebiliyor. Deep fake artık zor bir uygulama değil

Bir sayfada uygunsuz fotoğraflarınızı gördüm diye bana da mesaj gelmişti tanımadığım birinden. Dolandırıcıdır diye engelledim gitti. Tabi sizin durumunuz daha farklı olabilir ama ben instagramdan gelen hiçbir şeye çok itibar etmiyorum
Kızın işin içinde olması mümkün değil tanışmiyorlar çünkü. Ben geçen sene bı ara diyetisyene gittim teyzem biliyodu. Bu kızı o diyetisyen sanıp yazmış olabilir diye düşündüm. Büyük ihtimalle şantaj ya da beni huzursuz etmek amacı. Yoksa neden direk aileme atmasın ki resimleri

Bir gün teyzenizin kızıyla otururken; “ay haftaiçi bir ara savcılığa gidicem birisi saçma sapan mesajlar atıyor, gideyim de şikayet edeyim” diye oltaya getirin. Bakalım ne diyecek ne olacak.
Size neden böyle şeyler yapıyor?
Bu mesajı açıklar mısınız? Nedir teyze kızı olayı?

Bence kesin dolandırıcı link falan gönderirlerse kesinlikle tıklamayın direk hesabı çalıyorlar. Bir keresinde bana da instadan benim takip etmediğim ama takipçilerinde bi tanıdığım olan normal profili olan bi kadın mesaj attı merhaba diye. Bende merhaba kimsiniz dedim bana aynı dediğiniz gibi sizi paylaşmışlar sizin hakkınızda kötü yorumlar yapıyorlar üzüldüğüm için görünce yazmak istedim yazmış sonrada link attı burda paylaşıyor girin bakın diye tıklamadım ben. Ama dediğiniz gibide tedirgin oldum ne alaka diye fake bi hesabım vardı onunla linke tıkladığım gibi hesabı çaldılar. Meğer bana mesaj atan kadının hesabını çalıp herkese mesaj atmışlar ordan da kimin hesabını çalıp kandırabilirse herkesten para vs istemişler.
Diyetisyen kız resim attı açtım ama hesabım duruyo. Bı de merak ettiğim yeni hesap açılınca arkadaş olmasa bile mesaj atılmıyor mu. Hani bu isteklere düşen mesajlar varya onlardan olmuyor mu yani

Arkadaşlar iyi akşamlar. Yaklaşık 2 ay kadar süredir Instagramdan biri istek atıyo. İsmi yok karışık harflerle yazmış biseyler. Bio kısmına da mesaj atamıyorum sen at çok az zamanın var yoksa herseyi paylascam yazmış. Takipcisi de takip ettiği de yok. Ben bu kişiyi engelledim defalarca. Ama sanırım her seferinde hesabı silip tekrar istek atıyo. Engellenenler listesinde yok çünkü.
Neyse bugün takip listemden biri bana mesaj attı Instagramdan. Aslında diyetisyen bı kızın sayfası. O beni ben onu takip ediyoruz. Benden yaşça küçük eskiden aynı mahallede olduğumuz bı kiz. Kız büyüdükten sonra hiç muhabbetimiz olmadı. Bugün bana attığı mesajda resmi sizli bizli bı dil kullanarak yazmış. Sizin +18 resimlerinizi attılar yazmış daha sonra beni sürekli ekleyen hesabı eriketleyip göndermiş kim bu hesap yazmış. Sonra da sesli arama yapmış. Tanımıyorum böyle bişey mümkün değil fotoğrafları görebilir miyim yazdım defalarca 3 kere sesli arama yaptim açmadı. Süreli fotoğraflar göndermiş çıplaktiniz ve videolar vardı açmadan engelledim yazmış. Sonra kızdan telefon numarasıni istedim. Benim olduğuma emin misiniz yazdım. Evet yüzünüzü gördüm zaten emin olmasam size söylemezdim, engeli kaldırıp o kişiye mesaj atmazsaniz ailenize gönderecekmiş yazdı. Polise gidin ya da o kişiye yazın, numaramı istemek için başka yol bulamazdiniz mı sizi de engelliyorum yazıp engelledi. Çözemedim tedirgin de oldum. Böyle bişey tabi ki mümkün değil ama korktum açıkçası
Ay ben de korktum 😱

Hanımlar herkes dolandırıcı demiş ama en önemli noktayı atlıyorsunuz. Bu kişi ilk önce instagram açıp, bana mesaj at ben atamıyorum diye yazmış profiline. Açık açık yazmış isteğini.
Dolandırıcı olsa yüzlerce kişiyi ekler. Birinden pas almayınca diğerine geçer.
Bence tamamen sizinle uğraşan birisi var G Goncagul16

Bence mesaj atıp size şantaj yapmasına izin vermeyin iyi niyetli olmadığı belli. Bi hesaptan mesaj falan atarlarsa savcılığa verdim deyip engelleyin ve gerçekten de gidip şikayet edin

Bana da öyle geldi. Kimseye duyurmadan bundan nasıl siyrilcam bilmiyorum
Bence sizi tekrar eklerse kabul edip fotoğrafları görmeyi isteyin. Sonra gördüğünüz şeylere göre hareket edersiniz.
O diyetisyen kız konusu da muamma. Sizi engellemesi falan gereksiz. Ayrıca ofisi, adresi internette yok mudur? Numarasını istediniz diye sizi engellemesi çok acayip.

X