İnstagram üzerinden şikayet edileceğim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dünden beri mesajları okuyorum. Buraya yazamamamın elbette ki bir sebebi var. Sizlerden ricam da lütfen sizinle paylaştıklarımı buraya yazmayın. Beni haklı veya haksız görürsünüz, yorum yaparsınız hepinize saygı duyuyorum. Öyle de yaptım zaten. Başından beri kötü yorum yapanlara yazdığım tek şey ‘konuyu bilmediğiniz için böyle konuşmanızı yadırgamıyorum’ demek oldu. lütfen bütün mesajlarımı dikkatlice okuyun. Konuyu bilen kişilerden bir kişi dedi ki seni anlıyorum ama yaptığın doğru değil. Yorumunu anlayışla karşıladım. Ama farklı bir cevap verdiğim kişinin bana yazdığı öyle değildi. Tekrar rica ediyorum ve hatta lütfen kimse kimseye de özelden ne olduğunu yazmasın artık. Özetle haksızlığa uğradığımı düşünerek canımı yakanların canını yakmak istedim…

Son düzenleme:
Forumda bilmeyen bi ben kaldim.ne olduğunu herkes birbirine gonderecegine biride buraya eklese ne oldugunu bizde bilsek

Maddi olaylarmış. Bir arkadaş yazdı.Tahminim her şeylerini kaybettikleri için kinlendi konu sahibi.

Eğer siz benim diye çıkmazsanız ben bulunabileceğinizi sanmıyorum. İnstagram kişisel bilgileri vermiyor benim de bildiğim. Siz olduğunu kanıtlasalar 3-5 alırlar ama onun da yüksek olacağını hiç sanmıyorum.

Bu ülkede bir cumhurbaşkanını eleştirmenin suçu büyük. Başka bir olaydan (adam öldürmekten bile) ceza almak büyük başarı.

Son düzenleme:
gizli kalma dileğiniz çok anlaşılır ama buraya açık uçlu bir şeyler yazıp bunun üzerine de yaptığınız bir yanlışı yazmanız, insanlardan da anlayış beklemeniz absürt. ben ilk mesajınızı okuduğumda suizanda bulunmadım. ama burda haksız olduğu halde haklı olduğunu düşünüp büyük haksızlıklara sebep olan insanlar da var. kimse sizin kalbinizi görmüyor. ya hiç yazmayacaksınız meseleyi ya da insanların sizin mağduriyetinizi anlamamasına beddua etmeden anlayış göstereceksiniz

Tek bir kişiye yazdım sadece onu. Geriye dönüp baktığınızda herkes her şey yazdı. Kimseye bir şey demedim. Bir tek ona kızdım onun da sebebi var. Yoksa herkes her şey yazdı. Bir şey de demedim.

Siz sapla samani karistirmissiniz. Haksizliga ugradiginiz konu ile sebep oldugunuz konu cok farkli birbirinden

Tek bir kişiye yazdım sadece onu. Geriye dönüp baktığınızda herkes her şey yazdı. Kimseye bir şey demedim. Bir tek ona kızdım onun da sebebi var. Yoksa herkes her şey yazdı. Bir şey de demedim.
evet bazılarına da yorumları okuyup ağlıyorum çok kötüyüm filan yazdınız. kimse bilmediği bir meselede sizin tarafınızı tutmak, sizin mağduriyetinizi anlamak zorunda değil. siz bunu kabullenmiş gibi gözüküyorsunuz ama insanları duygusal bir yükün de altına soktunuz verdiğiniz cevaplarla. ayrıca bu tarz hukuki konularda olayın farklılığına bağlı olarak farklı sonuçlar çıkıyor, madem olay yalnızca siz ve kendiniz arasında kalsın istiyorsunuz öyleyse örnek dosyaları tarayın internetten.

Ben size hak verdim. Onlar sizin canınızı daha çok yakmışlar, herkesin bildiği çocuk meselesini bence kadında biliyordu muhakkak bir yerden kulağına gitmiştir diye düşünüyorum ben
Sizde kendizi daha fazla üzmeyin

Bana da diyenler şaka gibi ya bu kadar mı işsizler ben de anlamadım banane diyip geçmeyi öğrensek keşke

arkadaşlarımdan özür diliyorum duygularımı paylaştığım için sizleri bir yükün altına sokmak istemem. İnsanım ve zor dönemdeyim. Amacım demagoji yapmak değil asla. Yazdığım her şeyde tamamen samimiyim.

bu nasıl bi kin nasıl öfke yuva dağıtıyorsunuz yani göz göre göre gerek var mı? Allahtan bulsun diyip geçseydiniz açarlarsa da kazanırlar gibime geliyo
Ortada bir yuva mı var Allah aşkına. Adam zaten evliyken başkasından çocuk yapmış.Üstelik bunu paylaşacak kadarda cesur abimiz.Haklıdır haksızdır onu bilemem ama karşı tarafta yalanlar üstüne kurulmuş baksana.Bir aile yok zaten

Aslında çocuğun ortaya çıkması,yani adamın eşi tarafından da bilinmesi daha iyi değil mi?Tabi ki yolu bu değil ama çocukta yok sayılıp saklanamaz ya.Neden gizlensin,neden mahrum bırakılsın o sözde babadan.

Ben birşey anlamadım yaa kadının suçu ne şimdi adam yakmış galiba canınızı öylemi

O kişinin eşinin başka bir kişiden çocuğu olduğunu söyleyerek yaptığınız paylaşımın yanlış olduğunun zaten farkındasınız, değil mi? Bu tür eylemler, hem hukuki hem de ahlaki açıdan kabul edilemez ve karşı tarafa ciddi zararlar verebilir.

Tazminat davasında, sizin yaptığınız eylemin mağdura ne kadar zarar verdiği belirlenir ve bu zararın tazmini için dava açılır. Mağdurun avukatı, sizin yaptığınız paylaşımın yanlış olduğunu ve müvekkilinin itibarına, namus ve şerefine, psikolojisine zarar verdiğini iddia edebilir. Davada kazanılacak tazminat miktarı, zararın boyutuna ve diğer faktörlere bağlı olarak değişebilir.

Bir babanın yaptığı davranışlardan/işlediği suçtan hiçbir zaman çocuk sorumlu değildir. Suç işleyen birey yasal olarak suçlu kabul edilir ve sorumluluğu bireyseldir. Sizin babası size bilmem ne etti diye reşit olmayan bir çocuğun fotoğrafını paylaşmanız, kişisel verilerini alenen ve izinsiz paylaşmanız ve yaymanız yasalarca suçtur. Babası ne suç işlerse işlesin(dolandırıcılık, tecavüz, adam öldürme, yaralama, bombalama, devlete hakaret, vs vs) bunlar sizin yaptığınız suçta tahrik indirimine girmez, haberiniz olsun. Suçu işleyip işleyip ama o da bana böyle böyle yapmıştı demek kadın cinayetlerindeki katillerin hep kullandığı bir yöntem. Böyle diyenlere yazıklar olsun ya!

Bizler kadın cinayetlerinde erkek kişilerinin "ama karım bana bebeğimizin başkasından olduğunu söyledi", "ama o bana küfür etti", "ama ilk o bana vurdu", "ama o beni aldattı, "ama o benden borç aldı, ödemedi, beni kullandı" vb nedenlerini tahrik indirimi olarak mahkemede kullanmalarına karşı çıkıyoruz, bunu yasalardan sildirmek, kaldırmak istiyoruz. Eğer siz kendinizi bu olayda haklı görüyorsanız, şunu düşünün, o kişi(erkek) sizin yaşamınızı elinizden alıp mahkemede de "ama o benim çocuğumun ve annesinin namusu ve şerefiyle oynadı, psikolojisiyle oynadı" diyerek tahrik indirimi alabilir. 3-5 yıl bile yatmaz. Alın buyurun, kısasa kısas! Bunu mu hak görüyorsunuz siz?

Siz, size yapılan şeyleri gerekçe olarak görüyorsunuz fakat erkek kişisi size karşı ne kadar alçakça, canice bir suç işlemiş olursa olsun, o kişinin ailesi yaptığınız şeyleri hak etmiyor. Hatta hiçbir ilişikleri yok. Bu arada, sosyal medyada davaya konu olan paylaşımların kaynağı, adresi, ismi, 7 şeceresi mahkemeye gönderiliyor ("Bulamazlar" diyen bazı komik yorumlar gördüm).

Umarım dava açılır, umarım sosyal medyada yayılır ve kamuya yansır, umarım Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı davaya müdahil olur, umarım emsal kararlar uygulanır, umarım ileride herkesin ders alacağı ve bu tür suçların önleneceği daha da bir emsal karar verilir hakkınızda.

Yine de bu süreçte ders alacağınıza, kendinizi eğiteceğinize ve insanlık ve vatan için faydalı bir insan haline geleceğinize inanmak istiyorum, ve kendinizi korumak ve zararın en aza indirilmesine yardımcı olmak için bir avukattan yardım almanız tavsiye ediyorum. Ayrıca, eğer hakkınızda dava açılmasa bile, benzer hataları yapmamak, suçları işlememek için gelecekte daha dikkatli olun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…