Bu çok güzel fikirmiş, hemen bakıyorum sayfaya, çok teşekkür ederim.Merhaba. Instagramda @birddetective hesabına yazın, mutlaka döner size. Sondan bir kaç paylaşım önce ebabil kuşuna sporcu içeceği vermişti ama bu bebekler için uygun olmayabilir. Sabit hikayelerine de bir göz atmayı unutmayın, belki benim farketmedigim bir paylaşımı olmuştur. Umarım hayatta kalır ufaklıklar.
Benim orada yaşamadığımı biliyorlar. Parkta sürekli aynı insanları görüyorum. Ben dert edindim, onlar resmen ölüme bıraktılar yavruları. Ay kedi gelir yer bunları gece diyor kadın. Ne yapsak koli falan mı bulsak diyorum, ay hava sıcak nereden bulacağız koli diyorlar. Yani öleceklerini biliyorlar, ben ne yapsak diye düşünüyorum, zerre umurlarında değil. Çok zoruma gitti. Kuş olabilirler ama üç tane bebek hayvan onlar. Hepside anne. Ne bileyim belki ben fazla duygusalımdır. Yardıma muhtaç üç yavruya aman ölür onlar denmesi zoruma gittiYaptiginiz gercekten guzel birsey, ben kendi adima tesekkur ederim ama konunun basinda diger insanlari gommenizin ne anlami var onu cozemedim. Belli ki kimse ne yapilacagini bilmiyor ya da sizin kadar vicdanli degiller. Baskalarina sormak yerine bi veterineri arayip sorsaydiniz.
Allah sizden razı olsun gerçekten de.Ben benim mubişlerin yemliğini değiştirirken pencerenin önüne koyuyorum kargalarda geliyor yemeye ama onlar büyük tabi bebek değilHanımlar merhaba. Dün bu konuda canım sıkıldı ve yardıma da ihtiyacım var, size sorayım dedim.
Annemlerin sitesinin orta yerinde ki ağaca kargalar yuva yapmıştı. Bütün site izledik, baya baya büyüttüler. Dün gittiğimizde parkın orada sürekli bağırıyor karga, balkondan baktım yavrular yuvada değil. Hepsi aşağı düşmüş4 tane yavru vardı, biri ölmüş. Site görevlisi öleni alıp atayım derken saldırmışlar, kimse korkudan yaklaşmıyor. Kızımla indim aşağı, birşey yapmak lazım diyorum parkta annelere. Ay ölür bunlar yazık diyorlar. Bir şekilde bakmak lazım diyorum. Ay ay yazık diyorlar. Görevliye dedim abi napalım bunları, ramazan olmasa bir yere atardım ama şimdi günah dedi. Ramazan olmasa günah değil mi hayvanı ölsün diye atmak ne biçim insansın dedim sesini çıkarmadı.
Ara sıra gidiyor anne baba, yaklaşıp bakıyorum yavrulara, halsizler uçabilecek gibi değiller en az 10 günleri var. Çocuklar gidip elliyorlar, hiç kimse yavrum yapma günah falan demiyor, öyle bakıyorlar. Neyse bekledik eşimle. Bir sürü insanla konuştum, hava kararınca birşey yapalım diye, hepsi ay ölecekler yazık diyor. Birşey yapan yok.
Hava iyice karardı, indik aşağı 2 yavruyu bulduk. 3.yü bulamadık. Zaten kapkara, elimizde fener, hayvanda simsiyah. Aldık ikisini uyuyorlardı, yemek yemediler ama çok sıcak olduğu için enjektörle su verdik.
Annem sabah aramış aramış, üçüncüyüde bulmuş. Büyük bir gül fidanının ortasına girmiş, ondan görememişiz. Dili yapışmış, ölmek üzereymiş. Annem hafif hafif su vere vere içirmiş kendine gelmiş biraz.
Şimdi sorun şu, yemek yediremiyoruz. Enjektörle kaşıkla falan deniyoruz, ağızlarını açmıyorlar. Su için açıyorlar ama sulu ekmek, etli pilav falan denedik rondoda çekip, yemiyorlar. İnternette kedi maması gördüm. İşe yarar mı fikrim yok. Zorla gagalarını açıp tepsek boğulurlar mı acaba? Ayrıca annemler akşamüstü gidiyor şehir dışına. Anahtarı var bende. Belki anneleri bulur diye düşünüyoruz çünkü ağaçla annemin balkon arasında 1 kat, 10 metre falan var. Ama bulamazsa ben bu hayvanları günde 2 kere beslesem yeter mi acaba? Annem su kabı koymuş ama devirmişler. Suyunda vermem lazım hava çok sıcak çünkü. Hiç karga bakmadım, birde ısırıyor manyaklar :) Nasıl yapacağız bunları, bana bir fikir lütfen.
Kimseden vicdan beklemiyorum ben artik. Kendi elleriyle zarar vermesinler yeter. Umarim olmezler.Benim orada yaşamadığımı biliyorlar. Parkta sürekli aynı insanları görüyorum. Ben dert edindim, onlar resmen ölüme bıraktılar yavruları. Ay kedi gelir yer bunları gece diyor kadın. Ne yapsak koli falan mı bulsak diyorum, ay hava sıcak nereden bulacağız koli diyorlar. Yani öleceklerini biliyorlar, ben ne yapsak diye düşünüyorum, zerre umurlarında değil. Çok zoruma gitti. Kuş olabilirler ama üç tane bebek hayvan onlar. Hepside anne. Ne bileyim belki ben fazla duygusalımdır. Yardıma muhtaç üç yavruya aman ölür onlar denmesi zoruma gitti
Yuva çok ince bir dalda, 5. Kat hizasında. Bizimde aklımıza gelen ilk o olmuştu. Ama belediyeyi düşünemedik açıkçası, teşekkür ederim, ben hemen bir araştırıp arayayım, bakalım ne diyeceklerBelediyeye haber verseniz ? Veteriner hizmeti alırsınız. Bir de yuvaya koysanıx daha iyi olmaz mı ? Anneleri bakardı.
Bence kıyma yesinler ya, valla nolur kıyma yesinler, dana alırım, en güzelinden alırım, 2 kez çekerim ama kıyma yesinlerAklıma şimdi geldi. Balıkçıların kullandığı canlı yemleri cesaretiniz varsa parçalayıp vermeyi deneseniz mi? Çünkü kuşlar bildiğim kadarıyla larva ve böcekle besliyor yavrularını.
Hanımlar merhaba. Dün bu konuda canım sıkıldı ve yardıma da ihtiyacım var, size sorayım dedim.
Annemlerin sitesinin orta yerinde ki ağaca kargalar yuva yapmıştı. Bütün site izledik, baya baya büyüttüler. Dün gittiğimizde parkın orada sürekli bağırıyor karga, balkondan baktım yavrular yuvada değil. Hepsi aşağı düşmüş4 tane yavru vardı, biri ölmüş. Site görevlisi öleni alıp atayım derken saldırmışlar, kimse korkudan yaklaşmıyor. Kızımla indim aşağı, birşey yapmak lazım diyorum parkta annelere. Ay ölür bunlar yazık diyorlar. Bir şekilde bakmak lazım diyorum. Ay ay yazık diyorlar. Görevliye dedim abi napalım bunları, ramazan olmasa bir yere atardım ama şimdi günah dedi. Ramazan olmasa günah değil mi hayvanı ölsün diye atmak ne biçim insansın dedim sesini çıkarmadı.
Ara sıra gidiyor anne baba, yaklaşıp bakıyorum yavrulara, halsizler uçabilecek gibi değiller en az 10 günleri var. Çocuklar gidip elliyorlar, hiç kimse yavrum yapma günah falan demiyor, öyle bakıyorlar. Neyse bekledik eşimle. Bir sürü insanla konuştum, hava kararınca birşey yapalım diye, hepsi ay ölecekler yazık diyor. Birşey yapan yok.
Hava iyice karardı, indik aşağı 2 yavruyu bulduk. 3.yü bulamadık. Zaten kapkara, elimizde fener, hayvanda simsiyah. Aldık ikisini uyuyorlardı, yemek yemediler ama çok sıcak olduğu için enjektörle su verdik.
Annem sabah aramış aramış, üçüncüyüde bulmuş. Büyük bir gül fidanının ortasına girmiş, ondan görememişiz. Dili yapışmış, ölmek üzereymiş. Annem hafif hafif su vere vere içirmiş kendine gelmiş biraz.
Şimdi sorun şu, yemek yediremiyoruz. Enjektörle kaşıkla falan deniyoruz, ağızlarını açmıyorlar. Su için açıyorlar ama sulu ekmek, etli pilav falan denedik rondoda çekip, yemiyorlar. İnternette kedi maması gördüm. İşe yarar mı fikrim yok. Zorla gagalarını açıp tepsek boğulurlar mı acaba? Ayrıca annemler akşamüstü gidiyor şehir dışına. Anahtarı var bende. Belki anneleri bulur diye düşünüyoruz çünkü ağaçla annemin balkon arasında 1 kat, 10 metre falan var. Ama bulamazsa ben bu hayvanları günde 2 kere beslesem yeter mi acaba? Annem su kabı koymuş ama devirmişler. Suyunda vermem lazım hava çok sıcak çünkü. Hiç karga bakmadım, birde ısırıyor manyaklar :) Nasıl yapacağız bunları, bana bir fikir lütfen.
Ben de öyleBence kıyma yesinler ya, valla nolur kıyma yesinler, dana alırım, en güzelinden alırım, 2 kez çekerim ama kıyma yesinlergerekirse yaş kedi maması bile alırım ama o gımıl gımıl, vıcık vıcık, canlı şeyi ben elleyemem
İlk aklımıza gelen oydu, yakında büyük bir klinik var, aradık ama ücretsiz ilgilenemeyeceklerini söylediler. Biz 2 işsiz, gelirsiz, eldekiyle idare etmeye çalışan, bir yaşında bebeği olan bir çiftiz malasef. Öğle arası geçsin, belediyenin veterinerlik müdürlüğünü arayacağım, burada bir arkadaş söyledi.E bi veterinere goturseniz
Hiç karga bakmadım, birde ısırıyor manyaklar :)