İnsanlığımız ve karga bakımı

Haberlerde izlemiştim. Genç bir çocuk yaralı bir kargayı alıp evine getirmiş bakıp iyileştirmiş. İyileşen karga çocuğun gözünü oymuş. Rica ediyorum çok dikkatli olun, evcil hayvan olamayacak karakterde bir kuş karga. Uzaktan besleyin bir şekilde

Bunlar daha bebe ama ısırıyorlar tabi, haklısınız. Bizim amacımız ölmesinler, toparlansın, uçsun gitsinler. Belki daha çok vahşi olmadıklarından saldırmazlar bize. Yani inşallah

Gak gaaak, bence bir kutuya koyup veterinere gtrn.. Ceviz içide verebilirsiniz..

Belediyede veteriner oluyor arayıp bilgi alsanız? Ben balkonumdaki kumrular için aramıştım sağolsun yardımcı olmuştu. Birde anneleri görürse size saldırabilir. Hatta yavrularda saldırabilir. "besle kargayı oysun gözünü" atasözü gerçekten geçerliliği olan bir söz :)

Bu çok güzel fikirmiş, hemen bakıyorum sayfaya, çok teşekkür ederim.
Kargaların gagasını açın yumurtanın sarısı, peynir, sulandırılmış sütle bulamaç yapıp enjektörle yavaş yavaş kursağına sıkın, yavru kuşlar yemeği ağzında tutmaz, anneleri kursağına iter mamayı, biz karga baktık, eşim yumurta sarısı, peynir, sütle mama hazırlıyordu, biraz daha serpilince bir öğün bu mamadan veriyorsa bir öğün tavuk butu veya kıymadan bulamaç yapıyordu, biz enjektör kullanmadık eşim direkt eliyle kursağına bırakıyordu yemeği, ısırmaya kalkar ama alışınca ısırmaktan vazgeçiyorlar, yemek yerken kursaklarındaki yemek yüzünden çöp öğütücüsü gibi ses çıkarırlarsa korkmayın :))

Yavrular birkaç haftaya kadar uçacak gibi görünüyorsa ki zaten büyük ihtimalle kanat çırpıp uçma denemeleri yaparken düşmüşlerdir, her gün karşılarında kanat çırpma hareketleri yapın, çok taklitçi kuşlardır, yaptığınız herşeyi tekrar ederler ve alışınca sizi anneleri gibi benimserler.

Canlı yem solucan böcek vs deneyebilirsiniz belki. Yavrularını direk kendi ağızlarından besliyorlar sanırım onu nasıl benzetebilirsiniz bilmiyorum. Biz tavuklar hastalandığında ilaç verirdik çay kaşığıyla gagalarını açıp. Hastalanınca yemek de yemezlerdi onu da minik minik kaşıkla beslerdik. Başka seçenek bulamazsanız deneyebilirsiniz.

Kargalar ne durumdalar acaba? İnşaallah yaşıyorlardır. Ben de birkaç sene önce yavru karga bulmuş, hatta buraya da konu açmış fakat yaşatamamıştım ne yazık ki. Ağzını bıçak açmıyordu, açlıktan ölmüştü. Sizin böcükler ne alemde

keşke ben bulsam karga en sevdiğim hayvanlardan biri.bulsam beslerdim büyük bir zevkle.sizinkiler ne oldu acaba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…