İnsanlığımız ve karga bakımı

Haberlerde izlemiştim. Genç bir çocuk yaralı bir kargayı alıp evine getirmiş bakıp iyileştirmiş. İyileşen karga çocuğun gözünü oymuş. Rica ediyorum çok dikkatli olun, evcil hayvan olamayacak karakterde bir kuş karga. Uzaktan besleyin bir şekilde

Haberlerde izlemiştim. Genç bir çocuk yaralı bir kargayı alıp evine getirmiş bakıp iyileştirmiş. İyileşen karga çocuğun gözünü oymuş. Rica ediyorum çok dikkatli olun, evcil hayvan olamayacak karakterde bir kuş karga. Uzaktan besleyin bir şekilde
Bunlar daha bebe ama ısırıyorlar tabi, haklısınız. Bizim amacımız ölmesinler, toparlansın, uçsun gitsinler. Belki daha çok vahşi olmadıklarından saldırmazlar bize. Yani inşallah :KK70:

Gak gaaak, bence bir kutuya koyup veterinere gtrn.. Ceviz içide verebilirsiniz..

Hanımlar merhaba. Dün bu konuda canım sıkıldı ve yardıma da ihtiyacım var, size sorayım dedim.
Annemlerin sitesinin orta yerinde ki ağaca kargalar yuva yapmıştı. Bütün site izledik, baya baya büyüttüler. Dün gittiğimizde parkın orada sürekli bağırıyor karga, balkondan baktım yavrular yuvada değil. Hepsi aşağı düşmüş :KK43: 4 tane yavru vardı, biri ölmüş. Site görevlisi öleni alıp atayım derken saldırmışlar, kimse korkudan yaklaşmıyor. Kızımla indim aşağı, birşey yapmak lazım diyorum parkta annelere. Ay ölür bunlar yazık diyorlar. Bir şekilde bakmak lazım diyorum. Ay ay yazık diyorlar. Görevliye dedim abi napalım bunları, ramazan olmasa bir yere atardım ama şimdi günah dedi. Ramazan olmasa günah değil mi hayvanı ölsün diye atmak ne biçim insansın dedim sesini çıkarmadı.
Ara sıra gidiyor anne baba, yaklaşıp bakıyorum yavrulara, halsizler uçabilecek gibi değiller en az 10 günleri var. Çocuklar gidip elliyorlar, hiç kimse yavrum yapma günah falan demiyor, öyle bakıyorlar. Neyse bekledik eşimle. Bir sürü insanla konuştum, hava kararınca birşey yapalım diye, hepsi ay ölecekler yazık diyor. Birşey yapan yok.
Hava iyice karardı, indik aşağı 2 yavruyu bulduk. 3.yü bulamadık. Zaten kapkara, elimizde fener, hayvanda simsiyah. Aldık ikisini uyuyorlardı, yemek yemediler ama çok sıcak olduğu için enjektörle su verdik.
Annem sabah aramış aramış, üçüncüyüde bulmuş. Büyük bir gül fidanının ortasına girmiş, ondan görememişiz. Dili yapışmış, ölmek üzereymiş. Annem hafif hafif su vere vere içirmiş kendine gelmiş biraz.

Şimdi sorun şu, yemek yediremiyoruz. Enjektörle kaşıkla falan deniyoruz, ağızlarını açmıyorlar. Su için açıyorlar ama sulu ekmek, etli pilav falan denedik rondoda çekip, yemiyorlar. İnternette kedi maması gördüm. İşe yarar mı fikrim yok. Zorla gagalarını açıp tepsek boğulurlar mı acaba? Ayrıca annemler akşamüstü gidiyor şehir dışına. Anahtarı var bende. Belki anneleri bulur diye düşünüyoruz çünkü ağaçla annemin balkon arasında 1 kat, 10 metre falan var. Ama bulamazsa ben bu hayvanları günde 2 kere beslesem yeter mi acaba? Annem su kabı koymuş ama devirmişler. Suyunda vermem lazım hava çok sıcak çünkü. Hiç karga bakmadım, birde ısırıyor manyaklar :) Nasıl yapacağız bunları, bana bir fikir lütfen.
Belediyede veteriner oluyor arayıp bilgi alsanız? Ben balkonumdaki kumrular için aramıştım sağolsun yardımcı olmuştu. Birde anneleri görürse size saldırabilir. Hatta yavrularda saldırabilir. "besle kargayı oysun gözünü" atasözü gerçekten geçerliliği olan bir söz :)

Bu çok güzel fikirmiş, hemen bakıyorum sayfaya, çok teşekkür ederim.
Kargaların gagasını açın yumurtanın sarısı, peynir, sulandırılmış sütle bulamaç yapıp enjektörle yavaş yavaş kursağına sıkın, yavru kuşlar yemeği ağzında tutmaz, anneleri kursağına iter mamayı, biz karga baktık, eşim yumurta sarısı, peynir, sütle mama hazırlıyordu, biraz daha serpilince bir öğün bu mamadan veriyorsa bir öğün tavuk butu veya kıymadan bulamaç yapıyordu, biz enjektör kullanmadık eşim direkt eliyle kursağına bırakıyordu yemeği, ısırmaya kalkar ama alışınca ısırmaktan vazgeçiyorlar, yemek yerken kursaklarındaki yemek yüzünden çöp öğütücüsü gibi ses çıkarırlarsa korkmayın :))

Yavrular birkaç haftaya kadar uçacak gibi görünüyorsa ki zaten büyük ihtimalle kanat çırpıp uçma denemeleri yaparken düşmüşlerdir, her gün karşılarında kanat çırpma hareketleri yapın, çok taklitçi kuşlardır, yaptığınız herşeyi tekrar ederler ve alışınca sizi anneleri gibi benimserler.

Canlı yem solucan böcek vs deneyebilirsiniz belki. Yavrularını direk kendi ağızlarından besliyorlar sanırım onu nasıl benzetebilirsiniz bilmiyorum. Biz tavuklar hastalandığında ilaç verirdik çay kaşığıyla gagalarını açıp. Hastalanınca yemek de yemezlerdi onu da minik minik kaşıkla beslerdik. Başka seçenek bulamazsanız deneyebilirsiniz.

Kargalar ne durumdalar acaba? İnşaallah yaşıyorlardır. Ben de birkaç sene önce yavru karga bulmuş, hatta buraya da konu açmış fakat yaşatamamıştım ne yazık ki. Ağzını bıçak açmıyordu, açlıktan ölmüştü. Sizin böcükler ne alemde :KK43:

keşke ben bulsam karga en sevdiğim hayvanlardan biri.bulsam beslerdim büyük bir zevkle.sizinkiler ne oldu acaba.

X