İnsanların yorum yapma merağı.

Lady Guinevere

“Size Nasıl Geliyorsa”
Kayıtlı Üye
6 Mart 2024
9.124
7.788
28
Kızlar etrafımda muhabbetimin olduğu-olmadığı herkes hamileliğim hakkında yorum yapmaya başladı. Mesela gecenlerde gecmis olsuna annemin teyzesine gittik. Bizden başka misafirler de vardı ve kenarda oturup hamileliğim hakkımda yorum yapmışlar (akrabam duymuş) Yok karnı hiç 7 aylık hamile gibi değil. Hiç hamileye benzemiyor sadece kilo almis gibi falan.

30.haftada kontrolüm vardı kontrolde her sey normal. Bebek 30.haftada 1444 gr’dı. doktor her sey yolunda diyor ama insanlar beni artık sinir etmeye başladı. Bugün de çok samimi olmadığım bi akraba eve geldi. İki saat karnıma bakıyor zaten farkettim. Sonra birden dedi ki “senin hiç karnın yok” dedim sus nazar değdireceksin. niyetini anladım ama şakaya vurdum. Bu sefer döndü dedi ki “yok nazardan demiyorum neredeyse 8 aylıksın ben senin kadarken kocamandı karnım”

tek tek herkeste aynı olmayacağını, karın büyüklüğüyle bebeğin sağlığının bi ilgisinin olmadığını falan anlatmaya gerek bile duymadım. sinirimi bozdu. neyin ne olduğunu biliyorum ama insanların bu kadar başkalarını kötü hissettirmek için uğraşmaları sinirini bozuyor.

Baska bir takım insan da sürekli karnımı gizlememi söylüyor. Karnını gizle bebek edepsiz olur, karnını gizle birinin gözü kalır nazar değer. Yani dısarı çıkarken, kıyafet alırken anam ağlıyor. Belki kötü niyetli değiller öyle inanıyorlar ama baskı kuruyorlar. Ben de kötü hissediyorum. Hamileleri neden salmıyor bu insanlar anlamıyorum. Basını kapat melekleri kaçırıyorsun, bebeğini koruyamaz melekler diyen bile oldu?? Hayatımın her döneminde açıktım simdi hamileyim ve melekler kaçmasın diye kafamı kapatacakmısım. Bunaldım ayol. Öffffff 🙄

Kızlar etrafımda muhabbetimin olduğu-olmadığı herkes hamileliğim hakkında yorum yapmaya başladı. Mesela gecenlerde gecmis olsuna annemin teyzesine gittik. Bizden başka misafirler de vardı ve kenarda oturup hamileliğim hakkımda yorum yapmışlar (akrabam duymuş) Yok karnı hiç 7 aylık hamile gibi değil. Hiç hamileye benzemiyor sadece kilo almis gibi falan.

30.haftada kontrolüm vardı kontrolde her sey normal. Bebek 30.haftada 1444 gr’dı. doktor her sey yolunda diyor ama insanlar beni artık sinir etmeye başladı. Bugün de çok samimi olmadığım bi akraba eve geldi. İki saat karnıma bakıyor zaten farkettim. Sonra birden dedi ki “senin hiç karnın yok” dedim sus nazar değdireceksin. niyetini anladım ama şakaya vurdum. Bu sefer döndü dedi ki “yok nazardan demiyorum neredeyse 8 aylıksın ben senin kadarken kocamandı karnım”

tek tek herkeste aynı olmayacağını, karın büyüklüğüyle bebeğin sağlığının bi ilgisinin olmadığını falan anlatmaya gerek bile duymadım. sinirimi bozdu. neyin ne olduğunu biliyorum ama insanların bu kadar başkalarını kötü hissettirmek için uğraşmaları sinirini bozuyor.

Baska bir takım insan da sürekli karnımı gizlememi söylüyor. Karnını gizle bebek edepsiz olur, karnını gizle birinin gözü kalır nazar değer. Yani dısarı çıkarken, kıyafet alırken anam ağlıyor. Belki kötü niyetli değiller öyle inanıyorlar ama baskı kuruyorlar. Ben de kötü hissediyorum. Hamileleri neden salmıyor bu insanlar anlamıyorum. Basını kapat melekleri kaçırıyorsun, bebeğini koruyamaz melekler diyen bile oldu?? Hayatımın her döneminde açıktım simdi hamileyim ve melekler kaçmasın diye kafamı kapatacakmısım. Bunaldım ayol. Öffffff 🙄
Sen eve döndün mü annenlerle misin hala?

Lady niye bu kadar etrafındakilere odaklısın anacım? Boşver takılacak yer arama bak ne güzel minicik karnınla bebeğin sağlıklı gelişiyor. Benim de karnım çok yok hatta her foto attığımda aaa bebek nerdeee diyolar gülüyorum geçiyorum. Yaşlıların ağzı durmaz takılma kendine stres yaratma yav. Sen kendine bildiğin dert arıyosun 😂

Lady niye bu kadar etrafındakilere odaklısın anacım? Boşver takılacak yer arama bak ne güzel minicik karnınla bebeğin sağlıklı gelişiyor. Benim de karnım çok yok hatta her foto attığımda aaa bebek nerdeee diyolar gülüyorum geçiyorum. Yaşlıların ağzı durmaz takılma kendine stres yaratma yav. Sen kendine bildiğin dert arıyosun 😂
hayır ama yaşlılar da demiyor bunu 😂😂 hepsi genc. evet galiba ne kadar takmıyorum desem de insanları çok takıyorum. ama hadsizlik yani. ben mi dısarıdan çok yoruma açık görünüyorum diye merak ediyorum

2 hamilelik geçirdim sunlarin hiçbirini yasamadim, nasil bir cevredesiniz yahu hala daha bu sacmaliklar yasaniyor, uzuldum halinize.

Keske oraya gitmeseydiniz giniver.
bu aralar ben de aynı seyi düsünüyorum. kücük bi yerde yasıyoruz. hemen hemen herkes akraba, değilse bile herkes tanıdık. ve hadsizler ben anlamadım.

keske hiç gelmeseydim. bebeğim için iyi olanı yapmaya çalışırken kendimi ful stresli bi ortama soktum 🥲

hayır ama yaşlılar da demiyor bunu 😂😂 hepsi genc. evet galiba ne kadar takmıyorum desem de insanları çok takıyorum. ama hadsizlik yani. ben mi dısarıdan çok yoruma açık görünüyorum diye merak ediyorum
Yaşlılar için gebelik, doğum falan extrem şeyler değil zaten pek üstünde durmuyorlar. Gençler bunu biraz kıyas, biraz kıskançlıktan yapıyor. Bir de artık sosyal medyada falan her şeyin bir uzmanı, fikir vereni, görüş bildireni var ya... insanlar da kendini her haltın uzmanı yorum yapıcısı sanmaya başladı. Hee de geç herkesin her dediğine takılırsaaan işin iş.

Bu insanlar tükenmeyecek ama biliyorsun. Doğuracaksın sütün yetiyo mu emzirebiliyor musun ben senin gibiyken ohooo diyecekler. Bebeğin büyüyecek gideceksin bu çocuk kilo almamış hiç mi beslemiyorsun diyecekler. Cevabını vermeye ve kafana da takmamaya hazır olman lazım. Sen kendi kendini strese sokup bebeği de stres topu yapıyosun şu an. Sal gitsin ne güzel fitim sizin gibi domuşuk olmamışım de gül geç onlar stres olsun anacım aaa

Hadsizlik olduğunu sen de söylüyorsun. Bunu biliyorsun. İnsanlar sürekli bişeyler hakkında konuşur hamilelik bitince de mlsf ki çocuk bakma şeklim hakkında konuşacaklar ( aç bu çocuk aç ağlıyo jdjd) o yüzden hamileliğinin tadını çıkar bunlara hiiiç kafanı takma

Bu insanlar tükenmeyecek ama biliyorsun. Doğuracaksın sütün yetiyo mu emzirebiliyor musun ben senin gibiyken ohooo diyecekler. Bebeğin büyüyecek gideceksin bu çocuk kilo almamış hiç mi beslemiyorsun diyecekler. Cevabını vermeye ve kafana da takmamaya hazır olman lazım. Sen kendi kendini strese sokup bebeği de stres topu yapıyosun şu an. Sal gitsin ne güzel fitim sizin gibi domuşuk olmamışım de gül geç onlar stres olsun anacım aaa
ya evet 😂 simdiden sakın sezaryen olma, kilo veremezsin, emziremezsin falan diyorlar. ben doktor neyi uygun görürse onu yapıcam diyip geciyorum. anlatıyor yok iki gün sancı çekmiş de sezaryena okay dememiş ama hiç pişman değilmis vs. bu kadar yoruma açık bir konu değil bence bunlar.

kıskançlar anacım salla bana karnın hiç yok diyen kadar karnın ne kadar büyümüş diyen var hangi birini takcam dsflk

Yorum yapılması konusunda haklısınız ancak karnın hiç yok derken bebeğin sağlığıyla ilgili olumsuz bir şey kasdetmiyorlardir.

ne kadar cahil insanla dolu çevren
en iyisi mesafe koyman
görmezsen duymazsin
ayrica ic karin mi derler? bazi hamilelerin bebegi disaridan cok belli olmuyor. benim anne tarafi sulalem cok zayiftir ama hamilelikle minimum 20 kilo alirlar. annem 30 almis, teyzem daha da fazla.Genimiz bu yani en dikkat eden bile Varil gibi oluyor, ayaklari devlesiyor. neticede dogurdugu 3 kilo cocuk
baba tarafinda da bazi kuzenlerim var. doguma bir ay kalmis arkadan gören genc kiz zanneder, onde top yutmus gibi minik bir karin var. hatta bir kuzenim tüm hamileliği boyunca istifra etmisti, o kadar kilo vermisti ki 5-6 aylik hamileyken ilk gebe kaldigi kiloya yeni varmisti:) sonuc olarak onun da doğurduğu 3 kilo cocuk:)
hic takilma milletin cahil cahil laflarina. inan gebelik nedeniyle kilo alanlara da laf soyleniyor. sanma ki onlara sadece masallah deniyor.
ben hatırlıyorum, teyzem 6 ayliktj karni 9 ay gibiydi hamile kiyafetleri artik olmuyordu lastik etek giyinirdi. ona da "cocuk 12 aylik oldu ne zaman doguracan" derlerdi, "bu karindan bebek cikmaz, dogdugu gibi sofraya oturur et yer" falan derlerdi. herkes geyigini yapardi hep

Sen bi de doğunca gör. 🤣 Gayet sıcak havada bi amcayla geçisiyoduk bi sokağın köşesinde. Annesi üşür bu dedi çocuğun kafasında şapka yok diye. Yani 2 saniyelik geçişme anı. Ve hava da gayet sıcaktı.

X