İNSANLARIN BENCİLLİĞİ, ISRARLARI VE BENİ PSİKOLOG OLARAK GÖRMELERİ!!!

Haklisiniz acmayin anne yada babanizi ararsada onlar ders calistiginizi soylesin israr ederseler de sizin de daha yeni toparlandiginizi doktorunuzun stresten uzak durmaniz gerektigini soyledigini söylesinler arkadas konusunda siniri siz koyun kuzenleri babaniz guzel bir dille aciklasin

Haklisiniz acmayin anne yada babanizi ararsada onlar ders calistiginizi soylesin israr ederseler de sizin de daha yeni toparlandiginizi doktorunuzun stresten uzak durmaniz gerektigini soyledigini söylesinler arkadas konusunda siniri siz koyun kuzenleri babaniz guzel bir dille aciklasin
Uçak modunda genelde telefonum zaten. Telefonumu kullanamaz oldum. Uçak modunda olunca da Ayşe diye adlandırdığım kuzenim, whatsappdan arıyor bu seferde . Eni konu ben uygun bir dille diyeceğim.

Karşıdaki insan ağlaya ağlaya arayınca veya çok kötüyüm verin telefonu dedikçe , annem ve babam eğer ders çalışıyor deşeler kötü olan biz oluruz. Bak ne yaptılar kötü olduğu Halde benim kızım olur. Ben kendim yeni toparlanmaya başlamıştım zaten. Benide dibe çekmelerine izin vermeyeceğim artık.

Vallaha bazen kötü olmayi göre alacaksin. Bizim bir sürü insana yardimimiz dokundu, ama bugün isleri bittigi icin dönüp yüzümüze dahi dogru düzgün bakmiyorlar.

Vallaha bazen kötü olmayi göre alacaksin. Bizim bir sürü insana yardimimiz dokundu, ama bugün isleri bittigi icin dönüp yüzümüze dahi dogru düzgün bakmiyorlar.
İnsanlar çok bencil haklısınız. O kadar menfaatçi ve çıkarcı insan dolu ki etraf. Karşısındaki insanın ne hissettiği zerre önemli değil. Kendimizi düşünmek gerek aslında.

Psikoloğum bi süre acil durumlar haricinde telefonu kullanmayıp kendimle başbaşa kalmamı, bi süre insanlarla görüşmememi tavsiye etti deyin, kan emici insanlara izin vermeyinn, daha önceki mesajlarınızı da okumuştum, ne kadar yol katettiğiniz burdan bile gözüküyor, tekrar başa dönmemek için gerekiyorsa kalp kırın, sizden ve ruh sağlığınızdan önemli değil hiç bişey

Benzer süreçlerden geçiyorsunuz diye bir derttaş olarak görüp iletişim halinde olmak istiyorlar belli ki. Ama çocuk değilsiniz konuşmak istediğinizde konuşur istemediğinizde konuşmazsınız bunun için size küsecek olurlarsa da bu sizin için iyi bir şey olur sanırım. Yeni bir hayat kuruyorsunuz kendinize, tedavi görüyorsunuz, ders çalışıyorsunuz, bunların arasında çok fazla sizi darlamaları da sizdeki iyileşme sürecini olumsuz etkiliyor. Neden sizi aşağı çeken insanlara hayatınızda yer veriyorsunuz ki bu akrabanız bile olsa. Nasıl size iyi gelmediği için eşinizi çıkardınız hayatınızdan gerekirse kuzenlerle de görüşmeyin, ailenize de izah edin siz açmadınız diye onları aradıklarında şu an müsait değil diyecekler bu kadar. Hayat sizin hayatınız.

Akraba olduklari icin kibarca, aciklayarak soyle bence. Anlayisla karsilamazlarsa kendileri bilir.

Ben hala iyilesme surecindeyim, bu tarz olumsuz konular hakkinda konusmak, kotu hatiralarimi canlandiriyor.. Yaptigimiz konusmalarin Iyilesme surecimi olumsuz etkiledigini fark ettim. Suan biraz iyi hissediyorsam bunu aldigim profesyonel yardima borcluyum. Istersen benim doktorumdan ve psikologumdan senin icin randevu alabiliriz.
Bu durumu destek alarak daha kolay atlatabilirsin.

Tarzinda bir mesaj atabilirsin. Elinde de kanit olur. Boyle duzgun tane tane acikladiktan sonra kalkipta ailesi seni suclayamaz.

Sen de insansin, yasadigin seyler hic kolay degilmis.
Daha tam olarak bitmemis bile, hala bosanma asamasindaymisin. iyilesmeye calisiyorsun.. Arasin annesine babasina anlatsin derdini. Neden sen? Seni bu sekilde somurmelerine daha fazla izin verme.
Karşıdaki insan ağlaya ağlaya arayınca veya çok kötüyüm verin telefonu dedikçe , annem ve babam eğer ders çalışıyor deşeler kötü olan biz oluruz. Bak ne yaptılar kötü olduğu Halde benim kızım olur. Ben kendim yeni toparlanmaya başlamıştım zaten. Benide dibe çekmelerine izin vermeyeceğim artık.

Psikoloğum bi süre acil durumlar haricinde telefonu kullanmayıp kendimle başbaşa kalmamı, bi süre insanlarla görüşmememi tavsiye etti deyin, kan emici insanlara izin vermeyinn, daha önceki mesajlarınızı da okumuştum, ne kadar yol katettiğiniz burdan bile gözüküyor, tekrar başa dönmemek için gerekiyorsa kalp kırın, sizden ve ruh sağlığınızdan önemli değil hiç bişey
Haklısınız , dediğiniz gibi yapacağım artık . Çünkü bu günlere kolay gelmedim. Tekrar başa sararsam sıkıntısını çeken ben olacağım , onlar değil .

Benzer süreçlerden geçiyorsunuz diye bir derttaş olarak görüp iletişim halinde olmak istiyorlar belli ki. Ama çocuk değilsiniz konuşmak istediğinizde konuşur istemediğinizde konuşmazsınız bunun için size küsecek olurlarsa da bu sizin için iyi bir şey olur sanırım. Yeni bir hayat kuruyorsunuz kendinize, tedavi görüyorsunuz, ders çalışıyorsunuz, bunların arasında çok fazla sizi darlamaları da sizdeki iyileşme sürecini olumsuz etkiliyor. Neden sizi aşağı çeken insanlara hayatınızda yer veriyorsunuz ki bu akrabanız bile olsa. Nasıl size iyi gelmediği için eşinizi çıkardınız hayatınızdan gerekirse kuzenlerle de görüşmeyin, ailenize de izah edin siz açmadınız diye onları aradıklarında şu an müsait değil diyecekler bu kadar. Hayat sizin hayatınız.
Haklısınız . Dediğiniz gibi yapacağım . Gerekirse kalp da kıracağım. Çünkü ben eski halime dönersem, olan sadece bana olacak , kimseye değil .

Akraba olduklari icin kibarca, aciklayarak soyle bence. Anlayisla karsilamazlarsa kendileri bilir.

Ben hala iyilesme surecindeyim, bu tarz olumsuz konular hakkinda konusmak, kotu hatiralarimi canlandiriyor.. Yaptigimiz konusmalarin Iyilesme surecimi olumsuz etkiledigini fark ettim. Suan biraz iyi hissediyorsam bunu aldigim profesyonel yardima borcluyum. Istersen benim doktorumdan ve psikologumdan senin icin randevu alabiliriz.
Bu durumu destek alarak daha kolay atlatabilirsin.

Tarzinda bir mesaj atabilirsin. Elinde de kanit olur. Boyle duzgun tane tane acikladiktan sonra kalkipta ailesi seni suclayamaz.

Sen de insansin, yasadigin seyler hic kolay degilmis.
Daha tam olarak bitmemis bile, hala bosanma asamasindaymisin. iyilesmeye calisiyorsun.. Arasin annesine babasina anlatsin derdini. Neden sen? Seni bu sekilde somurmelerine daha fazla izin verme.
Çünkü insanlar o kadar bencil ki... Ben iyi olayım da kime ne olursa olsun derdindeler. Bundan sonra izin vermeyeceğim kesinlikle. Çünkü ben bu kadar yol kat etmişken, eski kötü günlerime dönersem olan sadece bana olacak, onlara değil .

Haklısınız . Dediğiniz gibi yapacağım . Gerekirse kalp da kıracağım. Çünkü ben eski halime dönersem, olan sadece bana olacak , kimseye değil .
Şöyle bir durum da var siz kötü bir psikolojide olup kendini toparlayan yeni hayatına odaklanan bir akraba/arkadaşınızı bu kadar darlasanız onlar çoktan ilişkiyi kesmişti sizinle bence. Siz neden çekmeye devam edesiniz ki onları değil mi 😊

Önce kendi ruh halinizi düşünmelisiniz, böyle bencil insanlarla aranıza mesafe koymalısınız. Zor bir dönemden geçmişsiniz ve ne güzel kendinizi iyileştirmeyi seçmişsiniz ve bu iyileşme sürecinde de kendi kendinizle arkadaş olmak en iyisi olur diye düşünüyorum bu tip insanlar enerji vampiri gibidirler. Sizinde pozitif enerjinizi kendinize ve daha güzel şeylere saklamanız lazım bence ☺ Geçmiş olsun, Rabbim hepimizi hayırlı kullarıyla karşılaştırsın InşaAllah 🤲

İyi geceler kızlar. Beni tanıyanlar bilir. Ama bilmeyenler için, kısaca özet geçeyim. Boşanma aşamasındayım, çok ağır şeyler yaşadım ( beni öldürmeye kalkması, tehditleri, uyuşturucu madde kullanımı ve halüsinasyon görmesi )ve 7 aydan beri ailemleyim, çocuğum yok. Şu an psikolojik olarak destek alıyorum. İlaçlar kullanıyorum ve terapiye gidiyorum . Çok şükür toparlanmaya başlamıştım Durumum iyiye gidiyordu. Ta ki şu son iki haftaya kadar... benim sorunum şu , çevremdeki insanlar beni çok sık boğaz ediyorlar. İki kuzenim boşanma aşamasında. Takma isim kullanayım. Ayşe ile geçen sene bir küslüğüm olmuştu.Büyük bir yanlışı oldu bana karşı. Kinci bir insan değilim. Eskisi gibi olmasamda , konuşma teklifini geri çevirmedim. Unutmadım yaptıklarını tabiki. Kimsenin yuvası yıkılsın istemem, insani olarak üzülüyorum ama benim bi programım var, ona uygun ders çalışıyorum. Dikey geçiş sınavına hazırlanmaya çalışıyorum. Ayrıca Klavye çalışıyorum. Telefonumu da uçak moduna alıyorum dikkatim dağılmasın diye. Ayşe beni aramış kapalıydı telefonum. Sonra annemi aramış, annem duymamış . Babamı aramış. Babam açmış , çığlık çığlığa ağlayarak ; amca papatyaya söyle beni arasın, arıyorum açmıyor diye. Babam geldi ,söyledi. Aradım bende çalışmamı bırakarak. Bağırmasından, çığlığından anlayamıyorum ne dediğini. Papatyam nerdesin sen papatyam nerdesin diyor. Ne oldu ? Ders çalışıyordum dedim. Önemli bir şey oldu sandım. Sanırsın ki babası ölmüş. Duvarlar üstüme üstüme geliyor , yapamıyorum, sen nasıl bu kadar güçlüsün, mutluluk rolü mü oynuyorsun yoksa gerçekten atlattın mı , ben senin gibi güçlü olamıyorum vs gibi şeyler söyledi.Ya bütün imkanlara sahipsin, ayrı evin var çoçuğunda yok daha ne istiyorsun dedim. Ayrıca ,evet güçlüyüm sende olabilirsin, mutluluk rolü oynamıyorum, gerçekten mutlu hissediyorum kendimi dedim.Ağlıyor hala. Dilime kadar geldi, söylemedim, üzülmesin diye. Boşandığı eşiyle yeniden evlenmişti şimdi tekrar boşanıyor. Yüzüne vuruyor gibi olmasın diye bir şey demedim. Psikologa git destek al , iyi gelir dedim. Benim psikologum sen ol diyor. Ya ben bana yaptığı büyük yanlışa rağmen yine insanlık yapıp konuştum. Ama kendini düşünüyor hala. Ve bu aramaları devam ediyor iki günde bir. Ben açmazsam annemi arıyor. Annem duymazsa babamı arıyor. Diğer kuzenim Fatma’yı severim. O da sürekli aynı şeyleri anlatıyor her gün. Üzülüyorum evet . Yardımcı da olmak istiyorum ama dediğim ile kalıyorum. Ertesi gün yine aynı şeyleri anlatıyor. Diğer kuzenim Elif ise sabah saat 8 ‘a 9’a kadar uyanık kalıyor akşama kadar uyuyor. İstiyor ki ben de onun gibi olayım. Israr ediyor sürekli, ne olur görüntülü konuşalım ne olur diye . Uyuyacağım ilaç içiyorum ben, sabah da erken kalkıyorum diyorum. Off her gün aynı terane, bugün de uyumasan ne olur sanki ,sende tavuk gibisin vs. gibi şeyler söylüyor. Konuştuğum zaman sürekli kendi ile alakalı şeyler anlatıyor ve boğuluyorum artık. Onun haricinde arkadaşlarımın ısrarla mesaj atmalaları, ısrarla konuşmak istemeleri. İşim var , ders çalışıyorum veya uyuyacağım dedikçe , o zaman söz ver kanka yarın görüntülü konuşacağız diye emrivaki yapmaları... İyi geliyormuşum onlara, benle konuşmak terapi gibi oluyormuş. Bi insana iyi geliyorsam ne mutlu bana. Ama bende bir insanım. Benim yaşadığım şeyler zaten ağırdı. Yeni yeni toparlanmaya başlıyorum. Benimde psikolojim olumsuz etkileniyor artık. İlacımın biri 100 mg, diğeri ise 30 mg. Bugün ellerimi kontrol edemedim bir ara . Kalbim hızlı hızlı artıyordu, bi yarım saat boşluğa düştüm. Psikologum , durumun iyiye gidiyor Papatya, psikiyatristine söyle yavaş yavaş bıraktıralım sana ilacını bile demişti. Ama şu an ilacın dozunun yetmediğini hissediyorum. Karamsarlığa düşmeye başladım yine, ilacı kullanmadığım zamanlarda olduğu gibi.Babamda sinirlendi geçen gün , seni kötü etkileyecekler diye korkuyorum kızım, sorun dinleme o kadar çok dedi. Adam bile farkında. Sürekli olumsuz dert dinleyince , yaşadığım kötü günler geliyor aklıma. O dibe yeniden çöküyorum sanki. Ben o kadar çok kötü olay yaşamama rağmen , daha çoğu kişi bilmez . Ailem bile tüm detaylarını bilmez . Kimseyi arayıp sık boğaz etmedim , o zor zamanlarımda bile. Buraya konu açarken bile iki kere düşünüyorum ben. Acaba insanları bunaltır mıyım, diye . Haksızsam lütfen haksızsın diyin. Eleştiriye açığım. Durumu bu şekilde izah ettiğimde, anlayışlı olacak olsalar söylerdim , size söylediğim gibi. Bu durumda bana ne önerirsiniz ? Kimseyi kırmak istemiyorum, ama büyük patlamaktan korkuyorum artık. Doldum çünkü. Size içimi dökmek istedim . Değerli vaktini ayırıp okuyan ve yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim .
Haksızsınız.
"Hayır" demek sizi bencil yapmaz.
Hayır demeyi bilmiyorsunuz.
İnsanlar size ancak sizin izin verdiğiniz ölçüde bunu yapabilir.
Siz "kötü olmayayım", "faydam varsa ne ala" mantığı ile önce dinliyor yardım ediyor sonra burada iç döküyorsunuz.
Çok zor bir dönemden geçmişiniz ve bunları dinleyecek bir dönemde değilsiniz açık ve net.
Ama siz kendinizi düşünmezseniz kimse sizi düşünmez.

"Ayşecim programım var, yapmam gerekenler var. Biliyorum boşanma aşamasındasın ben de çok üzgünüm ama şu aralar stresten uzak durmak zorundayım" gibi bir mesaj atın aradıklarında. Tabi ki sıkıntısını biriyle paylaşmak istiyor insan fakat sürekli aynı mevzuları konuşmak gereksiz.

X