İnsanlar

deniziminincisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2013
429
404
Benim bir sorunum var arkadaslar. Ve icinden cikamiyorum.
Ben kalabalik bi ortama giremiyorum. Daha dogrusu tanimadigim bir ortama giremiyorum. Girmek istemiyorum. Ornegin bi ortamda herkes samimi sizinde tanidiginiz bir iki kisi var ama digerleriyle samimi degilsiniz ben kendimi cok yabanci hissediyorum.
Uyum saglayamiyorum. Bu bendenmi kaynakli bilmiyorum.
Cocuklugumda okulda boyleydim. Ozgven eksikligimi var bilmiyorum. Sonra sosyallestim falan baya her ortama giriyodum uyum sagliyordum tabi hat safhada degil normal ama baya baya iyiydim. Hatta cevremde beni oyle bilir.
Ama şimdi oyle degil yaklasik bir iki yildir. Gitmiyor. Sanki bir ortama girdigimde bi pot kiricakmisim, yanlis bisey soyliyceknisim gibi geliyor.
Yada orda dış kapının dis mandali gibi hissediyorum.
Sebebi ne blmyrum ama üçtür girdigim ortamlar benden once samimiyeti olan ortamlar. Ya ondan kaynaklı, yada ben bu donemde bir turlu uyum saglayamiyorum.

Sorun bu.
Birde sorum var.
Kalabalik bir ortamda tanidiginiz bir iki kisi var. Sevmediginiz insanlarda mevcud. O ortamada o kadar iciniz ısımadi. Ama tandginiz arkadaslar cgriyo yinede gitmekmi gerek uzak durmakmi? Yani haz etmediginiz insanlarla baskalarinin istegiyle bir arada olunurmu?

Biraz uzun oldu umarim anlasilir olmustur.

Ek olarak
Birde bir insana msj atmak istesem atamiyorum. Tepkisi ne olur bunu dert ediyorum. Hep once diger taraftan beklerim. Anacak cok samimi arkadaslarimdan beklemem.
Yanibhep karsi tarafin once bana nasil davrandgina bagli insan iliskilerim. Once ben dvrnmak istedgm gibi dvranmiyorum. Nasil cozucem bunu blmiyorum.

Son düzenleme:
Tanıdığınız insanın sizde ne kadar hatrı olduğuna ve sevmediğiniz insanla aranızda husumet olup olmadığına, bundan zarar görüp görmeyeceğinize bağlı.

Tanıdığınız insanın sizde ne kadar hatrı olduğuna ve sevmediğiniz insanla aranızda husumet olup olmadığına, bundan zarar görüp görmeyeceğinize bağlı.
Tanidigin kisi nrmal bi arkadas, sevmedgm insanlarla ayni ortmda olmakta beni griyo. Samimiyetsiz bi ortam. Benim icin yani oyle. Bunlar hisedilir zaten ben haz etmiyosam karsi tarafta etmiyodur.

Aynı durum bende de var bende tanımadığım ortamlarda geriliyorum. Bu ilk adımı karşıdan bekleme huyu bendede vardı ama baktimki olmuyo ben ilk adımı atan oldum bir iki defa siz adım atınca bu aliskanliginizi yemiş olursunuz. Diğer soru için de ben sahsen huzursuz olacağım bir ortama sırf arkadaşımda orda diye gitmem bi kaç defa böyle bi durumda kalmıştım o zamandan sonrada gitmiyorum öyle ortama arkadasimada söylüyorum falan kişi var gelmek istemiyorum diye zaten arkadaşım beni düşünüyorsa bu fikrimede saygı duymali bence

Herkes de biraz var bu durum . Bence tam tersi kalabalığa karış seni geren insanları sen de ger konuş. Sevdiklerinle daha fazla vakit geçir . Böyle yaparsan çevrenden olumlu tepkiler aldıkça sende özgüven toplarsın ve kim ne der diye düşünmessin tatlım

valla bi tanem herkes senin gibi insan sonuçta.yani çekinmeni gerektirecek bir durum yok.insanların ne düşündüğünü çok umursama.ve kendi fikrini her zaman belli et mesela hayır demeyi bilmek gibi bir şey.sırf başkalarına uyum sağlamak için aynı düşüncelere katılıyormuş gibi yapma.farklı düşünüyorsan açıkça belirt.bu seni farklı kılacaktır.soruna gelince ben istemediğim hiçbir ortama girmem.sevmediğim kişiler varsa ve kötü zaman geçireceğime inanıyorsam bahane uydururum niye canımı sıkayım ki?

Iste bazen arkadas istegi disinda bulnman gerekyo o ortamda. O noktada skinti basliyo. Diger konuda asilir evet haklisiniz. Ama ah şu gururlu insan tavrim olmasa.

Yakin cevrende nasil davraniyorsan ordada oyle davran demeye getirmissiniz sanirim. Evet haklisin aslinda. Fazla kasınca olmuyo.
Herkesi kendin gibi dusunup birazda dogalbolunca isler cozulecek sanirim.
Bakalim insallah toparlarim.
Tesekkur ederim yorumunuz icin.

Bu huyun insanları fazla ciddiye alman ve fazla önemsemenden kaynaklanıyor onlarda senin benim gibi insan sonuçta bizden bir fazlalıkları yok,Bende seçiciyimdir samimiyetsiz gördüklerimle iletişim kurmak istemem,ama yinede bu tutum iyi birşey değil seni geri plana atıyor yabani gibi duruyorsun sadece kendi düşüncelerinle hareket et şu ne diycek bu ne düşünüyor diye değil ama birazda karekter meselesi sanırım

Sert bir elestiri olmus ama dogru.
Her ne kadar yabani olmasamda

Bence kimse mükemmel değidir kendınızı yıpratmayın oldugunuz gibi olun içinizden geldıgı gibi davranın aynı ortamda sevmedıgınız ınsanları önemsemezseniz sorun kalmaz

Canım benim tabikide yabani değilsin
Estağgurullah canım aslında o kelimeyi kullanış amacım farklıydı abartılı olmuş olabilir yani insanları kendinde farklı yaratık gibi görüp kaçmak anlamında kullandım yoksa tabiki yabani falan değiliz

Yok canim anladim ben ne demek istedigini sadece kelime komik geldi o yuzden guldum
yoksa soylediklerini dogru buluyorum

Bir kac arkadas dediginizle ayri toplanin,madem bu kadar rahatsiz oluyorsunuz digerlerinden.
Kimseye katlanmak icin kendini zorlama...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…