• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlar neye göre titiz yada temiz oluyor?

Ber ra

Kanadım ol...
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2018
3.008
3.758
63
Selamlar
Sorum başlıkta belirttiğim gibi ...
9 yıllık evliyim
Evim 135 metre kare 2+1 evimde 10 parça ufaklı irili halı var
Mutfak banyo koridor full fayans kaplı üstelik beyaz
Evim sobalıydı son 3 yıldır kombili ama kombiye uygun değil
Evimiz 22 yıllık tahminimce ve ev sahibimiz sagolsun tek çivi çakmadı 7 yıldır

7 yıldır oturuyoruz mutfak dolabının bir çok kapagı kırılıp düştü artık taşımadıgı için bir kaç tabagımı tenceremi kaldırdım

Evde kocaman 3 cam var ve çok eskiler ilk 1 1.5 yıl çok çabaladım temizlik için ama nafile
İnanın artık yoruldum
Dogum sonrası depresyon geçirdim ve tamamen ev işlerini ihmal ettim

Günlük ve haftalık rutinim
Yemek hazırlamak
Bulaşık yıkamak
Haftada 1 çamaşır yıkamak
2 haftada 1 birikince ütü yapmak
3 günde 1 toz almak
2 ayda 1 perde yıkamak
3 4 ayda 1 cam silmek

Kendim rahatsızım 1 gün iyiysem 3 gün yatıyorum
5 yaşında oldukça hareketli bir evladım var
Çok zor dönemlerden geçtim hastalıklar maddi sorunlar
Defalarca manevi yardım istememe ragmen kapımı açan olmadı

Çok pissin
Elinden bişey yenmez
Sen zayıf karaktersin
Kocan bırakmasa bari
Gibi en yakınlarımdan , kaynanam dan eşimin akrabalarından eltimden laflar işittim

Evladımı ve eşimi asla ütüsüz gezdirmem kendimde dahil
Bir kuru bakliyatı bile defalarca yıkarım
Sebzeleri de sirkeyle yıkıyorum
Elim lezzetlidir eşimin arkadaşları anneleri eşleri çok begenir

Eşyalarım 9 yıllık tek bir çöpü değiştiremedim çok eskidiler
Tüm gün ölür gibi temizlik yapsam da ev şöyle pırıl pırıl olmuyor

Sizce temiz olmak tam olarak nasıl oluyor ?

Son düzenleme:
Bence pek eksik birşey yapmıyorsun gibime geldi açıkcası. Bak ben kendi rutinimi yazayım sana . Pazartesi Çarşamba cuma evi süpürüp siliyorum tozları alıyorum küçük banyo wc cifliyorum. Pazartesi çamaşır yıkarım salı günü onlar kurur ütü yaparım . Tüm evimin halıları beyaz seve isteye aldım . 15 günde bir yüzden de olsa halı siliyorum. Duruma göre 3 ayda bir filan perde yıkarım o kirlenme seviyesine bağlı açıkcası . Koltukları da aynı şekilde öyle silerim. Mutfakta ise hergün yemek yapılır bizde . Eşim gelmeden ocağı filan silerim hiç işim kalmıyor dolaplarım çok el izi yapıyor hergün şöyle dolaplara bez değdiririm. Fırınıda yemek yaparım işim bitince bez sürerim kesin. Buzdolabında bir leke vs görünce anında silerim alışverişten dönünce sebzeliği toparlarım. Neden elinden birşey yenmez ki demek mutfakla ilgili birşey mi var insanlara göre acaba ?

Ay titizim ama temiz değilim mi ne :-)

Şaka bir yana, boşverin. Bunu yapmayalar var. Evden kaynaklanıyor, eşyadan kaynaklanıyor. Temizlesen de temiz durmuyordur.

Geçen tuvaletteki çöpü mutfakta kullanayım diyen konu okumuştum :kusmuk:

Çok temiz olan bazı kadınlara bakıyorum ama tiksinti verecek şeyler yapıyorlar.

Mesela hemşire bir arkadaşım evime gelip temizlikten dem vurur, kendini över över. Ben de bazen dağınık olurum, temizdir ama dağınıktır. Ona kahvaltıya gitmiştim. Mutfak çöpünü yıkadı sonra o suyla tabak yıkadı :kusmuk: O çok konuşanlara bakmak lazım. Evime temizlikçi çağırdım kadın diğer odaları sildiği bezle mutfağı silmeye kalkmıştı, kızmıştım.

Yani her yere değdirdiğin bezle mutfağı temizleyeceksen hiççç temizleme. Mutfakfaki ketılda su ısıtıp klozete dökeceksen yapma. Bunlara şahit oldum ben. O yüzden siz kendi sağlığınız için temiz olun yeter. Kadın elini yıkamadan hamur yapıyor, sonra "bınım ivim çıkk tımız" diyor.

Selamlar
9 yıllık evliyim

7 yıldır oturuyoruz mutfak dolabının bir çok kapagı kırılıp düştü artık taşımadıgı için bir kaç tabagımı tenceremi kaldırdım

Evde kocaman 3 cam var ve çok eskiler ilk 1 1.5 yıl çok çabaladım temizlik için ama nafile
İnanın artık yoruldum

Yemek hazırlamak
Bulaşık yıkamak
3 günde 1 toz almak
2 ayda 1 perde yıkamak
3 4 ayda 1 cam silmek

Çok pissin
Elinden bişey yenmez
Sen zayıf karaktersin
Kocan bırakmasa bari
Gibi en yakınlarımdan , kaynanam dan eşimin akrabalarından eltimden laflar işittim

Elim lezzetlidir eşimin arkadaşları aneleri eşleri çok begenir

Sen oyle diyenlere bakma canim. Kimisi cok temiz dahi olsa evindeki esyalardan dolayi kötü yorum yapicak kadar acizler. Öyle diyenlerde muhtemelen esyalarin eski diye gözlerine güzel bir ev gibi gorunmuyor. Onemli olan yeni veya eski esya degil sen gereken temizligini. Tozunu pisligini temizliyorsan ve misafirlerine temiz bir kabda yemek yediriyorsan daha ne olsun ki.

Selamlar
9 yıllık evliyim

İnanın artık yoruldum

Yemek hazırlamak
Bulaşık yıkamak
3 günde 1 toz almak
2 ayda 1 perde yıkamak
3 4 ayda 1 cam silmek

Çok pissin
Elinden bişey yenmez
Sen zayıf karaktersin
Kocan bırakmasa bari

Elim lezzetlidir eşimin arkadaşları aneleri eşleri çok begenir

Sen oyle diyenlere bakma canim. Kimisi cok temiz dahi olsa evindeki esyalardan dolayi kötü yorum yapicak kadar acizler. Öyle diyenlerde muhtemelen esyalarin eski diye gözlerine güzel bir ev gibi gorunmuyor. Onemli olan yeni veya eski esya degil sen gereken temizligini. Tozunu pisligini temizliyorsan ve misafirlerine temiz bir kabda yemek yediriyorsan daha ne olsun ki.

Sen o dingillere kulak asma nasıl mutluysan rahatsan öyle yaşa
Asmamak mümkün mü ? 9 yıldır yaşıyorum bunu
Artık eşimde dillendirmeye başladı

Bunu diyenlerin tuzu kuru tabi
Evleri yeni bina anneleri kayınvalideleri kız kızkardeşleri sıksık yardıma geliyor yada temizlikçi çağırıyorlar
Çocuklarını saatlerce babaanne anne teyze yengeye bırakıp temizlik yapıyorlar

Benimse tek bir kişi kapımı açmıyor
Çocuguma bakmıyor

Asmamak mümkün mü ? 9 yıldır yaşıyorum bunu
Artık eşimde dillendirmeye başladı

Bunu diyenlerin tuzu kuru tabi
Evleri yeni bina anneleri kayınvalideleri kız kızkardeşleri sıksık yardıma geliyor yada temizlikçi çağırıyorlar
Çocuklarını saatlerce babaanne anne teyze yengeye bırakıp temizlik yapıyorlar

Benimse tek bir kişi kapımı açmıyor
Çocuguma bakmıyor
Sana soylenen laflar bahane ozaman. Sirf huzur kacirmak adina satasiyorlar. Esin bile boyle diyorsa acimiycaksin o adama catir catir esyalarini yeniliyceksin. Kayinvalidenle aran nasil peki ?

Bence pek eksik birşey yapmıyorsun gibime geldi açıkcası. Bak ben kendi rutinimi yazayım sana . Pazartesi Çarşamba cuma evi süpürüp siliyorum tozları alıyorum küçük banyo wc cifliyorum. Pazartesi çamaşır yıkarım salı günü onlar kurur ütü yaparım . Tüm evimin halıları beyaz seve isteye aldım . 15 günde bir yüzden de olsa halı siliyorum. Duruma göre 3 ayda bir filan perde yıkarım o kirlenme seviyesine bağlı açıkcası . Koltukları da aynı şekilde öyle silerim. Mutfakta ise hergün yemek yapılır bizde . Eşim gelmeden ocağı filan silerim hiç işim kalmıyor dolaplarım çok el izi yapıyor hergün şöyle dolaplara bez değdiririm. Fırınıda yemek yaparım işim bitince bez sürerim kesin. Buzdolabında bir leke vs görünce anında silerim alışverişten dönünce sebzeliği toparlarım. Neden elinden birşey yenmez ki demek mutfakla ilgili birşey mi var insanlara göre acaba ?
Mutfagım çok eski aspiratör yok evimizin balkonu da yok o yüzden sofraları bir kutuya silkeliyorum
İnanın sürekli toz oluyor evde
Fayans ve dolapları silmek için herşeyi yaptım olmuyor
Tezgahım 15 yıllıkmış beyaz siliyorum ama hep sarı
Şaşırdım artık bide bunu diyen kayınvalide elti sürekli benden yiyor

Mutfagım çok eski aspiratör yok evimizin balkonu da yok o yüzden sofraları bir kutuya silkeliyorum
Vqlla kusura bakmada hata sende. Insanlarin nekadar menfaat duskunu oldugunu bilmiyormusun zenginsen senden iyisi yok. Sizin hem durumunuz yok hem cok cok kendini ezdiriyosun. Birakin kimin evi temizse onda yesinler

Eviniz eski ise temizliği göstermiyordur. Çok eski evlerde oturdum . Silersin silersin belli olmaz . Herkese kulaklarinizi tikayin. İnsanlar çok cahil . Cevaplarını da verin ki daha laf edemesinler
Direkt yüzlerine söyleyemiyorum çünkü yoruldum ilk yıllar çok mücadele ettim o zamanlar eşim yanımda duruyordu oda yanımda durmuyor artık kendi ailem evlenene kadar her işe koştular beni şimdi gelip kapımı açmıyor bide laf ediyorlar
Antidepresanlar kullanıyorum agır agrı kesiciler alıyorum
Tek istediğim bir ufak sevgi şefkat ama yok malesef

Son düzenleme:
Vqlla kusura bakmada hata sende. Insanlarin nekadar menfaat duskunu oldugunu bilmiyormusun zenginsen senden iyisi yok. Sizin hem durumunuz yok hem cok cok kendini ezdiriyosun. Birakin kimin evi temizse onda yesinler
Ne yapabilirim kovdum kaç kere küstüm eve almadım bu seferde konu komşuya rezil ediyorlar
Şükür ki 2 yıldır eşim evimize getirtmiyor kimseyi
Ama yinede gelince yok giremezsiniz diyemiyoruz

Sana soylenen laflar bahane ozaman. Sirf huzur kacirmak adina satasiyorlar. Esin bile boyle diyorsa acimiycaksin o adama catir catir esyalarini yeniliyceksin. Kayinvalidenle aran nasil peki ?
Eşimin çok borçu var asgari ücretle çalışıyot
Kendiside rahatsız ama sagolsun kendine değil bize harcar

2 yıldır daha iyiyiz kayınvalidemle

Ne yapabilirim kovdum kaç kere küstüm eve almadım bu seferde konu komşuya rezil ediyorlar
Şükür ki 2 yıldır eşim evimize getirtmiyor kimseyi
Ama yinede gelince yok giremezsiniz diyemiyoruz
Ozaman siz yapi olarak cok iyi niyetli birisisinz. Onlara karsi saygisizlik ypmasan bile mesafeli ve yeri geldiginde lafinizi soyleyen biri olun baska turlu nasil basa cikacaksiniz bil3medim

Ay titizim ama temiz değilim mi ne :-)

Şaka bir yana, boşverin. Bunu yapmayalar var. Evden kaynaklanıyor, eşyadan kaynaklanıyor. Temizlesen de temiz durmuyordur.

Geçen tuvaletteki çöpü mutfakta kullanayım diyen konu okumuştum :kusmuk:

Çok temiz olan bazı kadınlara bakıyorum ama tiksinti verecek şeyler yapıyorlar.

Mesela hemşire bir arkadaşım evime gelip temizlikten dem vurur, kendini över över. Ben de bazen dağınık olurum, temizdir ama dağınıktır. Ona kahvaltıya gitmiştim. Mutfak çöpünü yıkadı sonra o suyla tabak yıkadı :kusmuk: O çok konuşanlara bakmak lazım. Evime temizlikçi çağırdım kadın diğer odaları sildiği bezle mutfağı silmeye kalkmıştı, kızmıştım.

Yani her yere değdirdiğin bezle mutfağı temizleyeceksen hiççç temizleme. Mutfakfaki ketılda su ısıtıp klozete dökeceksen yapma. Bunlara şahit oldum ben. O yüzden siz kendi sağlığınız için temiz olun yeter. Kadın elini yıkamadan hamur yapıyor, sonra "bınım ivim çıkk tımız" diyor.
Malesef benim çevremdekiler de böyle ama onların ki görülmüyor

Ozaman siz yapi olarak cok iyi niyetli birisisinz. Onlara karsi saygisizlik ypmasan bile mesafeli ve yeri geldiginde lafinizi soyleyen biri olun baska turlu nasil basa cikacaksiniz bil3medim
Eşim 2 3 yıl önce ipleri kopardı bir çok akalrabamız görüşmüyoruz ailelerimizlede ayda 1 yada 2 hafta da 1 ama giderek yalnızlaştık

Sofra bezini lavaboya silkeleyebilirsin üzerine su aç kutuyu boşver . Sanki bütün olay evin eskiliği ile alakalı eee millete söylemiyor Musun ev eski şöyle böyle diye

Sofra bezini lavaboya silkeleyebilirsin üzerine su aç kutuyu boşver . Sanki bütün olay evin eskiliği ile alakalı eee millete söylemiyor Musun ev eski şöyle böyle diye
Söylemez olur muyum ?
Bu seferde eşinde iş yok bir evi değiştiremedi
Her şey kadının elinde
İstese kümesi saray eder
Diyorlar
Bu sefer gelin evleri eşyaları 1 2 aylığına değişelim diyince
İşte sen hep böylesin
Mutlu olmazsın
Çok konuşuyorsun diyorlar

Kendim agır kaldıramadıgım için 7 yıldır teferruatlı derin bir temizlik yapamadım
Niyetlendim
Anneme ve kızkardeşime telefon ettim siz çocukla ilgilenin agırları kaldırmama yardım edinde evi temizleyeyim dedim gelmediler
Bende yardım istemekten vazgeçtim

Görümcem yeni doğum yaptı
Eltim ,kayınvalidem eşimin teyzesi dogumdan önce gidip büyük temizlik yaptılar
2 haftaya 1 gidip kayınvalide yardımcı olor
Eltim geçenlerde ufak bir ameliyat geçirdi
Şehir dışından ablası ve annesi gelip 10 15 gün baktılar büyük temizlik yapıp gittiler

Gelinimiz hamile annesi ve yengesi temizliğe gelmiş

Back