- 6 Mart 2024
- 9.762
- 8.346
- 113
- 28
- Konu Sahibi Lady Guinevere
-
ben simdiden diyorum hep odada yalnız emzircemŞimdiden takılıyorsan lohusa döneminde yandın sütün fışkırsa bile süt yok yetmiyor diyecekler. Ben bi misafirlikte emzirirken uzun süre oğlum emdi ama ağzının kenarından süt görünüyor içiyor yani çocuk. Ona rağmen sütü yetmiyor dedi biri. Ben kimsenin süt zorbalığı yapmasına izin vermedim sana da yaptırmam dedim direkt. Şimdi sütüm akmasa bile sütün yetmiyor diyemez bana. Ya hiç duymayacaksın ya sert cevap vereceksin
Ben sütün yokmu acaba diyen birine kızım emerken kadının yüzüne süt fışkırtmıştımŞimdiden takılıyorsan lohusa döneminde yandın sütün fışkırsa bile süt yok yetmiyor diyecekler. Ben bi misafirlikte emzirirken uzun süre oğlum emdi ama ağzının kenarından süt görünüyor içiyor yani çocuk. Ona rağmen sütü yetmiyor dedi biri. Ben kimsenin süt zorbalığı yapmasına izin vermedim sana da yaptırmam dedim direkt. Şimdi sütüm akmasa bile sütün yetmiyor diyemez bana. Ya hiç duymayacaksın ya sert cevap vereceksin
Laf olsun. Dediğiniz gibi yorum yapmadan duramıyoruz. Bana da derlerdi ben hiç kötü bir şey dusunmedim aksine hoşuma gitti. Bebeğimde kilolu doğdu yani.baska neden olabilir ki?
Verilmesi gereken min tepki budur işte sütüne sağlıkBen sütün yokmu acaba diyen birine kızım emerken kadının yüzüne süt fışkırtmıştımhadsiz o kadar çokki bir daha kadın yüzüme bakmadı
Geçen bunu önerdim birine kim hatırlamıyorum ama aşırı mantıklıBen sütün yokmu acaba diyen birine kızım emerken kadının yüzüne süt fışkırtmıştımhadsiz o kadar çokki bir daha kadın yüzüme bakmadı
Ben böyle söyleyenlere siz normal doğum yaparsınız diyorum, yaşı hiç önemli değilya evetsimdiden sakın sezaryen olma, kilo veremezsin, emziremezsin falan diyorlar. ben doktor neyi uygun görürse onu yapıcam diyip geciyorum. anlatıyor yok iki gün sancı çekmiş de sezaryena okay dememiş ama hiç pişman değilmis vs. bu kadar yoruma açık bir konu değil bence bunlar.
ben zaten öyle söyle-mis gibi yapıp nazar değdireceksin dedim kadına. ama dönüp “yok nazardan değil yani ne biliyim” diyince gözlerini karnıma dikerek baska bi ihtimal düsünemedim ben. bir seyi söyleme sekliniz söylediklerinizden daha cok ele veriyor niyetinizi. o yüzden ben alınganlık ettiğimi veya yanlış anladığımı düsünmüyorumkarnın yok, 8 aylık hamile gibi değilsin demek kötü bir ifade mi? buna niye alınıp kötü hissedesiniz ki? maşallah ne güzel işte. siz sanki bunu “karnı yok demek ki bebek pek zayıf kalmış” gibi anlamışsınız ki bebeğin kilosunu belirtme gereği duymuşsunuz. yaşlı genç herkes bilir bunun iç karınla alakalı olduğunu, bebekle alakalı olmadığını. son paragraftaki bazı ifadeler dışında diğer kısımlar bana sizin alınganlığınız gibi geldi. artık muhabbet olsun diye konuşmaya korkar olduk valla.
bu arada merağı değil, merakı :)
Özel bir sağlık sorununuz yoksa annenlerde ne yapıyorsunuz ?annemlerdeyim
bence bu size atılan topu geri nasıl gönderdiğinizle de alakalı.ben zaten öyle söyle-mis gibi yapıp nazar değdireceksin dedim kadına. ama dönüp “yok nazardan değil yani ne biliyim” diyince gözlerini karnıma dikerek baska bi ihtimal düsünemedim ben. bir seyi söyleme sekliniz söylediklerinizden daha cok ele veriyor niyetinizi. o yüzden ben alınganlık ettiğimi veya yanlış anladığımı düsünmüyorum
bende şuan 22 haftalık hamileyim ama karnım kocaman herkes doğum zamanımın geldiğini zannediyor. Dha 5 aylık deyince bu seferde acaba bir hastalık mı var şekerinizmi var bebektede şeker olabilir diyorlar. Oysaki sebebi sadece fizyolojik bebeğimde bende sağlıklıyız tam haftasına göre bir bebek ama iç karnım geniş değil napayım yanievet. zaten pimpirikliyim. yarım saat bebek tekme atmasa korkup strese giriyorum. bi de bunlar çıktı
sağlık sorunum yok. doktorum ailemin yasadığı sehirde.Özel bir sağlık sorununuz yoksa annenlerde ne yapıyorsunuz ?
O zaman görme duyma boşver. Herkes konusur ,konuşmayan mi var.sağlık sorunum yok. doktorum ailemin yasadığı sehirde.
esimle yasadığımız sehir ulaşım ve sağlık konusunda sorunlu. kontrol için gittiğim hastane 170 km uzakta ve kısın kaya düsmesi ve çığ sebebiyle yollar çok kapanıyor. risk almak istemedik
Ayyy bana da daha 4 aylıkken doğum yakın heralde karnin 9 aylık gibi demişlerdi bir de ikiz mi diye soran oluyorKızlar etrafımda muhabbetimin olduğu-olmadığı herkes hamileliğim hakkında yorum yapmaya başladı. Mesela gecenlerde gecmis olsuna annemin teyzesine gittik. Bizden başka misafirler de vardı ve kenarda oturup hamileliğim hakkımda yorum yapmışlar (akrabam duymuş) Yok karnı hiç 7 aylık hamile gibi değil. Hiç hamileye benzemiyor sadece kilo almis gibi falan.
30.haftada kontrolüm vardı kontrolde her sey normal. Bebek 30.haftada 1444 gr’dı. doktor her sey yolunda diyor ama insanlar beni artık sinir etmeye başladı. Bugün de çok samimi olmadığım bi akraba eve geldi. İki saat karnıma bakıyor zaten farkettim. Sonra birden dedi ki “senin hiç karnın yok” dedim sus nazar değdireceksin. niyetini anladım ama şakaya vurdum. Bu sefer döndü dedi ki “yok nazardan demiyorum neredeyse 8 aylıksın ben senin kadarken kocamandı karnım”
tek tek herkeste aynı olmayacağını, karın büyüklüğüyle bebeğin sağlığının bi ilgisinin olmadığını falan anlatmaya gerek bile duymadım. sinirimi bozdu. neyin ne olduğunu biliyorum ama insanların bu kadar başkalarını kötü hissettirmek için uğraşmaları sinirini bozuyor.
Baska bir takım insan da sürekli karnımı gizlememi söylüyor. Karnını gizle bebek edepsiz olur, karnını gizle birinin gözü kalır nazar değer. Yani dısarı çıkarken, kıyafet alırken anam ağlıyor. Belki kötü niyetli değiller öyle inanıyorlar ama baskı kuruyorlar. Ben de kötü hissediyorum. Hamileleri neden salmıyor bu insanlar anlamıyorum. Basını kapat melekleri kaçırıyorsun, bebeğini koruyamaz melekler diyen bile oldu?? Hayatımın her döneminde açıktım simdi hamileyim ve melekler kaçmasın diye kafamı kapatacakmısım. Bunaldım ayol. Öffffff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?