• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanların yorum yapma merağı.

ya evet 😂 simdiden sakın sezaryen olma, kilo veremezsin, emziremezsin falan diyorlar. ben doktor neyi uygun görürse onu yapıcam diyip geciyorum. anlatıyor yok iki gün sancı çekmiş de sezaryena okay dememiş ama hiç pişman değilmis vs. bu kadar yoruma açık bir konu değil bence bunlar.
Etrafını acilen temizlemen lazım ayrıca. O kadar çevreye girdim genç yaşlı bir kişi boklamadı yav sezaryeni. Çünkü biliyorlar benim tercihim bu yöndeydi. Hatta her doğum yaklaştıkça çok korkuyorum dediğimde yok yok asla korkma çok güzel olacak her şey dediler. Arkadaşların da olsa çevrende sana “bunlar daha iyi günlerin” diyen insanları uzak tut hayatından. Negatif basan herkese engel koy.

Asıl doğduktan sonra başlayacak hadsizlikler o zaman şimdi böylelerse. Konularınıza bakıp keşke gitmeseydi dedim. İnşallah kalan süre sorunsuz geçer. Ama sizin de daha rahat olmanız lazım. Hormonları suçlayın, odağınız bebek ve süreç olsun. İnsanlar böyle

ya evet 😂 simdiden sakın sezaryen olma, kilo veremezsin, emziremezsin falan diyorlar. ben doktor neyi uygun görürse onu yapıcam diyip geciyorum. anlatıyor yok iki gün sancı çekmiş de sezaryena okay dememiş ama hiç pişman değilmis vs. bu kadar yoruma açık bir konu değil bence bunlar.
15 günde tüm kilo gitti sezaryenden sonra. Saçmalamışlar

ne kadar cahil insanla dolu çevren
en iyisi mesafe koyman
görmezsen duymazsin
ayrica ic karin mi derler? bazi hamilelerin bebegi disaridan cok belli olmuyor. benim anne tarafi sulalem cok zayiftir ama hamilelikle minimum 20 kilo alirlar. annem 30 almis, teyzem daha da fazla.Genimiz bu yani en dikkat eden bile Varil gibi oluyor, ayaklari devlesiyor. neticede dogurdugu 3 kilo cocuk
baba tarafinda da bazi kuzenlerim var. doguma bir ay kalmis arkadan gören genc kiz zanneder, onde top yutmus gibi minik bir karin var. hatta bir kuzenim tüm hamileliği boyunca istifra etmisti, o kadar kilo vermisti ki 5-6 aylik hamileyken ilk gebe kaldigi kiloya yeni varmisti:) sonuc olarak onun da doğurduğu 3 kilo cocuk:)
hic takilma milletin cahil cahil laflarina. inan gebelik nedeniyle kilo alanlara da laf soyleniyor. sanma ki onlara sadece masallah deniyor.
ben hatırlıyorum, teyzem 6 ayliktj karni 9 ay gibiydi hamile kiyafetleri artik olmuyordu lastik etek giyinirdi. ona da "cocuk 12 aylik oldu ne zaman doguracan" derlerdi, "bu karindan bebek cikmaz, dogdugu gibi sofraya oturur et yer" falan derlerdi. herkes geyigini yapardi hep
evet halam da cok kilo aldı ve 5 kilo doğdu bebeği. onu da çok linçlemişler 😂😂 insanlar cok tuhaf. üzüldüğümü, bu laflara takıldığımı da belli etmemeye calisiyorum ama yorucu

içten içe ben de evham yapıyorum ve etkileniyorum söylenenlerden sanırım. çünkü moralim bozuluyor. takmıyorum vs diyorum ama etkileniyorum

sorum bu değildi ama. siz anne olacaksınız ve henüz kendinizi dahi korumayı beceremiyorsunuz. size hadsizce yorum yaptıklarını düşünüyorsanız yorum yapan kişilerin alacakları cevaba da açık olmaları gerekiyor. onları ilgilendirmediğini düşündüğünüz bir yorum aldıysanız "sana ne?" demeye başalyın hem kendiniz hem de bebeğiniz için.

evet halam da cok kilo aldı ve 5 kilo doğdu bebeği. onu da çok linçlemişler 😂😂 insanlar cok tuhaf. üzüldüğümü, bu laflara takıldığımı da belli etmemeye calisiyorum ama yorucu
bu kişilerle bir araya gelmek zorunda misin?
eger annende karsilasiyorsan anneni kendine davet et gitmektense:) fazla denk gelmemeye çalış.

Neden sert cevap vermiyorsunuz? Şu edepsiz olur diyen kişiye de edepsizliğin nasıl olduğunu gösterecek şekilde cevap verseniz bir daha ağzını açamaz muhtemelen. Çözüm olarak ya takmayacaksiniz ya da cevap verip susturacaksiniz..

Aslında bir iki kere sert cevap verseniz bunlar kesilir. Sınır koymayı şimdiden öğrenin çocukla birlikte çok lazım olacak

Göbeğinin olmaması kötü bi şey mi ki neden öyle diyenlerden etkilendiğini anlamadım ben

Ve benim anladığım senin çevren muhafazakar insan dolu (başını ört dedikleri için) ama sen sekülersin anlaşamıyorsunuz. Sana uyan insanlarla takıl

Ayrıca aşırı sessizsin hadlerini bildirsen susarlar

Göbeğinin olmaması kötü bi şey mi ki neden öyle diyenlerden etkilendiğini anlamadım ben

Ve benim anladığım senin çevren muhafazakar insan dolu (başını ört dedikleri için) ama sen sekülersin anlaşamıyorsunuz. Sana uyan insanlarla takıl
hiçbiri benim cevrem değil aslında. lise, üniversite hayatım boyunca dısarıdaydım zaten samimiyetim olan insan ailem dısında yok. ama işte kücük yerde yasayınca insanlar çok girip çıkıyor

Ay sen bi doğuraydın da hepimiz rahatlayaydık 😂
Bana dense hoşuna giderdi valla ne güzel çok belli olmuyor kolayca da veririm diye düşünürdüm. Böyle olanlar var, rahim geriye doğru olanlarda oluyormuş sanırım, kadın doğumda beklerken konuşuyorlardı doktor öyle demiş. Diğer densizlere de şaşırmadım tabi ki yine tuhaf tipler seni bulmuş her zamanki gibi 😂

saygısızlık da yapmak istemiyorum. doktora göre her sey yolunda diyorum sadece.
Sizin sorununuz evham yapmak. Acaba haklılar mı bir sorun mu var diye modunuz düşüyor. E çocuk olunca bir de sorumlu olduğunuz bebek için yorumlar yapılacak ve hep vicdan azabı çekeceksiniz. Madem doktora göre her şey yolunda. O zaman kimsenin dediğini içinize dert etmeyin. "Size sormadığım sürece fikir belirtmeyin" deyin geçin. Hamileliğin nimetlerinden yararlanın biraz bırakın onların söylediklerini siz kafanıza takacağınıza onlar sizin arkanızdan "amaan buna da bir şey denmiyor bir daha ağzımı açmam" desin

Ay sen bi doğuraydın da hepimiz rahatlayaydık 😂
Bana dense hoşuna giderdi valla ne güzel çok belli olmuyor kolayca da veririm diye düşünürdüm. Böyle olanlar var, rahim geriye doğru olanlarda oluyormuş sanırım, kadın doğumda beklerken konuşuyorlardı doktor öyle demiş. Diğer densizlere de şaşırmadım tabi ki yine tuhaf tipler seni bulmuş her zamanki gibi 😂
ben de öyle düsünüyorum. sonucta kocaman karnın bana ne yararı olacak? ama ben cok yoruma açık görünüyorum sanırım. kimseye asla bu konularda yorum yapmam ben mesela. kimseye gebelik tecrübesini de sormuyorum bilerek ama insanlar kendilerini konuda uzman görüp konusuyorlar. gebeliğimin en basından beri zaten hep bir sey olur korkusuyla ilerledim. bi de bu çıktı 😂

hiçbiri benim cevrem değil aslında. lise, üniversite hayatım boyunca dısarıdaydım zaten samimiyetim olan insan ailem dısında yok. ama işte kücük yerde yasayınca insanlar çok girip çıkıyor
Şimdiden takılıyorsan lohusa döneminde yandın sütün fışkırsa bile süt yok yetmiyor diyecekler. Ben bi misafirlikte emzirirken uzun süre oğlum emdi ama ağzının kenarından süt görünüyor içiyor yani çocuk. Ona rağmen sütü yetmiyor dedi biri. Ben kimsenin süt zorbalığı yapmasına izin vermedim sana da yaptırmam dedim direkt. Şimdi sütüm akmasa bile sütün yetmiyor diyemez bana. Ya hiç duymayacaksın ya sert cevap vereceksin

Back
X