İnsanlar iyi niyetini kullanıyorlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi vjosa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
gerçekten çok üzüldüm böyle anne babalara anne baba sıfatları bile yakışmıyor iyilikten maraz doğar lafı doru.keşke bu kadar alttan almasaydınız dicem ama biliyorum ki o zamanlar hiç bişeyi düşünemiosunuz ve zamanında olmayan şeylerden dolayı içinizde ukte kalıyor .konu maddi değil ama değer verildiğinin hissetmek istiyor insan.en ucuzundan bile olsa durumları eel verdiğince vazifelerini yapsalarmış durumları yok bunlara yetmiş derdiniz ama onların tavrınızı artıık koymalısınız gitmeyin çağırmayın evinize mesafenizi koyun artık bunları haketmeyen insanlar bunu kabullenin ama en büyük hatayı eşinizde görüyorum bu kadar sessiz ve tepkisiz kalması sizi ezdirmiş.eşinizle konuşun bence gelinine değer vermeyen bi aile oğluna da değer vermiordur bunu anlatın.ama eşiniz tavrını değiştirmezse içinizde yaralar zamanla daha da büyür ve içinden çıkamazsınız.bu böyle gitmez eşinize karşı saygınız ve sevginiz kalmayabilir.

benimde bu durumumun benzerleri başıma geldi eşim ortalarda durmaya çalıştı ama bu bile bana yettii bana haksızlık yapıldığında sessiz kalması bana yetti.bizde nişan yüzüklerimizi aldığımızda eşimin teyzesinin oğlu kuyumcu olduğundan ondan almıştık eşimin annesi arayıp kaça yüzük aldığımızı sormuştu ve öğrenince ki çok komik bi rakamdı eşime benim yanımda demediğini bırakmadı yok bu paraya yüzük mü alınır sen naptığnı sanıorsun kafayı mı yedn sen gibi çirkin şyler ki eşim çalışıor ve kendi parasıyla alıordu herşeyi ki daha nişan olmamış yüzük parmağıma bile girmmişti

Maalesef bir çoğumuzun yaptığı bir hata;kırmamak adına,kırılmayı tercih etmek.

Hayır demeyi öğrenmediğimiz sürece,arzu edilmeyen durumların ardı ardı kesilmez.

Kendimizi & hakkımızı kendimiz koruyup,savunmadığımız sürece kimse bunları önemsemez.

Uğradığımız haksızlıkların karşında susmak,karşı tarafı daha da cüretkar yapmaktan başka birsey getirmez.

arkadaşım durumuna çok üzüldüm. İyi olmanın bedelini çoğu zaman üzülerek ödüyoruz. Bende nişanlıma ve ailesine iyi davrandım, ne derlerse eyvallah dedim. Onu bırakın ailesi bir çöp yapmadığı gibi herşeyi çalışıp ben yapacağım diyen nişanlıma "bende çalışıyorum yarı yarıya ödeyelim,yapalım herşeyi" dedim. Ama maşallah ben destek olmaya kalkınca para ailesine gitmeye başladı. Şimdi gittim bilindik bir mobilya markasından taksitle mobilyaları aldım. dedim ki "maaşını al, getir buraya yatır, benden bir kuruş işlemez, bu borcu biran önce öde, daha beyaz eşya alınacak" Sesi çıkmıyor şimdilik, ödüyor. 4 aydır nişanlıyım, okadar yıprandım ki. Şimdi aradığında sesim kötü geliyorsa biliyorki ya kendinden , yada ailesinden problem var. Hemen düzeltmeye çalışıyor durumu.

Şimdi inanın acımıyorum kızlar, ailesinede kendisinede. Geçen gün gitmiş, lüks bir mağazadan elbise almış. Bayağı iyi bir fiyata, "ben bunu giymem, beğenmedim" dedim, götürdü iade etti. İşte dün, altın kolye almış geldi hediye. Zaten mobilyaları bilindik bir markadan taksitle aldık. Bundan sonra acımıycam, acıdıkça acınacak hale düşüyorum. Ben dokunmasam ailesine yolluyor, bir nevi ben yemedim al sen ye demek oluyor. bunu dedirtmiycem. cebine kalan harçlığı yolladığını duyarsam, onuda taksite bağlıycam beş parasız gezsin borçlar bitene kadar.

Beni anladığınız için teşekkür ediyorum, kesinllikle sizin yazdığınız için sorun ettiğim asla madi şeyler değil sadece bana yapılan muamele ve imkanları oldukları halde benim için saf edilen sözler, hani sanki bizim ikinci ücüncü evliliğimimiz gibi davranışlar. Bana böyle davranınca diğerine de değer verince insan kendini kırılmış hissediyor. Eşim yapı olarak sessiz bu işlere pek karışmaz, sesini çıkarmaz. Belki de o yüzden bize böyle davrandılar.

benim eşimde öyle sessiz ama sessiz durdukça ezmek istiyolar nasılsa hiç bişeye sesi çıkmıyo diyolar.olay maddi değil evet eğer senin ailende benimki gibi şunu isteriz bunu isteriz gibi konulara girecek insanlar değilse böyle şeyleri fırsat biliyo bu insanlar hiç bi şeye el etek sürmeyerek kara geçtiklerini düşünüyolar birazda saygılıysan nasılsa diolar zarar gelmez bundan naparlarsa yapsınlar bende eşime hep derim herşey içimde ukte kaldı diye eşim elinden geleni yaptı ama aile geri planda kaldığında sana yapılmayıp bunların başkalarına yapıldığını bilmek kendini değersiz hissetmene sebep oluyo.

öncelikle canım yaşadıklarına çok üzüldüm geçmiş olsun tecrübeyle sabit hiç kimseye iyi davranmayacaksın bu hayatta ben bunu anladım acıda olsa heleki kocanın ailesine asla sen iyilik için yaparsın onlar seni nasıl kullandıklarına sevinirler seninle alay edip dururlar insan oğlu işte unuttuğu bişey bugünün yarını olduğunu gün gelcek yaşlanacaklar yada hastalanacaklar onlara tüm gün oğlu yada kızıları bakmıyo beğenmediği hiç sevmediği gelinleri bakıyor dimi bi insan niye kötülük yapar niye iki yüzlü davranır hiç anlamam anlayanınız varmı

Yazdıkların hem güldürdü hem düşündürdü biraz , aslında doğru söylüyorsun, ben yeni yeni uyandım tabi. Gerçekten hakkımda boş yere dedikodu yapana kadar bunları hiç dert etmemiştim ama sonra yavaş yavaş anlamaya başladım. Kendime dedim ki iyi niyetin sonucu bu mu ? Bunu gururuma yediremedim çünkü o dedikodulara hak etmemiştim ben. Son bomba kayınvalidem dün bana geliyor bana diyor ki kına gecesi var hepimiz gideceğiz sen de geleceksin diyor bana. Anlatınca pek heyecanlı görünüyor. Gideceğimiz yer de baya uzak bir şehir ama benim için ben gelemem demişti. Diğer bir olay eltimin kına gecesine yani erkek tarafı olarak bizimle beraber dedikodumu yapan kadın da gelecek çünkü kendisi kayınvalidemin yakın arkadaşı oluyor. Ben şimdi ne yapim bunlara of of . Ben o kadının yüzünü görmek istemiyorum nasıl yan yana geleceğiz, nasıl davranacağım hiç bir şey duymamışım gibi ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…