How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

İnsanlar iyi niyetini kullanıyorlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi vjosa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

vjosa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2010
179
1
118
İzmir
Merhaba arkadaşlar.Ben yurt dışında büyüdüm. Ailem hala yurt dışında yaşıyor. Eşimle aynı üniversiteyi bittirdik yani yurt dışında okuduk. Orda tanıştık, sonra evlenince türkiyede yerleştik. Sorun eşimin ailesi. Umarım sıkılmasınız okursunuz da siz de bana bu konuda bir fikir verirseniz.

İlk olarak eşim beni ailesiyle tanıştırdığı zaman başlayım. Kayınvalidem inanılmaz derecede soğuk davrandı bana. Her şeyime ters cevap verirdi. Belki de yurt dışında büyüdüğüm için istemedi beni bilemem. İsteme konusu açılınca kayınvalidem bana döndü ve dedi ki ben istemeye gelmem çünkü benim uçak korkusu var. Ben de tamam dedim. Sonra bunlar hepsi bahane çıkarmaya başladılar. Babası da aynı şekilde söylenmeye başladı. Hani orası çok uzak bir ülke, nasıl gideceğiz falan filan. Ben eşime sordum ki acaba beni istemiyorlar mı ? Eşim de yok öyle bir şey dedi. Buarda bizde isteme olayı türkiyedeki kadar önem verilmiyor. Sonuçta bir formalite bizim için önemli olan birbirimizi sevmemiz ,anlaşmamız, ve tabi ki bu evliliği aileler kabul etmesi. Ben yapı olarak düşünceli bir insanım. Her şey karşı tarafı düşünerek yaparım o yüzden onları zor durumda bırakmamak adına uzak ülke diye gelmesinler dedim, ailem nasıl olsa eşimi tanıyordu. Ailem ne kadar isteme olayına çok önem vermese de eşimin yanında bir büyük olmadığını biraz bozuldular. Ama beni üzmemek için tamam kızım siz karar vermişseniz biz de yanındayız dediler. Neyse sonuç olarak bunlar beni istemeye gelmediler.
Neyse biz nişanlandık ve evlilik zamanı geldi. Gelinlik almaya gittik. Kayınpederim ben de ordayken kayınvalideme döndü ve sordu: gelinliği kaça aldınız diye? O da gelinliğimin fiyatını söyledi. Sonra kayınpeder döndü ve bu kadar pahalı gelinlik mı alınırmış dedi. Ben tabi ki sustum. Buarada gelinliğimi fiyatımı yazsam gülerseniz yani en uygun gelinliği aldım ama yine de güzeldi. Çünkü ben sade ama güzel giyinen biriyim ve öyle taşlı, çiçekli abartılı şeyleri sevmem.
Düğün konusu açılınca hep şikayet yok ekonomik durumuz yok, düğünü nasıl yapacağız diye. Halbuki bu insanların öyle şikayet edecek gibi değiler çünkü ekonomik durumları gayet iyi. Ben de bunları böyle duyunca eşime dedim ki boş ver düğünü kimse zor durumda bırakmayalım, sadece nikah yapalım dedim. Nikah yaptık . Kayınvalidem nikahta takılan tüm takıları kendisi aldı. Kendisi de bana hiç bir şey takmadılar. Kına gecesinde giydiğim elbiseyi bile ailem aldı. Hiç sesimi çıkarmadım. eşim zaten benim gibi o da onları düşünür. Ben boş ver dedim önemli olan bizim sağlığımız ve mutluluğumuz dedim. Bana takılan tek şey kayıpederin ince bir bileklik. Onu da bir gün kayınvalidem evimize gelmişti. Şikayet ediyordu. Ben de yine dayanamadım elimdeki o bilekliği çıkarıp verdim, al bozdur diye.Aldı ve demedi ki ya kızım boş ver diye ...neyse sonra ne öğrendim. Gitmiş onu bozdurup kendine altın küpe almış.

Nikah fotoğrafları gelmişti. Biz de eşimle fotoğraflara bakıyorduk . Tam o zaman kayınvalidem geliyor. Pek sinirli görünüyordu. Neymiş diğer gelinin bizimle çıkan fotoğrafını istiyordu. Biz de dedik ki bunlar studyodaki çekilen fotoğraflar. Diğerlerini daha sonra alacağız. Ben de bizim studyo fotoğraflarından bir kaçını sizde kalsın dedim. Bana döndü ve dedi ki ben napayım bunları, biz olmayan fotoğraflarını ne yapayım ben ?!. Ben kaldım ağzımı açmadım bile. Hani be kadın benim fotoğrafını istemiyorsun neyse evlenen kişi öz oğlun, onu da mı istemiyorsun.
Yeni evlenmiştik kayınvalidem yanıma gelirdi bana eskiden oğlum beni arardı ama artık aramıyor sormuyor derdi. Halbuki öyle bir şey yok. Eşim onlar bana ne dese desinler yanlarında gitmeden en fazla bir gün dayanır.Ertesi gün yanlarında olur.
Evlenmeden önce bize bir kaç tane eşya aldılar onları da kendi seçip kendi aldılar. Ben o aralar yurt dışındaydım. Bir geldim almak istedikleri bir kaç eşyayı kendi seçip kendi almışlar . Diğer eşyaları kendi ailem aldı, zaten. Aldıkları eşylararı eski model hiç benim tarzım olmayan eşyalar. Bir misafir geldiğinde eşyaları beğenmeyen olursa kayınvalidem hemen suçunu bana atardı.Benim için kendi seçti biz karışmadık derdi. Bu nasıl bir yalancılık sen ben yokken git al eşyayı sonra biri beğenmeyince kendi seçti biz karişmadık de.
Bir gün tatlı yapıp yanlarına götürmeye gittim. Tam kapıdayken içeri gireceğim kayınvalide, kayınpeder, eşimin erkek kardeşi , nişanlısı ve kayıvalidemin bir arkadaşı benim dedikodumu yapıyorlardı.Öyle utanmadan bağırıyorlardı ki herşey duyabildim. İçeri girmedim ve hemen sakınleşmek için kendimi dışarıya attım. O kadar üzüldüm ki. Dedim ki hep alttan aldım, hiç bir şeye sesimi çıkarmadım, hep onları düşündüm, hep aman olsun ne olacak dedim ve beni tanımadığım insanlar karşında dedikodu malzemesi yaptılar.Hani onu geçtim bir anne oğlunu ve gelini nasıl bir komşuya satabilir? Onu da geçtim yeni gelen gelinin yanında yapıyorlar bunu.Eşimin erkek kardeşi böyle olaylar işine geliyor. O da evet anne böyle söyle söyle söyle annesini bana karşı dolduruyordu.
Ben yine bu olayı hiç yüzlerine vurmadım . Sadece biraz uzak durmaya çalıştım o kadar ama tabi içimde fırtınalar koptu o ayrı bir konu. Eşim de ikinci gün hiç bir şey olmamış gibi yanlarında gitti.

Eşimin erkek kardeşi ayrı bir tuhaf. Sürekli beni üzmek için banalaf sokuyor,bunu da bilerek yaptığından farkındayım. Bana biri bir iltifat etse hemen nişanlısını övmeye başlar. Diğer taraftan eşim ne zaman yanına gitse nişanlısını aldatığını anlatır. Nişanlısıyla yakında evleniyorlar ama eşime sürekli nişanlısını başka kızlarla aldatğını anlatır. Eşim de oğlum yakında bari bu kızla evleniyorsun neden aldatıyorsun hep uyarırmış. Eşim de gelip bunları bana anlatıyor. En sonunda bir gün sinirlendim ve eşime bunları sana neden anlatıyor ki dedim? Ne hali varsa görsün. Sonuçta böyle şeyler anlatarak eşime de kötü örnek oluyor.
Nişanlısı da ayrı bir tuhaf. O ne zaman gelse bir şeyler hazırlayıp yanlarına giderdik. Ama kendisi kaç senedir nişanlı ama bize ya bir ya iki kere gelmiştir . Buarada yeni evlenecek eşimin kardeşine gelince ona her şey yapıldı. İstemeye de gidildi, nişan yapıldı, en pahalı gelinlik alındı ,eşyalar alındı kimse karışmadı,duğün takıları dokunmayacakmış ( ben sormam da öyle demişler eşime), neyse bunlar benim için çok önemli değil ister dünyalar alsınlar ben sadece bunu anladım ki bu dünyda iyi ve düşünceli olana sen iyisin diye madalya takmıyorlar, hata iyi niyetini kullanıp seni enayi yerinde bile koyuyorlar .Daha yazacak çok şey var ama şuan aklıma gelenler bunlardır. Ben ise sırf onların laflarına yıllarca içine ata ata sağlığımı bile bozdum. Şimdi kayınvalidem ve kayınpederim eşime benim için eşin farklıydı çok düşünceliydi, mutluluktan başka hiç bir şeyde gözü yoktu, yeni gelin öyle değil diye beni övüyorlarmış ama artık neye yarar beni çoktan üzdüler bile.

canım cok üzüldüm ama en basta iyi davranınca tamam deyince bazı seylere,senin sesinin cıkmadıgını görüp devamını getiriyorlar işte. Takıydı eşyaydı takma böyle seyleri kafana önemli olan eşinle sizin huzurunuz.Kocanla bi sorunun yokmus anladıgım kadarıyla, ailesine karsı mesafe koy,ve kendini daha fazla kullandırtma hayır öyle olmaz kelimelerini de yeri gelince kullan haketiyorlar cünkü, VE bence eşin de herseyin farkında.

canım cok üzüldüm ama en basta iyi davranınca tamam deyince bazı seylere,senin sesinin cıkmadıgını görüp devamını getiriyorlar işte. Takıydı eşyaydı takma böyle seyleri kafana önemli olan eşinle sizin huzurunuz.Kocanla bi sorunun yokmus anladıgım kadarıyla, ailesine karsı mesafe koy,ve kendini daha fazla kullandırtma hayır öyle olmaz kelimelerini de yeri gelince kullan haketiyorlar cünkü, VE bence eşin de herseyin farkında.

Öncellikle teşekkür ediyorum, aslında sanki takı,eşya gibi şeylere üzülüyorum gibi görünebilir ama onları sadece bana yaptıklarını anlatmak için yazdım. Yoksa öyle şeyler kafama takan biri değilim. Beni üzen şey nasıl ayrım yaptıklarını, sen iyi niyetli olsan da karşı tarafı nasıl bunu kullandığını, beni yok yere nasıl beş kuruş insanlara dedikodu malzemesi yaptıklarını, gibi şeyler beni üzüyor.

dedikodu yapan kendi kaybeder canım sakın onlara daha fazla iyi niyetle yaklasma mesafeli davran,Bilirsin iyilikten maraz doğar sözünü,insnlara fazla iyilik yaptın zaman yaramıyor işte,,kıymet bilmiyorlar üzülme tatlım kayınvalidenin karakteri ortada yalan söyleyen insandan hersey beklerim zaten.Allaha havala et gec.Eşine dört elle sarıl mutlu ol cekirdek ailende.

dedikodu yapan kendi kaybeder canım sakın onlara daha fazla iyi niyetle yaklasma mesafeli davran,Bilirsin iyilikten maraz doğar sözünü,insnlara fazla iyilik yaptın zaman yaramıyor işte,,kıymet bilmiyorlar üzülme tatlım kayınvalidenin karakteri ortada yalan söyleyen insandan hersey beklerim zaten.Allaha havala et gec.Eşine dört elle sarıl mutlu ol cekirdek ailende.

cnm ne güzel yazmışsın, tavsiyeler için teşekkür ediyorum

cnm ne güzel yazmışsın, tavsiyelerin için teşekkür ediyorum

Canım bende herkese iyi niyetle yaklastım hep hem maddi hem manevi sömürüldüm.Çok param gitti iyi niyetle o yüzden anladım ki kimse benm gibi degil hata nerde biliyo musun insan karsındakini kendi gibi görüyor güveniyor.Sonra anladım ki fazla ii n iyet ii gelmiyo insanlara anca sana iyilik edene iyi niyet haketmeyene yok kocan bile olsa.Yani hakedene haketttigi gibi davrandın mı problem yok o zaman ne sen üzülüyosn ne baskası.

Ve olumsuz olan herseyi sileceksin kafandan olumsuz bişey hatırladın mı kocan gelsin aklına mutlu günleriniz.Aman bosver olan bana ve kocama oluyo de,bi daha mı dünyaya geleceksin sanki ona üzül buna üzül bizede yazık.O yüzden hep mutlu olmaya bak inadına gülümse:)

okurken çok sinirlendim. keşke en baştan hiç bişey için alttan almasaydın. resmen senin iyi niyetini süistimal etmişler. iyi be öbür geline herşeyin en güzeli size gelince istenmeyen gelin olduğunuz için hiç bişey yok. üstelik arkanızdan dedikodu yapmalarıda cabası.kusura bakma ama eşinin ailesi çok çirkefmiş.bir aile oğlunun ve gelinin mutluluğunu nasıl istemez. hadi seni istemedi hiçmi düşünmedi benim oğlum beğenmiş istemiş ,oğullarının mutluluğu için mutlu olmalaılar.bence o aileden uzak dur. eşin anladığım kadarıyla iyi biri. sen eşine sarıl boşver takma kafaya onların yaptıklarını.allah kolaylık versin canım

hani dizilerde olur ya hatta bi örnek vereyım lale devrındeki toprak gibi hissettım bır an......yanı bu kadar ii nıyetlı ınsanlar hala var mı dıye? şaşırdım dogrusu...siz nıye kendınızı bu kadar ezdırdınız ki ben onu anlamadım...hani bazı duurmlar olur basınız egık kalır sesınız cıkmaz,ama burda öyle bır konu da yok......ah cnm ya yaranılmaz işte bazı ınsanlara ama şundan emınım ki bu yenı gelen gelın sana yapılanları karsı tarafa yasatacak....yaşatıyorda sanırım:) yanı ben olsam bilemıcem dayanamazdım heralde...dengesız ınsanlar...bırak formalıte ıcabı gelınlerı ol bundan sonra bı ii söz bıle söyleme dıger gelınlerıyle başbaşa kalsınlar....

ağlamayana meme yok kızım sende bi ana evledısın bukadar alttan almanı anlayamıyorum sonuçta dışarıdan geliyorsun tanımadığın bilmediğin insanlar nasıl olurda düğün takılarını verirsin oda ayrı birşey aç oldukları ta baştan belliymiş daha çok için yanar güzelim düşünme onları ve gitme ilgilenmede ayrıca hadi sen yeni memleket bi onları kötüde olsa yakın gördüğün için sarıldın diyelim(denize düşen yılana sarılır) eşinin seni bu kadar ezdirmesi ailesine senin üstünden prim vermesi hiç hoş değil hiç

ayrıca kötü olmayalım diyipde sakın bu kadar ezdirme kendini Allah a şükür onlara maddi manevi bağımlı değilsiniz...

güzelim insanlar ezecek insan görmesin iliği kurayanaa kadar sömürürler:43: inan yazının hepsini okuyamadım ama içim cız etti Allah ım dedim ben olsaydım :14:

Sen maddiyata değer vermiyorsun yurtdışındaki insanın gözü doymuştur,ama türkiye için maddiyat önemli insanlar yarış için daha lüx,daha pahalı çünkü bu evlenecek olan kızlar baba evinde maddiyat doyumuna ulaşmadıkları için, senin iyi niyetine hayran kaldı öpsün kaynana başının üstüne koysun

Arkadaşlar yazdıklarım bunlar sadece bir kısmı hani yazımın çok uzun olmasın diye , aslında yazabilecek size anlatamadığım daha çok şeyler var örnek eşim kendi çalıştığı için kayınpederime rica eder beni iş görüşmesine arabasıyla beni bıraksın diye. Kayınpeder beni bırakır ama bütün yol boyunca sinir ile bağırarak çağırarak bırakır. Ama diğer gelini her gün sabah akşam arabayla iş yerinden alıp getiriyorlar. Bunu da gözümüzün önünde yapıyorlar biz görüyorıuz çünkü aynı yerde oturuyoruz.
Eşimin ve benim doğum günü oluyor ben de yemek hazırlayıp hepsine davet ediyorum. Eşim de bana çok bilinen bir aksesuar mağzadan küpe almıştı ( küpe güzel ama normal bildiğimiz küpe hani değerli bir taş değil ) eşimin erkek kardeşi de beni bozmak için eşim bana küpeleri verince ben nişanlıma bilmem ne değerinde pırlanta yüzük aldım diye söyler. Aslında ezik duracak bir sebepim yok, gayet hoş bir bayanım, okumuş, nasıl oturup nasıl davranacağını bilen, hoş giyinem bir insanım. Sadece küçük şeylerle de mutlu olan biriyim. Benim için önemli olan sağlık ve huzur ve sadece haksızlığa uğradığımda üzülüyorum.

Bence bundan sonra bunları düşünüp de kendini bir kez daha üzme,üzen üzmüş seni yeterince zaten.
Ben de senin kadar saf iyi niyetli insan görünce şaşırıyordum, olur mu böyle şey diye ama oluyormuş işte ben yaşamadım bilmiyorum,yarın öbür gün yaşamayacağım ne malum.Artık çok garip gelmiyor:27:
Dediğim gibi artım bunları kafana takıp da tekrar tekrar eskilere dönme, mizacın böyleyse zaten tüm bunları yaşadıktan sonra bir şansın daha olsa yine muhtemelen düğüne derneğe takıya istemeye çok takılmazsın,ama karşında eltin gibi zıt bir örnek olunca kafası karışır insanın, üzülür ister istemez.Gönlünce düğün dernek yapamadın belki ama sen de öbür dünyanı yapmışsın,iyi de bir evliliğin olmuş işte böyle düşün:34:
Ha tabi bundan sonra kendini ezdirme, geçmişten ders çıkar ama geçmişe de takılıp kalma

Son düzenleme:
ah güzelim ah hatayı başta yapıyoruz bende çok iyi niyetli davrandım eşime kına gecesi abiyemi ayakkabımı bile kendim aldım evimde bi kırık iğneleri dahi yok oturma gurubundan tut yatak odasına.perdeden tut halılara varana kadar ben aldım durumları yok diye bide kiradayım onlarsa sitede oturuyolar babasının emeklisi de var herşeyi ben yaptım tamam dedim durumları olmayabilir düğün salonunun kaporasını bile nişanımdaki çeyreklerden verdim ama onlar nemi yaptı takılarımı çaldılar banada 10 tl lik 20 tl lik ne kadar kaldıysa onu verdiler şok oldum eşimlede kavga ettim düğün cd sinin karşısına geçip tek tek takılanları hesapladım çeyreklerimide paralarımıda çalmışlar 1 seneyi geçti fazla samimi değilim şimdi elime fırsat geçtikçe ben onları yolmaya bakıyorum paramız bitti git annenden iste diyorum ehliyete yazıldı annenden al kurs parasını dedim paramız kalmadı dedim halbuki vardı bunlara böyle yaranılıyomuş geç anladım ama anladım geçen gün adam yani eşimin babası yanlışlıkla ağzından kaçırdı dediki xxxxxxin yani eşimin düğününde çok iyi yaptım akıllılık ettim borçlarımı ödedim dedi ya eşim bunu görmek istemiyo herşeyi biliyo ama kabullenmiyo hatırladıkça sinirleniyorum ş...zler

kendini ezdirme bırak onlar ezilsin ezikler

boşvermeyi öğrenceksin bnmde arkamdan çok şey konuşuldu bunlaırn da hepsi fazla yüz göz olmaktan geçiyo en iyisi araya mesafeyi koycan gittiğin zaman fazla konuşma samimi olma en azından ağızlarına fazla laf vermemiş olursun en fazla dicekleri gelinin burnu havada :37: onu da deinler boşver.

Arkadaşım naptın sen ya bu kadar karşı taraf düşünülürse işte boyle kıymetin kalmaz. Ne kadar iyi niyetlisin yok isteme olmamış,yok takılarını vermişsin yok eşyaları onlar secmiş. Bide üstüne para verseydin evlenirken:53: bunların çeyreği bana yapılsa yolun başında dönerdim. ne kadar sevsemde dönerdim yani

Bence sen iyi niyetini her zaman koru. Kimseyle kötü olma. Ama bu gibi şeyleri de kafana takıp üzülüp sinirlenme. Bu defa içine attıkça hasta olursun. Bir atasözü var hani, doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar ama onuncu köye muhtar yaparlar diye. Sen sen ol iyi niyetini hiç bozma. Sen iyi ol ki onlar senin iyiliğinin altında ezilsinler. Ve en önemlisi onları hiç mi hiç umursama. Ne söylüyorlar ne yapıyorlar seni seviyorlar mı sevmiyorlar mı umursama. Sen evinin huzuruna bak. Emin ol iyiliğinin karşılığını göreceksin sen.

Bence sen iyi niyetini her zaman koru. Kimseyle kötü olma. Ama bu gibi şeyleri de kafana takıp üzülüp sinirlenme. Bu defa içine attıkça hasta olursun. Bir atasözü var hani, doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar ama onuncu köye muhtar yaparlar diye. Sen sen ol iyi niyetini hiç bozma. Sen iyi ol ki onlar senin iyiliğinin altında ezilsinler. Ve en önemlisi onları hiç mi hiç umursama. Ne söylüyorlar ne yapıyorlar seni seviyorlar mı sevmiyorlar mı umursama. Sen evinin huzuruna bak. Emin ol iyiliğinin karşılığını göreceksin sen.

butun arkadaşlara cevapları için teşekkür ediyorum ama özellike seni teşekkür ediyorum çünkü çok güzel yazmışsın,umarım bu yaşadıklarım bir gün iyi tarfını görürüm

CANIM ;

anladığım şu ki seni istemişler...

bu nedenlede herşeye burun kıvırmışlar,bunuda açık açık belli etmişler...

çok ayıp yaptıkları,sende ana kuzususun...

elinden geldiğince iyi niyetli ve saygılı davranmışsın...

ama artık kendini ezdirme..............

gerektiğinde lafını söyle...

sussan da farketmiyor,bari içinde kalmaz...

Back