İnsanlar bu kadar kırıcı olmamalı..

Bu zihniyetler asla değişmez ama lütfen siz üzülmemeyi öğrenin..
Herkesin bir devri var elbet sizin bu sıkıntılı dönemleriniz geçecek, ailece ferahlayacaksınız..

Peki o görgüden nasibini almamış, konuşmayı bilmeyen, düşüncesiz zatların kalplerinin çamurluğu ne olacak?
Dilerim ailece maddi manevi rahatlar ,feraha kavuşursunuz.

Normalde çok kızarım böyle şeylere ama arkadaşların çokta kötü niyetli gelmedi bana
En azından dürüst olup sana söylüyorlar yüzüne hiç bir şey söylemeyip arkandan konuşan tiplemelerle çok karşılaştım çünkü

Benimde öyle bir arkadaşım vardı
Mavi jeansten aşağı giymem lcw marka mı falan derdi
Bir gün yanımızda açlıktan bayıldı

Ya sizle gurur duydum bence sizde gurur duyun hersey gecer insan huzurla yasasin
Size laf edenler ne yapacagini biliyormu sizin bir cizginiz var
Hayatimda hic bir zaman cok kiyafet meraklisi olmadim ama imkanlarimida dogru kullandim varsa aldim yoksa oldugu kadar giydim
Asil ben sacma markalardan sacma alisverisleri anlayamiyorum onumuzde 11.11 ve 29.11 var. Az bucuk butce ayarlayabilirseniz kendiniz icin alisveris yapin
Haftasonu anneme bir urun baktik. Daha magazada kendi sitesinde 30 tl ucuz oldugunu gorduk. 10 tlde kart puani. 40 tl asagi indi.
Devir körü körüne alisveris devri degil olsada emeginize paraniza vaktinize yazik
Is arkadaslariniz ile mesafe koyun kimseyi ilgilendirmiyor ne yaptiginiz.
Allah guc kuvvet versin

Benim imkanım olduğu halde ben de yıllarca giyiyorum, israf olur çünkü ve seviyorum bir şeyi eskitene kadar giymeyi,bana ait olmasini..dolap türü yerlerden almaktansa bana ait olsun ucuz olsun.. Bana böyle bisey söyleyemez kimse söylerse de açıkça derim ki bu benim tercihim benim bütçem benim hayatım, Rabbim sana da kalp vermiş kullansana biraz :)))

Kaç yıl çalıştım hiç böyle birşey görmedim. Boşverin herşey geçer. Öyle bir şey olur ki size muhtaç olan olur. Bence çok konuşmaya gerek yok. Arkadaş olunacak insanlar değillermiş.

Benimde öyle bir arkadaşım vardı
Mavi jeansten aşağı giymem lcw marka mı falan derdi
Bir gün yanınızda açlıktan bayıldı

ha doğru bir de o markalara burun kvıranlar var dmi? Sen git lcw den giyin, bu tarz ne böyle de facto danmı giyiniyorsun vs... valla ordan giyinip bir sürü şık olan insan görüyorum, öyle kombinler yapıyorlar ki şaşırırsınız İnsanlar güzel giyinmenin çok para vermeyle, dünya markalarından giyinmekle alakası olmadığını ne zaman kavrayacak acaba?

Kapitalist düzenin bazı insanları soktuğu kalıplar ,tam da onların istedikleri gibi ilerliyor her şey. Saatlerce çalış, didin, bir gün boyunca kazandığın parayı git bir kazağa ver, o marka sahibi ultra zengin kişiler senin dişinle tırnağınla kazandığın paranla hayatını yaşasın.
Nolmuş yani hırkanız biraz solduysa, botunuz eskidiyse, işinizi gördükten sonra ne önemi var, keşke değiştirsek şu zihniyetleri artık, üniversitede profesör hocalarımız aynı kıyafetlerle gelirlerdi ,onların insanlığından, bilgisinden bir şey mi eksiltiyor bu durum. Ben de kıyafete çok az para harcarım. Kazancımı kızımın eğitimine, farklı yerleri gezmeye , kaliteli ve sağlıklı yiyecekler yemeye harcarım ya da birikim yaparım, çok da mutluyum böyle olduğum için. Keşke şu kafaları değiştirebilsek, kapitalizmle kirlenmiş zihinleri aydınlatabilsek
Minimalist yaşam diye bir kavram var, onu da bir araştırın, size bu tip şeyler söyleyen kişilere minimalist yaşamayı seviyorum,böyle mutluyum deyin.
Hayrettin karacayı tanır misiniz tema vakfı kurucusu, karaca markasının sahibi, hep aynı kazağı giyiyor, neden diye sorulduğunda verdiği cevap şu
Neden hep aynı kazağı giyiyor?
Birkaç tane var. Artık hepsi delik deşik. Sürekli aynı şeyleri giyer. Gömleklerinin manşetlerini, yakalarını değiştirir. Ayakkabılarına pençe yaptırır. Çünkü şunu söylüyor: “Param var ama hakkım yok. Fazladan aldığınız her bir tüketim malzemesinin doğaya bedeli var” diyor. Hayrettin Karaca hep söylediği gibi yaşadı. İhtiyacı olmayan hiçbir şeyi almıyor. Bir kişinin yaptığı çok önemli. Milyarlarca insanla çarpılınca doğada inanılmaz bir etki yaratıyor

İşim gereği sık sık yurt dışına gidip orada önemli insanlar ile toplantılar yapıyorum. Bu insanların maaşları onbinlerce euro olmasına rağmen kıyafetleri ayakkabıları epey yıpranmış olsa da giyiyorlar. Ne müdürler ne yöneticiler ikinci el dükkanından çorap bile alıyorlar. Biz de ise ayranı yok içmeye her gün gider avm ye alışverişe olmuş herkes. Kıyafetler temiz olsun yeter. Çok paranız olur borçlarınızı ödersiniz inşallah ama savruk ve müsrif olmamaya çalışın lütfen

Burada en üzücü kisim insanlarin ne kadar iclerinin bosaldigi
Hadi sen durumunu düzeltip yeni kiyafet alacaksin ama onlar ne yapacak, bu kisiliklerinden nasil siyrilacaklar bir düsün
Onlar icin inan daha zor
Senin bir baharli gününün baslamasina bakiyor
Cünkü hicbir zorluk sonsuza kadar devam etmez, bir gün cicek acar bunu engelleyemezsin
Kendini kötü hissetme, benim de param olmadigi zamanlarda alamadigim oldu, hele de tam lisede herkesin civil civil oldugu dönemde. Zaman gecti her istedigimi alip giyebildim ama bu sefer de hakikatin bu esyalarda olmadigini ögrendim
Ben de üniversiteden kalma cizmemi giyiyorum hala 8 yildir, birseyi yirtilmadigi sürece atmam, ki o zaman bile dikerim
Yani birisine veririm ama kullanisli bir esya rengi soluk, yok uymadi diye giymekten vazgecmek de neyin nesidir yahu
Kendinizi bu sig insanlardan koruyun, önemsiz seyler bunlar

Öyle bir ara insanlar marka diye mavi tuvalet terliğine bin dolara yakın para veriyorlardı
Öldürsen giymezler normalde Gucciden pradadan olunca kapış kapış alıyorlardı
Aslında çok saçma bir kıyafet israfı var her yerde
İhtiyacımız olmayan kıyafetleri alıp neredeyse hiç giymediklerimizi dağıtıyoruz
Sürekli almaya programlı olduk
Ne tamir etme ne üretme ne kendine göre değiştirme var
ben bu sene dolabımı nasıl sadeleştireceğim diye bakıp duruyorum millet alıp duruyor

Zor donemlerdeyiz dediginiz ne zamandir zor donemlerdesiniz???
Biraz kaliteli parçalar almis olsaydiniz onceden uzun yillar yipranmadan kullanabilirdiniz. Mango icin "oyle yerlere girmem cekinirim" vs demissiniz. Mango oyle aman aman abartili biyer degil bu arada.

Benim gorumcemin bir cok ayakkabisi, kiyafeti en az 5-10 yillik ve ben ilk gordugumde yeni sanmistim cok begenmistim hatta. Kadin zamansiz ve kaliteli parcalar almiş cunku zamaninda ve giyiyor tabi iyi bakmis ve muhafaza etmiş, ben de kaliteli seyler kullaniyorum ama gorumcem kadar muhafaza etmiyordum, artik ediyorum.

Elinize biraz para gectiginda iyi az ama iyi ürünler alirsaniz ara ara, bikaç sene birşey alamadiginizda yipranmiş seyler giymek zorunda kalmazsiniz.

Bu arada spor ayakkabim yirtilmisti önden, baya corabimin rengi ortada bas parmagimla beraber
Spordan sonra kizimi kresten almaya o ayakkabilarla gittim bir sene boyunca, bir türlü zaman bulup yenisini alamadim, ugrasamadim o dönem
Insanlar bakiyordu, corap rengimi cok göze batmayan bir renk seciyordum aklima geldikce
Utanmam, cok rahattilar yani inan yenisini almak istemedim
Insanlar bakiyor, baksinlar
Simdi yenisini aldim ama degisen birsey yok
Bakimliyimdir, kiyafet degistiririm cok sik
Ama eskiyen bir esyamdan utanmam
Kime ne, istedigini giy kiz, kime ne

Utanacak kırılacak ne var kuzum
Haklısın her kadın güzel yeni iyi görünen şeyleri giymeyi ister ama imkanlara göre mecburen sekkilleniyoruz
Belliki bu tarz muhabbetler onlar arasında sıradanlaşan bir konuşma ve sohbet konusu.

Insanların böyle şeyler söylemesini asagilik ve bayağı buluyorum

Gerçekten böyle boş insanlar için kendinizi üzdügünüze değer mi? Aslında ben de sinirlendim ama insanların nasıl bu kadar hadsiz ve gerizekalı olabildiklerine kızdım.
Ayrıca maddi durumu hiç de kötü olmayan arkadaşlarım arasında yipranmiş botlarını ayakkabılarını sırf çok sevdikleri için ya da çok rahat oldufu ısrarla giyenler var kimse de yadirgamiyor. Ben mesela dün ütü yaparken çok giydiğim hirkamin 6 senelik olduğunu resmen üstümde paralandigini düşündüm ve bu çok hoşuma gitti bir yandan. Önemli olan temiz olmak, hem üstün başın hem de en önemlisi kalbin temiz olmalı gerisi boş. Üzülmeyin lütfen.

Çok insan kullanılmış eşyada alıyor. Ucuzluğu takip ediyor. Kendinizde heves edersiniz diye yazdım. Maddi durumunuz yetmeyebilir diyecek sözüm yok. Bu durumda aldırmamaktan başka bişey kalmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…