İnsanlar bu kadar kırıcı olmamalı..

bu konuya bende şaşırıyorum zar zor denkleştirp fatura ödüyorum. 1 ayı geçince hemen kesme bildirimi geliyor. bikaç ay öncesi hiç unutmuyorum kesme bildirimi geldi.. para yok .. napıcam diye dertlenirken bi yerden bi para geldi çok üşükür ödedim ama ödeyemeseydim.. ah ahh..

Durumu olan, olmayan farketmez.
İnsanın dışından evvel içine değer verdiğimiz gün güzel günler göreceğiz.

Herif tacizcidir smokin giyer düzgün bir şey sanılır, saygı görür.
Melek gibi insan durumu olsun, olmasın istediği şey görünümle şekil yapmak değil
mutlu ve rahat hissetmektir. Salaş diye kapkaççı muamelesi görür.

Böyle böyle gidiyor bu saçma düzen.

Abartmayin yahu kimse salaş giyindi diye karsidakini kapkaççi filan sanmiyor.
Asiri yirtik, kirli vs giyimliyse elbette insanlar tedirgin olur bu çok normal, gunumuzde giyiminden ziyade tanimadigimiz insanlara cogumuz temkinli yaklaşiriz.

Kimin tacizci, kimin sapik oldugu da belli degil kimisi smokin giyer kimisi dilenci gibi gezer, kimisi halkin içinde her gun gordugumuz insanlardir hatta hergun merhaba dediginiz komşumuzdur belki???? O zaman herkese bakarken "bu sapik olabilir" dememiz lazim.

Kimseye "sen niye bunu giydin, git boyle giyin" demedim ama özensizlikten hic hoslanmam.
Özenmek diyince de nedense akliniza illa şatafat, gosterişli kiyafetler geliyor ama oyle birsey degil bu.
Madem rahat ve mutlusunuz insanlarin ne dusundugunu bu kadar sorgulamayin.

nasıl bi yerde yaşıyorsunuz bu insanların yaş aralığı ne? çok ilginç geldi. cahil ve sonradan görme insanlar bu konulara takılır, cahilliklerine verin. bu hayattaki en önemli başarı özgüven sahibi olabilmek, özgüveniniz tamsa her olayda her koşulda dimdik durursunuz, kimsenin yarına garantisi yok, kimin ne olacağı belli olmaz

Allah Allah çok ilginçsiniz.
Herkesin özen kriteri zaten farklıdır.
Benim konumda da temizlik, kirlilik, yırtık yoktu zaten.
İnsan düğünmüş, bilmem neymiş milletin gönlünü hoş edeceğim diye borç alıp alışverişe çıkıyor
sizin gibi düşünenler yüzünden.
Ne saçmalık!

Benim kendimi iyi hissetmem önemlidir.
Temiz olduğu müddetçe düğüne bile piknik pantolonu ile giderim :)
Kimseyi de umursamam.

Çünkü görünümüne göre değer vermiyorum insana.

Siz özensiz bulup bulmayacaksınız diye bakın insanlar ne sıkıntılar yaşıyor.
Hırkası solukmuş, botu eskiymiş kimin ne haddine bunları söylemeyi bırakın düşünmek bile!

Yoklukta olsun, olmasın bu baskıyı hissettirmeye hakkı yok kimsenin!

Anlayacağınızı sanmıyorum. Bense çok yorgunum.

İyi forumlar size.

Evet anlayamiyorum gercekten. Herseyi abartiyorsunuz. Dugun kiyafeti icin borca girmek???
Herkesin bir tane olsun düz küçük elbisesi vardir ya. Yoksa da illa borca girmek gerekmiyor gider carsi pazardan bir tane ucuz elbise uydururdum yine de piknik pantolonuyla gitmezdim ben olsam. Cogu insan satin almak yerine birbirinden ödünç aliyor zaten bu tur dugun davette giyilecek kiyafetleri.

Ben de abiye kiyafetlerimi, ayakkabilarimi filan hep arkadaslarima ödünç veriyorum mesela. Almak istemeyen veya o an durumu olmayan bu şekilde ödünç alabiliyor. En sevmedigim özensizlik tipi sizin anlattiginiz gibisi işte, para mevzusu degil.
Neyse

Ne pis insanlarmis onlar oyle ya yuh. Tamam insanlar iyi degil ama bu kadar kötüsü de zor bulunur. Param yok durumumuz kötü desene. Bana da ilkokul ogretmenim yapardi. Findik fistik getirin derdi yerli mali haftasinda getiremezdim. Her sene niye getirmedin der ulan yok işte be evde yoktu diorum anlamaz niye yoktu. Eseginki. Lisede keza bi oglan "sen de hep ayni seyi giyiyosun" demisti unutmuorum ya lisede ne giyeyim herkes gibi degisik kazaklar beklio da yik yani iki tane alinmis aynisindan yıkayıp yikayip giyiorum iste. Universitede bursluydum mezun olcagimiz gun herkes cuppenin altina elbise giymis bi bende yirtik pirtik kot var ahhaah. Ona da niye boyle geldin dediler ya hayret bisi her gun nasi geliorum ben sanki. Velhasili artik param var ama simdi de canim hicbisey almak istemio. Agzimin tadi yok. Tek aldigim alkol yine eski seylerle geziorum.

Yahu otomatik ödeme çekmeyince 2 günde kesilecek diye not bırakmışlardı
Komşunun 3.faturası var off bunları da ödemeye üşeniyorum diyodu. Otomatik ödeme var di mi aidat da ödemiyorlar. Benim aklım almıyor.

Ayy sen ben misin yoksa?canım kendimim

Okurken o kadar üzüldüm ki gerçekten dünya üzerinde birçok insan var fakat insanlık neredeyse hiç yok. Bir de kendi akıllarınca sizi aşağılamaya çalışmışlar,karaktersizliklerini belli etmişler sadece. İnşallah bir an önce maddi olarakta manevi olarakta rahatlarsınız.

ben böylelerini şer arayan tipler olarak görüyorum.Kaliteli giyinsen bu kez de giydiğinde gözü kalır bazılarının.
Yakın arkadaşındır samimiyetin verdiği rahatlık vardır ve daha güzel görünmeni ister o ayrı zaten öyle durumda alaycı yaklaşım söz konusu olmaz
Umarım aranıza mesafe koyar böylece boş laflara canınızı sıkmamayı başarırsınız

valla soyleyecek bisey bulamadim..
acaba durumunuzu bilmiyorlar mi..
parasizliktan degil de özensiz davrandiginizi dusunuyor olabilirler.. hic bir sebep yaptiklarini hakli göstermez ama bilemedim..
herkes su donemde maddi sıkıntilar cekiyor.. bazi insanlar borc batagina dusse bile alisveris yapmaktan geri kalmiyor.. cunku Türkiye de hersey dis görüntü. insallah bir gün insana deger vermeyi ögreniriz..

Yazdıklarınızı okurken çok üzüldüm gerçekten.Annemin hikayesi geldi aklıma gençliğinde yani ilk evlendiği zamanlar o kadar yoksullarmış ki annem işe bir yıl boyunca aynı kot pantolonla gitmiş.Geceden yılar sabah ütüyle kurutabildiği kadar kurutur nemli nemli giyermiş anneciğim benim,yazarken bile gözüm doldu.Bir gün işte bir arkadaşı yahu senn başka pantolonun yok mu hep aynı şeyi giyiyosun demiş.Annem de şuan maddi durumum çok kötü siz de fazla varsa getirin giyerim demiş hiç gocunmamış

Biz de o duruma çok geldik.
Elde avuçta yokken insan nasıl üstüne başına alsın?
Yokluk çekmeyen bilemez.

Bu tamamen onların dengesizliği vicdan ve merhamet paradan çok daha önemli şeylerdir
İstedikleri kadar altın olsunlar.Değeri düşük olduktan sonra..

ya sizin yorumunuzu okuyunca kendimi gördüm çünkü şu an akşamdan yıkadığım pantolonum kuramamış halde. elimde yıkadım. kurumamış. sabah biraz fön tuttum ama işe geç kalacağım diye çokta tutamadım. üzerimde bel kısmı hafif nemli .. anneniz ne güzel cevap vermiş..

Is arkadaslarinizi cok cocukca buldum.
Giydigim elbiseden utandigimi en son ilk okulda 10-11 yasimda yasadim. Bende cocuktum herkeste cocuktu. Ama su an herkes buyumus olmasi lazim. Bunlar nasil kirici sozler?
Acaba sebebi sirketin bi prestiji oldugundan dolayi mi? Yine bu yapmalari hak degildir ama herkes ozenliyken siz ozensizseniz goze batmistir.

şirketin tabiki prestijini etkilemek istemem. sekreter olduğm için ilk görülen kişi benim ama patronum rahatsız olsa (oluyordur belki..) kendisi der zaten, kimsenin bişe demeye hakkı yokki.. olsa bende giymeyi bilirim zaten.. bilmiyorum insanlar çook acımasız.. eski ama temiz sonuçta giydiklerim..

Ay nası sinirlendim. Terbiyesizlik bu ya! Siz takilmayin. Saciniz yağdan geçilmiyor, ter kokuyorsaniz, etrafiniza rahatsizlik veriyorsaniz o zaman rahatsız olun. Temiz olsun eski olsun ne güzel işte tutumlusunuz
benim ne güzel ya 10 sene önceki pantolonlarım var taş gibi. Giyiyorum da neden giymeyeyim? Lütfen üzülmeyin. Bir erkek arkadaşım vardı becikali. Adam çok çok zengin ama les gibi kokuyor. Banyodan çıkınca Chanel in urunlerini kulanır ilk 20 dk güzel kokar sonra arkadaslarla yanında duramazdik. Hiç üzülmeyin rica ederim

asla öyle gelmem ben işe.ama ne bielyim insanları anlamak zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…