- 4 Aralık 2014
- 2.782
- 1.406
- 158
- Konu Sahibi sezarsalataa
-
canım izledim dün ben bunu kafam daha da karıştı, bir de ardından diğer videoları izledim onlar da faklı şeyler söylüyorBu sohbet senin tum soru isaretlerini kaldiricak ortadan.
Super bi anlatim hic sikilmadan dinliyceksin.
URL i bi turlu ekleyemedim.
Youtubedan ara hemen bulursun.
Hayalhanem--- evlilik kader midir?
çok doğru dedin :) bi de dualar kabul olsa çok güzel olurdu :)Bence belli mi değil mi boşver ama dua et sadece:)
olur er geççok doğru dedin :) bi de dualar kabul olsa çok güzel olurdu :)
inşallah kabul olur canım benim :) içimi rahatlattın :)olur er geç
sınavın değilse inan ki kabul oluyor Rabbim yardımcın olsun :) ümidini bırakma derim
Benim her başıma gelen imkansız duayla imkanlı oldu o sebepten gönül rahatlığıyla diyorum kimi hemencecik kimi çok zaman sonra...ama öyle..
Mesela bu dusunce yanlis. boyle soyleyemeyiz.Soyle dusun. Bir bina var muhendis diyor ki sana bu bina su kadar siddetli bir depremde yikilir. E simdi biz ya bu binanin kaderinde yikilmak var diyip obbinayi kaderine mi terketmeliyiz yoksa Guclendirme calismalari yapip kurtarmaya mi bakmaliyiz.birde aklıma takılan dğer şey . . evleneceğimiz kişi belliyse aileler neden bazen karşı çıkıyor hayır o kşiyle evlenemezsin diye . . ? onlarada şöyle bi açıklama yapalım o zaman ben seçmedim ki kaderimde bu kişi vardı .. .
insanın ne evleneceği kişi ne de öleceği zaman önceden belli değildir . Bakınız Lokman Suresi 34 .ayet
Şimdi bu konunun bence en açıklayıcı ve kader olduğunu anlatan şey bence şu Yukarıda dediğiniz gibi anne babamız mutlak kaderdir ve değiştiremeyiz ya şimdi benim annem x babam y olacaksa demek ki onların evleneceği ve benim annem babam olacakları da Allah tarafından belirlenmiş ve değiştiremeyiz. Bir bebeğin dünyaya geleceği anne ve babasının kim olacağının mutlak kaderle belli olması evliliğin de mutlak kader olmasının kanıtı.Kader; mutlak ve Muallak kader diye 2'ye ayrılır.mutlak kader değiştirmeyeceğimiz şeylerdir.örneğin anne babamız,saç rengimiz,doğumunuz vs.
Muallak kader ise cüzi irademizi kullanarak değiştirebileceğimiz şeylerdir.Evlilik Muallak kaderdir.
Allah ezeli ilmi ile kiminle evleneceğimizi bilir.yani Ayşe Ahmet ile evlensin şeklinde değil,Ayşe Ahmet ile evlenecektir şeklindedir.
kimlerin bize kısmet olarak geleceği mutlak kaderdir.yani karşımıza çıkacak kişileri Allah belirler . bir şekilde bir yerde karşımıza çıkarır.onu seçip seçmemek bizim irademiz iledir.
Inş anlatabilmişimdir .ben bu şekilde diye biliyorum
öleceğimiz günü sadece allah bilir diyor önceden yazılı demiyor .Lokman suresi 34. ayette böyle birşey yok ki. Nasıl bu manada yorumladınız
merhaba kızlar, benim kafama çok takılan bi soruyu sizinle paylaşmak istiyorum.. bu zamana kadar hayatımda birileri oldu ve hep bi şekilde saçma sebeplerle olsa da bitti.. artık öyle bi umutsuzluğa kapıldım ki istediğim kişi hiç bi zaman karşıma çıkmayacakmış gibi hissediyorum.. bazı arkadaşlarım diyo ki, hiç merak ettme senin evleneceğin kişi alnında yazılı, eninde sonunda karşına çıkacak, ağzın dilin dolanacak ve ona hayır diyemiyeceksin, ölümle nikah saati şaşmaz, kısmetinde varsa ayrılsan bile döner dolaşır seni bulur diyolar.. ama yaptığım bir takım araştırmalara göre insanlar kendi kaderini kendisi çiziyor, yani eşini sen seciyosun, evet ya da hayır demek senin elinde, öyle ağız dil bağlanması falan olmuyor, fırsatı tepersen sonsuza dek yalnız kalıyosun.. siz bu konuda ne düşünüyosunuz? aklım çok karışık
Konunuz cok guzel bir konu oncelikle bence kadere inanirim ama kaderini insanin sekillendirebilecegine yon verecegine de inanirim yani olumsuz birseyi Allah size gosteriyorsa aman kaderim diyip oturmazsiniz buna yon vermek sizin elinizde..ve birseyi Allahtan cok istersen olur dua etmek sabretmek evrene olumlu enerji gondermek karma felsefesine inanin ne dusunurseniz ne enerji yollarsaniz size doner yani hic evlenemeyecegim diye umitsizlige kapilmayin benim ablam cok guzel cok egitimli cok vizyon sahibi biriydi karsina cok kismet cikti ama cizgisi kriteri belliydi 38 yasinda evlendi ve suan cok harika bi adamla evlendi hayatta ne istedgini bildgi icin sabretti hayat ona istedgini verdi bende 29 yasindaym nisanlimdan ayrildim 3 ay olcak hic umudumu yitirmiyorum karsima daha iyi ve istedgm biri cikcak diyorum pes etmek yok yani konu sahibi :):):) bazi seyler insanin kendi elinde evlenmek icin evlenenler yuzunden bu ulkede bosanma oranlari cok yuksek bence ..bide bizim toplumumuzda evlenmedinmi tuhaf bakiyorlar anlamiyorum evlenip bosansan daha iyi sanki ulke zihniyeti insanlari malesef hayatlarina mal oluyor :) kader vardir kaderi sekillendirmek bizim elimizdedir diye sozlerimi bitiyorum konu sahibi burdaki bekar bayanlar hepimize hayirli es nasip etsin Allah gonlumuzden gecen herseyin olmasi dilegiylemerhaba kızlar, benim kafama çok takılan bi soruyu sizinle paylaşmak istiyorum.. bu zamana kadar hayatımda birileri oldu ve hep bi şekilde saçma sebeplerle olsa da bitti.. artık öyle bi umutsuzluğa kapıldım ki istediğim kişi hiç bi zaman karşıma çıkmayacakmış gibi hissediyorum.. bazı arkadaşlarım diyo ki, hiç merak ettme senin evleneceğin kişi alnında yazılı, eninde sonunda karşına çıkacak, ağzın dilin dolanacak ve ona hayır diyemiyeceksin, ölümle nikah saati şaşmaz, kısmetinde varsa ayrılsan bile döner dolaşır seni bulur diyolar.. ama yaptığım bir takım araştırmalara göre insanlar kendi kaderini kendisi çiziyor, yani eşini sen seciyosun, evet ya da hayır demek senin elinde, öyle ağız dil bağlanması falan olmuyor, fırsatı tepersen sonsuza dek yalnız kalıyosun.. siz bu konuda ne düşünüyosunuz? aklım çok karışık yardım edin
öleceğimiz günü sadece allah bilir diyor önceden yazılı demiyor .
Dualarla yoğun bakımdan komadan çıkan insanlar var .Öleceğimiz ana kadar belli değildir .Yüce yaratıcı istemedikçe yaprak kımıldamaz evet ama her canlının kaderi yazılmış diye bir şey yok .
Önceden insanlar maksimum 19 yaşına kadar yaşarlardı .Binlerce sene önce.
Tıp ilerledikçe bu rakamlar 90 lara 100 lere geldi .Bu da bunun ispatı
her şeyi Allah yazdı ise ibadet etmeye gerek yok .Evet öleceğiniz günü siz bilemezsiniz allah bilir diyor. Burdan öleceğimiz günün belli olmadığını nasıl anlıyorsunuz ben de onu anlamadım. Her canlının kaderi yazılmış diye bir şey yok ne demek. Herkesin kaderi yazılmış, senin seçimlerin, hayatın herşey belli Allah hepsini biliyor. Bende binlerce sene önce insanların çoook daha uzun yaşadığını biliyorum. Ki bu bişeyi değiştirmez. Ölüm yaşının büyümesi veya küçülmesi ölüm gününün belli olmadığını ispatlamaz. Senin ne zaman öleceğin bellidir. Sen cuma günü saat 5 te öleceksen bunu hiçbir suretle değiştiremezsin. Ya trafik kazası geçirir ölürsün, ya evde uyurken ölüverirsin. Bunlar sebeptir. Öleceğin zamanı asla değiştiremezsin. Dualarla komadan çıkan insanlar var demek ki o kişinin ölüm saati günü gelmemiş. Yanlış düşünüyorsun.
Herseyi Allah yazmadi git hirsiz ol demedi git kotu biri ol demez git zina yap demez git kaderin diye haysiyetsiz bir adamla evlen demez Allah insana irade akil vermis sahsen bende hersey Allahtan diyip kafamizi irademizi kullanmayalim o zaman ne yanlis ...her şeyi Allah yazdı ise ibadet etmeye gerek yok .
günü birlik zevki sefa içinde yaşayalım zina yapalım .Ne de olsa allah yazmış .
her şeyi Allah yazdı ise ibadet etmeye gerek yok .
babası alkolik olan bir abla sürekli dua edermiş. Allahım nolur karşıma içki içmeyen babam gibi olmayan birisini karşıma çıkar diye yalvarırmış her gün. istemeye gelmişler kabul etmiş. ve eşi sonradan itiraf etmiş seni gördüğümde içki içmeye tövbe ettim bir daha da ağzıma sürmedim. bunu anlatan ablaya biz de sormuştuk evlilik kader midir diye . o da bize şöyle bir açıklama yapmıştı. islamda kader ve kaza kavramı vardır. kader ne yaşayacağımızın yazılı olması kaza bunun gerçekleşmesidir. siz kaderi değiştiremezsiniz ama duanızla istemenizle çabanızla kazanın olmasını engelleyebilirsiniz tıpkı o abla gibi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?