insanı salak yerine koyuyorlar❗

Çok iyi anlıyorum seni aynı durum kaç sefer benimde başıma geldi..
Ben tüp bebek yaptım 1 sene boyunca bemim ailem bana destek oldu, temizliğimi işimi gücümü yengelerim, ablam, kardeşim yaptı, bebeğimin bi çok şeyini annem aldı, ama gel görki doğum zamanında eşimin ailesi gelip bana yapmadıklarını bırakmadılar.. Açık açık ailemden rahatsız olduklarını söylediler lohusalığımı düşünmeden benimle kavgaya tutuştular ben çıldırdım eşimle boşanmanın eşiğine geldik..
Tabi bana ne maddi ne manevi hiç bi destekleri olmamış hatta bizden para sömürüyorlardı ben bunlara sesimi etmedim ömrüm boyunca kimseden bi beklentim olmadı onlardan hiç bişey istemedim istememde ama yine çomaklarını soktular hayatıma..

Ben allaha havale ettim sende öyle yap hiç muhatap olma derim..

Almak zorunda degiller ama dogru insan bazen kucukte olsa biseyler bekliyo illa dolu dolu almak degil onlarin heveslerini heyecanlarini gormek istiyosun senin kendi ailende oldugu gibi.
Bide kendi kizina hazirlik yapiyomus hani adetlerinde yok diycem ama ona yapmayi biliyolarsa sanada yapmalari gerekir.
Ama bosver bu sekilde mesafe koyarsin biraz

Anneniz size alıyor oda kendi kızına bunun nesi garip kimseden bişey beklemeyin hayat böyle gecmez

Hersey bir yana da eşinize benim ailem şunları aldı böyle yaptı senin ailen bişey almadı yapmadı demeniz hiç hoş olmamış. Eşinize kendisini kötü hissettirmekten başka bişeye de yaramamis oldu. Ayrıca herkes ne kadar kıymet verirse ne kadar sizi önemserse siz de o kadar karşılık vereceksiniz hepsi bu. Bu kadar almadılar alacaklar diye söylenmek size zarar verir. Analı babalı büyütün inşallah.

Kendileri almış ve yapmış gibi davranmalarına izin vermeyin çekinmeden ulu orta bozun o kişileri
Ve cidden bir şey beklemeyin yani koca insanlarsınız
Sizi enayi yerine koymalarına izin vermeyin
Evet görümceye yaptı,yapıyor ve de yapacak size ne? siz sadece her şeyi biz yaptık triplerine girerlerse alay edip hadlerini bildirin bir daha yalan yanlış hava atamasınlar

zehra kaya seni o kadar iyi anlıyorum ki. Aynı durum benimde başımda var çünkü. İlk zamanlar eşimle çok kavga ediyordum ama artık sönmüş kireç gibi oldu yüreğim, hiçbirini umursamıyorum, Allah a havale ettim hepsini, ve o kadar rahatladım ki. Evindeki huzurun yerini hiçbirşey tutmuyor çünkü. Yapılanları(yapılmayanları) anlatsam sayfa yetmez herhalde.
Eşime ara ara kibar kibar ben üzüldüm, ben sevindim gibi ben diliyle laf sokuyorum sadece o da mesajı alıyor zaten

Bende hamileyim ve bebek bekliyorum.. Ne eşimin ailesinden, ne de kendi ailemden maddi manevi hiçbir beklentim olmadı. Kendi bütçem neye yetiyorsa, kendim yapmaya çalışacağım. Yetmediği yerde de, bebeğimin bazı eşyalarını ikinci el de alabilirim...
Hediye almak, gönül işidir.. Benim eşimin ailesi, hediye almayı, hediyeleşmeyi sevmezler. Biraz da pintilik var.. Ben arada bir karşılık beklemeden, eşimin ailesine hediye alırım. Tamamen içimden geldiği için. Ama eşimin ailesi almıyor.. Almayı sevmiyor, gereksiz görüyorlar.. İlk evlendiğimiz zaman da elleri bomboş gelmiş insanlar.. Evim de eşimin ailesine ait, bir havlu dahi yokken, neden gereksiz beklenti içerisine gireyim ki.. Az alırım, öz alırım, ama kimselere minnet etmem..

Benim hamileliğim çok sıkıntılı geçti.. İlk zamanlar düşük tehlikem vardı, bebeğimin eşi aşağıdaydı.. Sonra bebeğimin bağırsaklarında parlaklık göründü.. Bebeğimin suyu en alt düzeye düştü.. Ben bu durumları ne eşimin ailesine, ne de kendi aileme bahsetmedim bile.. Çünkü anlatsam, herkesin haberi olacak. Ve her kafadan ses çıkacak.. Beni daha çok gerecekler, ve her şeye burunlarını sokacaklar.. Ben bu tür sorunlarla karşılaşmamak için, anlatmamayı tercih ettim.. Benim en büyük destekçim eşim.. Ve bu dönem de eşim bana çok yardımcı oldu. Destek oldu..

Bu hayatta her zaman yanımızda anne babamız olmayacak.. Kayınvaliden, kayınpederin olmayacak.. Herkes kendi başının çaresine bakmayı öğrensin.. Hayatla mücadeleyi öğrensin.. İnan insan çok daha güçleniyor, manevi açıdan..

Senin kocanla sorunun var. adam yapmak zorunda degil demis. Sende evlerine gelince kov madem istemiyosun onlari.

Evlerini size verecek kadar da iyi insanlarmış ama. Gerçi virgül mü yanlış yerde acaba?? Anlatım bozukluğu mu var tam anlayamadım.

Yapmak zorunda değiller diyen arkadaşlara soruyorum tamam zorunda değiller ama bugün bir arkadaşımızın komşumuzun bir bebeği olunca bile birşeyler alıp götürmüyor muyuz?Söz konusu babaanne dede olunca insan hiç mi heves etmez torununa bir şey almaz.Burda önemli olan maddiyat değil maddi olarak pahalı seyler almaları değil bebeğe verilen değer.

Direk olarak o zaman değer vermiyorlarmış deyip sert konuşmak da istemem
Belli ki her şeyi oğullarının yapması gerektiğini düşünen incelikten anlamayan insanlar..
Konu sahibi neden zorla hediye aldırtmaya çalışıyor neden zorla yardım ettirmeye uğraşıyor
Baktın bunlardan yardım gelmez o zaman uzatmadan kendi başının çaresine bakmalı insan
Konu sahibinin yapacağı tek şey kendilerini yardım yapıyorlarmış gibi göstermelerine izin vermemek o kadar
Zorla güzellik olmaz

Evlerini size verecek kadar da iyi insanlarmış ama. Gerçi virgül mü yanlış yerde acaba?? Anlatım bozukluğu mu var tam anlayamadım.

"Evimde eşimin ailesine ait bir havlu dahi yok" demek istiyor

Yani evimin içinde onların aldığı hiç bir şey yok, bir havlu bile...

almak zorunda değil her ki aile de... ailenin fedakar bi yanı var belli ama bunu eşinin başına kakma derim. eksiklikleri de kendiniz tamamlayın kaç yaşında bireylersiniz.. bu ailelerin üzerinden geçinme düşünceniz neden..
Babaanne - dede onlar tabi ki sevecekler buna karşı gelmemelisiniz. fazla beklendi içine girmeyiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…