• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insanı salak yerine koyuyorlar❗

ben seni haklı buldum sinirlenmen konusunda.
genelde böyle oluyor, taraflardan biri her şeyi yapınca diğeri uzaktan dış kapının mandalı gibi izliyor.
he yapmak zorunda değiller o ayrı evet ama bu kadarı da ayıp bence.
insan torununa iki kuruşluk iki tane şey alamaz mı, her şey maddiyat değil gönül alma denen bişi var.
sizin aileniz de yapmasın bence, bu tip insanlar karşıdakini enayi olarak görüyolar çoğu zaman.
hiçbişey yapmıyosa gelip babaannelik de taslamicak evet ben olsam ben de sinirlenirdim.

Ya bazı şeylerin de cılkını çıkarmayın. Güçlü olmak,kimseye muhtaç olmamakla konu sahibinin söylemek istediğinin ne alakası var?
Tabi ki yetişkin bireyler çocuk yapmayı biliyorsa ihtiyaçlarını kendileri karşılamak zorunda. Kimseye sırtını dayamamalı. Fakat babaannelik,dedelik güzel duygular. Cebinde akrep olmayan herkese büyük büyük harcamalar yaptıran kavramlar hatta.
Yapmıyorsa mikropluğundan yapmıyordur vallahi. Hiç öyle kasmayalım cart curt diye.
10 bin lira maaş alıp tek bir ruja 50 lira verebiliyorken;yeğenine lcw den 20 lira'ya pijama takımı alan hala gördü bu gözler. S.karım öyle halalığa..

Ama annem bana yaptığının fazlasını abimin eşine de yapıyor
çok saçmasınız kusura bakmayın da :)
anneniz adil bir kadındır o değildir
neden eşinize ailenizin yaptıklarını söyleyip tapasını veriyorsunuz ve adamı üzüyorsunuz anlamadım

tamam haklı da olabilirsiniz madem zorunuza gidiyor kv kp e mesafeli olursunuz
eşinize dırdır etmez onlarla pek muhattap olmasınız
çok zorunuza gidiyorsa onlara söyleyin eşinize değil

Sanki ben yazmışım bu konuyu kendimi gördüm resmen ... Benim gibi yap görmezden gel saygını koru ... Ben öyle yapıyorum âlim olan anlar diyorum ... Anlamayan da kendisini bilir... Ne yuvamı onlara güvenerek kurdum ne çocuğuma biseylr alırlar diye dünyaya getirdim... Evliliğimi sevdiğim için yaptım çocuğumu da ....

Direk olarak o zaman değer vermiyorlarmış deyip sert konuşmak da istemem
Belli ki her şeyi oğullarının yapması gerektiğini düşünen incelikten anlamayan insanlar..
Konu sahibi neden zorla hediye aldırtmaya çalışıyor neden zorla yardım ettirmeye uğraşıyor
Baktın bunlardan yardım gelmez o zaman uzatmadan kendi başının çaresine bakmalı insan
Konu sahibinin yapacağı tek şey kendilerini yardım yapıyorlarmış gibi göstermelerine izin vermemek o kadar
Zorla güzellik olmaz
Evet onda hemfikirim sizinle

senin ailenle onun ki bir değil malesef yapmak isteyen yapıyor istemeyen yapmıyor insan bekliyor tabii bişeyler manevi anlamda yani hem hiç ilgilenme arayıp sorma bişeye el sürme hem sahiplen oda tuhaf yani bence kendinize müdahale ettirmeyin. boşverin bişey yapmasınlar sonra şunu bunu yaptık diye konuşurlar filan daha tatsız olur bişeyleri içinden gelerek yapınca anlamlı oluyor

Ailem beni dinlemiyor ki biz de istemedik ama annem.ister isteyin ister istemeyin ben torunuma alcam dedi eşim benimle tartıştı neden kabul.ettin ben tekrar eşimin yanında da red ettim ama illa alcaz diyorlar. Ayrıca bırakın arabayı falan ben bir hirka bile torunu olarak layık görüp de almıyor diyorum sonra da herşeye müdahale ediyor el elin çocuğuna alıyor babaanne olarak almaması garibime gidiyor araba falan değil yalnız küçük şeylerden bahsediyorum
Çok iyi anlıyorum ne hissettiğini,benimde 18 aylık bebeğim var ve aynilarini yaşadım benim annem babam heyecanla bişeyler yapmaya çalışırken kayınvalidem alınan hicbiseyi beğenmedi kalitesiz buldu vs. Ben de hiçbir beklentiye girmemeyi öğrendim,sen de öyle yap gorgulu olmak ayrı bişey,onlar torunlarına bir hırkayı çorabı çok goruyolarsa bu onların ayıbıdır. bunları ne kadar düşünür kafana takarsan sana ve bebeğine zararı olcak,senin psikolojin herşeyden önemli, çocuğunu severler sahiplenirler buna yapacak hiçbir şey yok ama hoşuna gitmeyen bi hareketleri olunca çekinmeden şöyle,lohusaligina ver herşeyi alttan alıp içine atma hicbir şeyi ,üzme kendini bebeğinin en çok sana ihtiyacı var.
Sağlıkla kucağına al inşallah yavrunu

Hiç kimse hiç bir şey yapmaya mecbur değil.
Ha yaparsa Allah razı olsun deyip, teşekkür edilir.

Bana fikir verin kızlar ne yapacağımı şaşırdım. Yaklaşık evliligime bir yıl olacak eşimin ailesi zerre kadar destek olmadı bize hiçbir konuda bir tane toplu iğne nedir onu dahi almadılar yapmadılar (bugün olmuş manevi olarak dahi yanımızda olmadilar)Benim ailem maddi.manevi biz demeden her zaman yanimizdalalar.Rabbim nasip ederse bir kaç ay sonra bir bebisim olacak kendi annem aylar öncesinden hazırlığa başladı bir heyecanla herşeyini yaptı odasını dahi alacaklar. Bir kaç eksiğimiz kaldı çocuk arabası küçük beşiği v.b şeyler esime diyorum gene benim ailem yapıyor çabalıyor senin ailen düğünü üzerlerine mal etmediği gibi torunlarını da mal etmiyorlar eğer babaanne dede yerine kendilerini koyuyorlarsa bazı şeyleri yapmak zorundalar diyorum eşim de yapmak zorunda değiller diyor bu sefer ben sinir krizine giriyorum tartışıyoruz ne yapayım kızlar sizce söyleyeyim mi annem babam bunları bunları yaptı eksiğim bunlar kaldı siz alın (ben de alirim ama onlara aldirtmak istiyorum amnemi babamı yada bizim yaptığımızı görüp birşeye el surmuyorlar her konuda boyleler sonra da kendileri yapmış gibi millete gösteriyorlar) yoksa ağzımı onlara kirletmeyeyim mi doğumdan sonra da gelip yanimda kalıp güya babaannelik yapmaya kalkisacak bu sefer de ben buna izin vermem yapmaya almaya harcamaya sıra gelince semtimize ugramiyorlar ama sahiplenmeye sıra gelince benim ailemi 2. Planda bırakıyorlar ben bunlara nasıl davranayim söyler misiniz ne tür muameleyi hakediyorlar. Düğün zamaninda da ne aradılar ne sordular üstelik düğün de yapmadılar Evlendikten sonra oglumuzun evi deyip başıma üşüştuler bu sefer gene aynısını yapacaklar yuzsuzler. NOT=biz cocugumuzu aileleri güvenipte yapmadik her şekilde ihtiyaçlarını karşılarız ama bu şekilde maddi manevi destek olmayipda gelip aile duzenime karismalari sahiplenmeleri beni sinir ediyor madem uzaktan herşeyi seyrediyorlar yabancı gibi oluyorlar herşeyi yapıyoruz sonradan kendi kendilerini birşey sanıp müdahale yorum yapıyorlar hep yabancı gibi olsunlar diyorum
Ay bu tur insanlara ben yuzsuz dyorum.. Bu zamanda para vermeyen akilda vermesin cnku akil bizdede war bos lafa gerek yok kocanda bi alem nedemek yapmk zorunda degiller o zorunda degil bu zorunda degil peki kim zorunda sen ve kocan .. Ayrica senin ailen yapmak zorunda degil neden izin weryorsunki bunlar alismislar belkide kaynanan saniorkki dugunu oglu yapmis harcamalarin hepsini o yapmis saniyor km bilir. Bunu belli et bikere utandir onlari hic utandrmamissin b.ihtimal

Kimisi esimin ailesi bebgime sahip çıkıyor diyip kiskanclik kirizine giriyor kimsisinde sahip cikmiyor diye ne garip dünya ama bence esizniz hakli aileyi surekli yuvaniza konu yaparsaniz ister istemez uzulursunuz kimseden bi beklentiniz olmasin aile mecbur degil

çok saçmasınız kusura bakmayın da :)
anneniz adil bir kadındır o değildir
neden eşinize ailenizin yaptıklarını söyleyip tapasını veriyorsunuz ve adamı üzüyorsunuz anlamadım

tamam haklı da olabilirsiniz madem zorunuza gidiyor kv kp e mesafeli olursunuz
eşinize dırdır etmez onlarla pek muhattap olmasınız
çok zorunuza gidiyorsa onlara söyleyin eşinize değil
Arkadaş senin annen sana görumcenin annesi gorumceye yapıyor adil değil mi demiş bende annem bana yapıyorsa yengeme daha fazlasını yapıyor diye cvp verdim adil olmadığını belirttim burada saçma olacak ne var anlamadim

Sanki ben yazmışım bu konuyu kendimi gördüm resmen ... Benim gibi yap görmezden gel saygını koru ... Ben öyle yapıyorum âlim olan anlar diyorum ... Anlamayan da kendisini bilir... Ne yuvamı onlara güvenerek kurdum ne çocuğuma biseylr alırlar diye dünyaya getirdim... Evliliğimi sevdiğim için yaptım çocuğumu da ....
Bende tabiki çocuğumu kimseye güvenerek yapmadım zaten bir beşik veya bir araba almaları ne beni zengin eder ne onları fakir eder ama el bile bana hediyesini getiriyorsa bir babaanne dede olarak el kadar yapmıyorlarsa ve sonra burunlarını her delikten çıkarıyorlarsa ben değil kimse dayanamaz eşimi de çoook seviyorum yoksa bu gorgusuzlere bir dk tahammül edemezdim düşünüyorum bunlar saygıyı dahi haketmiyolar kendi sayginliklarini kendileri yitirdiler çoktan ama gene eşim arada ona dua etsinler

Haklıyı haksızı geçtim, siz de şunları alın derken utanmayacak mısınız?
Iyide neden utanayim ki sonuçta elin çocuğu değil demi sırf icimi rahatlatmak için söyleyebilirrdim ama tabiki soylemicem. Onlar bana neler neler dedi de utanmadi küfür etmiyorum sonucta☺

Ay bu tur insanlara ben yuzsuz dyorum.. Bu zamanda para vermeyen akilda vermesin cnku akil bizdede war bos lafa gerek yok kocanda bi alem nedemek yapmk zorunda degiller o zorunda degil bu zorunda degil peki kim zorunda sen ve kocan .. Ayrica senin ailen yapmak zorunda degil neden izin weryorsunki bunlar alismislar belkide kaynanan saniorkki dugunu oglu yapmis harcamalarin hepsini o yapmis saniyor km bilir. Bunu belli et bikere utandir onlari hic utandrmamissin b.ihtimal
Düğün yapmadılar bana. Düğün gününe kadar olan harcamalarida esime yaptirmislar

Bana fikir verin kızlar ne yapacağımı şaşırdım. Yaklaşık evliligime bir yıl olacak eşimin ailesi zerre kadar destek olmadı bize hiçbir konuda bir tane toplu iğne nedir onu dahi almadılar yapmadılar (bugün olmuş manevi olarak dahi yanımızda olmadilar)Benim ailem maddi.manevi biz demeden her zaman yanimizdalalar.Rabbim nasip ederse bir kaç ay sonra bir bebisim olacak kendi annem aylar öncesinden hazırlığa başladı bir heyecanla herşeyini yaptı odasını dahi alacaklar. Bir kaç eksiğimiz kaldı çocuk arabası küçük beşiği v.b şeyler esime diyorum gene benim ailem yapıyor çabalıyor senin ailen düğünü üzerlerine mal etmediği gibi torunlarını da mal etmiyorlar eğer babaanne dede yerine kendilerini koyuyorlarsa bazı şeyleri yapmak zorundalar diyorum eşim de yapmak zorunda değiller diyor bu sefer ben sinir krizine giriyorum tartışıyoruz ne yapayım kızlar sizce söyleyeyim mi annem babam bunları bunları yaptı eksiğim bunlar kaldı siz alın (ben de alirim ama onlara aldirtmak istiyorum amnemi babamı yada bizim yaptığımızı görüp birşeye el surmuyorlar her konuda boyleler sonra da kendileri yapmış gibi millete gösteriyorlar) yoksa ağzımı onlara kirletmeyeyim mi doğumdan sonra da gelip yanimda kalıp güya babaannelik yapmaya kalkisacak bu sefer de ben buna izin vermem yapmaya almaya harcamaya sıra gelince semtimize ugramiyorlar ama sahiplenmeye sıra gelince benim ailemi 2. Planda bırakıyorlar ben bunlara nasıl davranayim söyler misiniz ne tür muameleyi hakediyorlar. Düğün zamaninda da ne aradılar ne sordular üstelik düğün de yapmadılar Evlendikten sonra oglumuzun evi deyip başıma üşüştuler bu sefer gene aynısını yapacaklar yuzsuzler. NOT=biz cocugumuzu aileleri güvenipte yapmadik her şekilde ihtiyaçlarını karşılarız ama bu şekilde maddi manevi destek olmayipda gelip aile duzenime karismalari sahiplenmeleri beni sinir ediyor madem uzaktan herşeyi seyrediyorlar yabancı gibi oluyorlar herşeyi yapıyoruz sonradan kendi kendilerini birşey sanıp müdahale yorum yapıyorlar hep yabancı gibi olsunlar diyorum
sen artık bir ailene dur de sizinkiler aldıkça onlar mecburmuş havasına giren bir eşin var farkında mısın,sen kayın Aileni bi yola getirene kadar kocanın düşünce yapısını hizaya sokmalıısın..ben senin kocanın tavrını beğenmedim zira.

Evet eşim yüzünden sürekli susan taraf oldum hep kendilerini haklı gördüler bu yüzden

daha 1. yılda bu sorunlarla uğraşıyorsanız doğacak bebişin vay haline.
İnşallah bebeğim varken olmaz bu tür sorunlar ben strese girdim yeterince bebegimi de onların stresli ortamında buyutemem gerekirse kötü olurum tamamen ipleri koparirim

Back