insan nasıl hazır olduğunu anlıyor?

DERin83

RUZGARİN ANNESİ:-)
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2009
2.761
4
116
İstanbul
6 ay öncesine kadar planlarım vardı yüksek öğrenime devam edecektim, yurt dışına çıkacaktım 3 aylığına dil için eşiminde izni vardı bir sürü planım vardı eğitimim ve kariyerimle ilgili bu planlarımın içinde hiç çocuk yoktu,uzun bir süre daha düşünmüyordum 3-4 sene gibi........sonra evliliğimizin artık monotonlaştığını, eşiminde benimde kendimizi tamamen işe güce verdiğini,artık akşamları yorgunluktan birbirimizle konuşmadığımızı fark ettim, bu sırada 5 - 6 arkadaşımızdan hamilelik haberleri geliyordu, her duyduğumuzda eşimizle amaan biz hayatımızı yaşayalım hiç uğraşamayazı çocukla falan diyorduk. sonra arkadaşlarıma bir baktımda sanki daha bir aile oldular daha bir bağlandılar,üstelik bebişler daha doğmadan aralarındaki bağlılığın dahada arttığıını gördüm,biz ise çok iyi anlaşan iyi bir ev arkadaşı gibiydik eşimle, bütün bu hissetiklerimden sonra bebek yapmalıyız dedim, 3 sene bitti evlililğimizde ondan önce 2 sene birlikteliğimiz vardı,yeni bir nefesin ve heyacanın gelmesi gerekiyor aramıza diye düşündüm,bu bencillikmi bilmiyorum ama kalbim artık anne olmanın vakti geldi galiba derin diyordu. bir gece eşimle bunu paylaştı tabiki planlarımı bildiğinden ve bu planlarımızın arasında çocuğun olmadığını bildiğinden çok şaşırdı, eminmisin niye böyle ani bir karar değişikliği verdin dedi, aşkım kocacım artık okul iş güç eğitim kariyer umurumda değil ben yoruldum artık kendimle yarışmaktan işte koşturmaktan yoruldum,aile olmak ve mutlu olmak istiyorum dedim, o da bana 6/7 ay düşün , bende düşüneyim hiç kafamızda böyle bir fikir yoktu hazmedelim 6 aysonra tekrar konuşalım dedi.
şimdi sorum ;bütün arkadaşlarımın bebekleri olacağı için kendimi öyle bir hissiyatamı kaptırdım,yoksa bencillikmi yapıyorum,şımarıklıkmı yapıyorum, ya da insan kendini anne olmaya nasıl hisseder? kafamda hep bu sorular dönüp duruyor

çok iyi anlıyorum seni...bende aynı hisleri yaşıyorum 3 yılık evliyim 24 yaşım çevremde benle birlikte eveleneen herkesin çocukları oldu gerçi onlar bende yaşçada büyükler genele olarak bizde her çocuk haberine sevinip ama bize göre değil derdik. daha 2 ay öncesine kadar ...şimdi bebiş istiyoruz ama hala emin değilim aynı düşünceler bendede var benim evliliğimde bi monotonlukta yok ama isityoruz ama ben sürekli gelgitler yaşıyorum bu kez daha kötü olsa diye..bencillik değil zaten ne kadar zorlasa da insan o duygu girdimi içine insanın bi şekilde oluyo ...eşinde alışacaktır birden ani olmuştur o düşünce ama gerçekten ne için istediğin önemli...herkesin evliliği farklı başkaları çocuk sahibi olunca mutlu oluyolar diye bişi yok herkes kapılarını kapatınca fırtınada olsa bahrda olsa belli etmiyo..o yüzden önce kendi evliliğini göz önüne alıp ortak istekleriniz ve sizin için nasıl hayırlı olacaksa öyle olmalı..allah gönlüne göre verir inş.

eşimle ben sürekli yok yok bize göre değil çocuk biz daha gezip tozacağız keyif yapacağız diyorduk, fikrimi söyleyince şaşırdı bende çocuk istiyorum ama birbirimizden emin olmamız için biraz zamana ihtiyacımız var dedi. evliliğimde mutluyum,sadece artık 3 kişi olmamız gerekiyormuş gibi hissediyorum aman ne biliym belkide çok aptalca bir his bilmiyorumkismile

yaş kaç senin....

biz eşimle üniversitede tanıştık. okul bitti iş güç derken evlendik. herşeyi yoluna koyalım hem parasal anlamda rahata erelim hem gezelim tozalım biraz dedik ama dediğin gibi hayat öok monoton olmaya başladı. ve artık dedik ki bunların sonu yok biyolojik saat işliyor. erken anne baba olmak iyidir.
ve geçtiğimiz temmuzda bir kızımız oldu.
çocuk olduktan sonra anlıyor insan. neden daha önce yapmadım ki sanki diyor.bundan önce herşey yalanmış boşmuş :) yok tatilmiş yok gezmekmiş yok işmiş kariyermiş herşey boşşş.. bu kadar mükemmel başka birşey yok bu hayatta. eminim bebek sahibi olan herkes benim gibi söyleyecektir.
senin içindeki hisler çevrende bebek sahibi olan insanlarla piyasaya çıkıyor aslında. sen kadınsın, anne olmayı isteyeceksin elbet. yakın çevrende bebek olunca içgüdüleri perçinleniyor insanın biliyorum :)))

hayırlısı olsun diyorum şimdiden.. kalbini dinlemen yeterli yerimseniben

evet bizde aynı sizin gibiyiz. bende acaba bütün arkadaşlar çocuğa karıştıda ondanmı etkileniyorum diye düşünmeye başlamıştım, arkadaşlarım genelde 27-28-30 ve üzeri insanlar, acaba benim için erkenmi diye düşünüyorum,ama bu seferde genç anne olmak iyidir yaa diye bir düşünce geçiyor beynimden, en iyisi eşimin dediğimi gibi bir 5-6 ay düşünelim bakalım ne olacak bilmiyorumkismile

32 geç bi yaş bence.ben 32 yaşındayım ve keşke daha önce deneseydik diyorum çünkü 1 yıl içinde 2 tane mutlu sona ulaşamamış gebeliğim oldu şimdi 3.hamileliğim inşallah sorunsuz olacak.yıllarca uğraşıp olmayanlar var.onun için 30-32 geç bi yaş.hemen olacağının garantisi yok.yine de herkes doğru zamanı ancak kendi bilebilir.hayırlısı olsun inşallah.

tam zamanıdır canım..
yapın bence...dış etkenleri boşver..nasıl istiyorsanız onu yapın...

şu anda tam kibrit çakınca alev alma durumundayım, senin bu dediklerinden sonra akşam kocamın gazozuna ilaç atıp icraate geçeyim bari

Nuri Alço durumları yani
Üstteki arkadaşa katılıyorum hemen olmayabiliyor,bencede sen bu ay başla çalışmalara.Bak nasıl tatlı nasıl güzel..Allahım sanada her isteyenede en ksıa zamanda yaşatsın inşallah:Saruboceq:

mayıs ayında allah kısmet ederse bir para bekliyoruz o para gelince büyük bir eve geçeceğiz , eşimde mayısa kadar düşünelim demişti, aslında ben çocuk istiyorum demişti bende ücretli ücretsiz tüm izinlerimi kullanacağımı çok daha önceden ona söylemiştim. yani 6 ay maaş alamayacağım için o da kendini maddi anlamda hazırlamak için mayısa kadar düşünelim dedi galiba bilmiyorumkismile galiba ikimizin içindede son zamanlarda çocuk isteği vardı ama gün yüzüne çıkarmıyorduk.

Bence daha fazla gec kalma ben malesef sartlar öyle gerektirdigi icin Allahin takdiri iste 30 yasindan anne oluyorum Allah izin verirse eger senin yerinde olsaydim 6 ay degil 6 gün bile düsünmezdim. Bazi kadinlar var anne oluyorlar sonra bakiciya atip ise gidiyorlar... Sen anneligini yapmadiktan sonra istedigin kadar oku calis kariyer sahibi ol. Hic dogurma ondan iyi .. Yanlis anlamayin sözüm size degil... Allah tüm isteyenlere bebek nasip etsin insallah...

temmuzda 3 sene doldu evliliğimde benle evlenenler 2. çocuklarını yaptı ama umursamadım onları herkesin kendi hayatı. maddi ve manevi olarak hazır olmalı insan. şimdi biraz para koyduk kenara ücretsiz iznimde kullanmak için. devlet memuruyum birbuçuk yaşıma kadar kendim bakacağım inşallah sonrada işe yakın bir eve taşınacağım kreşe vereceğim. bazı insanlar paldır küldür dalıyor ama ben herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşündüm hazır olduğumuzu hissediyoruz şuan çalışmalarada başladık.

aaah bu hesaplar planlarrr hepsi boş valla.tabi ki herkes hem maddi hem manevi yönden en iyi zamanda olsun ister ama bebeğin planlarıyla bizimkiler tutmuyo pek zemuszemus o canı ne zaman isterse o zaman geliyo.biz de 5 yıllık evliyiz.hep aman şu da olsun aman bu da olsun ay şunu da yapalım diye diye erteledik.belki de ben planlı yaşamayı sevmediğim için böyle söylüyorum akışına bırakmak lazım bazı şeyleri.ama bu gazla en kısa zamanda hamile haberini alırız gibime geliyo kaydirigubbakcemile3
iyi dileklerin için de teşekkür ederim a.s.

maalesef iş bırakma gibi bir lüksüm yok ama 1 yaşına kadar ben büyüteceğim hep öyle planlamıştım çünkü.

eşimde beni gazlasa dediğin doğru ama o bekleme taraftarı olduğu için bekleyeceğim.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…